Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Młoda Ekstraklasa - temat zbiorczy

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 04.10.2007 o 22:42
      Ostatnia aktywność 27.06.2012 o 17:42
      108434 wyświetleń
    • urdzik

43
      0
    • 09.03.2008 o 21:13
      Post #411824 09.03.2008 21:13
    Żeby Wacek uzyskał pozytywny komentarz od SaNta, musiałby chyba w trakcie meczu dać Nowakowi po mordzie.
    • nurek

5.6K
      0
    • 09.03.2008 o 21:15
      Post #411825 09.03.2008 21:15
    ianie szacowny. Gdybyś tę zapomogę dla Witji porównał z pobieranymi w tym samym czasie "zapomogami" niektórych gwiazdek, to byś nie zdążył nawet usunąć cudzysłowu ze swojego poprzedniego posta (co wydaje mi się powinieneś jednak zrobić chcąc być w zgodzie z prawdą). Wcześniej chyba byś zszedł ze śmiechu. Gdyby przeliczyć to co każdy piłkarz dla Cracovii zrobił w stosunku do otrzymanych za to korzyści - to Witja byłby najefektywniejszym piłkarzem Cracovii - kto wie czy nie w historii (licząc oczywiście od czasu, gdy kopacze zaczęli za swą grę dostawać pieniądze - początkowo w postaci tzw. "dożywiania" (zwanego szyderczo "dopijaniem") czy talonów na samochody i mieszkania. to, że najlepszy znawca piłki na tym forum jeździ po Wacku jak po burej kobyle - jestem w stanie zrozumieć. On się przecież na wszystkim zna najlepiej. Ale tego, że Waść jeździ - nie zrozumiem.
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 09.03.2008 o 21:16
      Post #411826 09.03.2008 21:16
    Ale kiedyś pisałeś ,że na stoperze coś tam.......kto ci zabronił , co za pseudotrener... skoro zawodnik, który gra w drużynie ME nie potrafi bronić, a ty takie strzały to w zęby chwytasz, to co i kto stoi na przeszkodzie abyś grał na tej pozycji. Właśnie przez takich fachowców jak trener SaNto mamy w polskiej piłce to co mamy..
    • pasiasta_asia

82
      0
    • 09.03.2008 o 21:17
      Post #411827 09.03.2008 21:17
    brawo Pasy:)
    • azurro

1.8K
      0
    • 09.03.2008 o 21:37
      Post #411832 09.03.2008 21:37
    A jakkby Gizmo lub Bojar taka bramke strzelil. to bylyby same zachwyty. Brawo Witia!
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 09.03.2008 o 21:45
      Post #411835 09.03.2008 21:45
    SaNto ma rację z oceną gry Urbańskiego. Słaby występ i kompromitujące błędy. Wacek zresztą też popełnił 2 poważne błędy w środku które pachniały bramkami, a Uszalewski jeden. Natomiast ustawienie muru i zrobienie bramkarza w konia to bezwzględnie zasługa Tomka Wacka. Nie zgadzam się z oceną SaNto co do gry Tatary. Do przerwy Tatara nie grał nic, a po przerwie grał z zamkniętymi oczami i z wyjątkiem jednego świetnego dośrodkowania, ani razu nie widział partnerów. Gwiazdą meczu był Kura zajadający bułę z kiełbaską na trybunie.
    • tytus, romek. i a'tomek

