Tylko te dzieci Stawowego to wciaz podstawa naszej druzyny. Skrzynia, Baran, Bojar. Jako dziecko Stawa mozna tez zaliczyc Pawlusinskiego i Moskale. Wszystkich ich wywalicie? :)
Jakis sklad pragnien mi sie wyklarowal:
Cabaj - Kulig, Sretenovic, Skrzynski, Tupalski - Pawlusinski, Bartczak G., Baran, Bojarski - Witkowski, Plizga.
Mozna by odkupic kadre tego calego Zaglebia ;)
Z Widzewa uzupelnic Napoleonim, Kuklisem, Grzelczakiem moze?
-
-
Opinie o grze i pozycjach dla poszczególnych piłkarzy
Dzisiaj Chelsea kupiła zawodnika serbskiego -Ivanovica (obrońcę) z Lokomotiwu Moskwa.
2 lata temu Lokomotiw płacił OFK Belgrad za niego 1mln EURO,więc niech mi ktoś wytłumaczy jak menadżer Wasiluka z Jagi może żądać za tego młodego dryblasa takiej samej kwoty?????????????????????
Przecież każdy wie jak można porównać umiejętności polskiego kopacza do serbskiego piłkarza:D
Wyobraźmy sobie teraz że ów Wasiluk miałby za 2 lata grać w np.Chelsea lub Liverpoolu
PRZECIEŻ TO JEST NIEDORZECZNE!!!SKANDAL!!!
Pojebało się tym naszym menago w głowach tak jak tym co teraz wynajmują mieszkania-CENY z KOSMOSU!!!
Cabaj w składzie marzeń?
Świetny żart!
Czytanie nie boli ...
pragnien - nie marzen.
To wyciagnij bramkarza podobnej klasy co Cabaj do Cracovii? Bledzewski? Pawelek? Dolha? Vaclavik?
Kazdy z nich jest duzo lepszy od Cabaja(no moze Pawelek nie przekonuje aczkolwiek Leo cos w nim widzi).Trzeba poszukac,jak nie w Polsce to za granica.
Marcin chyba musi zmienic menago,bo mu Anglii naobiecywal a tu lipa;-(
Ofert ani z Anglii ani nawet z naszego podworka;-(.Jakis smierdzacy Juszczyk na testy do Grecji lata,a o naszego Marcina nikt nie pyta???
zeus taka prawda , jakby gość był dobry to już by łapał na zachodzie a wiadomo że Boruce, Dudki,Szamotulskie, Malarze, Kuszczaki itd pokazali że u nas są bardzo dobrzy bramkarze i napewno nasza liga jest obserwowana jeśli chodzi o bramkarzy . Ale jakoś o Marcinka nie pytają???? hehhe
Cabaja za granicę nikt nie weźmie, przez jego wpadki...Jaki trener w ważnym meczu wpuścił by takiego bramkarza co puszcza takie szmaty jak w Zabrzu czy z Arką...?
"Bo nie ugody, gdzie w jednym kraju żyją dwa żywe narody.
Pragnień nie odejmiesz, ziemi im nie dodasz - Jeden musi ustąpić! - gość albo gospodarz!" K.H. Rostworowski
pokaz mi zuberg bramkarza ktory nigdy nie popełnił błędu. chociaż jednego. powiedzmy z całego świata a nawet kosmosu
Santo
Aż takich szmat to mogę wymienić choćby Olszewskiego...Takiej bramki jak w Zabrzu Cabaj to ja bym nie puścił..
"Bo nie ugody, gdzie w jednym kraju żyją dwa żywe narody.
Pragnień nie odejmiesz, ziemi im nie dodasz - Jeden musi ustąpić! - gość albo gospodarz!" K.H. Rostworowski
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Santo
> Aż takich szmat to mogę wymienić choćby
> Olszewskiego...Takiej bramki jak w Zabrzu Cabaj to
> ja bym nie puścił..
>
puściłbyś... prędzej czy później
jeśli ktoś nie był nigdy bramkarzem, to mu łatwo się tak wypowiadać, ale naprawdę szmaty zdarzają się KAŻDEMU, w najmniej oczekiwanych sytuacjach; założę się, że również Olszewski ma ich w swojej karierze parę.
To prawda, że Cabajowi przytrafiają się one zbyt często, ale mimo wszystko wciąż sądzę, iż jest to do wyeliminowania, gdyż mankament ten wynika głównie z cech mentalnych (brak koncentracji lub brak odpowiedniej decyzji co do sposobu bronienia), a to DA SIĘ poprawić, w odróżnieniu od takich cech jak wzrost, refleks itp., które akurat są u Marcina dużym plusem.
Inną sprawą jest to, że lata mijają i jeśli Cabaj nie poprawi się w bardzo niedługim czasie, to wkrótce może podzielić los Olszewskiego...
Nie przypominam sobie takiego okrutnego babola u Casillasa, Almuni, Kowalewskiego, Fabiańskiego, tego z Romy obecnie i z Interu itd. W huj jest takich co sie nie spalają psychicznie i takich baboli jak Cabajnie robią aczkolwiek wiadomo że każdemu nawet małe błędy się przytrafiają.
Oczywiscie ze kazdemu bramkarzowi przydarzaja sie wpadki.
Ale zadnemu innemu tak wielkie i tak czesto.W tym tkwi problem
Cabaj jest conajwyżej średnim bramkarzem,ale jak obrona będzie poukładana to taki narazie wystarczy.Ma przebłyski geniuszu niemalże,ale i popełnia takie błędy wręcz przedszkolne,a największym jest wychodzenie do dośrodkowań:X
Mimo to szanuję Marcina i niech gra dopóki nikt z młodych nie udowodni że jest lepszy.
Bardzo bym chciał żeby Martin Szwiec podrósł i zajął miejsce w bramce w dorosłej CRACOVII.Byłaby zmiana z Marcina na Martina:D:D:D
O czym my wygole mowimy. nie ma bramkarza ktory nie popelnia bledow. ja sila rzeczy nie widzialem wszystkim meczy wszystkich bramkarzy. jedno jest pewne, że łatwiej jest być dobrym bramkarzem w dobrym klubie gdzie wygrywa sie mecz za meczem. taki Pawełek zaden to bramkarz ale wisła zawsze szybko zdobywa prowadzenie a Pawełek broni na pełnym luzie, bez spinki nawet jak straca bramke to nic. Teraz Cabaj ma w głowie babola z Zabrza wie ze juz mu sie kiedys zdarzylo ze po babolu przegrywa sie mecz a on jest okrzykniety antybohaterem. Teraz przy kazdej interwencji zamiast myslec co zrobic mysli co bedzie jak mu sie nie uda złapac tej pilki. gdyby wiedział że mamy z przodu jakies atuty i ze chlopaki to odrobia albo chociaz prowadza to by to inaczej wygladalo. jakos jak dobrze gralismy za wasatego to byl poruszany temat reprezentacji tak czy nie? bronił chyba w kadrze B nawet? cyz był tylko powołany? jakoś tak nie pamietam dokladnie.
Oj, za Wąsatego zawalił też niejeden mecz np. z Koroną we mgle, z Lubinem na wyjeźddzie i wiele, wiele innych. I chyba nie ma żadnego bramkarza na świecie, aby mu aż tak pobłażano. Sam nie wiem dlaczego. Zresztą temat wałkujemy bez końca i nic z tego nie wynika. Powiem więcej, Cabaj byłby najlepszym bramkarzem na świecie gdybu nie było strzałów na jego bramkę, ale i wtedy zapewne by coś wymyślił - sam wrzucałby piłkę do siatki. Co gorsza, nawet wówczas miałby swoich adwokatów; no bo to, bo tamto itd.
Żeby zakończyć, przypomnę sławną obronę Kuszczaka w meczu z Kolumbią, a Boruc, no, nie przymierzając, z nami dał strasznie popalić (wielki gol Bojara to w 1/2 prezent Boruca)
jak pisałem w innym temacie: mega-szmaty bramkarz puszcza raz, dwa razy w karierze. a Cabaj ze dwa razy w sezonie jak nic. i w tym problem.
ja nie chce bramkarza, ktory wyciaga nie-wiadomo-jakie-strzaly, zeby wszystko spieprzyc puszczajac babola - ja chce bramkarza solidnego, ktory co ma puscic, to pusci, ale sie nie osmiesza w bramce z taka regularnoscia. Marcin solidny niestety nie jest.
2 babole w sezonie to jest nic pod warunkiem ze druzyna gra rowno.Marcin jest dobrym bramkarzem i bedzie dobrze bronil gdy druzyna bedzie dobrze grac
2 [b]takie[/b] babole w sezonie to o 3 za dużo.
Cabajowi dobrze by zrobił pobyt na ławie.
Zeus - no wymienilem tych nie gorszych - ale wyciagnij ich do Cracovii :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)