Niestety po wypowiedzi Lenczyka Pączek bedzie musial poczekac na swoja szanse,mimo tego ze umiejetnosci sa po jego stronie...nie rozumniem tego za bardzo ze Cabaj nadal bedzie numerem 1
-
-
Marek Pączek
Spokojnie. Jeśli Marcin będzie prezentował taką formę, by zasługiwać na ten numer 1, to nim będzie dla dobra Cracovii.
Jeśli jednak znowu przytrafią mu się "cabajady", to także dla dobra klubu siądzie na ławie, jestem o tym przekonany.
U Oresta nikt nie będzie miał taryfy ulgowej.
www.cracovia.pl
O to może być spokojny w przypadku obsady bramki, bowiem ma do dyspozycji trzech, a licząc jeszcze Marka Pączka, czterech solidnych bramkarzy. Na dzień dzisiejszy golkiperem numer 1 wydaje się być Marcin Cabaj, a o pozycję rezerwowego walczą: Sławomir Olszewski i Łukasz Merda. - Nie wiem, która dwójka pojedzie na mecz. Jestem pewien, że jednym z nich będzie Marcin, drugiego bramkarza jeszcze nie mam - wyjaśnia trener.
Wynika z tego ze Pączek tez jest brany pod uwage, cos czuje ,ze predzej czy pozniej Pączek dostanie wkoncu szanse wykazania sie...
Majewski dzisiaj powiedział to co wszyscy wiemy: że Cabaj na treningach prezentuje się znakomicie ale w czasie meczów jest o wiele gorzej, bo ma słabą psychikę.
5 dni później
181 cm to bariera nie do pokonania ?? Andreas Kopke , jeden z najlepszych bramkarzy lat 90-tych miał 182 cm i brak kilku cm nie stanowił żadnej przeszkody w osiągnięciu sporych sukcesów .
Koepke moj idol lat mlodzienczych (mialo sie jebca na punkcie bronienia )
wedlug mnie jeden z lepszych bramkarzy wszechczasow!!!
no wlasnie wzrost wzrost... i co z tego ze ma np 190 jak jest debilem ???
np taki Janot z Saint-Étienne jeden z lepszych brmkarzy ligue 1
prosze>>>>>>>>>>>>>>>> http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9r%C3%A9mie_Janot
wzrost ???
A.W.B. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 181 cm to bariera nie do pokonania ?? Andreas
> Kopke , jeden z najlepszych bramkarzy lat 90-tych
> miał 182 cm i brak kilku cm nie stanowił żadnej
> przeszkody w osiągnięciu sporych sukcesów .
To prawda, pod warunkiem, ze bramkarz jest swietnie wygimnastykowany i przede wszystkim skoczny.
W latach 60-tych np. wielu, jesli nie wiekszosc ligowych bramkarzy z trudem przekraczalo 180 cm. Takze i pozniej byli swietni, a nawet reprezentacyjni bramkarze nie majacy nawet 180. Przykladem moze byc Piotr Mowlik (m.in. w Legii i Lechu), ktory mial 178 cm.
Tyle samo mierzyl legendarny urugwajski bramkarz polskiego pochodzenia (ojciec Polak, matka Hiszpanka bodaj) Ladislao Mazurkiewicz.
W reprezentacji Urugwaju gral na 3-ch Mistrzostwach Swiata (w Anglii 1966, Meksyku 1970 i RFN 1974). Pamietam go z meczu Urugwaj - Brazylia w 1970 (co prawda w Polsce nie bylo tiansmisje TV, ale w Krakowie mozna bylo ogladac przekaz z Czechoslowacji), kiedy m.in. obronil fantastyczny strzal Pelego oddany po ziemii w sam rog bramki z kola srodkowego boiska; Pele stal TYLEM do bramki Urugwaju, nagle sie odwrocil i uderzyl niesamowitego "szczura", jak sie to wtedy potocznie nazywalo).
(Dodane): Inni slynni polscy bramkarze ponizej 180 cm to Edward Szymkowiak - 178, Hubert Kostka 179 cm, Konrad Kornek (Odra Opole, Legia, Cosmos NY, 15 x w reprezentacji Polski) - 175 cm.
Janot z Saint-Étienne 176cm i gra w lidze francuskiej!(jest tam jednym z najlepszych bramkarzy)
Najwazniejsze to umiec bronic...Albo ktos umie albo nie cala tajemnica...
no i słynny Adam Koczwara 180 cm w latach świetności :D
http://www.legia.net/historia/bl_pilkarz.php?id=374
Edward Szymkowiak, jeden z najlepszych bramkarzy polskich mierzył 178 cm.
prawda jest taka ze jesli Marek bedzie na to zaslugiwal to od Lenczyka dostanie szanse bez wzgledu na to czy ma 181 czy 190cm. Akurat ten trener nie boi sie zmieniac bramkarzy i nie mozna go posadzac o to ze gorszy bedzie gral- o ile dobrze pamietam w Belchatowie u niego bronilo w rundzie chyba ze czterech bramkarzy, bo kazdy popelnial bledy i Orest szukal najlepszego. A swoja droga przeciez i w naszej ekstraklasie jest bramkarz o wzroscie takim jak Paczek - Wyparlo z LKSu ma cos ok 183cm o ile sie nie myle. To wszystko jest kwestia dostania szansy od trenera a potem wykorzystania jej w meczu - ale to juz tylko od samego zawodnika zalezy
202 dni później
Może mi ktoś powiedzieć co się dzieje z Markiem???Nie gra nawet w młodej ekstraklasie na treningach 1 druzyny Go nie widac???Co z nim jest??
42 dni później
Z nieoficjalnych źródeł jakie dzisiaj dało się usłyszeć na Wielickiej bramkarz Marek Pączek od przyszłej rundy będzie zawodnikiem portugalskiej Vitorii Setubal...Nie wiem czy to plotka czy wiadomość potwierdzona ale chyba jest coś na rzeczy...
14 dni później
http://www.90minut.pl - transfery.
Strasznie mi szkoda że Pączek nie otrzymał w Cracovii prawdziwej szansy, na pewno na to zasługiwał...Oby tylko nie okazało się tylko że za niedługo chłopak będzie robił karierę za granicą a w Cracovii dalej będą problemy z bramkarzami...
Ja osobiście trzymam za niego kciuki bo talent zawsze miał największy z całej trójki Cabaj - Merda - Olszewski...
z tego co słyszałem to mają jakiegoś bramkarza kupić w tym okienku. Mówie tylko że mają...
21 dni później
Odchodzą: Arkadiusz Baran (P - Polonia Bytom), Sławomir Olszewski (B - ?), Gheorghii Ovseannicov (N - Olimpia Bălţi), Marek Pączek (B - SC Austria Lustenau), Łukasz Tupalski (O - ?)
Dla mnie osobiście to jest niedopuszczalne że puszcza się Pączka(Olszewskiemu kończy się kontrakt i zostajemy z Merda i z Cabajem ktoremu w grudniu konczy sie umowa...
Szwiec, Napieracz, Wróbel.
Tak zgadza sie tylko ja mówie o bramkarzach a nie o kandydatach...
Szczerze mówiąc szkoda ,że nowy trenejro bramkarzy nie miał szans Pączka zobaczyć.
nie miał szans zobaczyć, bo Pączek jest za niski ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)