1.7K
      1
    • 09.03.2008 o 22:13
      Post #411845 09.03.2008 22:13
    a ja się strasznie wynudziłem mecz bezbarwny, nasi grają chaos a gwiazdorzy z I drużyny, oprócz Wacka, rączki na bok, jakby telewizory nosili pod pachami, Karwan i Szwajdych bez formy, pomysłu, ambicji, może to początek rundy i boisko grząskie (wyglądało kiepsko) ale zespół grał źle, pewnie się spodziewał że ŁKS sam sobie strzeli gola, a mnie się właśnie podobała ich piłeczka, spokojnie sobie pykali, choć wyraźnie spuchli ok 65 min, a bramka bardzo, bardzo fajna, przytomne podanie, kapitalny strzał remis się im należał, wystarczy wspomnieć słupek, albo spojenie, po którym piłka wróciła do naszego bramkarza wracając do Pasów, nie znam wielu z tych młodych, ale nieźle prezentował się Kosturbała, natomiast to nie jest zawodnik do kreowania gry w środku, w środku przegraliśmy pierwszą połowę, i dlatego napastnicy nie mieli z czego grać, taktycznie też ich chyba też ktoś nie poukładał ok 80 min poszła kontra ŁKS, a na stoperze został olbrzym Baliga dobrze że wybronił gdyby nie Wacek, i jego indywidualny błysk, byłby remis
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 09.03.2008 o 22:41
      Post #411857 09.03.2008 22:41
    Indywidualnym wyszkoleniem i warunkami fizycznymi nasi przewyższali przeciwnika. Ale w organizacji gry oni byli lepsi. Mieli dość szczelne tyły i dużo sprawniej przechodzili trójką lub czwórką z obrony do ataku. Mieli więcej okazji bramkowych (m.in. poprzeczka i raz po przerwie piłka otarła się o spojenie). Zgadzam się, że nasi grali chaos (szczególnie w środku). Ponadto nasza obrona niepewna, a w ataku brak zdecydowania. Wygrali szczęśliwie.
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 09.03.2008 o 22:48
      Post #411859 09.03.2008 22:48
    Witam Podziele sie moimi refleksjami nt meczu. Zmartwiła mnie nieco frekwencja na trybunach piekna pogoda, sloneczko i garstka ludzi na trybunach na dodatek szaliki pochowane smutne to Wygralismy mecz w ktorym gralismy lepiej od rywala a to jak wiadomo nie jest takie oczywiste Brame dla ŁKSu zapakował Kordian Rudziński trzeba przyznać ze piekne uderzenie 25 metrów po przekatnej w samo okno Poza tym gral bardzo inteligentnie w obronie i to on w ostatniej chwili zablokował ręką swietne dogranie (chyba Kostka) do Szczoczarza ktory wyszedł by sam na sam z bramkarzem Rudziński dostał tylko żółtą mial chłop pecha bo łwasnie z tego wolnego Witia strzelił profesorska bramkę ! To była dokładnie 93 minuta (sedzia doliczył 4 minuty) i bramka pięknie podsumowała występ Tomka w tym meczu. Grał jak profesor i napisałbym ze był najlepszy na placu gdyby nie... Karwan O obliczu naszej druzyny decydowali: Karwan, Wacek i Szwajdych Witia mnie nie zaskoczył ale gra Karwana i Szwajdycha zaskoczyla mnie bardzo na plus Pewnie jest tak ze na ich postawę mial wpływ poziom rywala no ale i tak szacunek Na plus zawody moga zaliczyć poza tym: Szwiec (sparował min na slupek strzał po kontrze kiedy goscie wyszli 3 na 2) oraz Sacha i Szczoczarz no i moze Tomczuk choc wlasciwie tylko z racji bramki (znalazł sie na dlugim slupku i zamknal wrzute z rogu Szwajdycha) Sacha Kostrubała i Tatara - cos z tego wynikało? Ocena gry Tatary zaprezentowana przez forumowicza Santo (ze byl najlepszy) wiecej mówi o zdolnosciach analitycznych Santo niz o grze Tatary Jako tako zagral Urbanski ale Uszalewski i Baliga zasługuja na wyroznienie in minus "Bali" zagrał kilka pilek w poprzek boiska na 30 metrze przed wlasna bramka co dyskwalifikuje zawodnika na jego pozycji! Potem gral nieco lepiej ale generalni duet Baliga-Kostrubała wypadl słabo A "Uszal"... hmmm powiem tak jedynym slabszym obronca jakiego mamy w kadrze jest chyba tylko Maciej Łuczak Zwyciestwo bardzo cieszy. Widac niestety roznice w umiejetnosciach pomiedzy zawodnikami starszymi i bardziej doswiadczonymi: Karwan, Wacek, Szwajdych a mlodymi
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 09.03.2008 o 22:56
      Post #411867 09.03.2008 22:56
    co raz wchodzac na to forum po jakimkolwiek meczu zdaje mi sie ze wszyscy byli gdzie indziej... jezeli gra Szwajdycha i Karwana jest na plus to ja mam dość... nie widzialem calej pierwszej polowy bo dojechalem dopiero kolo 25 minuty. wszyscy piszecie ze nie wiele wynikalo z kiwek Tatary. jakby tylko ktos umial dorzucic z wolnych na glowy naszych wysokich obroncow to korzysci bylyby duzo wieksze. Tatara wygrywał właściwie wszystkie pojedynki nawet z 2 obrońcami i w końcowej fazie zawsze był faulowany. Co do Wacka to nie chce sie juz z Wami kłócić. dobrze ze strzelil i wygralismy ale nie robmy z tej bramki cudów
    • knur

8.9K
      182
    • 09.03.2008 o 23:23
      Post #411891 09.03.2008 23:23
    Santo rzecze: [i]ten imbecyl z łodzi stał jak zamurowany(może nie słyszał gwizdka? heh)[/i] - ano nie słyszał, bo nie było gwizdka. sędzia powiedział "panowie, gramy", i Wacek zagrał. zdziwiło mnie to, że nie było gwizdka, ale co tam, miałem biec do sędziego z pretensjami, jak wygraliśmy??? :P [i]co raz wchodzac na to forum po jakimkolwiek meczu zdaje mi sie ze [b]wszyscy [/b]byli gdzie indziej... [i/]" no to moze pora wyciągnąć jakieś wnioski? a ode mnie - mecz nudny, ale bramka nr 1 (dla ŁKS) miodzio, a gol Wacka - cymesik. poza tym było zimniej niż sie spodziewałem.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 09.03.2008 o 23:36
      Post #411897 09.03.2008 23:36
    nie chodzi mi tylko o to ze ja mam inne zdanie. wielu formumowiczow zgodnie twierdzi ze Szwajdych slaby po czym trafia sie post ze Szwaja in plus..
    • TEFAL

3.4K
      40
    • 09.03.2008 o 23:37
      Post #411898 09.03.2008 23:37
    Tak tak Santo raf jedynka trochę przegiął;) z tym Karwanem i Szwajdyszkiem
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 09.03.2008 o 23:40
      Post #411900 09.03.2008 23:40
    SaNto. Wszystko przez to, że się spóźniłeś, a Tatara miał początek zupełnie beznadziejny, zaś Szwajdych był w pierwszej 1/2 godzinie widoczny i aktywny (choć różnie mu wychodziło). Nasi grali wtedy wyłącznie lewą stroną.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 09.03.2008 o 23:42
      Post #411901 09.03.2008 23:42
    to zaczne żałowac ze sie krecilem po wislackich uliczkach zamiast ogladac wyczyny Szajdycha ;] byc moze masz racje aczkolwiek Tatara w późniejszej fazie meczu był najlepszy i tego sie trzymam
    • TEFAL

3.4K
      40
    • 09.03.2008 o 23:57
      Post #411910 09.03.2008 23:57
    Santo uparciuszku przeczytaj relację live z meczu i poszukaj coś o Tatarze jest może 4 razy więc ktoś kto pisze relację trochu przekazuje prawdy o tym co się dzieje na boisku,a znając DG robi to całkiem rzetelnie... Tatara może i chciał ale nic z tego nie wychodziło i oby w przyszłosci było lepiej bo jak nie to podzieli los choćby np. Swistaka ;)
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 10.03.2008 o 00:00
      Post #411913 10.03.2008 00:00
    dziwne zeby za kazdym razem pisal: Tatara przy piłce, oszukał dwóch obrońców i znowu faulowany... Wy za kazdym razem kazecie mi czytac jakas relacje live czytac gazety i sluchac komentarzy "fachowców". ja na meczu BYŁEM i WIDZIAŁEM. nie potrzebuje nic czytać. na nastepym mecz chyba wybiore sie z notesem i bede notował wszystko i Wam wypunktuje z minutami potwierdzajac zdjeciem czy filmikiem...
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 10.03.2008 o 00:26
      Post #411918 10.03.2008 00:26
    SaNtO Napisał(a): > > na nastepym mecz chyba wybiore sie z notesem i > bede notował wszystko i Wam wypunktuje z minutami > potwierdzajac zdjeciem czy filmikiem... Doktor Stefan ma gotowe formularze, na pewno ci udostępni ;)
    • tacy dwaj

10.5K
      1
    • 10.03.2008 o 12:07
      Post #411957 10.03.2008 12:07
    Mnie martwi też coś innego... Kto z zawodników ME ma REALNE szanse w NAJBLIŻSZYM czasie zaistnieć w I drużynie? Szwiec - nawet w sytuacji odejścia Olszewskiego chyba na bramkarza nr 2 się nie załapie, melodia 3 - 4 lat (sytaucja wtedy taka: młody bramkarz jest podstawowym a Cabaj - doświadczony - rezerwowym)... tylko,że te 3 -4 lata trzeba jakoś wypełnić Urbański - sprowadzeniem Polczaka, wyraźnie powiedziano mu "poczekaj jeszcze trochę"... chyba, że na bok obrony Uszalewski - jeżeli nie sprowadzimy latem nikogo na tę pozycję, to... może, może; jak już będzie utrzymanie pewne, to powinien grać jak najwięcej Baliga - co się z tym chłopakiem dzieje? a może trzeba pomyśleć o wypożyczeniu i zmianie pozycji? Kostrubała - może, może; ale musi wiedzieć, że przy tym ustawieniu jest nr 3 i należy go - o ile sobie zapenimy utrzymanie - stawiać czasem na niego na więcej niż 15 - 25 minut Tomczuk - po jednym meczu trudno cośkowliek powiedzieć Kubica - boję się, że nikt nań nie będzie stawiać jeszcze przez 3 - 4 lata Sacha - jw. Snadny - w najmłodszym ataku OE trudno będzie się przebić nawet najzdolniejszemu napastnikowi... a może jednak dać mu szansę pod koniec rozgrywek? Tatara - je., z zastrzeżeniem, że wracają chyba "wady charakterologiczne" sprzed wypożyczenia Czyli? Dwóch, trzech? I to przy bardzo sprzyjających okolicznościach... W zestawieniu brak np. Jelenia; powinnniśmy też nie zapominać o Klichu i Wilku... Ideałem by było, gdyby co rundę jeden z tych chłopaków wchodził - nie okazjonalnie z ławki na 10 - 20 minut - gdyby po prostu grał w podstawowej 11 (od jesieni) lub był pełnowartościowym zmiennikiem.
    • Agnan

4.4K
      96
    • 10.03.2008 o 12:49
      Post #411963 10.03.2008 12:49
    td: jest jeszcze Dzwonek...

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie