Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • KAŻDY TO POWIE, TRZEBA RATOWAC CRACOVIE!!! TYLKO EKSPRESOWE DZIAŁANIE MOŻE NAS UCHRONIĆ PRZED TRAGEDIĄ!!!!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 23.02.2008 o 21:14
      Ostatnia aktywność 28.02.2008 o 15:45
      4862 wyświetleń
    • klaros

5.5K
      147
    • 24.02.2008 o 00:37
      Post #407189 24.02.2008 00:37
    Od dziś zacząłem na poważnie obserwować wyniki w II i III lidze - z tymi kapelami chyba już za pół roku będziemy grać - już mnie rajcują nowe świetne wyjazdy - np. ŁKS Łomża. W I lidze już poza Stokiem i Legią byłem wszedzie, więc to jakieś nudnawe być zaczęło. Przyznam, że już mi brakło cierpliwości by znajdować argumenty na obronę tej amatorszczyzny piłkarsko-organizacyjnej. Upór wszystkich decydentów wiedzie nas w dół. Może Profesorze zapowiedzieć to od razu a nie udawać. Zaczyna być chyba jasne, że spadek jest kalkulowany i nic się nie stanie innego. Po co ludzie nerwa mają tracić? Lepiej żeby już wcześniej wiedzieli. Jest pozytyw w wylotce z ligi: GTS się już nie będzie co pół roku cieszył że nas kładzie na kolana. :(
    • Macieksc

1K
      11
    • 24.02.2008 o 01:02
      Post #407205 24.02.2008 01:02
    he he ostatnie zdanie jest dosadne :)
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 24.02.2008 o 01:10
      Post #407209 24.02.2008 01:10
    Ostanie zdanie klarosa może być dobrym argumentem za naszym spadkiem.... bo po naszym dzisiejszym meczu to aż strach pomyśleć co nas może spotkać podczas meczu derbowego :)
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 24.02.2008 o 09:05
      Post #407231 24.02.2008 09:05
    skandal k.u.r.w.a. to jak to wyglada.
    • Dyzio22

5
      0
    • 24.02.2008 o 09:10
      Post #407232 24.02.2008 09:10
    Okienko trsnsferowe zamyka się 29 lutego także raczej nie ma już żadnych szans na wzmocnienia .
    • delGado

924
      118
    • 24.02.2008 o 09:43
      Post #407236 24.02.2008 09:43
    Ja powiem tak.Piłkarzyki wciąż prowadzą swoją gierkę przeciwko Majewskiemu, a problem jest jeden: spuszczą nas czy nie.
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 24.02.2008 o 09:52
      Post #407237 24.02.2008 09:52
    delGado Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Ja powiem tak.Piłkarzyki wciąż prowadzą swoją > gierkę przeciwko Majewskiemu, a problem jest > jeden: spuszczą nas czy nie. Puknij się w łeb. O jakiej gierce mówisz? Rozumiem że Polczak i Tupalski też graja przeciw majewskiemu?
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 24.02.2008 o 11:12
      Post #407254 24.02.2008 11:12
    Pytanie: czy możemy coś zrobić (poza wypisywaniem próśb i przekleństw na forum) żeby nas uratować przed spadkiem...?
    • tytus, romek. i a'tomek

1.7K
      1
    • 24.02.2008 o 12:22
      Post #407279 24.02.2008 12:22
    tak prawdę mówiąc tylko głupek nie rozumie że obecna sytuacja jest chora i szkodzi wszystkim: piłkarzom trenerowi klubowi prezesom Comarchowi których marka pikuje w podobnej sytuacji była Wisła K po porażce z Groclinem 0:4 w ubiegłym roku i co? cichutko załatwili sprawę, kilkoro ludzi już tam nie ma, jest trener z prawdziwego zdarzenia (bo to on kreuje tam sukcesy) i są na najlepszej drodze do sukcesu i odbudowy marki a u nas? prezes udziela wywiadów, w których daleko mu do dworskich manier, fakt, że dla WAKa, o którym naczytał sie na niniejszym forum, z którego czerpie mądrość, i wizję budowy klubu, przedłuża kontrakt z trenerem bez specjalnego powodu po czym wchodzi w kompetencje tego trenera i odsuwa zawodnika, która mu nie chce mówić dzień dobry za takie pieniądze, jakie on chce płacić (kto wie czy ów zawodnik nie wygra na tym najbardziej) a w zamian za to, jak prezes zarządu klubu, nie potrafi dopilnować żeby jego pracownicy w klubie potrafili poprawnie zorganizować mecz trener miota się w taktykach, jak amator bez doświadczenia, przegrywa albo zaledwie remisuje ważne mecze, ale najważniejsze jest dla niego że redaktor X lub Y ustawia się do wspólnego zdjęcia z j e g o piłkarzami piłkarze chowają się po kątach, bo albo trener opi**doli że mówią do mediów albo prezes odsunie albo grom z jasnego nieba pie**dolnie, takie schizy panują klub jest słabeuszem ligi, wszyscy sie cieszą że mają z nami grać, no bo jak nas nie wyruchać za trzy punkty, to kogo? Bytom? Jagiellonię? Sosnowiec? przecież tam mają zespół, trenera i jakość! a kibice sobie skaczą do gardeł czy Kosowo jest Serbskie, czy Albańskie, choć połowa z nich nie wie, jakie to ma znaczenie dla czegokoliwek na koniec science-fiction Boniek rozmawia z Majewski i mówi "Coś ci tam nie idzie w Cracovii?" Majewski na to "Co Ty??? Za*ebiście idzie! Mam ich spuścić do II albo III ligi. O jakieś podatki tam chodzi"
    • maaciek

3K
      480
    • 24.02.2008 o 12:57
      Post #407297 24.02.2008 12:57
    Myślałem że na forum będzie gorzej. Są dwie sytuacje w lidze kiedy kibice mobilizują się na mecze ,pierwsza to taka kiedy idziemy na mistrza lub Puchary,druga kiedy walczymy o utrzymanie. Ten moment w którym jesteśmy przypomina Chocholi Taniec ,przy którym muzyka gra coraz głośniej. Po jednym zdarzeniu następują kolejne a to w końcu układa się w matematyczny wzór samospełniającej się przepowiedni. Nie wiem czy do kogoś dotarło że to nie są te same czasy co 7 lat temu i teraz nie jest wg mnie możliwy scenariusz "zamiany władzy".Trzeba się przyzwyczajać niestety do tego co jest czyli do Majewskiego.No chyba że ktoś ma jakiś konstruktywny plan-nie wiem może podłożyć kokę w samochodzie albo coś takiego.
    • Albert

1K
      16
    • 24.02.2008 o 13:02
      Post #407300 24.02.2008 13:02
    Co prawda powtarzam się ale temat jest ważny bo idzie o utrzymanie ,jeżeli zostaje Majewski to musi zagwarantować/ pod kątem zawieszenia wypłaty wynagrodzenia/,że grając w składzie Urbański,Polczak,Tupalski,Kulig,Majoros,Kostrubała,Kłus,Dudzic,Witkowski+x / 5 dni na zakup wzmocnienia -słowem młode wilki/utrzymamy extraklasę,lub Profesor wywala duet warszawiaków a nowy trener cementuje skład w oparciu o formę piłkarzy. PS.Po wczorajszym meczu możemy tylko współczuć Filipiakowi uroczych chwil pożegnania VIPów.
    • Lecho3

289
      0
    • 24.02.2008 o 14:09
      Post #407324 24.02.2008 14:09
    smętne to, ale hasło "Majewski musi odejść" nie będzie zrealizowane.Ma trener kontrakt i pełne poparcie Filipiaka, któremu zależy tylko na odmłodzonej dobrej drużynie dopiero w roku 2010/11; po oddaniu nowego stadionu. A w spadek aktualnie Filipiak nie wierzy. Może uwierzy iprzejmie się tym jakby[puk puk nie daj Boże przegali z Jagą i Łks-em .No i tyle pp SaNtO potter-amen.
    • aki11

