Nawet nie wiem co to jest to krolicki-cośtam-net.To opinie z forum.
-
-
Cracovia - GKS Ostateczna rozgrywka o Mistrzostwo Polski juz od 14 marca!!!
chodziło mu o hokej.net jak się zdaje :)
Trza to wygrać. Założyć koronę na głowę, spalić czapkę Rohaczka i bawić się do upadłego. Jestem dziwnie spokojny o wynik tej rywalizacji. Będziemy mieli majstra!
Co z biletami na mecze w Tychach będą jakieś ograniczenia dla nas ?
WSZYSCY DO TYCHÓW !!!!!!!!
15 jest drugi mecz w Tychach, a wtedy przecież gramy z Górnikiem. Co za debil ten terminarz układał?
Bilety do Tychów będą ograniczone. Pretekst - rzekomy "remont" lodo. Ale wystarczy z niektórymi ziomalami w Tychach pogadać to kupią. Sam tak wiele razy wchodziłem przyjeżdżając na ostatnią chwilę.
Bo wbrew temu co można wynieść z lektury forum hokej.net - są jeszcze w Tychach tacy co nas lubią
Miszczu2007 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 15 jest drugi mecz w Tychach, a wtedy przecież
> gramy z Górnikiem. Co za debil ten terminarz
> układał?
chciałbym zobaczyć gościa, który układając terminarz FINAŁOWYCH meczów PO w hokeja układa go pod drużynę piłkarską jednego z uczestników PO :D
Pewno... Przecież wiadomo że PZHL dba o frekwencję na meczach... i układa terminarz optymalnie dla obydwu uczestników i dla potencjalnych widzów... Czyż nie po to (między innymi) jest PZHL żeby popularyzować hokej ?
Tak więc w trosce o liczną frekwencję wyznaczono datę 15 marca, wyznaczono też Wielki Piątek i Poniedziałek Wielkanocny....
Następnym razem PZHL musi koniecznie wyznaczyć którąś z kolejek na 31 grudnia, o godz.23.55 lub w Nowy Rok o godz.12.00 (w tym przypadku chodzi mi oczywiście o PASY)...
no to nasi zawodnicy grają o 150 tys. Euro...
sporo...
150 tysi w Euro brzmi nardziej realnie niz słynny milion sprzed dwóch lat...
Przepraszam czy 150 tys. na glowę czy na druzynę?
myślę że na dużynę bo na głowę to wyszłyby grube miliony eurosów.
Podobno w Tychach grają o podobną pulę
podobną ale tylko przez to "150". Bo o tyle Tychy grają (tyle, że w złotówkach)
A to nie wiem, napisałem to co na ichniejszym forum wyczytałem ;)
Wielka premia dla "Pasów"
Agencja Przegląd Sportowy1 godz. 3 minuty temu
150 tysięcy euro dostaną hokeiści ComArch Cracovii jeśli wygrają wielki finał Polskiej Ligi Hokejowej - podał "Przegląd Sportowy".
- To bardzo dobra premia, na pewno wpłynie mobilizująco na moich zawodników - ocenił trener Rudolf Rohaczek.
Krakowianie zajęli drugie miejsce w sezonie zasadniczym, a w play offach pokonali TKH Toruń i Zagłębie Sosnowiec. W piątek rozpoczną decydujące starcie z GKS-em Tychy, który rozpoczynał sezon jako główny faworyt.
Krakowianie mieli trochę więcej czasu od tyszan, aby po półfinałach przygotować się do meczów o tytuł.
- Teraz już nie ma czasu na mocne treningi. Ćwiczymy głównie elementy taktyczne, takie jak gra w przewadze, osłabieniu czy zakładanie ataku w tercji rywala. To są elementy, które zadecydują o wygranej - powiedział Rohaczek, który cieszy się, że wszyscy zawodnicy wrócili do zdrowia.
Źródło informacji: Przegląd Sportowy/INTERIA.PL
Oto wywiad z trenerem Rudolfem Rohaczkiem z dzisiejszego Dziennika Polskiego :
Trener ComArch Cracovii Rudolf Rohaczek przed meczami finałowymi w PLH:
Terminy to rzecz święta.
Wyznaczone zostały terminy finałowych meczów w Polskiej Lidze Hokejowej. W piątek 14 marca spotkaniem z GKS w Tychach Cracovia rozpocznie walkę o tytuł mistrza Polski.
Według pierwotnych planów rywalizacja miała zacząć się 12 marca, ale zmieniono terminy pojedynków finałowych na życzenie TVP, która pokaże wszystkie mecze na żywo w TVP Sport.
DP Czy jest Pan zadowolony ze zmiany terminu? Będziecie mieli więcej czasu na odpoczynek po spotkaniach półfinałowych z Zagłębiem Sosnowiec - zapytaliśmy trenera ComArch Cracovii Rudolfa Rohaczka.
- Moim zdaniem nie powinno się zmieniać terminów finałów. Terminy to rzecz święta. Ale w tym przypadku aż tak wielkiej różnicy nie ma, zaczynamy zmagania o dwa dni później. Natomiast niepokoją mnie godziny niektórych spotkań: jeśli dojdzie do szóstego meczu, to wyznaczono go w drugi dzień świąt wielkanocnych na godzinę 15.
DP Waszym rywalem jest GKS Tychy. Zna Pan zapewne doskonale ten zespół, a czy może Pan czymś zaskoczyć trenera Matczaka?
- Będzie trudno, bo oba zespoły znają się jak łyse konie. Ale coś zawsze można wymyślić...
DP Tym bardziej że Pana konikiem jest oglądanie spotkań na wideo...
- Nie przeczę, lubię analizować spotkania na wideo. Zawsze można zauważyć coś, co umyka wcześniej uwadze.
DP Kto jest faworytem finału?
- Zawsze mówiłem, że GKS ma bardzo mocną drużynę, chyba najsilniejszą kadrowo w Polsce. Oni są faworytami.
DP Co zadecyduje o wynikach finałów?
- Nie powiem nic odkrywczego: forma dnia, kto popełni mniej indywidualnych błędów. Decydować mogą kary, gra w osłabieniu mocno wyczerpuje. I jak zawsze w hokeju mogą decydować detale.
DP Ostatnio kontuzjowany był obrońca Kuc, napastnik Kmecz. Czy będą gotowi na finały?
- Będą. Kuc już trenuje, także Kmecz, który leczył ostatnio zapalenie oskrzeli.
DP A co z obrońcą Dulębą? Został zdyskwalifikowany na miesiąc, ale zgodnie z regulaminem PZHL po odbyciu połowy kary możecie wystąpić o jej anulowanie...
- Dulęba otrzymał karę 28 lutego, w połowie marca wystąpimy do Wydziału Gier i Dyscypliny PZHL o skrócenie kary. Dulęba cały czas z nami trenuje.
(AS)
Tylko mi na finale nie krzyczeć nic na Majewskiego (typu: rumcajs won!) bo w obecnych okolicznościach WSZYSCY nasi hokeiści mogli by to wziąć do siebie ;)
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2474&x=0
;)
Witam!
Jestem z Tychów i mam kilka pytań, ponieważ planuje się wybrać do Was na finały.
- Jak u Was stoi z biletami - Cena i czy można je jeszcze nabyć z godzine przed meczem
- Czy nadal obowiązuje godzina 20:00 na terminy 18.03 i 19.03, ponieważ coś tam jakieś plotki słyszałem, że mają się mecze odbyć o 18:00 ?
Pozdrawiam!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)