brac rzeczy w swoje rece i isc do najbardziej wislackiego liceum :-)
za moich czasow w piatym LO sily wyrownane ale na korytarzach Tylko Pasy :)
-
-
jakie Liceum?
znam osobę z II LO, której pasiackość pomogła na maturze (ustnej, z historii). kumpel zaciął się na pytaniu o Rydza-Śmigłego, tzn. nie kojarzył, że to o niego chodzi. nauczyciel z komisji, któremu znane były sympatie kibicowskie uczniów, podpowiedział: "no kto z nami jest?". olśnienie przyszło w trymiga :)
Hancura Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szczerze rzeknę, iż mnie także nurtuje
> frasobliwy temet dotyczący wyboru odpowiedniego
> Liceum. W wachlarzu moich zainteresowań są: IV
> LO, VII LO,IX LO oraz XV LO.
>
> Na dzień dzisiejszy najbardziej przekonuje mnie
> gmach przy ul. Skarbińskiego ze względu na
> jednozmianowy system (co jest mi niezbedna w
> dalszy rozwoju pod wzgledem siatkarskim) i
> przystępny poziom nauczania. Jedno jest pewne-
> nie chcę "pakować sie" w Szkoły typu: I Lo, II
> LO, czy V LO, ponieważ nawet posiadając czysto
> statystyczne szanse na przebrnięcie przez
> rekrutację, musiałabym zrezygnować ze swych
> rozmaitych pasji lub je drastycznie ograniczyć.
>
> Zatem, bedę niezmiernie wdzięczna Szanownym
> Forumowiczom za jakiekolwiek sugestie i uwagi,
> które zapewne w znacznym stopniu przysłużą
> się w moim dalszym kształceniu na poziomie
> ponadgimnazjalnym.
>
> Dziekuje i POZDRAWIAM!
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2008-04-05 21:11 przez
> Hancura.
a ja polecam Ci jeszcze XIII! to, że położona na wiślackim osiedlu nigdy nic nie przesądzało, a poziom siatkarski zdecydowanie bez porównania z wcześniej wymienionymi szkołami.
Hancura, ja skończyłem VII L.O.
Za "moich czasów" było tam mało zdekonspirowanych pasiaków, jako że Cracovia obijała się gdzieś po III lidze.
Mimo to pamiętam, że mój dobry kolega był przez pewien czas przewodniczącym samorządu uczniowskiego. Na wszystkie uroczystości ubierał krawat Cracovii i obowiązkowo wpinał odznakę w klapę marynarki.
Nikt mu nie powiedział słowa, chociaż na korytarzach i w klasach byli głównie wiślacy z różnych okolicznych rejonów (Bronowice, Łobzów, Widok, Czarna Wieś, Nowa Wieś ;) itd.).
Ja też nigdy nie ukrywałem się z sympatiami klubowymi, bo trzeba przyznać, że w VII było dość spokojnie.
Panowała atmosfera porozumienia ponad podziałami i klimat imprezowo - pijacki któremu sprzyjało bliskie położenie miasteczka studenckiego AGH (kultowa Świniarnia pod Unimarketem i piwo za 2 zł w happy-hour od 11 rano do 13 ;)
Zaznaczam, że to co napisałem to jedynie wspomnienia z przeszłości i nie wiem jak w siódemce jest teraz. Ale nie sądze, żeby sytuacja uległa drastycznemu pogorszeniu.
XIII LO jest chilowe ale duzo psiarni bo na nowych grzegorzkach ale tez duzo dobrych chlopakow z podgorza huty dabia starych grzegorzek i kazimierza ale i tak to tylko jakies 30% dobrych zawodnikow !! ale pod wzgledem edukacji zycia i bansu lansu naprawde OK
Drogi Rafi, szczerze mówiąc uradowałes moje serce swoimi słowami. Nie spodziewałam się, że ktoś z Szanownych Forumowiczów do owej placówki dydaktycznej uczęszczał, a kwestia "kultowej Świniarni pod Unimarketem" napawa optymizmem na te 3 lata, które bądź, co bądź mogę tam spedzić :) Śmiem twierdzić, że to sympatyczna szkoła i nawet to, że nie piję nie zniechęci mnie do poważnego rozpatrzenia jej oferty edukacyjnej, z akcentem na klasę H, która najbardziej przykuła moje zainteresowanie.