106
      0
    • 24.02.2008 o 15:05
      Post #407340 24.02.2008 15:05
    Mam nadzieję szanowni Państwo ,że teraz się może Profesor obudzi. I w poniedziałek powalczą jeszcze przynjamniej o to aby wypożyczyć z dwóch - trzech nowych piłkarzy. Bo jak dalej Baran z Kłusem będzie rozgrywał piłkę ,to daleko nie zajdziemy. Nasz gwiazdor Bojarski jak zwykle rozkładał tylko ręce jak mu przeciwnik przeszkodził i tyle... Żaden napastnik nie oddał strzału na bramkę przez cały mecz...dlaczego???? I co ciekawe ,każdy po meczu powiedział że zapmiętał tylko dwie udane akcje Węgra Majorosa ,który wszedł na ostatnie dziewięć minut... Nowak grał i się starał ale co z tego jak w całym meczu ,z tego co liczyłem sześć razy celnie podał a stracił piłkę prawie czterdzieści razy...Wegier ma dopiero 23 lata i widać ,że wie co z piłką zrobić . Więc dlaczego nie grał? Kłus powinien być alternatywać dla Barana bo jest tak samo defensywnym pomocnikiem!! Ale Majewski tego chyba nie rozumie... I z całym szacunkiem dla Tomka Moskały ,jest słaby i to bardzo. Niestety on już nie wiem czy w II lidze by sobie poradził... I na koniec powiem jeszcze jedno. NIKT Z KIBICÓW POZA MECZAMI NIE ATAKUJE W SPOSÓB KULTURALNY ZARZĄDU I PREZESA. GDYBY RAZ W TYGODNIU DUŻA GRUPA LUDZI ZAJWIŁA SIĘ W KLUBIE I POWIEDZIAŁA BY CO MYŚLI O DZIAŁANIACH KLUBU TO MOŻE BY W KOŃCU DOTARŁO DO FILIPIAKA O CO CHODZI !!! KAŻDY NARZEKA ,ALE NIE POTRAFIMY SIĘ ZOORGANIZOWAĆ I POKAZAĆ DLACZEGO JEST CIĄGŁA KRYTYKA...
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 24.02.2008 o 16:09
      Post #407349 24.02.2008 16:09
    Przesadzacie,nie jest źle ;-) Monotematycznie sie wypowiadacie :-) ciekaw jestem opinii Zeusa....wcieło gościa na Olimpie ? Zeusie,pomóż mi i napisz im ,że błądzą. Jak spadniemy to też tragedii nie będzie.II liga też jest ciekawa ;-)
    • Agnan

4.4K
      96
    • 24.02.2008 o 16:45
      Post #407362 24.02.2008 16:45
    Dyzio22 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Okienko trsnsferowe zamyka się 29 lutego także > raczej nie ma już żadnych szans na wzmocnienia . jest szansa na pewne wzmocnienie drużyny, tylko nie wiem czy to możliwe - zgodne z kontraktem. Odejście trenera M. To będzie wzmocnienie. Kopacze nasi grają kichę kompletną - i nie graja teraz przeciw trenerowi na pewno... Może ktoś ich jednak "pobudzi" do gry... Jak sie patrzy, płakać się chce. Na przykład takich zagrań Arka Barana to ja w zyciu nie widziałem. A parę lat temu moim zdnaiem on i Bojar byli na poziomie ocierania się o reprezentację...
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 24.02.2008 o 17:13
      Post #407375 24.02.2008 17:13
    ian thorpe Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Przesadzacie,nie jest źle ;-) Monotematycznie sie > wypowiadacie :-) > [b]ciekaw jestem opinii Zeusa[/b]....wcieło gościa na > Olimpie ? Zeusie,pomóż mi i napisz im ,że > błądzą. > Jak spadniemy to też tragedii nie będzie.II liga > też jest ciekawa ;-) > > > "Po sposobie traktowania bliźnich,poznajemy > SWOJĄ osobowość" > Kardynał Wyszyński.... Stefan Majewski (Cracovia): - W takich meczach gra się praktycznie wszystko. Pierwsza połowa była niezła w naszym wykonaniu. Niestety nie wiem, co stało się po przerwie. Polonia była w stanie wyrównać losy meczu i w efekcie zabrała nam dwa punkty. Trudno powiedzieć, czemu w drugiej połowie zagraliśmy tak, a nie inaczej. Muszę to przeanalizować. Nie chcę oceniać indywidualnie zawodników, ale myślę, że wszyscy nowi gracze spisali się nieźle. Zmieniłem w przerwie Tomka Moskałę, bo sam poprosił mnie o zmianę. Źle się czuł.
    • Merano

1.4K
      19
    • 24.02.2008 o 18:26
      Post #407402 24.02.2008 18:26
    Największe szkody, które wynikają z zatrudnienia tercetu Majewski-Ćmikiewicz-Zalewski to wbrew pozorom (Młoda Ekstraklasa to pokazuje, tylko trzeba się przyjrzeć) szkody wynikające z zaniedbań we wszechstronnym szkoleniu zawodników w wieku 18-24 lata. Takie talenty jak Uszalewski, Jeleń, Szczoczarz, Baliga (wymieniam tylko niektórych) od czasu przyjścia tej ekipy przestały się rozwijać. Do tego dochodzi Witkowski, który przy Majewskim nic nie pokazuje, podejrzewam że z drogim Polczakiem będzie podobnie. Na razie Filipiak nie zdaje sobie z tego sprawy. Za rok lub dwa, kiedy się zorientuje, będzie już za późno. Majewski go będzie drogo kosztować.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 24.02.2008 o 19:46
      Post #407430 24.02.2008 19:46
    Święte słowa merano .Podpisuje się pod tym obiema rękami.Co do Barana nie zgadzam się że gral źle.Po prostu nie nadaje się kompletnie do rozgrywania.To jest doskonały defensywny pomocnik .W odbiorze dalej jest świetny.Niestety kompletnie zawodzi w ofensywie.Majewski pozbywając się Gizy zniszczył pomoc bo ofensywnego środkowego pomocnika nie ma w kadrze zespołu.Stąd te eksperymenty i totalna niemoc w ofensywie. W ostatnich latach o sile Cracovii decydowała pomoc .Atak mielismy zawsze kiepski.Teraz pomocy nie ma ,ataku nie ma i obrony też. Do 29.02 jest wystarczająco dużo czasu by porządnie się wzmocnić.Trzeba tylko tele -tubisa pogonić do roboty bo faxem nie załatwi rzeczywiście nic. największym wzmocnieniem było by pozbycie się szkodnika stefka.
    • tomecki

4.9K
      3.5K
    • 24.02.2008 o 19:56
      Post #407435 24.02.2008 19:56
    Z trenerem sytuacja jest bez wyjścia. Filipiak dał wyraźny sygnał, ze prędzej zwolni całą drużynę niż Majewskiego. Sytuacja jest karkołomna i bez wyjścia. Majwski jako trener utrzyma tę pierwsza ligę co będzie oznaczało dla Profesora, że wszystko zmierza w dobrym kierunku i tak to się najprawdopodobniej skończy. Według mnie jedynym impulsem dla Profeora do ewentualnego przemyślenia zwolnienia Majewskiego to spadek do drugiej ligi... Pozostaje zatem przewartościowanie: pozbycie się Majweskiego kosztem spadku do II ligi czy utrzymanie się w I z Majewskim i jego kontrakt przez conajmniej nastepny sezon...
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 24.02.2008 o 20:05
      Post #407439 24.02.2008 20:05
    cholera,tylko jaką mamy gwarancje ,że on zwolni Majewskiego w II lidze :-(

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie