Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • [mecz]Cracovia - Jagiellonia sobota 18 sierpnia, 19:00 - pierwszy mecz bez biletów (tylko karnety)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 13.08.2007 o 02:10
      Ostatnia aktywność 22.08.2007 o 14:06
      19445 wyświetleń
    • pasiak na zawsze

2.1K
      388
    • 19.08.2007 o 17:52
      Post #373230 19.08.2007 17:52
    panowie z OCHRONY przy wejsciu podkreslali ROZUMNOSC NASZEGO ZARZADU i wrecz prosili o to zeby W KONCU COS Z TYM ZROBIC, figurowalo nazwisko inne niz TABISZ !!!!!!!!!!!!!!!!! TAK BYC NIE MOZE , tylko kto jest w stanie to zmienic !! INNA SPRAWA ze jezeli od dopingu i opraw odstapilismy to jakas inne forme protestu , albo choc transparenty mozna robic zebyscie OPRAVCY z wprawy nie wyszli !!
    • Robinksc

5K
      149
    • 19.08.2007 o 18:01
      Post #373232 19.08.2007 18:01
    Mówili pewnie o Maczugowskiej. Ale ona tylko rozkazy realizuje, ale i tak w fatalny sposób. Transparent był na B pasiaku :) "Baster, Bania dziękujemy !"
    • azurro

1.8K
      0
    • 19.08.2007 o 19:07
      Post #373247 19.08.2007 19:07
    Wielu z Was powoluje sie na fakt, ze na Reymonta bija pilkarzy, rzucaja butelkami do trenerow, pala szaliki i nie ponosza za to konsekwencji. To policja w glownej mierze opiniuje stadiony. A jak ojcowie, wujkowie, synowie kibicow z Reymonta moga zrobic krzywde swoim? Wiadomo przeciez, ze kazdy milicjant jest kibicem k.urwy. Ja juz sie z tym pogodzilem, ze rownego traktowania nie bedzie, nie licz Santo na to. Dlatego nie powinnismy prowokowac policjii. Im to nie jest na reke, ze zagrazamy jej pupilce.Okragly stol jest najlepszym rozwiazaniem. Jezeli mamy wszystkich przeciw sobie, powinnismy sie zjednoczyc. Zarzad, pilkarze i wszystkie grupy kibicow.
    • Les

765
      312
    • 19.08.2007 o 19:11
      Post #373248 19.08.2007 19:11
    Taki małe przemyślenia dotyczące wczorajszego meczu: 1. Majewski już wyżej czwartego miejsca nie skoczy z tym zespołem - po prostu więcej z nich nie wyciśnie 2. Kulig momentami to mnie rozbrajał - dobrze, że piłkę trafiał:) 3. Trzeba się przyzwyczaić do tego że na Kałuży grupą wiodącą doping będą goście... 4. Dudzic i Kostrubała są całkiem nieźli, ale podejrzewam, że jacyś rzeźnicy połamią im nogi... 5. Jaga to zespół słabiutki, a największym niewypałem okaże się zapewne Kałużny.
    • Agnan

4.4K
      96
    • 19.08.2007 o 20:02
      Post #373255 19.08.2007 20:02
    Les Napisał(a): ------------------------------------------------------- > 2. Kulig momentami to mnie rozbrajał - dobrze, > że piłkę trafiał trafiał... ale potem ta piłka trafiała do przeciwnika... :D w pierwszej połowie, po kilku jego kiksach, to naprawdę tylko a) nieudolność Jagiellonii b) Cabaj c) cud że nie straciliśmy gola/goli... ==== Ale sądzę, że to on będzie długo na tej prawej obronie grał, nie Wacek ani Wojciechowski...:( chyba że coś zapieprzy maksymalnie - mam nadzieję że tak się nei stanie... no, może sie wyrobi, może to trema...
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 19.08.2007 o 20:31
      Post #373262 19.08.2007 20:31
    Kulig w pierwszej połowie rzeczywiście słabo, ale w drugiej w destrukcji był dobry, powiem wręcz nie do przejścia. Zwróciłem sazczególną uwagę bo to przed moim sektorem. Podobnie Baran, po bardzo słabej pierwszej połowie w drugiej się obudził. Wszystko to na tle cienutkiej Jagi, ale zawsze... Karny na Dudzicu ewidentny, więc mogło - powinno być 3-0. Nie tak źle, więc skończcie płakać. Co do dziękowania kibicom, to myślę, że Stefan wytłumaczy to grajkom, bo wg mojego kumpla to jedyna rzecz jakiej nauczył piłkarzy Widzewa. Widzę, że kilku tutaj wolało by, żeby było nas mniej i żeby dopingu wogóle nie było, ale zrozumcie, że są też kibice, którzy nie popierają i w żaden sposób nie usprawiedliwiają zadym. I oni też czy wam się to podoba czy nie są częścią Cracovii
    • Agnan

