Zapowiada się ciekawy mecz.
-
-
Cracovia - Naprzód Janów godzina 18a 8.01.08
najwieksza niespodzianka rozgrywek jak dla mnie , miejsce w 6-ce to na pewno juz duzy sukces , zapowiada sie nielatwa przeprawa i w koncu zaczynamy "powazne" mecze , niech to bedzie dobry sprawdzian przed piątkiem
tak sie zastanawiam po co ten cały sezon zasadniczy skoro zaczynamy wszystko od początku??? żadnego "handikapu" na tę rundę przejściową nie ma... równie dobrze można było skończyć na 6 miejscu, wygrać rundę która się teraz zaczyna i rozpocząć prawdziwy playoff z pozycji lidera. kto to wymyślił ???... no chyba że czegoś nie doczytałem??
Też nie rozumiem. Taka walka o lidera, ciułanie punktów, a żadnych korzyści z tego nie ma :S
panowie przecież punkty liczą sie dalej,wiec niezałamujmcie sie
Czy Cracovia utrzyma prymat w lidze?
Adrian Grałek2008-01-07, ostatnia aktualizacja 2008-01-07 21:35
Dzięki najlepszej obronie Cracovia prowadzi w Polskiej Lidze Hokejowej po pierwszym etapie rozgrywek. A Podhale Nowy Targ miejsce w play-off zapewniło sobie za sprawą najskuteczniejszego ataku
Po czterech rundach i 36 kolejkach ligę podzielono na dwie grupy. Od dzisiaj powinna nabrać rozpędu. Sześć najlepszych zespołów zagra mecz i rewanż. Dwukrotnie zmierzą się także cztery najsłabsze drużyny. Dwie najlepsze dołączą do czołowej szóstki, by walczyć o medale.
Znaleźć sposób na Tychy
16 kolejnych zwycięstw Cracovii nie było przypadkiem. Znakomitą passę przerwał GKS Tychy, który wygrał aż 4:0. Podopieczni Rudolfa Rohaczka z wicemistrzami Polski w lidze przegrali jeszcze dwa razy, a najbardziej bolesna była porażka w finale Pucharu Polski w rzutach karnych.
Tamte spotkania były doskonałą reklamą hokeja i pokazały, że poziom tych zespołów zdecydowanie odbiega od reszty. Cracovia, która marzy o odzyskaniu tytułu mistrza Polski, by osiągnąć upragniony cel, musi znaleźć sposób na tyszan. - GKS ma najlepszą drużynę w lidze. Później stawiałbym na Podhale, dalej Zagłębie Sosnowiec, a my gdzieś tam za nimi - uważa Rohaczek.
Jednak wiadomo, że czeski szkoleniowiec mierzy w najwyższe cele. - Musimy znaleźć sposób na tyszan, a to wymaga dużo pracy. Trzeba poprawić grę w tercji przeciwnika. Gdybyśmy byli bardziej skuteczni, to w każdym meczu strzelalibyśmy 2-3 bramki więcej - twierdzi Rohaczek.
Na słabszą dyspozycję Cracovii w ostatnich meczach największy wpływ miały kontuzje kluczowych zawodników, przez które przestał istnieć pierwszy atak. Damian Słaboń wraca już do zdrowia, ale martwi odnowiona kontuzja kostki Daniela Laszkiewicza.
Trener Rohaczek ucieka od indywidualnych oceń zawodników, ale nie sposób nie wyróżnić Rafała Radziszewskiego i całego bloku defensywnego Cracovii, w końcu stracili najmniej bramek w lidze. Leszek Laszkiewicz jest klasą dla siebie, a jak ma u boku Słabonia, jest w stanie rozmontować każdą obronę.
Dużym wzmocnieniem ataku są czescy napastnicy Marek Badzo i Roman Hlouch i Filip Drzewiecki, który rozpoczął sezon z dwumiesięcznym opóźnieniem, ale szybko nadrobił stracony czas.
Krakowianie podejmą dzisiaj (o godz. 18) Naprzód Janów.
info G,W.
Ja jednej sprawy nie mogę zrozumieć > Już za miesiąc jest P.O i ponoć klub che zatrudnić jakiegoś gracza na ta fazę rozgrywek, to czemu nie robi już tego teraz kiedy byłby czas na zgranie zawodnika z reszta drużyny, może taki dziad jak Cerny wziąłby sie do roboty i musiałby sie starać , bo miałby nad sobą widmo ,ze jakiś obcokrajowiec może go wygryźć ze składu.
KRUCA JUZ przegrywamy 0-1 i bramke tracimy grając w przewadze :( DO BOJU CRACOVIA!!!!!!!!!
3:1 :))
4:3....
Już dwie bramki stracone podczas gry w przewadze !!!
6:3? tak :D
niee 8:3 :)
kuźwa ja to zawsze mam fart... już miałem się zbierać i nagle mi coś wypadło...
Wyszedłem na chwilę z psem i z 4:3 zrobiło się 8:3. Biorę psa i wychodzę ponownie.
To szybko bo już mało czasu do końca zostało.
niestety oglądnąłem tylko 2 tercje: Katastrofalna gra obrony , praktycznie wszystkie bramki dla Janowa po katastrofalnych błędach naszych obrońców plusjeden prezent Radzika. Na plus Hlouch - tego gracza juz działacze powinni zakontraktować na następny sezon, a także gra całego drugiego ataku ,który teraz jest nasza najsilniejsza bronią.
