Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • (GLOS)BOJKOT TRWA !!!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 10.10.2007 o 14:30
      Ostatnia aktywność 12.10.2007 o 10:09
      21565 wyświetleń
    • van Gerrard

1.1K
      1
    • 10.10.2007 o 23:48
      Post #386174 10.10.2007 23:48
    to po co nam planowane Stowarzyszenie? ludzie kochani, przeciez bedzie jescze gorzej. Stowarzyszenie cos oglosi, a tu 50 innych zdań, ten sie z tym nie zgadza ten z tamtym dobrze ze "forum" nie zasiada w zarzadzie klubu, przeciez upadlibysmy w ciągu tygodnia. ps. Angan wybacz ale tego czytac sie nie da... nie chodzi o tresc bo kazdy ma prawo do zdania ale o formę, wyrywanie moich zdań z kontekstu, cytowanie po kawałku itp. temat nadaje sie do zamknięcia, do derbów 1,5 tyg a w kółko to samo bedziemy wałkowac 100 razy, najlepiej zostawic 1 post i przykleić oraz dodawac kolejne oficjalne newsy.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 10.10.2007 o 23:50
      Post #386176 10.10.2007 23:50
    Taki urok forum.
    • van Gerrard

1.1K
      1
    • 10.10.2007 o 23:53
      Post #386177 10.10.2007 23:53
    tak tylko poglądy kazdego z forum znam juz mniej wiecej na pamięć, nieraz widze nick i juz wiem co bedzie dalej :D w kazdym temacie po jednej stronie barykady ......................................... a po drugiej ....................................................... (w miejsce kropek nicki) i w 10 tematach praktycznie to samo a cos nikt nikogo cos nie przekonuje :) załozyc 2 stronnictwa: pro-filipiakowe pro-protestowe kazdemu dac temat i bedzie pełna zgoda :D
    • wazuuup

692
      0
    • 10.10.2007 o 23:55
      Post #386179 10.10.2007 23:55
    Sytuacja jest prosta starsi kibice będą chcieli wejść i oglądnąć mecz. Niech wejdą. Przecież nie zmusi się dziadka, żeby stał przed stadionem i protestował. Młodzi nie będą się wąchać i pewnie większości nie wejdą. Dla mnie jest najważniejsze, żeby przypadkowym osobą nic się nie stało. Trzeba to jakoś pogodzić. Protestować trzeba, jest taka forma to się przyłączę. Wymyśli ktoś lepszą formę protestu to będę za tą lepszą.
    • Agnan

4.4K
      96
    • 10.10.2007 o 23:56
      Post #386181 10.10.2007 23:56
    van Gerrard Napisał(a): ------------------------------------------------------- > ps. Angan wybacz ale tego czytac sie nie da... nie > chodzi o tresc bo kazdy ma prawo do zdania ale o > formę, wyrywanie moich zdań z kontekstu, > cytowanie po kawałku itp. > Mam inne zdanie... Ja po prostu nawiązałem dialog - Ty napisałeś, a ja odpowiadam na poszczególne fragmenty... Po kolei, tak jak pisałeś... Bo wybacz, ale po prostu to co piszesz budzi mój niepokój Chyba że nie chcesz się ustosunkować co do meritum sprawy? :) Bo chętnie poznałbym odpowiedź na moje pytania... Ale pewnie łatwiej napisać że się czytać nie da... A czy się nie da czytać - no cóż, widać tak nieudolnie piszę, że niektórzy nie dają rady. Najmocniej przepraszam. Ale może spróbuj jednak przeczytać, dla dobra sprawy? :)
    • tytus1906

16
      0
    • 11.10.2007 o 00:07
      Post #386187 11.10.2007 00:07
    Tyca ostrzegam że to się zle skończy jak upilnujecie tylu ludzi to jest poroniony pomysł.Przemów tym z JG do rozumu.Uważam że jest jeszcze czas!!!!!!!!!!!!
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 11.10.2007 o 00:07
      Post #386188 11.10.2007 00:07
    Już to pisałem ale powtórzę drugi raz , najlepiej wpuścić wyłącznie dziadków , kobiety i dzieci.
    • Agnan