4.4K
      96
    • 19.08.2007 o 20:59
      Post #373270 19.08.2007 20:59
    leszeczek Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Kulig w pierwszej połowie rzeczywiście słabo, > ale w drugiej w destrukcji był dobry, powiem > wręcz nie do przejścia. Do przejścia, do przejścia... oj, jak do przejścia... > Zwróciłem > sazczególną uwagę bo to przed moim sektorem. Ja też miałem blisko. :) Gdyby go nie asekurowali inni, cienko by było... Zwłaszcza jedna taka akcja z DRUGIEJ, LESZECZKU połowy zapadła mi w pamięć... Ograł jakiś żółto-czerwony własnei Kuliga przy linii bramkowej jak chciał, podszedł blisko słupka... Chyba Arek to wybił, inaczej byłoby bardzo groźnie... Ja powiedziałbym tak: w pierwszej połowie Kulig dramatycznie, w drugiej przeciętnie. Destrukcja wiążę się też, Leszeczku, z tym, że jak już odbierzesz piłkę, to masz ją podać SWOJEMU partnerowi... Ale mówię - zobaczymy. Nie podzielałem entuzjazmu związanego z jego przyjściem - mamy dwóch prawych obrońców, jednego lewego i jednego stopera. Po co nam trzeci prawy? Wacek to solidna firma, Wojciechowski młody i powoli się wyrabia. Wydawało się, że powoli Wojciechowski jest wychowywany na solidnego zmiennika Wacka, który z czasem zajmie jego miejsce. Jak na razie Kulig zrobił na mnei wrażenie najgorsze z tej trójki... Ale to jeden mecz, może będzie zupełnie inaczej. Ostatecznie Majewski obserwował go długo, trenował z nami długo, mieli czas na decyzję długo, wzięli go. Zobaczymy.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 19.08.2007 o 21:29
      Post #373280 19.08.2007 21:29
    Nie wiem czy mam rację, ale wydaje mi się, że w głowie doktora zrodziła się koncepcja przekwalifikowania Wacka na rezerwowego stopera. Dlatego gra ciągle w ME. Co do obserwacji Kuliga nie będę się spierał, pewnie masz rację, mi się kilka jego interwencji podobało, aqle fachowcem nie jestem, a że asekuracja jest konieczna to oczywiste.
    • Agnan

4.4K
      96
    • 19.08.2007 o 21:58
      Post #373290 19.08.2007 21:58
    leszeczek Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Nie wiem czy mam rację, ale wydaje mi się, że w > głowie doktora zrodziła się koncepcja > przekwalifikowania Wacka na rezerwowego stopera. > Dlatego gra ciągle w ME. Też do tego wniosku (a moze raczej przypuszczenia) doszedłem po pierwszym meczu w ME którym Wacek wziął udział. My MUSIMY mieć zmiennika Skrzyni. Nie mamy. Chyba żeby Wiśnai wrócił na tę pozycję ale on gra zupelnie w innym stylu... Karwan chory... I dlatego postawiono Wacka na stoperze w ME (gdzie grał świetnie, dopóki nie spuchł na ostatni kwadrans, ale to po kontuzji :D - jednak to ME a nie OE) by jakoś zaczął się ogrywać - gdyby Skrzynia miał kartkę czy kontuzję.... Tyle, że Wacek - jak go lubię - to nie będzie chyba dobry stoper, bo: - na tej pozycji trzeba mocnego ogrania - warunki fizyczne nie te... tyle, że bardzo doświadczony i ma serce do gry - ale na I ligę to mało... jednak stopera drugiego mieć musimy i pewnie to pomysł SM... (Majewskego oczywiście, nie mylić z inną Cracoviacką osobą o inicjałach SM - ciekawe notabene - te same inicjały, a ten wciąż o WS zamiast SM :D )
    • Kajak

8.9K
      9.4K
    • 19.08.2007 o 22:03
      Post #373293 19.08.2007 22:03
    W systemie z 3 obrońcami to chyba wszyscy grają na środku obrony(czyli wszyscy to stoperzy) a funkcje bocznych przejmują pomocnicy.
    • kkk_84

10.7K
      360
    • 19.08.2007 o 23:57
      Post #373314 19.08.2007 23:57
    fotogaleria z meczu http://www.cracovia.strefa.pl
    • CRACOVIACZEK_KsC