W XV LO ciągle na murach i... na asfalcie do gry w pilke nozna królują napisy "CRACOVIA". nawet na desce do kosza na boisku jest ten piekny napis. powiem że widnieje on od ponad 10 lat bo tyle czasu minęło gdy pierwszy raz go ujrzałem. Za moich czasów Cracovia przewaga ale nie wiem jaki narybek napłynie i z jakich okolic :)
ja polecam tą szkołe :)
Hancura Napisał(a):
"kultowej Świniarni pod Unimarketem"
Warto dodać historycznie, iż "Świniarnia" to była nazwa stołówki, która się tam miesciła przed powstaniem sklepu. Rozumiem, ze browar w obecnej "Świaniarni" jest rownie obrzydliwy jak obiady w stołówce.
Jedzenie tam serwowane bylo tak obrzydliwe i tak śmierdziało, ze zupe można było dostać bez "bloczka"...
Mhm....moja żona miała krótki epizod edukacyjny w VII LO.
Na pewno w przyszłości nie poślemy tam dzieci :-)
A co do świniarni to dane było mi się załapać na czasy kiedy funkcjonowała tam stołówka.
Zdecydowanie najgorsze jedzenie jakie kiedykolwiek w życiu jadłem :-)
piterus78 Napisał(a):
> W XV LO ciągle na murach i... na asfalcie do gry
> w pilke nozna królują napisy "CRACOVIA". nawet
> na desce do kosza na boisku jest ten piekny napis.
> powiem że widnieje on od ponad 10 lat bo tyle
> czasu minęło gdy pierwszy raz go ujrzałem. Za
> moich czasów Cracovia przewaga ale nie wiem jaki
> narybek napłynie i z jakich okolic
> ja polecam tą szkołe
W XV LO jest więszkość Cracovii.Obok jest Kozłówek i Prokocim i dużo młodzieży chodzi z tych osiedli tam do szkoły.Ja sam jeszcze 3 lata temu śmigałem po XV w szaliku Cracovii
SaNtO Napisał(a):
> x lo raczej wislackie ale same łby. sama szkoła
> jednak na Cracoviackich rejonach
>
> --------------------------------------------------
> ------------
> Najbardziej nie lubię głupich pytań na które
> odpowiadam...
>
> z Pasiastymi pozdrowieniami - Głos Młodego
> Pokolenia
ja tych rejonów pasiatymi bym nie nazwał bo wymieszane to jest strasznie.
jeśli chodzi o łby m gts-u teram może i tak jest...
E tam gadacie głupio.
Bębniarz nasz jest z X, ja jestem z X i cała reszta jest z X. I jest dobrze. Pasiasto na WF-ach i korytarzach. To, że wiślacy są to jak wszędzie.
8 dni później
to proponuje zwrócić uwagę na ławiki w sali jesli sie nie myle to 24;)
a ja osobiście proponuje rzucić okiem na pozostaje klasy i ławki które w nich stoją :)
jak chcesz się czegoś nauczyć i chodzić do szkoły, gdzie przeważa Cracovia to ja odradzam XX i XIII LO.
aczkolwiek takie kryterium oceniania szkoły jest nieco bezmyślne, ale masz trochę czasu zeby to przemyśleć
XV LO pasiaste?
Pomimo, ze na naszych terenach.
Syn znajomego duzo mi o nim opowiada. Psy w barwach, a jako dowod pokazal mi conieco na Naszej Klasie. Wiekszosc uczniow wrzuca foty w psiarskich barwach, smutne.
termiters Napisał(a):
> a ja osobiście proponuje rzucić okiem na
> pozostaje klasy i ławki które w nich stoją
doskonałe rozpoznanie mam...
zresztą teraz odchodzi rocznik wyjazdowy..
mało już zostanie podróżników..:/
Gdzie znajduje się XIV liceum i jak tam wygląda sytuacja ?? ,
Hades jak Hades, tam na ławkach jest wszystko...
XIV na Azorach, to mówi samo za siebie.
O ile dobrze pamiętam, do XIV chodził Tomasz Rząsa... :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)