Nawet nie wiem co to jest to krolicki-cośtam-net.To opinie z forum.
-
-
Cracovia - GKS Ostateczna rozgrywka o Mistrzostwo Polski juz od 14 marca!!!
chodziło mu o hokej.net jak się zdaje :)
Trza to wygrać. Założyć koronę na głowę, spalić czapkę Rohaczka i bawić się do upadłego. Jestem dziwnie spokojny o wynik tej rywalizacji. Będziemy mieli majstra!
Co z biletami na mecze w Tychach będą jakieś ograniczenia dla nas ?
WSZYSCY DO TYCHÓW !!!!!!!!
15 jest drugi mecz w Tychach, a wtedy przecież gramy z Górnikiem. Co za debil ten terminarz układał?
Bilety do Tychów będą ograniczone. Pretekst - rzekomy "remont" lodo. Ale wystarczy z niektórymi ziomalami w Tychach pogadać to kupią. Sam tak wiele razy wchodziłem przyjeżdżając na ostatnią chwilę.
Bo wbrew temu co można wynieść z lektury forum hokej.net - są jeszcze w Tychach tacy co nas lubią
Miszczu2007 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 15 jest drugi mecz w Tychach, a wtedy przecież
> gramy z Górnikiem. Co za debil ten terminarz
> układał?
chciałbym zobaczyć gościa, który układając terminarz FINAŁOWYCH meczów PO w hokeja układa go pod drużynę piłkarską jednego z uczestników PO :D
Pewno... Przecież wiadomo że PZHL dba o frekwencję na meczach... i układa terminarz optymalnie dla obydwu uczestników i dla potencjalnych widzów... Czyż nie po to (między innymi) jest PZHL żeby popularyzować hokej ?
Tak więc w trosce o liczną frekwencję wyznaczono datę 15 marca, wyznaczono też Wielki Piątek i Poniedziałek Wielkanocny....
Następnym razem PZHL musi koniecznie wyznaczyć którąś z kolejek na 31 grudnia, o godz.23.55 lub w Nowy Rok o godz.12.00 (w tym przypadku chodzi mi oczywiście o PASY)...
no to nasi zawodnicy grają o 150 tys. Euro...
sporo...
150 tysi w Euro brzmi nardziej realnie niz słynny milion sprzed dwóch lat...
Przepraszam czy 150 tys. na glowę czy na druzynę?
myślę że na dużynę bo na głowę to wyszłyby grube miliony eurosów.
Podobno w Tychach grają o podobną pulę
podobną ale tylko przez to "150". Bo o tyle Tychy grają (tyle, że w złotówkach)
A to nie wiem, napisałem to co na ichniejszym forum wyczytałem ;)
Wielka premia dla "Pasów"
Agencja Przegląd Sportowy1 godz. 3 minuty temu
150 tysięcy euro dostaną hokeiści ComArch Cracovii jeśli wygrają wielki finał Polskiej Ligi Hokejowej - podał "Przegląd Sportowy".
- To bardzo dobra premia, na pewno wpłynie mobilizująco na moich zawodników - ocenił trener Rudolf Rohaczek.
Krakowianie zajęli drugie miejsce w sezonie zasadniczym, a w play offach pokonali TKH Toruń i Zagłębie Sosnowiec. W piątek rozpoczną decydujące starcie z GKS-em Tychy, który rozpoczynał sezon jako główny faworyt.
Krakowianie mieli trochę więcej czasu od tyszan, aby po półfinałach przygotować się do meczów o tytuł.
- Teraz już nie ma czasu na mocne treningi. Ćwiczymy głównie elementy taktyczne, takie jak gra w przewadze, osłabieniu czy zakładanie ataku w tercji rywala. To są elementy, które zadecydują o wygranej - powiedział Rohaczek, który cieszy się, że wszyscy zawodnicy wrócili do zdrowia.
Źródło informacji: Przegląd Sportowy/INTERIA.PL
Oto wywiad z trenerem Rudolfem Rohaczkiem z dzisiejszego Dziennika Polskiego :
Trener ComArch Cracovii Rudolf Rohaczek przed meczami finałowymi w PLH:
Terminy to rzecz święta.
Wyznaczone zostały terminy finałowych meczów w Polskiej Lidze Hokejowej. W piątek 14 marca spotkaniem z GKS w Tychach Cracovia rozpocznie walkę o tytuł mistrza Polski.
Według pierwotnych planów rywalizacja miała zacząć się 12 marca, ale zmieniono terminy pojedynków finałowych na życzenie TVP, która pokaże wszystkie mecze na żywo w TVP Sport.
DP Czy jest Pan zadowolony ze zmiany terminu? Będziecie mieli więcej czasu na odpoczynek po spotkaniach półfinałowych z Zagłębiem Sosnowiec - zapytaliśmy trenera ComArch Cracovii Rudolfa Rohaczka.
- Moim zdaniem nie powinno się zmieniać terminów finałów. Terminy to rzecz święta. Ale w tym przypadku aż tak wielkiej różnicy nie ma, zaczynamy zmagania o dwa dni później. Natomiast niepokoją mnie godziny niektórych spotkań: jeśli dojdzie do szóstego meczu, to wyznaczono go w drugi dzień świąt wielkanocnych na godzinę 15.
DP Waszym rywalem jest GKS Tychy. Zna Pan zapewne doskonale ten zespół, a czy może Pan czymś zaskoczyć trenera Matczaka?
- Będzie trudno, bo oba zespoły znają się jak łyse konie. Ale coś zawsze można wymyślić...
DP Tym bardziej że Pana konikiem jest oglądanie spotkań na wideo...
- Nie przeczę, lubię analizować spotkania na wideo. Zawsze można zauważyć coś, co umyka wcześniej uwadze.
DP Kto jest faworytem finału?
- Zawsze mówiłem, że GKS ma bardzo mocną drużynę, chyba najsilniejszą kadrowo w Polsce. Oni są faworytami.
DP Co zadecyduje o wynikach finałów?
- Nie powiem nic odkrywczego: forma dnia, kto popełni mniej indywidualnych błędów. Decydować mogą kary, gra w osłabieniu mocno wyczerpuje. I jak zawsze w hokeju mogą decydować detale.
DP Ostatnio kontuzjowany był obrońca Kuc, napastnik Kmecz. Czy będą gotowi na finały?
- Będą. Kuc już trenuje, także Kmecz, który leczył ostatnio zapalenie oskrzeli.
DP A co z obrońcą Dulębą? Został zdyskwalifikowany na miesiąc, ale zgodnie z regulaminem PZHL po odbyciu połowy kary możecie wystąpić o jej anulowanie...
- Dulęba otrzymał karę 28 lutego, w połowie marca wystąpimy do Wydziału Gier i Dyscypliny PZHL o skrócenie kary. Dulęba cały czas z nami trenuje.
(AS)
Tylko mi na finale nie krzyczeć nic na Majewskiego (typu: rumcajs won!) bo w obecnych okolicznościach WSZYSCY nasi hokeiści mogli by to wziąć do siebie ;)
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2474&x=0
;)
Witam!
Jestem z Tychów i mam kilka pytań, ponieważ planuje się wybrać do Was na finały.
- Jak u Was stoi z biletami - Cena i czy można je jeszcze nabyć z godzine przed meczem
- Czy nadal obowiązuje godzina 20:00 na terminy 18.03 i 19.03, ponieważ coś tam jakieś plotki słyszałem, że mają się mecze odbyć o 18:00 ?
Pozdrawiam!
Ceny nie znam, ale godzinę przed meczem może być już "po ptokach" czyli bilety mogą być wysprzedane.
Bilety sa po 20 zl :)
Kibic1991 Napisał(a):
> Bilety sa po 20 zl
>
>
A ulgowe po ile? Po 15?
Nie ma ulgowych, kobitki 1zl, dzieci do lat 12 za darmo
Wiecie może co to nasze TV Kraków pocznie w sprawie meczy finałowych ??? Chodzi mi o mecze z Tychów, no bo u nas to wiadomo - oglądamy na żywca :D Napisałem do tej całej TV maila w tej kwestii, ale oczywiście nie raczyli odpisać. Może wy macie jakieś info ???
[url]http://sport.interia.pl/raport/plh/news/w-cracovii-zakazali-golenia,1074729[/url]
Panowie, badzmy solidarni, ZAKAZ golenia do konca rozgrywek;)
SPORT BAR, UL. RAKOWICKA 17
Transmisje TV:
piątek - 19.00
sobota - 20.05
cracovia.pl:
Sebastian Witowski: Drugie miejsce będzie porażką
W tym sezonie w spotkaniach z GKS-em Tychy zdobył najwięcej bramek w całym zespole. Teraz Sebastian Witowski przyznaje, że chciałby zwiększyć swój dorobek strzelecki i jednocześnie wywalczyć z Comarch Cracovią złoty medal Mistrzostw Polski.
- Pierwszy mecz finałowy już w piątek?
- Po rywalizacji z Zagłębiem Sosnowiec dostaliśmy dwa dni wolnego, a potem wznowiliśmy treningi. Są one poświęcone taktyce. Nie ukrywam, że czekamy już na mecze finałowe.
- GKS był w sezonie zasadniczym drużyną lepszą i w sześciu meczach wygrał z wami aż pięć razy?
- Ale teraz są już play-offy i zupełnie inne spotkania. Tu nie ma już faworyta i zarówno my, jak i Tychy mamy równe szanse. Wszystko zależało będzie od dyspozycji dnia, od szczęścia, a także od jeszcze innych czynników. Jestem dobrej myśli i wierzę, że będziemy lepsi.
- Zdajesz sobie sprawę z tego, że w tym sezonie masz patent na GKS?
- Nie. Dlaczego tak mówisz?
- Bo jako jedyny zawodnik ?Pasów? zdobyłeś w spotkaniach z tyszanami więcej niż jedną bramkę. Mało tego, zdobyłeś ich aż trzy!
- Nie liczyłem ich i nawet nie przypuszczałem, że tak dobrze mi szło. Chciałbym, żeby teraz było tak samo i żebym w finałowych meczach również strzelał bramki. Będę się starał ze wszystkich sił.
- Można powiedzieć, że w finale spotkają się dwie najlepsze polskie drużyny?
- Tak się złożyło, że zmierzą się zespoły, które po sezonie zasadniczym zajmowały pierwsze i drugie miejsce, więc to jest jakiś wyznacznik. Myślę, że finał jest sprawiedliwy. Oba zespoły zasłużyły na niego.
- Ale tylko jeden zdobędzie mistrzostwo. Czy ewentualny ? odpukać w niemalowane ? srebrny medal będzie dla was porażką?
- Jakaś tam satysfakcja jest, że jesteśmy w finale, ale wydaje mi się, że mamy na tyle mocny skład, że to drugie miejsce będzie porażką. Trenowaliśmy po to, żeby zdobyć złoto. Wierzymy, że nam się to uda!
- Na koniec powiedz, jak twój zarost?
- (śmiech) Ja mam taki zarost, że aż się wstydzę. Mam kilka kiełków, ale nie golę się. Postanowiliśmy jako cała drużyna, że nie golimy się w play-offach i teraz wyglądamy naprawdę śmiesznie (śmiech).
Rozmawiał Dariusz Guzik
Witam.Powie mi ktoś gdzie w Krk na miescie obejże jutro mecz?? z góry THX
a tak troszkę wyżej poczytać się nie chce? :):):):)
Obsada sędziowska meczów finałowych - czyli na kogo Tyszanie będą krzyczeć "złodzieje złodzieje"
14.03.2008r. piątek
GKS Tychy ? Cracovia ComArch
Wolas-Smura,Hyliński
15.03.2008r. sobota
GKS Tychy ? Cracovia ComArch
Meszyński-Molenda,Klich
18.03.2008r. wtorek
Cracovia ComArch ? GKS Tychy
Więckowski-Przyborowski,Radzik
19.03.2008r. środa
Kępa-Pyrskała,Breske
21.03.2008r. piątek
GKS Tychy - Cracovia ComArch
Meszyński-Molenda,Klich
24.03.2008r. poniedziałek
Rokicki-Smura,Hyliński
26.03.2008r. środa
GKS Tychy - Cracovia ComArch
Kępa-Przyborowski,Radzik
również będzie można zobaczyć hokej w EFC Mikołajska 5.
Zapraszam.
w piątek ma byc tez relacja na TVP- 3 Kraków ,choc w programie narazie nie ma !!!http://e-hokej.pl/newsydetal.php?d=1,1,1245
Jak na razie to 3 mecze moga sedziowac sedziowie z NT, takze mały watek z Podhalem w finale juz mamy. Teraz mecze i zycze pieknych meczy na zywo na hali, bo przed TV jak bedziemy to ogladac to juz nie to samo, no ale co rok temu was pozbylismy tak w tym se to powedzmy nadrobiliscie. Oby wygral lepszy i tyle bez zadnych przekupstw!!!!
A dzialaczom z centrali zycze Wesolych i Spokojnych Swiat i BARDZO MOCNEGO DYNGUSA NA TE GŁUPIE GŁOWY.
Rydwan73 Napisał(a):
> Ceny nie znam, ale godzinę przed meczem może
> być już "po ptokach" czyli bilety mogą być
> wysprzedane.
Dwa lata temu, jak Cracovia zdobywała Mistrza, to na ostatni mecz w Krakowie , przyszedłem z kolegą tak 20 minut przed meczem i jeszcze udało nam się kupić bilet, chociaż ulgowych już nie było. Więc godzinę przed meczem jeszcze nie powinno być problemu raczej z biletami:) A wtedy wejście na halę było okej, ale stanie w dobrym miejscu graniczyło z cudem, bo tak dużo ludzi było!!:) Staliśmy na samej górze , przy barierka. Mam nadzieję, że teraz też tyle będzie ludzi na meczach i będzie super atmosfera:D:)!!!
Milan Jancuska (trener Szarotek):
- Kto w Pana opinii będzie mistrzem Polski?
- (Długa chwila zastanowienia) Na pewno rywalizacja będzie bardzo wyrównana. Ogromne znaczenie dla rywalizacji mogą mieć dwa pierwsze spotkania w Tychach. Obie drużyny są bardzo podobne, [b]ale myślę, że mistrzem będzie Cracovia.[/b]
no to jak trener Podhala tak mówi... ;)
To jest w końcu ta transmisja w TVP3 Kraków czy nie??? W programie TVP3 Katowice jest napisane Polska Liga Hokeja, a na Krakowie nie ma:/
wcześniej pisałem o mailu jaki wysłałem do TV Kraków. Otóż doczekałem się odpowiedzi:
Szanowny Panie !
Trwają właśnie starania, aby Kraków od 18.03.br pokazywał na żywo mecze Cracovia - Tychy. Wygląda na to, że mecze będą przez nas transmitowane 18.03.2008 od 19.55 - 22.25, 19.03.2008 od 19.55 - 22.25, 21.03.2008 od 20.05 - 22.35. Jeżeli te mecze nie przyniosą rozstrzygnięcia, to pokażemy kolejne: 24.03.2008 14.50 - 17.25 i ewentualnie 26.03.2008 18.30 - 20.35.
To wygląda na to, że 14 i 15 marca nie ma transmisji w TVP3 Kraków:/
Jancuska jeszcze nie znowotarżał do szczętu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)