149
      0
    • 20.08.2007 o 01:10
      Post #373317 20.08.2007 01:10
    ja wam powiem tyle powinien zawisnac transparent CRACOVIA TO MY A NIE WY.... BO KURWA CHCE ISC NA DERBY A NIE PODJE, PRACUJE PRAWIE W KAZDY WEEKEND I NIE KUPIE KARNETU BY POJSC NA 4 MECZE NIECH ZAPAMIETAJA ZE TO MY TWORZYMY CRACOVIE... PRZECIERZ NA DERBACH BEDZIE WSTYD W 2 TYS KIBICOW...DLATEGO POWINNISMY ZOSTAWIC PUSTY STADION I CHODZIC JAK KTOS POWIEDZIAL NA MLODA EKSTRAKLASE BO FILIPIAKOWI SIE W DUPIE PRZEWRACA A JAK CHCE NIECH WYPIERDALA ZE STADIONU BO ON JEST W CRACOVII OD NIEDAWNA A MY OD ZAWSZE.... TYLKO PASY++RUCZAJ CRACOVIA...JEST NAS WIELU ++NAS NIEPOKONACIE..WOLE CHODZIC NA 2'3 LIGOWA CRACOVIE I WCHODZIC BEZ PROBLEMU NIZ MIEC CRACOVIE W PIERWSZEJ LIDZE I NIEMOC POJSC CO JAKIS CZAS NA MECZ....WOOGOLE KIEDYS LUBILEM CHODZIC W TYGODNIU NA STADION POSIEDZIEC A OD DLUZSZEGO CZASU STADION ZAMKNIETY I TEGO MI BRAK WKURWIA MNIE JUZ TO...
    • pasiasty81

3.2K
      1
    • 20.08.2007 o 01:55
      Post #373320 20.08.2007 01:55
    Oj.. tego ostatniego brakuje okrutnie, ale to juz chyba nie wroci, przynajmniej poki siedziba klubu bedzie na Wielickiej.
    • Magnat

671
      19
    • 20.08.2007 o 11:23
      Post #373349 20.08.2007 11:23
    Piłkarze: - grają kiszkę - obrażają się na kibiców - otwarcie krytykują metody trenera - wpadają w samozachwyt po słabym meczu Nic dobrego to nie wróży...
    • Robinksc

5K
      149
    • 20.08.2007 o 11:51
      Post #373350 20.08.2007 11:51
    A mi dziś ubawiło wstawienie do jednenastki koleji "Z czuba" Stefana Majewskiego :) (za gazeta.pl) "KOLEJNY SCHEMAT STEFANA MAJEWSKIEGO. Trenera Cracovii zaczynamy podejrzewać o to, że jest cyborgiem. Opracował kolejny (#504649) schemat rozegrania rzutu rożnego, który wyprzedza swoją epokę o lata świetlne. Dośrodkowuje Marcin Bojarski (wszyscy myślą, że beznadziejnie, ale to zmyłka), dwóch zawodników, bierze zamachy nogami, ale nie trafiają w piłkę, Arkadiusz Baran się wywraca. W tym momencie obrońcy już cieszą się, że grają z fajtłapami, ale piłka trafia do Łukasza Skrzyńskiego, ten dośrodkowuje do Dariusza Kłusa, który niepilnowany (przypomnijmy: obrońcy się cieszą, zresztą nawet wymieniają między sobą uściski i uwagi, stojąc tuż koło siebie) strzela gola. Stefan Majewski, prawdziwy geniusz polskiej myśli szkoleniowej."
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 20.08.2007 o 12:16
      Post #373356 20.08.2007 12:16
    do CRACOVIACZEK_KsC A ja lubię być na każdym meczu Cracovii. Od kilku lat nie opuściłem żadnego meczu na Kałuży (Liga PP PE) oprócz tych, których nie mogłem zobaczyć, przez takich co chodzą tylko na derby. Też wolałbym, żeby były bilety, ale trudno. Co do schematu "z czuba" to rzeczywiście tak to wyglądało i dobrze. do Magnata: gdzie ten samozachwyt, bo jakoś w wypowiedziach pomeczowych go nie widzę
    • maaciek

3K
      480
    • 20.08.2007 o 13:11
      Post #373373 20.08.2007 13:11
    SaNtO Napisał(a) > > maaciek-tak sam się zajmę porządkiem na > Cracovii zwłaszcza jak niektórym ludziom na > forum pasuje aktualny stan rzeczy. patrzac na > usmiechniete twarze na A atak na wroga mógłby > sie skonczyc tym ze moi "sasiedzi" staneli by po > jego stronie. Jeden gosc wyzywał Tabisza z > sektoru B i odrazu dostał od kogoś pocisk. więc > to jest dla mnie conajmniej dziwne... > > dlatego MAJEWSKI MUSI ODEJŚĆ !!! > ------------------------------------------- > > Muszą być ludzie, którzy mają odwagę mówić > swobodnie-Giordano Bruno > > z Pasiastymi pozdrowieniami - Głos Młodego > Pokolenia Santo to po co napinałeś sie na forum że im pokażesz bo już kupiłeś bilety na sektor A. Ja ,Santo jak mam coś do kogoś to idę i mu to mówię Ty zwyczajnie nie masz cywilnej odwagi wprost powiedzieć co myślisz. Dla Ciebie wszystko jest dziwne a dla mnie proste,powiem Ci dlaczego ludzie nie reagują, -bo mają dosyć WTSK -mają dosyć kłótni -i dosyć "reform" dlatego popadli w marazm i im się nie chce.Póżniej wchodzą na forum i czytają takiego mądrale jak Santo który wie wszystko najlepiej tylko nic nie potrafi zrobić.
    • Vojnar

2K
      0
    • 20.08.2007 o 14:11
      Post #373380 20.08.2007 14:11
    CRACOVIACZEK_KsC Napisał(a): ------------------------------------------------------- > ja wam powiem tyle powinien zawisnac transparent > CRACOVIA TO MY A NIE WY.... BO @#$%& CHCE ISC NA > DERBY A NIE PODJE, PRACUJE PRAWIE W KAZDY WEEKEND > I NIE KUPIE KARNETU BY POJSC NA 4 MECZE NIECH > ZAPAMIETAJA ZE TO MY TWORZYMY CRACOVIE... > PRZECIERZ NA DERBACH BEDZIE WSTYD W 2 TYS > KIBICOW...DLATEGO POWINNISMY ZOSTAWIC PUSTY > STADION I CHODZIC JAK KTOS POWIEDZIAL NA MLODA > EKSTRAKLASE BO FILIPIAKOWI SIE W DUPIE PRZEWRACA A > JAK CHCE NIECH WYPIERDALA ZE STADIONU BO ON JEST W > CRACOVII OD NIEDAWNA A MY OD ZAWSZE.... TYLKO > PASY++RUCZAJ CRACOVIA...JEST NAS WIELU ++NAS > NIEPOKONACIE..WOLE CHODZIC NA 2'3 LIGOWA CRACOVIE > I WCHODZIC BEZ PROBLEMU NIZ MIEC CRACOVIE W > PIERWSZEJ LIDZE I NIEMOC POJSC CO JAKIS CZAS NA > MECZ....WOOGOLE KIEDYS LUBILEM CHODZIC W TYGODNIU > NA STADION POSIEDZIEC A OD DLUZSZEGO CZASU STADION > ZAMKNIETY I TEGO MI BRAK WKURWIA MNIE JUZ TO... > > > > Zmieniany 3 raz/y. Ostatnio 2007-08-20 01:17 przez > CRACOVIACZEK_KsC. Spoko CRACOVIACZEK mozesz sobie chodzic na 3 lige Hutnik gra w 3 lidze tam im cie napewno bardzo brakuje. SZKODA gadac co za durne teksty wole 2 lub 3 lige. Paranoja, kup sobie karnet i tyle to nic wiecej jak kupienie 10 biletów. Tylko na derby beda bilety ale po 50 zetai wtedy zobaczysz e ci sie nie oplaca boi za 50 zeta bedzie na Legie.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 20.08.2007 o 15:56
      Post #373402 20.08.2007 15:56
    maaciek- tak nie miałem odwagi
    • towed

1
      0
    • 20.08.2007 o 19:17
      Post #373454 20.08.2007 19:17
    les napisał: "5. Jaga to zespół słabiutki, a największym niewypałem okaże się zapewne Kałużny. " przede wszystkim Jagiellonia to beniaminek, my mamy zupełnie inne cele. Mamy niezgraną obronę i przez nią przegraliśmy 2 mecze. Z ŁKSem do przerwy powinnismy prowadzic 4:0 a mecz powinien sie zakonczyc 6:3 Z Grodziskiem nadzialismy sie na 2 kontry i przegralismy, a nie bylismy gorsi. A widząć sobotni mecz to az sie zdziwilem jaka gowniana druzyna jest Cracovia. Gracie totalny piach. Były momenty, że nie mogliście wyjść z piłką z własnej połowy. Mecz mozna podsumowac zdaniem, że Jaga grała,a Cracovia strzelała. Brakuje nam obycia 1ligowego. Jak go zdobedziemy, to mozemy namieszac troche w lidze. Mysle, ze Cracovia z taka gra nie ma szans na gorna polowke tabeli.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie