ja jeszcze w kwestii "cytat miesiąca"
była akcja kiedy Szala doskoczył do liniowego,
i mało za to Żyro go nie ugryzł
ktoś na sektorze B krzyknął:
"Wojtek, przy**erdol mu za nas"
mocno się uśmiałem
-
-
Cracovia - Legia 0 : 2
Jake Blues Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie chodzi o 3 obroncow, tylko o potezna dziure
> miedzy pomoca a obrona i brak asekuracji, to juz
> za Bialasa bylo.
Jak to się działo, że w/w dziury nie było na wiosnę???
no wlasnie, a tez 3 z tylu grala. dziwne, nie?
za duża przerwa między liniami (zwł. pomoc - obrona) to jedno, ale też fakt, że każde ofensywne wejście bocznego obrońcy rywali to dla nas ogromne zagrożenie. banalnie łatwo można sobie wypracować przewagę na bokach naszej obrony. teraz już każdy trener w lidze to wie... i dlatego mam straszne pretensje do Majewskiego, że nic z tym nie robi, a jak na dłoni widać, że obecny system nie działa.
a czemu wcześniej działało? wydaje mi się, że w systemie 3-5-2 dwóch środkowych pomocników było bardziej cofniętych, bliżej obrońców. po przejściu na 3-4-3 między formacjami zieje dziura.
w tym systemie tez są cofnięci dwaj środkowi pomocnicy, dlatego mamy 5 z tyłu i 5 z przodu a w środku dziura o bokach nie wspomnę niby 5 broni, a wszyscy w środku
knur Napisał(a):
> za duża przerwa między liniami (zwł. pomoc -
> obrona) to jedno, ale też fakt, że każde
> ofensywne wejście bocznego obrońcy rywali to dla
> nas ogromne zagrożenie. banalnie łatwo można
> sobie wypracować przewagę na bokach naszej
> obrony. teraz już każdy trener w lidze to wie...
No właśnei - i tu chyba tkwi sedno sprawy.
Trenerzy drużyn przeciwnych to nie idioci
- gdy zobaczyli jak gra Majewski to pomyśleli i wykombinowali jak to "rozklepać"
- co się okazuje nietrudne...
I dlatego koniec poprzedniej rundy był dobry
- bo to była niespodzianka
- teraz było gorzej
a pod koniec I rundy jest znaaacznie gorzej....
Niestety - bo ja siew wstrzymuję z takimi uwagami
uważam że należy dać szansę pokazania całości
- uważam ze po meczyu z Ruchem trzeba zmienić trenera
i temu nowemu (nie przypadkowemu! Michniewicz? Może ktoś będzie do wzięcia? Eksperymenty z Mikulskim i Białasem pokazały, że to nie takie proste)
Dać szanse przygotwania drużyny do wiosny..
Ale co z tego, ze ja tak uważam?
Przedmeczowy wywiad z Wiśnią
http://www.youtube.com/watch?v=nwsaOPswPDM
10 dni później
zac Napisał(a):
> Klasyki to my możemy grać z najstarszymi
> drużynami z danych miast.Z Legią klasyki to
> niech sobie rozgrywa Wisła...hehehehe
czyli w Poznaniu to klasyk z Wartą a nie z Lechem :D
Klasyk z Wartą, a z Lechem mecz przyjaźni :)
Dziesięć tysięcy złotych zapłaci Wisła Kraków za rasistowskie okrzyki z trybun pod adresem obrońcy Zagłębia Lubin Manuela Arboledy podczas meczu ostatniej jesiennej kolejki Orange Ekstraklasy.
Karę wymierzyła w czwartek Komisja Ligi. - W raporcie z meczu w Krakowie obserwator napisał, że publiczność przy każdym dojściu Arboledy do piłki imitowała odgłosy wydawane przez małpy - mówi Adrian Skubis, rzecznik prasowy Ekstraklasy SA.
To czwarta w rundzie jesiennej kara w Orange Ekstraklasie za okrzyki z trybun. I czwarta dla klubu z Krakowa. Do tej pory dwa razy po 5 tys. zł zapłaciła Wisła za antysemickie hasła - po meczach w 1. (z Górnikiem Zabrze u siebie) i 11. kolejce (derby na Cracovii). [b]O 10 tys. zł (także za niedociągnięcia organizacyjne) uszczuplił się budżet Cracovii za rasistowskie okrzyki w kierunku Dicksona Choto podczas spotkania 16. kolejki z Legią Warszawa.[/b]
źródło: Gazeta.pl
Ta rasistowskie okrzyki... Ich juz totalnie pojebało. Na B jeden koleś raz coś krzyknął i tyle było kurwa tych okrzyków!!!
E tam rasistowskie......To było wsparcie dicksona...By poczuł sie jak w domu....To były takie etniczne kawałki...
Mam nadzieję że klub sie odwoła.
Kara niestety w pełni zasłużona.
Niech teraz Ci debile to zapłacą.
FortArt
To było na obrzeżach sportu....Nikt o tym nie wie.....
ja bym bardzo prosił o przedstawienie dowodów.
i niby jakie to hasła były .
wooof,wooof,wooof i coś w tym stylu to jest rasizm ?????
"jebac zydow skurwysynow" jest wyceniane na 5 tys
a "whoo whoo" na 10 tys
ciekawe
zubereg Napisał(a):
> FortArt
> To było na obrzeżach sportu....Nikt o tym nie
> wie.....
Ciekawe właśnie, że wcześniej było cicho o tych karach. Takie rzeczy trzeba nagłaśniać.
Żeby jak znowu ktoś zacznie od razu poprosić kretyna o portfel.
Nie pamiętam takich okrzyków...
Główne były pod adresem trenera Majewskiego...
Ale za to się nei płaci? :D
oj wiadomo trenera swojego obrażać można nawet w sposób chamski i wulgarny, zawodnika czarnoskórego nigdy i w żadnej sytuacji
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)