godzina poniedziałkowego meczu beznadziejna! (kto to w ogóle ustalał i sie godził na takie coś ...)
trza będzie Emaus na siedleckiego przenieść :)
można by chłopakom maszynki do golenia na poniedziałek kupić !
-
-
Cracovia - GKS Ostateczna rozgrywka o Mistrzostwo Polski juz od 14 marca!!!
To jeszcze nic.Ja w poniedziałem idę do roboty więc Wam wszystkim życzę abyście na Siedleckiego świętowali wiadomo co.Ja już nie mam zdrowia na kolejną nerwówę....A mówią że sport to zdrowie :):):):)
proponuje sektorowke z maszynka jednorazowa do golenia zrobic i im pokazac na wejscie :)
Biletów zostało kolo 500 stówek.Radze jutro przyjśc na 12 na Kałuzy i kupić.
Będą na koronie stadionu.
bum bum bum ..dalej mam ciśnienie przedzawałowe :)
Heheh Chlopaki strzelily 3 i ja strzelilem 3-yyy hehe Guinnessy!
Co za mecz,chyba predko sie nie otrzasne!
O ktorej jest mecz w poniedzialek,poniewaz jeszcze nie sprawdzilem?
15:00
Mam nadzieje ze w poniedzialek wszyscy wejda na hale!!!
hehe juz wiem na 6 mam do pracy,wiec bede siedzial przed kompem i dostalwal zawal serca z kazda akcja,hehe bedzie tych zawalow troche
Mecz o 15.00 !!!
Myślę, że od dziś Józef Mihalik przejmie wakujący po odejściu Karela Hornego tytuł PROFESORA !!!
Brawo Chłopaki, brawo i jeszcze raz brawo !
Tyle wzruszeń, tyle radości, nie za bardzo umiem napisać co czuję.
Wyłamię sie ze ściśle krakowskiej tradycji i drugi dzień świąt będę obchodzic z Wami. Wśród kilku tysięcy tak samo szczęśliwych ludzi jak ja dzisiaj.
A tak się bałem dzisiejszego wieczoru....
" Jeszcze poczekajmy, jeszcze się nie spieszmy "
Ja sie klade, choc nie wiem czy usne. Przed spaniem puszczam jeszcze tylko na ucho Hymn Malenczuka :)))))))) Bedzie sie dobrze spalo!
Ja się np. trzęsę do teraz, spróbuje się napić piwa może mi przejdzie :).. ale takiej radości to dawno nie miałem, oszalałem..
Juz jest naprawde blisko! Zostal jeden maly kroczek,a moze siedmiomilowy krok,ale to wciaz tylko krok do upragnionego zwyciestwa w jakze ciezkiej batali z naprawde bardzo trudnym przeciwnikiem!
Nie jestem w stanie przeleciec kilku tysiecy kilometrow i stanac z Wami w boj o zloto,ale wspieram Was jak tylko potrafie i w tym miejscu:
DZIEKUJE iTVP.pl ZA PRZEPROWADZANIE RELACJI NA ZYWO DZIEKI,KTORYM MOGE PRZEZYWAC TE FINALY RAZEM Z PASIASTA RODZINA!!!!!!!!
Boze co za emocje!
Masakryczna walka na lodzie
Ani przez chwile nie bylo luzu
ani chwili nei bylo miejsca na mysl ze juz spoko
Swietny Radzik ale to jak Mihalik zapakował karnego
to bylo mistrzostwo swiata!
To był Wielki Piatek... Cracovii
a w poniedzialek zapraszamy Tyszan na Wielkie Lanie
To sie musi skonczyc w naszej hali!
PS.
A tak na marginesie to wielka szkoda
że taki mecz byl rozgrywany w Wielki Piatek...
bo nawet jak ktos jest slabej wiary
albo tylko zanurzony w chrzescijanska tradycje
to akurat tego dnia winien odczuwac pewien dyskomfort...
Sialalalalalaaaaaaaa Cracoviaaaaaaaaaaaaa Kochana!
Jest 3-2 ale gramy do 4-ch . Kolejny mecz na styk. Musimy wygrać jeden z 2-ch meczy i wierzę ,że DAMY RADE!!!!
Ten tytuł wydzieramy " z gardła" znakomitej, walecznej ,świetnie zgranej ze sobą drużynie GKS-u ...
Decyduje , dyspozycja dnia i zwykłe szczęście.
Dziś byliśmy trochę lepsi od Tyskich ....ale i tak doszło do karnych
ciezko mi to wyrazic slowami
zgrzewka browców 20zł
paczka orzeszków 10zł
Sobecki gubiący kij podczas obrony karnego BEZCENNE!!!!
MICHALIK TO JE ONO!!!
ide pic dalej :D
Vasago Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Straszna mizerota w tej pierwszej tercji....
> Jeszcze 2 tercje przed nami, ale z taką grą nie
> zwojujemy nic.... Czarno to widzę....
NO WRESZCIE VASAGO, NA TEN POST TYLE CZEKALIŚMY :D
BEZ TEGO NEI BYŁOBY ZWYCIESTWA :D
[i]Tyscy hokeiści przegrali po karnych i Cracovia potrzebuje już tylko jednego zwycięstwa, by cieszyć się z mistrzostwa Polski. GKS dopingowali Henryk Gruth i Mariusz Czerkawski - ikony tyskiego hokeja.
Czerkawski z zarostem na twarzy wyglądał tak, jakby dopiero co zjechał z lodu. Play-off to bowiem czas "wikingów", nie goli się większość zawodników. - To pozostałość po moim szwajcarskich play-offie. Co nie zmienia faktu, że jestem z chłopakami z Tychów - uśmiechał się najlepszy polski hokeista.
Czerkawski już podjął decyzję, że nie zagra w kwietniowych mistrzostwach świata. - Cały czas zmagam się z bólem pleców. Niech jadą i walczą zdrowi. To dla polskich zawodników jedyna szansa, żeby pokazać się Europie - tłumaczył.
- Więcej kontaktów z europejskim hokejem i poziom naszego hokeja na pewno pójdzie w górę - wtórował młodszemu koledze Gruth. - Oglądam ligowy mecz po... dziesięciu latach przerwy. Oj, wiele się zmieniło, ale na dobre. Poziom poszedł w górę, wyszkolenie techniczne zawodników również. Brakuje mi tylko mocniejszej gry ciałem i przede wszystkim gry bez krążka. Zawodnicy zbyt często stoją na lodzie, zamiast być w ruchu - mowił trener, który z młodzieżową drużyną Lions Zurich właśnie zdobył mistrzostwo Szwajcarii.
Gdy zawodnik podkłada głowę pod lecący krążek, to albo postradał zmysły, albo bardzo mu zależy na złotym medalu. Tak właśnie zachował się Bartosz Matczak, który rzucił się na lód, by zablokować strzał obrońcy Cracovii. Guma na szczęście zatrzymała się na kasku, ale młody napastnik i tak odczuł uderzenie. Zaraz zjechał na ławkę, gdzie masażysta czekał już na niego z workiem lodu. Wojciech Matczak, trener GKS-u, pewnie martwił się o syna, ale nie dał tego po sobie poznać. Głośno pokrzykiwał i podpowiadał swoim zawodnikom, jak rozwiązać kolejną akcję.
- Taktyka na finał jest tylko jedna. Zasypać Rafała Radziszewskiego niezliczoną liczbą strzałów. Wtedy na pewno coś wpadnie - tłumaczył Adam Bagiński, który po pierwszej tercji jako jedyny cieszył się ze zdobytego gola. - Tak naprawdę to nie ja trafiłem, ale czy to ważne? - pytał. Sędziowie przypisali gola Bagińskiemu, bo w hokeju nie ma bramek samobójczych, a to właśnie Patryk Noworyta dotknął ostatni krążka po strzale Sebastiana Gonery.
W drugiej tercji miała miejsce sytuacja, która zdaniem Mieczysława Nahunki, drugiego trenera GKS-u, była przełomowym momentem meczu. - Wymiana szyby za jedną z bramek, niepotrzebna przerwa. Nasz zespół stanął, a rywal naparł bardzo mocno i to wykorzystał - opowiadał.
Ostatnie minuty były bardzo emocjonujące. GKS przeważał, ale grał nieskutecznie. Tyskie hokeistki, które wczoraj wygrały ligowy mecz w Krynicy i zapewniły sobie mistrzostwo Polski, trzymały kciuki aż do bólu. - Muszą wziąć z nas przykład. Musi być podwójne złoto dla Tychów! - zaklinała prawoskrzydłowa Agata Malcharek. Nie pomogło, a w karnych trafił tylko Jozef Mihalik.
- Szkoda, że tego złota nie można by podzielić na pół. To byłoby bardziej sprawiedliwe - komentował Rudolf Rohaczek, trener Cracovii. - Karne to już loteria, ale trzeba powiedzieć, że Radziszewski bronił naprawdę doskonale - chwalił Nahunko.
- To jeszcze nie koniec! W tym finale emocje będą do ostatniej sekundy ostatniego meczu - zapewnił Czerkawski.
GKS Tychy - Cracovia 2:1 (1:0, 1:2, 0:0, d.0:0, k.0:1)
Bramki: 1:0 Bagiński - Gonera (19.), 1:1 Badżo (23.), 2:1 Parzyszek - Bacul (28.), 2:2 Słaboń - L. Laszkiewicz (33.).
GKS: Sobecki; Majkowski - Gonera, Śmiełowski - Piekarski, Sokół (2) - Jakesz; Woźnica (2) - Parzyszek - Bacul, Sarnik (2) - Garbocz - Proszkiewicz, Bagiński - Krzak (2) - Wołkowicz, B. Matczak (2) - Jakubik - Gawlina.
Cracovia: Radziszewski; Kuc - Csorich, Dulęba (2) - Buril (2), Kłys - Noworyta, Landowski - Marcińczak; D. Laszkiewicz - Słaboń (2) - L.Laszkiewicz, Badżo - Mihalik - Hlouch, Drzewiecki (2) - Pasiut - M. Piotrowski, Vercik (2) - Kowalówka - Witowski.
Kary: 10 - 10. Widzów: 1400
Stan rywalizacji: 3:2 dla Cracovii (gra się do czterech zwycięstw, kolejny mecz w poniedziałek w Krakowie).
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice [/i]
o tę szybę to niech Nahuńko ma pretensje do Krzaka. Nie musiał Krzak Burilem szyby wybijać :D
nurek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Czerkawski już podjął decyzję, że nie zagra w
> kwietniowych mistrzostwach świata. - Cały czas
> zmagam się z bólem pleców. Niech jadą i
> walczą zdrowi.
Obraziła się gwiazdeczka.... jak mi przykro...
No przeciez powiedzial ze go boli...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)