4.4K
      96
    • 11.10.2007 o 00:11
      Post #386190 11.10.2007 00:11
    Romper Stomper Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Już to pisałem ale powtórzę drugi raz , > najlepiej wpuścić wyłącznie dziadków , Czyli od ilu lat? mam ponad 50 - załapię się? :) > kobiety i dzieci. dzieci - rozumeim młodzież szkolna za okazaneim legitymacji? :D A kto to będzie sprawdzał? Kto będzie decydował czy wpuścić czy nie? Kto ma do tego prawo? Kto zabroni nie-kobiecie nie-dziadkowi nie-dziecku wejść? W jaki sposób? Kto odpowie za nagonkę prasową "znowu burdy na Cracovii"... czas wyborów, derby - myślicie że policji tam nie będzie?
    • van Gerrard

1.1K
      1
    • 11.10.2007 o 00:15
      Post #386191 11.10.2007 00:15
    Agnan Napisał(a): ------------------------------------------------------- > van Gerrard Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > no jakis wysyp mamy > > > > a ja nie rozumiem tego: zalozylem temat czy > > byłbys w stanie bojkotowac derby... tak tak > > bojkotowac czyli wogole nie wejsc!!! wpisy > > niepopierające były ze 2, podobnie wsrod > > znajomych takze pamietajacych kruche czasy, > > wszyscy maja dosc Filipiaka jako prezesa, > > Nie wszyscy. Ja nie. > To juz nie wszyscy. wsrod moich znajomych, nie znamy sie... a moze? kto wie :) > > > Pytanie było teoretyczne. > Sam to pisałeś. > > Możesz sprawdzić co tam napisałem. > I długo wahałem się czy w ogole coś wpisać... > jak napisałem, pytanei było nieprecyzyjne > i bez licznych danych... > Wiele osób mogło po prostu zignorować > pytanie... > A ile osób czyta forum? > > A ile było wpisów na TAK? 30? 40? A ile osób > chodzi na mecze - nawet teraz? > Kto ma prawo podejmować decyzję w ICH IMIENIU? akurat wsrod moich znajomych nie posiadajacych neta popieraja protest wiec moge powiedziec ze byloby wiecej glosw na "TAK" :) to tak na luzie juz napisalem ze gdy zdan bedzie 2150 to do niczego nie dojdziemy > > > > teraz nagle jak jest decyzja to na forum > wielkie > > ohhhhhh > > > > > > nie siejcie paniki, forma protestu jest > bardzo > > delikatna, wszczynanie jakiejkolwiek awantury > na > > własną ręke będzie zabronione > > "na własną rękę..." czy to znaczy że > zorganizowana (przez kogo?) awantura będize > dozwolona? nie bedzie dozwolona, co wy z tymi awanturami macie, popatrzmy na siebie sami kojarzymy CRACOVIE z awanturami, czy to jest takie fajne?? ogladalem ostatnio derby Łodzi na koncu tez zaczeło sie "cos" dziac i rozmawiałem z moim znajomym, ok 45lat - kibic łodzkiego Widzewa, i słowem o tym nie wspominał, poprostu jego to nie interesuje, mowił o swietnym dopingu, atmosferze, opravie był podekscytowany mimo dramatycznego meczu i nie zepsuła mu humoru jakas tam awantura itp. po drugie czy jezeli kibice chca cos działac to juz musi byc awantura???? gazeta wyborcza normalnie... > > i bedzie to > > pewnie oficjalnie podane > > Przez kogo? Kto ma do tego prawo? > > Możę weź z klubu dane tych którzy wykupili > karnety i zrób wśród nich sondę. Bo to IM > przede wszystkim nakazujesz (czy Ty?) protest. > Jeśli Oni Cię poprą... > > To byłaby właściwa sonda, a nei putanie do > grupki narwanych, > spedzających godizny na forum forumowiczów. > dlatego ciesze sie ze to nie forum podejmuje decyzje. > > były w kibicowskiej historii rzucanie racami > na > > boisko z powodu protestu, przerywane mecze, > celowe > > awantury, > > Czy celowe awantury przyniosły kiedyś coś > dobrego? NIE, a czy ja napisalem ze to ppopieram??? poprostu takie rzeczy miały miejsce, my tego nie robimy. > > wjazdy z bramami A MY NIE WCHODZIMY NA 1 > > POLOWE MECZU. > > > > "MY" to znaczy kto? kibice popierający prostest, > A co pomyślisz o ty, gdy kilkuset > KIBICóW CRACOVII > > CRACOVII, PODKREśLAM > > przyjdzie i powie - a MY wchodzimy? > > Zabronisz im? > > A może będziesz stał pod bramą w grupie > kilkudziesięciu osób i czekał na drugą > połowę? > nikt nie zabroni, taka bajka to juz powstała tu na forum ze ktos bedzie kogos do czegos zmuszał, no powiedz czy ktos to napisał????z mojego rozeznania wynika ze ludzi prostestujacych wystarczy i nikt nie bedzie nikogo przekonywał > PS. > Chodzę na Cracovię od 45 lat. NIGDY nie > upoważniłem NIKOGO by się wypowiadał w moim > kibicowskim imieniu. > Takich jak ja jest wiecej. > > I bardzo proszę to uszanować. do niczego nie dojdziemy chodzę na Cracovie "tylko 12" i wielokrotnie ktos za mnie podejmował decyzje i dla dobra Cracovii potrafiłem sie zgodzic, pozostawiając dobro osobiste w dalekim tyle. takich jak ja jest rowniez wiecej.
    • Agnan

