Póki co nie ma go jeszcze w "Pasach".
-
-
Piotr Polczak - witamy w Pasach
wydaje mi się że gość nie będzie gorszy od żytki a żytko już tak pewnie nie będzie się czuł
niezależnie od oceny warto pisać nazwiska piłkarzy, zwłaszcza Cracovii z wielkiej litery
hank Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Grał w lidze, która jest mocniejsza od naszej, z
> pewnością nabrał rutyny i doświadczenia . A w
> jakiej jest formie - zapewne niebawem się
> przekonamy .
Grał to jest akurat pojęcie względne. 32 występy przez trzy sezony to nie jest oszołamiająca liczba. Biorąc pod uwagę fakt, iż w niektórych spotkaniach mógł wchodzić na końcówkę to ta liczba jest jeszcze mniejsza. Nie zamierzam deprecjonować jego osiągnięć ale liczby mówią za siebie. Oprócz CSKA, Zenitu, Spartaka i Lokomotivu i może jeszcze Krasnodarów to inne ekipy nie są zbyt mocne, porównując nawet z naszymi klubami z podobnych pozycji w tabeli. To tak w gwoli ścisłości. Jeśli ktoś piszę, że grał to jest to określenie trochę na wyrost. Transfer oceniam na plus, może się okazać strzałem w 10 bo kiedyś wydawało się,że może to być stoper nawet na reprezentację. Ryzyko małe, patrząc na nasze asy to czasami tęsknię za starymi stoperami. Oby pokazał im jak się gra w obronie a nie próbował się w nimi prześcigać w klopsach sezonu. Życzę powodzenia.
Giza tez wrocil zeby sie odbudowc niestety ale juz nic nie pokazal,zobaczymy jak bedzie z Polczakiem oby lepiej
Piotrek1 Napisał(a):
> Giza tez wrocil zeby sie odbudowc niestety ale juz
> nic nie pokazal,zobaczymy jak bedzie z Polczakiem
> oby lepiej
Giza... Wracał trzy lata później, Z Legii z powrotem do Cracovii, z którą osiągał najwięcej. Piotrek ma jeszcze coś do udowodnienia, niezły jak na stopera wiek. Mam nadzieję że będzie dobrze....
Nie do wiary... Tak czytam i nie wierzę, stoper w wieku mniej niż 30 lat, przez ostatnie trzy lata grający w jednej z mocniejszych lig europejskich, niby występów niedużo ale popatrzcie z kim musiał rywalizować, a tu płacze i wybrzydzanie.
Obrona byla by uzupelniona i kompletna.
Rymaniak-Zytko-Polczak.
Mysle ze nie ma tu jakiejs zasady ze musi byc lewonozny ktorys??
Chyba ze maja pomysl go na defensywnym postawic. Tez wcale zly pomysl by nie byl bo sie sprawdzal w tej roli grajac wczesniej u nas.
KruszynaKSC Napisał(a):
> Obrona byla by uzupelniona i kompletna.
> Rymaniak-Zytko-Polczak.
>
> Mysle ze nie ma tu jakiejs zasady ze musi byc
> lewonozny ktorys??
>
> Chyba ze maja pomysl go na defensywnym postawic.
> Tez wcale zly pomysl by nie byl bo sie sprawdzal w
> tej roli grajac wczesniej u nas.
RPodoliński go tam już ustawi. Przecież go zna. Okres trenera Płatka (jako asystent)
jest jeszcze opcja ze Poli za Żytę na środek. wtedy Żyto na wahadło za Deleu, z lewej Jaro za Bube i przynajmniej już bym się nie musiał denerwować oglądając ich poczynania
SaNtO Napisał(a):
> jest jeszcze opcja ze Poli za Żytę na środek.
> wtedy Żyto na wahadło za Deleu, z lewej Jaro za
> Bube i przynajmniej już bym się nie musiał
> denerwować oglądając ich poczynania
Dla nas i dla Żytki, będzie najlepiej, jak zostanie "mocnym" rezerwowym. Najpierw chcesz "upchać" Żytkę za Rymaniaka ale gdy się okazuje, że on zupełnie przyzwoicie gra to teraz chcesz go na siłę wepchać za Deleu. Niebawem się okaże, że aby utrzymać Mateusza w składzie to może grać w ataku za Rakelsa ;-)
Ja to mam nadzieje, ze wlasnie bedzie gral za Zytke...
Rymaniak jak dla mnie jest ok, ale to tez dyskusyjna sprawa, bo domyslam sie, ze mase kibicow taki kopacz moze irytowac.
A zreszta, to oni wszyscy siebie warci, poza Pilarzem ;)
niezły pomysł, w końcu Żytko by wrócił na swoją nominalną prawą stronę
a Mikulić ? ;)
Skończy się kontrakt i odejdzie . Myślę ,że Polo za Tomisława .
Polczak: Negocjacje z Cracovią wciąż trwają
PAP 04.11.2014 19:05
Piotr Polczak we wtorek wziął udział w treningu Cracovii. Jak jednak powiedział po zajęciach dziennikarzom, wciąż nie jest przesądzone, czy podpisze kontrakt z krakowskim klubem ekstraklasy.
Zdaniem obrońcy, który ostatnio grał w rosyjskiej drużynie Wołga Niżny Nowogród, potrzeba jeszcze kilka dni na ostateczną decyzję. Według niego, obie strony są bliskie dojścia do porozumienia, ale problemem może być jego nie najwyższa forma.
- Wiem, że nie jestem teraz w bardzo dobrej dyspozycji. Mam jednak nadzieję, że uda się mi szybko nadrobić braki treningowe - powiedział defensor, który przed wyjazdem w 2011 roku do Rosji, gdzie oprócz Wołgi grał także w Tereku Grozny, występował już w Cracovii.
Po niedzielnym spotkaniu w ekstraklasie krakowian z Zawiszą Bydgoszcz (1:0) trener "Pasów" Robert Podoliński przyznał, że Polczak bardzo przydałby się w jego zespole. - Uważam go za bardzo dobrego obrońcę. Jeśli będę mógł korzystać z jego usług, to będę bardzo zadowolony - powiedział.
Urodzony w 1986 roku piłkarz do tej pory rozegrał w barwach Cracovii 77 spotkań w ekstraklasie i zdobył pięć bramek.
Mimo całego sentymentu Prezia cały czas obowiązuje nieśmiertelne hasło:
"KOCHAJMY SIĘ JAK BRACIA ,LICZMY SIĘ JAK ŻYDZI" :)
Czyli my chcemy mu płacić na poziomie aktualnej formy, on chce zarabiać na poziomie obiecywanej przez niego;)
Czyli sprawa rozbija sie o piniondze :) Piniondze takie zeby byly troszku wyzsze niz jalmuzna ;)
Ehh miejmy nadzieje ze sie dogadaja.
Piniondze takie zeby byly troszku wyzsze niz jalmuzna za granie na poziomie troszku wyższym nić pełzanie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)