Ja oczywiście muszę zgodzić się z poprzednikiem że dzisiaj gra obrońców to słabizna.
jak mozna stracic 2!!! bramki grając w liczebnej przewadze.
Palce lizać bramka nr 2 Romka Hloucha, pociągnął z nadgarstka jak za dobrych czasów Roszczin -miło popatrzeć.
Na koniec chciałbym powiedzieć pare ciepłych słów pod adresem 3 ataku: Witowski -Kowalówka- Spirin grali z zacieciem starali się grać bardzo szybko i kombinacyjnie o tym przede wszystkim chodzi w hokeju.Wiele akcji mieli udanych. Brawa dla nich!!!
A już liczyłem na dwu cyfrówkę :( Oby obrona się troche ednak do piątku poprawiła i zeby atak nie osłabł.
Widzie, że główna sie nie wiele w widownią pomyliła. Komisyjnie zostało ustalone, że niespełna tysiąc był. To że brakło 739 osób do tego można pominąć.
spirin dobrze grał??? Jakoś nie widziałem przy bramkach Kowalowki i Witowskiego niewidzialem go w akcji w ogóle w każdym meczu nie tylko dziś gra słabo w rosji tyle dobrych hokeistów to akurat takiego wzieli mało widocznego i niepunktującego zagraniczni są od tego. POTOCZNY WRACAJ!!!!!
Brawa za trzecią tercje. O grze obronnej w pierwszych dwu - zamilczmy!
Zwycięstwo Cracovii z Naprzodem Janów
Adrian Grałek, pj, tod2008-01-08, ostatnia aktualizacja 2008-01-08 21:06
Porażka Podhala Nowy Targ w Tychach
Trener Rudolf Rohaczek od początku spotkania pokrzykiwał na podopiecznych i nie przebierał w słowach, kiedy zjeżdżali do boksu. Zarówno czeski szkoleniowiec, jak i kibice, których było jak na lekarstwo, mieli prawo być niezadowoleni z postawy hokeistów Cracovii na początku meczu.
Straty bramki przy grze w przewadze nikt się nie spodziewał. Gospodarze dali się skontrować i nieoczekiwanie janowianie wyszli na prowadzenie. Kilka minut później wyrównał Sebastian Kowalówka. Hokeistom Cracovii brakowało zdecydowania pod bramką przeciwnika. Dochodzili do pozycji strzeleckich, ale nie potrafili skierować krążka do bramki.
Krakowianie odżyli na początku drugiej tercji, czego efektem były dwie, szybko strzelone bramki. Później jeszcze raz dała o sobie znać niefrasobliwość, co pozwoliło janowianom na szybkie kontrataki. Błędy popełniali obrońcy Tomasz Landowski i Mariusz Dulęba, dlatego drugą tercję gospodarze skończyli z minimalnym prowadzeniem.
Pierwsze trzydzieści sekund ostatniej odsłony meczu było piorunujące w wykonaniu Cracovii. Hokeiści Naprzodu nic nie mogli zrobić wobec błyskawicznych akcji krakowian. To był hokejowy nokaut, po którym janowianie już się nie podnieśli.
- Początek był nerwowy, momenty rozluźnienia kosztowały nas stratę bramek. Po drugiej tercji dostaliśmy w szatni ostrą reprymendę i jak widać poskutkowało. Ciągle trenujemy grę w przewadze . Dzisiejsze spotkanie pokazało, że ten element nie jest jeszcze dopracowany - powiedział Michał Piotrowski, napastnik Cracovii.
- Przeciwnik postawił nam trudne warunki. Ostatnio zawodnicy dostali porządnie w kość na treningach, tak że błędy i dekoncentracja w obronie wynikały ze zmęczenia - podsumował Rudolf Rohaczek, trener Cracovii.
Comarch Cracovia - Naprzód Janów 8:4
Tercje: 1:1, 3:2, 4:1
Bramki: 0:1 Zatko (6. Pohl, Jóźwik - w osłabieniu), 1:1 Kowalówka (10. Witowski, Kłys), 2:1 Hlouch (24. Csorich - w przewadze), 3:1 Witowski (25. Kowalówka), 3:2 Zatko (30. Jóźwik, Wojtarowicz), 4:2 Piotrowski (32. Pasiut, Drzewiecki), 4:3 Tabacek (36. Stachura - w osłabieniu). 5:3 L. Laszkiewicz (41. Hlouch, Badzo), 6:3 Piotrowski (41. Pasiut), 7:3 Landowski (46. Csorich - w przewadze), 8:3 Dubel (47. Cieślak), 8:4 Słodczyk (54. Ł. Elżbieciak)
Cracovia: Radziszewski - Csorich, Czerny, L. Laszkiewicz, Badzo, Hlouch - Marcińczak, Dulęba, Piotrowski, Pasiut, Drzewiecki - Noworyta, Kłys, Spirin, Kowalówka,Witowski - Landowski, Wajda, Dubel, Cieślak, Urban.
INFO G,W.
Ale pitolą w tych gazetach...Cerny nie grał bo chyba zasłabł.
co jest możliwe bo ciśnienie mu mierzyli kilkanaście minut przed meczem.
dziennikarze.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)