4.4K
      96
    • 11.10.2007 o 00:26
      Post #386192 11.10.2007 00:26
    van Gerrard Napisał(a): ------------------------------------------------------- Tym razem zabrzmiało optymistycznie... :) > > dlatego ciesze sie ze to nie forum podejmuje > decyzje. Z tego i ja się cieszę... ... ale moje pytanie czy KTOś ma prawo podjąć JAKąś DECYZJę ZA MNIE pozostaje w mocy. Możan mi jedynei coś zaproponować. Podając argumentację. A ja zrobię swoje - i proszę to uszanować. Tak, jak ja uszanuję każdego kto nei wejdzie na mecz. Uszanuję każdego kto nei będzie dopingował. Nie uszanuję jedynie takiego, ktry będzie chciał robić zadymę. > > Czy celowe awantury przyniosły kiedyś coś > > dobrego? > > NIE, a czy ja napisalem ze to ppopieram??? Nie. Ja też nie napisałem że to popierasz... Ale bardzio się cieszę z Twojej opinii... > > Zabronisz im? > > > > A może będziesz stał pod bramą w grupie > > kilkudziesięciu osób i czekał na drugą > > połowę? > > > > nikt nie zabroni, to juz powstało na forum ze > ktos bedzie kogos do czegos zmuszał, no powiedz > czy ktos to napisał????z mojego rozeznania wynika > ze ludzi prostestujacych wystarczy i nikt nie > bedzie nikogo przekonywał Jak tak - to w porządku. Byle wszyscy myśleli tak jak Ty... > > > PS. > > Chodzę na Cracovię od 45 lat. NIGDY nie > > upoważniłem NIKOGO by się wypowiadał w > moim > > kibicowskim imieniu. > > Takich jak ja jest wiecej. > > > > I bardzo proszę to uszanować. > > > do niczego nie dojdziemy > dlaczego? > > chodzę na Cracovie "tylko 12" to nie jest "tylko" :) Ja kiedyś chodizłem "ttylko 5" po kolejnych 5 latach "tylko 10"... :D > i wielokrotnie ktos > za mnie podejmował decyzje i dla dobra Cracovii > potrafiłem sie zgodzic, pozostawiając dobro > osobiste w dalekim tyle. No nie, ja też nieraz i nie dwa akceptowałen różne akcje i się do nich dołaczałem. Ale - jak słusznie napisałeś - DLA DOBRA CRACOVII bo ja jestem przekonany że taka akcje nie jest dla dobra Cracovii. Tyle, ze mozemy pozostać przy swoich zdaniach i każdy niech robi swoje... Z pozdrowieniami :)
    • Nesta

4.5K
      1.8K
    • 11.10.2007 o 00:27
      Post #386193 11.10.2007 00:27
    a czy kazde wejscie bedzie obstawione przez odpowiednie ( mam na mysli odpowiednich ludzi tworzacych ten protest ) osoby tak by kazdego ostrzec by nie wchodzil bo jest protest? przy jakiej bramie bedzie najwieksze zbiorowisko ludzi ? a co z ludzmi wchodzacymi na sektory B lub nawet A oni tez maja nie wchodzic? a co bedzie jak podejde pod brame i poprostu w normalny sposob bede chcial wejsc ? czy bede ukarany piescia? butelka , nozem , ? czy moze dostane w nagrode koszulke z napisen antywisla , jude gang itp i znow wychodzi na to ze to oni nami rzadza ehh a ja sie zapytam teraz a przez kogo mielismy zamkniety stadion? i teraz te ograniczenia? no przez kogo ? niech mi ktos racjonalnie odpowie ...
    • van Gerrard

1.1K
      1
    • 11.10.2007 o 00:27
      Post #386194 11.10.2007 00:27
    wazuuup Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Sytuacja jest prosta starsi kibice będą chcieli > wejść i oglądnąć mecz. Niech wejdą. > Przecież nie zmusi się dziadka, żeby stał > przed stadionem i protestował. Młodzi nie > będą się wąchać i pewnie większości nie > wejdą. Dla mnie jest najważniejsze, żeby > przypadkowym osobą nic się nie stało. Trzeba to > jakoś pogodzić. Protestować trzeba, jest taka > forma to się przyłączę. Wymyśli ktoś lepszą > formę protestu to będę za tą lepszą. > > NK CRACOVIA! > GPW chyba najkonkretniejszy wpis, warto przeczytac. pozdrawiam.
    • pasiak od zawsze!!

556
      0
    • 11.10.2007 o 00:47
      Post #386195 11.10.2007 00:47
    i jednego nie moge zdzierzyc:psy wislackie beda sie panoszyc na naaszym stadionie....
    • thunderlord

659
      35
    • 11.10.2007 o 02:14
      Post #386200 11.10.2007 02:14
    A czy nie możnaby przeprowadzić protestu na przykład w takiej formie: przez całą pierwszą połowę wszyscy stoją na trybunach w milczeniu TYłEM DO MURAWY? Zalety takiego rozwiązania: 1. Eliminuje wszelkie ryzyko, o którym była mowa we wcześniejszych postach 2. Ogólna forma zostałaby zachowana, tzn. byłaby to dobrowolna rezygnacja, na znak protestu, z oglądania meczu, dopingu i oprawy 3. Przyłączyłoby się więcej osób - na pewno wszyscy ci, którzy popierają ideę protestu, ale nie obecną formę, a może nawet trochę pikników 4. Protest lepiej trafiłby do tych, do których jest adresowany - Filipiak z trybun lepiej by widział to, co się dzieje na stadionie niż to co przed bramami, a poza tym widziałby wtedy, że protestują także "normalni" kibice, a nie tylko jakaś zbieranina chuliganów i krzykaczy, jak sobie może pomyśleć w przypadku zrealizowania obecnego pomysłu Nie liczę za bardzo na to, że moja propozycja przejdzie, ale może jednak ktoś się zastanowi jeszcze nad jakąkolwiek zmianą formy protestu?
    • KOTU

1.4K
      243
    • 11.10.2007 o 07:31
      Post #386206 11.10.2007 07:31
    Ja pewnie derby oglądnę w domu, może z znajomymi których ta cała sytuacja też nie bawi. Jedno jest pewne, jeśli cała "akcja protestacyjna" skończy się tak jak przypuszczam, to będzie trzeba przeanalizować parę spraw w swoim życiu. Nie chcę rozdrapywać starych ran, ale znam co najmniej 15 osób które po zagłębiu przestały przychodzić. Zresztą statystyki mówią same za siebie. Nie piszę, że zarząd jest wspaniały bo nie jest. Nie piszę, że piłkarze są profesjonalistami bo nie są. Jako kibic też mam sobie wiele do zarzucenia ( jak chyba wszyscy). Natomiast jestem pewny że jesteśmy w ekstraklasie w 80% dzięki pieniądzom Profesora. Za to Mu jestem wdzięczny i nigdy nie zapomnę, chwil związanych z kolejnymi awansami, brązu i złota hokeistów. Co do protestu, mamy to co mamy. Jeśli ktoś uważa, że bez profesora będzie lepiej no cóż mam inne zdanie ( mimo że wiele decyzji mi się nie podoba albo ich nie rozumiem). Wydaje mi się, że cały problem to brak kontaktu na linii Klub via Kibice. Dlaczego tak jest ?? Bo Zarząd traktuje wszystkich jak ....?? Pojawiają się na forum od czasu do czasu zdania , że Zarząd trochę nie ma z Kim rozmawiać. Bo tak naprawdę ; KTO REPREZENTUJE KIBICÓW NA ZEWNĄTRZ , KTO JEST NASZYM GŁOSEM ( to jest pytanie retoryczne) ?? I to by było na tyle więcej nie zbieram głosu w tej dyskusji.
    • Albert

1K
      16
    • 11.10.2007 o 07:44
      Post #386208 11.10.2007 07:44
    Protest powinien być zawieszony.Wpierw komitet,postulaty rozmowy i dopiero z braku porozumienia bojkot.Takie formy miała nawet Solidarność za komuny.Aktualnie bojkot jest to głupia rozróba grożąca zniszczeniem tego co mamy.
    • |||KAZZ|||

1K
      1
    • 11.10.2007 o 07:51
      Post #386209 11.10.2007 07:51
    Piepszenie conajmniej jak w Sejmie. Sprawa jest prosta: chcesz dalej godzić się na fochy prof.Filipiaka które w dalszej perspektywie niszczą nasz ukochany klub: wejdź na derby, ale nie miej pretensji jak za kilka lat będziesz chodził na opustoszały stadion bo kibiców przejmie nam druga strona. Po kilku latach posuchy awansowaliśmy do 1szej ligi zrobił się dobry klimat wokół Cracovii, mieliśmy szanse od względem atmosfery i popularności prześcignąć wiślackich, ale porywcze decyzje naszego prezesa wszystko popsuły. Wzburzenie narastało od kilku lat i teraz nastała pora pokazać że mamy swoja dumę i potrafimy powiedzieć nie jeśli chodzi o dobro Cracovii! Czy przed Basztową też tak lamentowaliście, że może lepiej nie, że będzie awantura, że policja nie pozwoli?? Ja Wam mówię: dobrze że zapadła decyzja o proteście i teraz postarajmy się aby przebiegł on jak najspokojniej, dla dobra Cracovii.
    • Kajak

8.9K
      9.3K
    • 11.10.2007 o 08:47
      Post #386211 11.10.2007 08:47
    Dyktatura proletariatu :(
    • borsuk

687
      0
    • 11.10.2007 o 08:48
      Post #386212 11.10.2007 08:48
    Powiedz mi KAZZ kto zniszczył ten klimat??? Za kilka lat nie będę chodził na pusty stadion, bo na nowy będzie przychodziło więcej osób, ponieważ będzie bezpieczniej. Obawiam się za to, że po proteście obudzę się za 2 lata w trzeciej lidze i wtedy spełni się Twoja wizja o opustoszałym stadionie. Ciekawe wtedy będziesz przychodził na mecze Ty i inni (przynajmniej znakomita większość) protestujący.
    • rycerzszaławiła

165
      0
    • 11.10.2007 o 08:57
      Post #386213 11.10.2007 08:57
    Bardzo proszę niech ktoś mający kontakty z ludźmi którzy tak zdecydowali napisze o co WALCZYCIE. Mój post nie jest kpiną czy prowokacją należy rozumieć go wprost. To prośba zatroskanego i przygnębionego kibica Cracovii. Jakich zmian chcecie ? Co jest warunkiem zaprzestania protestów w kolejnych meczach ? Nie opisujcie obecnej sytuacji w Cracovii tylko napiszcie co ma się zmienić. Najlepiej w osobnym wątku tak aby każdy mógł to przeczytać. van Gerrard ... Robert ? BARDZO PROSZĘ to chyba nie jest dużo ? PS.W punktach byłoby super (o ile może być jeszcze super)

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie