Na Legie i tak będą bilety i tak, bo nie będzie to mecz o podwyższonym ryzyku. Więc wielka mi łaska.
-
-
(GLOS)BOJKOT TRWA !!!
Ten protest to paranoja!!!moze do czasow drebow dowie sie o nim 500 ludzi , a co z resztą????dojdzie do zadymy...miedzy soba!!!!i tyle bedzie z tego protestu...
dlatego w ramach protestu przeciw protestowi w takiej formie idźmy na mecz:)
i tu się całkowicie zgadzam;)
koniec gadania-wszyscy na DERBY!!!
Wszysc na derby!!!
Ot i kropka.Wszyscy na mecz.Ja idę i wejdę co mi się należy po 50 latach grania i kibicowania.A jak jakiś chuligan spod znaku & mnie zaczepi to taki łomot moją laską dostanie że lepiej by mu było do afgańców się zaciągnąć.Howg-jak mówił Winnetou.
Panowie kibicowsko i tak przegralibyśmy te derby. 350 Wiślaków spokojnie przekrzyczy nasze 2000 porozrzucane po stadionie. Były w tym sezonie ekipy przyjezdne, przekrzyczały nas bez problemu. Więc na pewno nasza obecność w wielkim stopniu nie pomoże piłkarzom. Może jeszcze w 2000 osób zaśpiewamy Cracovia rządzi w Krakowie.
Argument z dopingiem mocno chybiony.
Widzę, że niektórym podoba się obecna sytuacja na trybunach, mi nie. Planowany protest wydaje się być bardzo drastyczny, ale jest potrzebny. Szczerze mówiąc myślałem, że zarząd nie będzie się wygłupiał i otworzy stadion przynajmniej na derby. Podejrzewam, że tak myślących jak ja było więcej. Brak kibiców to jest powolne uśmiercanie klubu. I tak ja to odbieram. Ludzie odbijają się od naszych bram. Mi się to nie podoba. Macie lepszy pomysł na protest który odbije się echem i da szanse na jakieś zmiany to dawajcie. Tylko nie mówcie, że będziemy klaskać przez cały mecz, bo na zarządzie nie zrobi to wrażenia.
A ja mam taką wizję :
- Pasiacy oglądają mecz w domach ,knajpach (rozsądne wyjście na całą sytuację) wspólnie z kibicami GTS-u
- Pieski cały czas szczekają "piłka nożna dla kibiców !" na naszym stadionie,brak antydopingu,kultura
- robimy zgodę z GTS-em,która powstaje w trakcie zadymy na błoniach i wspólnej walki z pałami,następnie wszyscy idą pod konsulat.....cholera,już gdzieś to było :-)
- Przywódcy grup kibicowskich niosą wspólną flagę Cracovii na której w rogu jest biała gwiazda na niebieskim tle ( coś na wzór flagi USA)
- Chodzimy co tydzień na mecze,prezesi klubów proponują wspólny karnet na mecze drużyn w cenie........zł
- Teraz Pasy ogłaszają początek nowej pięknej epoki
- Cupial ogłasza,że został dealerem komputerów a Filipiak kabli
Tylko forum kibiców upada,bo nie ma się o co kłócić,spierać,protestować :-)....cholera,wiecie co?To ja już ze względu na to brak forum chcę obecną sytuację ;-)
zbojktwac boijkot
Wazzup ale są takie tanie karnety że nie ma przeciwko czemu protestować!! Każdy powinien kupić karnet i tyle! Pozatym psy by nas nie przekrzyczały bo jest 1000 kibiców na D i są w zwartej grupie.
Ktoś wcześniej napisał: dyktatura proletariatu. W pełni się zgadzam.
Protest tak -forma protestu to koniec Cracovii!!!!!.
Popieram protest ,ale nie w takiej formie.Mecz jest 1 dzień przed wyborami i jestem pewny że nie wchodząc i krecąc sie przed stadionem mamy prowokacje i burdy.Tak jak kiedyś pokojowa manifestacja na Basztowej dzięki prowokacji przekształciła się w burdy.
Konsekwencje burd przed meczem to ;
1.zamknięcie stadionu dla imprez masowych
2.wycofanie Filipiaka i 3 liga z której nie wyjdziemy przez nastepne 20 lat
3.wstrzymanie inwestycji czyli zero stadionu i zero lodowiska (urzędasy stwierdza po co mamy trwonić pieniądze na 3 ligowy klub).
4.wygrywa na tym tylko klub ormowski
Moje propozycje;
1.Wchodzimy na stadion ,ale nie na trybuny .Jak będziemy na koronie stadonu lub na schodach żadna prowokacja nas nie spotka ,a cel osiągniemy.Celem jest pokazanie Filipiakowi by nie krzywdził normalnych kibiców i otworzył stadion.Na spotkaniu z kibicami Filipiak to zresztą obiecał spokojne derby =otwarcie stadionu.
Osiągniemy dokładnie ten sam skutek wchodząc np w 10 min lub wychodząc w przerwie gremialnie na 5 min pozostawiając trybuny puste.I sądze że ta forma protestu była by całkowicie do zaakceptowanie przez ogół pasiaków.
2.Po wejściu np w 10 min doping cały mecz.To nie jest zwykły meczyk .To są DERBY !!!.Pies musi czuć na naszym stadionie że jest persona non grata .
3.Powołanie 1 dużego Stowarzyszenia Kibiców składającego się z przedstwicieli wszystkich organizacji kibiców.Po spokojnych derbach jest więcej niż pewne że poprawi się klimat do rozmów z Filipiakiem i samo podejście Filipiaka do kibiców.
Cracovia JEST W TEJ CHWILI ZAGROŻONA. I jak to mówił śp Józef Kalita nie można się na nią obrażać.Stanowimy wielką kibicowska grupę w której każdy kocha Cracovię ,ale każdy ciągnie wózek w innym kierunku.
Ps.Jestem z tych kibiców co doskonale pamietąja wszystkie 3 ligowe lata.Dlatego nie możemy dopuścic do tego by tam wrócić i zniweczyć pracę Misiora,Filipiaka i innych pasiaków.Bo nasi synowie nam tego nie wybaczą!!!!!
Jestem absolutnie przeciwny takiej formie protestu. Ja na ten mecz idę.
ot co ludzie muszą wejsc na STADION , ale wcale nie na sektory .
Takie cos ma sens, miejsca jest dużo wokół, a uniknie sie prowokacji Milicji .
:) będzie dobrze wygramy 2:0
Miszczu2007 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wazzup ale są takie tanie karnety że nie ma
> przeciwko czemu protestować!! Każdy powinien
> kupić karnet i tyle! Pozatym psy by nas nie
> przekrzyczały bo jest 1000 kibiców na D i są w
> zwartej grupie.
>
> Nie mówie szeptem gdy pytają skąd jestem...
> KAZIMIERZ
Miszczu i inni nie piszcie juz ze sa tanie karnety itd. Np moj dziadek chetnie by na mecz poszedl ten jeden derbowy ale mamy zakmniete kasy. Poco ma kupowac karnet albo jezdzi po bilet niewiadomo gdzie?
Kibice musza miec kasy w biletach przed kazdym meczem i wogole nie ma o czym rozmawiac
Forma protestu jets jaka jest wazne ze zostanie zauwazona i odbije sie odpowiednim echem. Jak nikt nie bedzie sie awanturowal ze chce wejsc na mecz to bedzie spokoj. Poprostu jest protest i robimy to dla dobra Cracovii
I przestancie pisac bzdury ze to koniec Cracovii
Marcin Cabaj w dzisiejszym dzienniku Polskim:
[i]
- Pan grał we wszystkich sześciu meczach derbowych od 2004 roku, gdy "Pasy" wróciły do I ligi. Cracovia zdobyła w nich w sumie jednego gola, a piłkarza, który go strzelił, nie ma już w Waszym zespole...
- No tak, to był Piotrek Giza. W tamtym meczu, za trenera Mikulskiego (półtora roku temu na stadionie przy ul. Kałuży) była szansa pokonać Wisłę, pierwsi wtedy strzeliliśmy bramkę. Ale i w ubiegłym sezonie, kiedy graliśmy u siebie (0-0), był taki moment - przez 10-15 minut - w którym zamknęliśmy Wisłę na 30 metrach pod jej bramką. Coś zaczęło się jednak dziać na trybunach, mecz został przerwany, a kiedy go wznowiono - zaczęliśmy się męczyć. Wtedy, można powiedzieć, nasi kibice nam nie pomogli. [b]Liczę, że pomogą nam teraz.[/b]
[/i]
---------------
Ku rozwadze...
Ważna jest CRACOVIA! [b]CRACOVIA![/b]
Sądzę, że dosyć tu już napisano, by pokazać, kto ma jakie zdanie...
Tak jak napisałem w innym wątku - ktoś nie chce wchodzić, niech nie wchodzi.
A wszelkie akcje muszą być dokładnie zaplanowane, przemyślane, z rozważeniem konsekwencji.
Piękny przykład - akcja Opravców. Powiedzieli - zawieszamy oprawę. I zawiesili. Zbiorowo. Ale jak ktoś inny chce, może przyjść z flagą...
Ktoś chce w ten sposób zaprotestować (co uważam za naprawdę nonsensowne, karnety do wzięcia za 70 złotych, na 4 mecze, można też kupić bilet na ten mecz, to krok w dobrą stronę) - proszę bardzo, neich tak protestuje.
A dla mnie ważna jest CRACOVIA. Najważniejsza w tym kontekście.
PS. Jak związki zawodowe organizują strajk, do czego mają prawo, to w strajku biorą udział CZłONKOWIE związków... Inni mogą sie dołączyć - jak chcą...
Ja idę na mecz dopingować Cracovię :)
Zgadzam się z Potterem w pełni.
Protest tak ale nie zagrażający bytowi Cracovii .
Bardzo,powtarzam bardzo jest potzrebne powołanie Stowarzyszenie Cracovii.Stowarzyszenie,mające w swoich szeregach WSZYSTKICH aktywnych kibicow Cracovii od JG & AW do pikników którzy wycierali wiernością brudne krzesełka III ligii.
Filipiak musi mieć partnera do rozmów.Partnera ,który będzie LEGALNYM przedstawicielem opiniii kibiców.Było dość dawno pewne spotkanie z JF,pamiętacie zainteresowani?Z dość dużą pogardą JF się wypowiadal do osób na spotkaniu na zasadzie, kogo wy reprezentujecie.... Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa z Bosmanem na czele, to cel do jakiego powinniśmy dążyć.Oczywiście,mając ich doświadczenie,możemy być jeszcze lepsi.
W takim stowarzyszeniu każdy by za coś odpowiadał.Pikniki np. za przyprowadzanie dzieci z Bidulcow na mecze,JG&AW za ochronę pewnych sytuacji,Opravcy za doping.W każdej ZAGRAŻAJĄCEJ SYTUACJI grupy by się mozno wspierały.
Widzę RUCH KIBICOWSKI MOCNY bo Basztowa pokazała ,że mozemy być BARDZO MOCNI.Tylko od nas zależy co zrobimy.....
podoba mi się pomysł pottera.
moze o tym podyskutujemy?
Cracovia jest ważniejsza od protestów jakichkolwiek i w związku z tym idę na mecz!
Miszczu2007- tu nie chodzi o ceny
Pomysł pottera dobry, tylko nie wiem czy nie za mało wyrazisty.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)