Ciezko w tym sezonie wypasc blado przy Moskale.
-
-
moskała na Ławkę,a w ataku WITKOWSKI I SZCZOZARZ !!!
Popieram sprawę,że Moskała w aktualnej formie powinien zacząć mecz na ławie.Na pierwszy ogień Dudzic i Witkowski.Szczoczarz tak ale niech zaczyna od końcówek.
Fajnie że ktoś założył taki temat bo jest warto!!!
Moskała narazie dziękujemy!!!
Aston przyznaje Ci racje ale musimy się o tym przekonać. jeżeli Szczota strzela bramki to powinien dostać taką samą szansę jak Dudzic.
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Aston przyznaje Ci racje ale musimy się o tym
> przekonać. jeżeli Szczota strzela bramki to
> powinien dostać taką samą szansę jak Dudzic.
Santo, wierz mi, że też jestem sfrustrowany tym co się u nas dzieje (choć bardziej na trybunach niż na boisku), ale wierz mi - przepaść pomiędzy ME a OE jest zbyt duża, by dawać znienacka szansę Szczoczarzowi miast Moskały. Wiesz o tym zbyt dobrze, by Ci to tłumaczyć.
PS. Zapraszam na mecz Bronowianki z Wieczystą w środę ;)
Dlaczego miałbym się zjawić na tym meczu bo szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi :)
ja jednak wierze w Szczotke i jesli Dudzic i Kostek dają rade to Szczota też powinien dostać szanse i cos udowodnic. ewnentualnie potwierdzi sie to co mowisz. dla mnie Moskała nigdy nie był wielkim napastnikiem(nie mylic z wysokim:)) i nie przekonuje mnie nawet te jego 10 bramek. bo tak wlasciwie to co to jest 10 bramek?
Każdy kto śledził mecze w ME, wie że (niestety) Szczotka był tylko egzekutorem. W ME gra sie zupełeni inaczej, jest więcej miejsca, zresztą po co ja to piszę, wszystko jest jasne.
Co do Moskały nie uważam go za poslkiego Rooneya, ale jest po prostu lepszym napastnikiem od Szczoczarza (przynajmniej na dzień dzisiejszy). Osłabianie ataku, tylko dlatego, że kibice pokroju pana AKI69 po prsotu szukają odmiany (ze względu na swoją ignorancję i chęć poczucia bycia pożytecznym reformatorem drużyny) wydaje się tak irracjonalne, że aż wtyd by poplecznikiem tego typu idiotyzmów był piłkarz V-ligowej drużyny.
A na mecz zapraszam w imieniu gospodarzy, tak dla sportu, ostatnio zaangażowałem się w niższe klasy :) (choć bardziej w podkarpacką C-klasę, gdzie za namową mojego teścia wszedłem do zarządu miejscowego klubu :D)
Czy przepaść między OE i ME jest duża jak twierdzi Aston 1906 a może jej nie ma? Można by się o tym przekonać.Będzie 2 tygodnie przerwy niech Majewski zorganizuje mecz Cracovia OE kontra ME.Frekwencja murowana a fani zobaczą kto jest kto.
PS.Dawniej bywały mecze np reprezentacja selekcjonera na reprezentację wytypowaną przez kibiców.
Jako ignorant piłkarski stwierdzam, że różnica między OE i ME istnieje, owszem, i to spora, ale do strzelania bramek najlepiej nadają się właśnie "egzekutorzy", a nie sprinterzy, dryblerzy, czarodzieje techniki etc.:)
Jestem za tym ze szczota powinien dostać szanse....ale moim zdaniem jednak troche lepszy od niego jest dudzic..
co do moskały..to jest napastnik który dużo biega stara sie pokazywać do piłek prostopadłych nie jest wcale słaby jak tu niektórzy piszą jedynie brakuje mu dobrej umiejetności wykończenia sytuacji
witkowski.....no cóż pare dobrych zagran przeplatanych ze słabymi sam sie wypowiadał ze narazie mu za dobrze nie idzie ...ale widać ze chłopak ma duzy potencjał
Albert Napisał(a):
> Czy przepaść między OE i ME jest duża jak
> twierdzi Aston 1906 a może jej nie ma? Można by
> się o tym przekonać.Będzie 2 tygodnie przerwy
> niech Majewski zorganizuje mecz Cracovia OE kontra
> ME.Frekwencja murowana a fani zobaczą kto jest
> kto.
> [b]PS.Dawniej bywały mecze np reprezentacja
> selekcjonera na reprezentację wytypowaną przez
> kibiców.[/b]
mój skład w takim razie :) : Cabaj-Kulig, Skrzyński, Radwański-Bojar,Kłus,Baran,Jeleń-Kostek-Dudzic, Witkowski
ciekaw jestem co by zaprezentował skład Majewskiego przy moim :) mieszaniny rutyny i młodości :)
Jeleń u Majewskiego nie pogra
bo jest zbyt techniczny i kreatywny a tacy nam nie są potrzebni
Troche rozmyje,ale nie wiedzialem gdzie to wkleic
http://sport.onet.pl/0,1248685,1595978,2602716,wiadomosc.html#rel
Krotki wywiad z Witkowskim
Dajcie już spokój z tą krytyką. Powtarzam- Moskała jako jedyny napastnik strzelił gola w tym sezonie. Zawsze walczy, biega , atakuje bramkarza. Witkowski zagrał z ŁKS-poprawnie, ale oprócz dryblingów nie pokazał nic wielkiego- dosrodkowania jak u mnie na podwórku- mocna w środek może coś się wydarzy.
Aston ..jestem bylym zawodnikiem Broncy grałem w niej jakies 10 lat albo dłuzej ...wpadne na meczyk a przy okazji odwiedze rodziców na Widoku...
Z jakim nr grasz w Broncy?
Moskała z Witkowskim nie ma szans - zobaczycie ja już to widzę.
Chłopak jest bardzo dobry technicznie z resztą w sparingach już strzelał ale jak musi drżeć że doktor go zdejmie to jest spięty a Moskała i tak musi wybiegać 90 minut...
Łukasz Szczoczarz: Liczę na pierwszy skład
Filip Dutkowski: W poprzednim sezonie był Pan królem strzelców IV grupy III ligi, teraz zdobył Pan już 5 goli w ME. Gdzie jest trudniej o bramki?
Łukasz Szczoczarz: W III lidze, bo tam gra się ciężko, a rywale nie odpuszczają. Mimo to udało mi się strzelić 14 bramek. W Młodej Ekstraklasie jest łatwiej, choćby ze względu na dobre murawy. Drużyny w ME prezentują wyższy poziom niż w IV lidze, w której też zdarzyło mi się grać.
Wygląda na to, że dobrze rozumie się Pan z Bartkiem Dudzicem?
- Z jego podań strzeliłem trzy bramki. Mam nadzieję, że podobnie będzie w przyszłości.
Z pewnością liczy Pan na możliwość występów w I lidze?
- Oczywiście. Staram się zasłużyć na to grą w Młodej Ekstraklasie, a także ciężką pracą na treningach. Robię swoje i chcę pokazać trenerowi, że jestem gotowy do ekstraklasy.
Czuje się Pan liderem młodej drużyny?
- Jestem nieco starszy od chłopaków, staram się im pomagać w odnoszeniu zwycięstw. Na razie idzie to w dobrym kierunku. Oby tak dalej.
Rozmawiał: Filip Dutkowski - Gazeta Wyborcza
DO ASTONA :
- Jak masz kolego jakiś problem ze swoją psychiką, to możemy się umówić i to sobie wyjaśnić. I nie obrażaj mnie na forum ,bo ja tego nie robię w stosunku do innych !!!
Każdy ma możliwość napisać to co chce.Może to się tobie podobać lub nie,ale jak ci się czyjś pogląd nie podoba to nie upoważnia cię do obrażania innych ludzi !!
aki spokojnie,wszyscy chca dobrze,ale zobacz ze wichniarek czy brozek (tez 5 goli) strzelaja ale Leo nie wstawia ich od razu. chociaz naprawde nie mam nic przeciwko posadzeniu TM na lawce,niech gra i strzela lepszy! ku chwale Cracovii:)
Mnie tylko chodziło o to ,że jak ktoś inny w drużynie ma lepsze wyniki sportowe to trzeba to sprawdzić. Widać nie tylko ja to zauważyłem ,ale również dziennikarze.
Dzisiaj również o tym piszą w prasie.
Nie wiem po co te kłótnie.
Sprawa jest prosta, wszyscy chcemy zeby Szczota dostał w najbliższym meczu 30 minut do pokazania sie z dobrej strony. Chyba wszyscy wiemy ze głupota byłoby wpuścić teraz Szczote na cały mecz za TM.
Majewski tym się różni od Stawowego że jednak młodzież wstawia do I składu,Moskała jest dużo gorszy od reszty naszych napadziorów i powinien dawno usiąść na ławce lub spróbować ofensywnego pomocnika.
Trzeba koniecznie dać szansę Szczoczarzowi.... Obojętne jak zagra to i tak nie będzie gorszy od Moskały w meczu ŁKS-em.... Mamy w sumie czterech napasników (oprócz w/w Dudzic i Witkowski) i rywalizacja o miejsce w składzie musi zacząć się od nowa, przy wyrównanych szansach całej czwórki.... Moskała grając w pełnym wymiarze czasowym wszystkie pięć meczy, strzelił zaledwie jedną bramkę i to z pozycji takiej, że ja też bym bez problemu strzelił.... Szczoczarz strzela bramki jak na zawołanie w młodej ekstraklasie.... Pozostają jeszcze: Witkowski i Dudzic.... Ten pierwszy grywał krócej od Moskały i też nic nie strzelił, ale wydaje się na chwilę obecną od niego lepszy.... Dudzic jest bardzo szybki co pokazał w meczu z Jagiellonią.... W meczu z ŁKS-em też miał jedno wejśćie (trafił w poprzeczkę).... Ja widzę to tak: Witkowski Szczoczarz/Dudzic, choć można też zaryzykować wariant wpuszczając Szczoczarza i Dudzica.... W sytuacji gdy mamy młodych perspektywicznych zawodników Moskała jest moim zdaniem czwartym napastnikiem.... Na pewno ławka mu nie zaszkodzi.... Trzeba koniecznie zmian....
Vasago, Szczoczarz jest starszy od Witkowskiego.
pasiasty81 Napisał:
> Vasago, Szczoczarz jest starszy od Witkowskiego.
> Co to znaczy "dwoch mlodych"?
Racja....
Ja się na pilce nie znam... ale najbardziej bym optował (na tę chwilę) za wyjściowym atakiem: Bojarski - Dudzic
wtedy w pomocy: Baran - Kłus... Nowak - Kostrubała - Pawlusiński
i z takiego ustawienia: jakież wielkie pole manewru do zmian
A ktoś spyta: skoro sam masz pretensje o grę Bojara i Plastika, to czemu ich wsadzasz do podstawowej 11.? Odpowiem: niech udowodnią, że na nią zasługują albo niech przestaną się żalić
A ja myślę że Moskała nie może dojść do "pełni formy???" po ciężkiej kontuzji palca której doznał podczas tournee po Stanach Zjednoczonych:D:D:D
Szczota i Witkowski maja tyle samo lat;)
szybkilopez Napisał:
> Szczota i Witkowski maja tyle samo lat
Rocznikowo faktycznie obaj mają tyle samo lat (rocznik 1984), ale obaj urodzili się w skrajnych miesiącach roku (styczeń i grudzień), tak więc Szczota jest praktycznie starszy o rok....
Parę razy otworzył drogę do bramki. Miał bardzo sensowne podania. Wydaje mi się że wystarczy
Dziś Majewski się zastanawia czy Witkowskiego nie powinien zastąpić Szczota?
On jest pojechany bo skoro o nic nie gramy to niech zagra Witek i Szczota a Moskała niech się szykuje na emeryturę!!!
Tak Vasago - liczmy jeszcze doroslym chlopom godziny urodzenia. Od lat liczy sie w pilce kto z jakiego jest rocznika, a nie miesiaca, wiec nie rozdrabniajmy tak.
Obaj sa z rocznika 84.
Rocznik moze i liczy sie w mlodziezowkach. Coz, szczescie Szczoczarza, ze urodzil sie w styczniu.
Ale chcesz czy nie chcesz, nie zmienisz faktu, ze Szczoczarz mial o 11 miesiecy (czyli praktycznie rok) wiecej czasu na zablysniecie, na ktore czekamy juz cale lata.
I ze jako zawodnik o 11 miesiecy starszy, teoretycznie szybciej straci kiedys przydatnosc dla druzyny.
O kurwa:)
Jezeli Szczota jest blondynem, a Witkowski brunetem, to Witkowski szybciej dorosl i powinien zablysnac wczesniej nizli Szczoczarz. Ale Witkowski dziecinstwo spedzil w USA, wiec jest bardziej prawdodopobne, ze jadl maksyfy, ktorych Szczoczarz mogl lepiej unikac w Rzeszowie, gdzie sie wychowal. Zatem, pierdolenie o szopenie drogi Pasiasty z Twojego postu wynika.
Jesli dla Ciebie 11 miesiecy to zadna roznica i chlopaki sa w tym samym wieku, to trudno. To jedynie znaczy, ze pewnych rzeczy nie rozumiesz i dlatego w moim poscie dostrzegasz jedynie pierdolenie.
O Szopenie albo Moniuszce chetnie porozmawiam, w hyde parku.
Tak - sa w tym samym wieku.
Sprawa jest zbyt blaha, zeby ja rozstrzygac dluzej, niz tych pare postow. Wracamy do tematu.
Moskała dramat musimy w okienku tranferowym kupić dobrego pewnego napastnika !
A Majewski uparty jak osioł - komu on chce zrobić na złość?
z młodym Górnikiem Szczota chciał coś pokazać. Niestety bez efektu. Jako jeden z nielicznych starał się stworzyć zagrożenie. Może brak Dudzica powodował że nie strzelił. Obawiam się że siedzący w loży Majewski uzna że miał rację nie wstawiając Łukasza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)