Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • [mecz]CRACOVIA - Ruch Chorzów: 1-0 (0-0), 59 Pawlusiński

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 30.07.2007 o 20:21
      Ostatnia aktywność 08.08.2007 o 17:15
      6557 wyświetleń
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 30.07.2007 o 20:21
      Post #367943 30.07.2007 20:21
    Duszan Radolsky wrócił do polskiej ligi i już w pierwszym meczu jego drużyna dała mu okazję, aby przypomnieć sobie sukcesy, jakie odnosił z Groclinem. Kibice przywitali go owacją na stojąco, ale powrót Słowaka do Grodziska kosztował Groclin bardzo drogo. Przypłacił go klęską 1:4. Interia.pl: - W ostatnich dniach pewnie często musi Pan ładować komórkę? - Rzeczywiście, dziennikarze dzwonią, ale mi to nie przeszkadza. Dobrze mieć tylko takie problemy. - Mówił Pan, że jest zaskoczony stylem gry swojej drużyny. Bardziej niż wynikiem? - Jedno i drugie mnie zaskoczyło. Byliśmy bardzo skuteczni i mam nadzieję, że tak będzie w przyszłości. Graliśmy aktywnie w obronie. Po stracie piłki od razu atakowaliśmy rywali i o to mi właśnie chodzi. Będę jeszcze rozmawiał z piłkarzami o tym, aby udoskonalić ten system w naszym wykonaniu. - Powinniście wygrać do zera, bo karnego nie było. - Ale sędzia stwierdził inaczej. Nie będę komentował jego decyzji. - Po efektownym zwycięstwie atmosfera w drużynie jest na pewno świetna. Nie musi Pan jej studzić? - Za nami dopiero pierwsza kolejka, a przed nami jeszcze bardzo dużo pracy. Rozmawialiśmy o tym meczu, a rano już normalnie trenowaliśmy. Wierzę, że podczas następnych meczów też będzie tak dobrze, ale teraz na pewno nie jest jeszcze czas na świętowanie. - Nowi Słowacy w Ruchu odegrali rolę asów z rękawa. - Muszą pokazać dobrą grę w kolejnych spotkaniach. Jeśli to zrobią, to dopiero wtedy będziemy mogli powiedzieć, że te transfery są trafione. Ale oczywiście, za pierwszy mecz należą im się pochwały. - Szykuje Pan jeszcze jakieś wzmocnienia? - Zawsze każdy trener szuka jeszcze lepszych piłkarzy od tych, których ma w drużynie. Jeszcze zobaczymy, ale na dziś mogę powiedzieć, że kadra jest zamknięta. Musimy liczyć się z tym, że klub nie ma wielkich pieniędzy na nowych piłkarzy. - Jak Pan obstawia ligę? Kto będzie mistrzem? - O mistrza na pewno walczyć będą Wisła, Legia i Lech. Także Lubin będzie mocny, a jest jeszcze Bełchatów, do tego dochodzą Kielce. Jest wiele poukładanych drużyn. - Jak w ich towarzystwie widzi Pan Ruch? - Potrzebujemy czasu, żeby ograć się w pierwszej lidze. Chciałbym, żebyśmy grali dobrą piłkę, żeby kibice byli zadowoleni i mieli do nas zaufanie. - Długo się Pan zastanawiał nad przyjęciem propozycji z Chorzowa? - Porozmawialiśmy jakieś dwie - trzy godziny, oferta mi się spodobała i zdecydowałem się. Nie kryję, że w Polsce mi się spodobało. Podoba mi się atmosfera wokół piłki. Żyją nią kibice, media. Proszę zobaczyć ile ludzi przychodzi na stadion Lecha... Szczerze mówiąc, polski futbol sporo osiągnął w ostatnich latach. Dwa razy pojechaliście na mistrzostwa świata, teraz była na nich reprezentacja do lat dwudziestu. [b]- Za nami otwarcie ligi. Coś, a może ktoś, Pana zaskoczył? - Za wcześnie jeszcze, żeby o tym mówić. Teraz, oprócz mojej, interesuje mnie tylko jedna drużyna - Cracovia. Gramy z nią w najbliższej kolejce i nie będzie łatwo, bo to silny zespół.[/b] Rozmawiał Mirosław Ząbkiewicz Źródło informacji: INTERIA.PL
    • Dariusz720

318
      0
    • 30.07.2007 o 21:54
      Post #367983 30.07.2007 21:54
    Jesteśmy Panem swojego boiska i o tym nie trzeba pisać, Ruch przyjedzie i będzie chciał pokazać że wygrana z Groclinem to nie przypade. Zagra już Paweł Nowak, szkoda że bez kibiców... 2-1 Pasy
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 30.07.2007 o 22:26
      Post #367994 30.07.2007 22:26
    Crac: - Czego kibice mogą spodziewać się po Waszej grze w najbliższych meczach? Arek Baran: - Za tydzień czeka nas trudny mecz z Ruchem, który jest w bardzo dobrej dyspozycji bo strzelił aż cztery bramki Groclinowi co nie jest łatwe. Szkoda, że ten mecz odbędzie się bez kibiców i będzie wyglądał jak sparing. W takich warunkach gra się bardzo ciężko, ale musimy sami się zmotywować. Po dzisiejszym meczu my nie mamy żadnych punktów, inne zespoły mają po trzy i musimy je gonić. Crac: - W sobotę będziesz miał okazję zagrać przeciwko swojemu bratu Grzegorzowi... Arek Baran: - Zagram jeśli trener mnie wystawi... Grzesiek raczej na pewno wystąpi bo jego zespół znakomicie spisał się w pierwszym meczu. Obym to ja w sobotę dominował w rodzinnym domu w Jarosławiu, a nie młodszy brat. Crac: - Wiosną w grze przeszkadzała Ci bolesna kontuzja kręgosłupa. Jak jest teraz? Arek Baran: - Dziękuję. Wszystko jest w porządku, mecz wytrzymałem. Oby tak dalej. Źródło:
    • Karvin

10.5K
      9.3K
    • 31.07.2007 o 00:36
      Post #368046 31.07.2007 00:36
    mam nadzieję że Bartek Dudzic wyzdrowieje i dostanie kolejną tym razem dłuższą szansę na grę - po tym co pokazał w ME wróżę mu świetlaną przyszłość :)
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 02.08.2007 o 12:00
      Post #368504 02.08.2007 12:00
    Kulig raczej nie, bo Łęczna nie wydała mu karty zawodniczej
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 02.08.2007 o 13:10
      Post #368520 02.08.2007 13:10
    Cracovia - Ruch Chorzów, godz. 19:00, [b]sędzia: Leszek Gawron (Mielec)[/b] Dotychczas sędziował 3 mecze Cracovii: Puchar Polski, 19.09.2001: Cracovia - Lech Poznań 2:2 (karne 1:4) I Liga, 31.07.2005: Cracovia - Amica 1:0 I Liga, 7.05.2006: Cracovia - Lech Poznań 3:2
    • knur

8.9K
      182
    • 02.08.2007 o 13:29
      Post #368525 02.08.2007 13:29
    mecz z Ruchem będzie setnym występem Pawła Nowaka w I lidze. oby bardzo udanym, najlepiej okraszonym dwoma bramkami i asystą :)
    • BOSKI

24
      0
    • 02.08.2007 o 16:33
      Post #368549 02.08.2007 16:33
    DAMY RADE CRACOVIA PANY
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 03.08.2007 o 12:17
      Post #368673 03.08.2007 12:17
    Lider z Chorzowa zagra w sobotę wyjazdowy mecz z Cracovią przy pustych trybunach (kara PZPN-u dotyczy fanów obu drużyn). - Mecze bez kibiców to jakiś polski wynalazek. Nie przypominam sobie, by na Słowacji odbywały się podobne spotkania - kręci głową Duszan Radolsky. Słowacki trener Ruchu ma do dyspozycji wszystkich zawodników. - Dla mnie to wymarzona sytuacja, dla zawodników odwrotnie. Sześciu piłkarzy usiądzie na trybunach, siedmiu na ławce. Wiem, że najgorzej znoszą to gracze doświadczeni - mówi trener. Grażvydas Mikulenas pytany, czy liczy na grę i bramkę w Krakowie, tylko się uśmiecha. - A będę w meczowej kadrze? - rozkłada ręce. - Będzie, będzie. Rotacja musi być - tłumaczy trener. W pierwszym składzie mecz rozpocznie jednak duet napastników Remigiusz Jezierski i Martin Fabusz - obaj strzelili gole w premierowym meczu w Grodzisku. - To dla mnie dobry czas. Czuję, że jestem w formie, trener na mnie stawia - mówi Jezierski. Po wczorajszym treningu zespół analizował na wideo grę rywala. - Doświadczenie podpowiada mi, że drugi mecz będzie znacznie trudniejszy. Cracovia na pewno nie zlekceważy lidera. Znamy ten zespół dosyć dobrze, kilka tygodni temu zagraliśmy dwa sparingi. Ja akurat zagrałem w tym wygranym - uśmiecha się Jezierski. - Powtarzam piłkarzom, że mecz z Groclinem to już przeszłość. Na razie wciąż gonimy króliczka... - dodaje trener. Kibice żyją nie tylko najbliższym meczem, ale i podwyżką cen biletów (pisaliśmy o niej ponad miesiąc temu). Przed przyszłotygodniowym spotkaniem z Zagłębiem ustalono, że najtańszy bilet (cena ma się zmieniać od rangi rywala) ma kosztować 25 złotych. Kibice protestują, w przyszłym tygodniu mają się spotkać z Mariuszem Klimkiem, właścicielem klubu. Jeżeli zarząd nie zmieni decyzji, Klub Kibica ma zerwać wszelkie kontakty z działaczami i bojkotować mecze na Cichej. Tymczasem wczoraj ze stadionu wywieziono stare, wysłużone ławki rezerwowych - w ich miejsce staną nowe, lekkie konstrukcje. Konserwatorowi murawy sen z powiek spędza wspomnienie o fachowcu, który opryskiwał trawę środkiem chemicznym, a przez awarię urządzenia wypalił na boisku ścieżki niczym po lądowaniu UFO! Pracownicy klubu nawożą i zasiewają teraz na nowo zniszczone miejsca. Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 03.08.2007 o 12:22
      Post #368674 03.08.2007 12:22
    [img]http://www.niebiescy.pl/mnews/img/news/baran_grzegorz_arek_01.jpg[/img] źr:niebiescy.pl
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • 03.08.2007 o 12:50
      Post #368678 03.08.2007 12:50
    [i]Konserwatorowi murawy sen z powiek spędza wspomnienie o fachowcu, który opryskiwał trawę środkiem chemicznym, a przez awarię urządzenia wypalił na boisku ścieżki niczym po lądowaniu UFO![/i] Brac go do Nas!!! Napewno jest tanszy od naszych fachowcow od trawy! Tabisz działaj!
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 03.08.2007 o 19:15
      Post #368733 03.08.2007 19:15
    ;].
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 04.08.2007 o 07:30
      Post #368800 04.08.2007 07:30
    Zamykanie stadionu to absurd Lesław Ćmikiewicz, II trener "Pasów", rozegrał w ekstraklasie 308 spotkań, ale żadnego przy pustych trybunach. - Zdarzało się, że przychodziła garstka ludzi, ale żeby nie było ani jednego kibica? Często się tego nie spotyka. No, chyba, że karierę spędza się w Cracovii - uśmiecha się szkoleniowiec. Źródło: == Stadiony zamykane są wybiórczo Sobotni mecz Cracovii z Ruchem Chorzów odbędzie się przy pustych trybunach. Jest to kara za zachowanie kibiców Cracovii podczas ostatnich Derbów. Jesienią ubiegłego roku trener Lesław Ćmikiewicz opuszczał stadion przy ul. Reymonta z rozbitą głową po celnym rzucie butelką jednego z fanów Białej Gwiazdy. Wtedy nikt stadionu Wisły Kraków nawet nie próbował zamykać... - Grał Pan kiedyś przy pustych trybunach? - Nie. Bywało tak, że przychodziła na mecze garstka widzów, ale przy pustych trybunach nigdy nie grałem ? mówi trener Lesław Ćmikiewicz. - Czy takie mecze są ciężkie dla zawodników? - Na pewno są to mecze niespotykane, bo nieczęsto się spotyka takie sytuacje. Chyba, że jakiś zawodnik całą karierę spędził w Cracovii, bo tutaj ma okazję grać na pustym stadionie bardzo często... Widzi Pan jak to się dzieje. Kibice Wisły pobili zawodników, szczękę komuś złamali i jako karę wyłączono chyba tylko jeden sektor ale mecze odbywały się normalnie z udziałem publiczności. A to co Legia zrobiła w Wilnie? Może zostali ukarani finansowo, ale stadion i "Żyleta" funkcjonują normalnie... Widzę, że stadiony zamykane są wybiórczo. - Piłkarze śmieją się, że w takiej ciszy będzie słychać nawet bicie serca trenera... - To przynajmniej będzie lepsza komunikacja trenerów z zawodnikami... (śmiech) Źródło: == Lider z Chorzowa zagra w sobotę wyjazdowy mecz z Cracovią przy pustych trybunach (kara PZPN-u dotyczy fanów obu drużyn). - Mecze bez kibiców to jakiś polski wynalazek. Nie przypominam sobie, by na Słowacji odbywały się podobne spotkania - kręci głową Duszan Radolsky. Źródło: == A to dla przypomnienia ====>
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 04.08.2007 o 09:03
      Post #368813 04.08.2007 09:03
    Bez oprawy, bez dopingu, przy pustych trybunach - w takich warunkach zmierzą się drużyny Cracovii i Ruchu Chorzów w najbliższą sobotę w ramach drugiej kolejki Orange Ekstraklasy. - Spotykam się z czymś takim pierwszy raz. Jest to dla mnie dziwne, bo piłka nożna jest przecież grą dla kibiców! - mówi kapitan "Niebieskich", Wojciech Grzyb. - Dzięki takim decyzjom ten mecz będzie wyglądał jak sparing! - zauważa z kolei Jacek Wiśniewski, obrońca "Pasów". Stadion Cracovii został zamknięty przez Wydział Dyscypliny na dwa mecze Orange Ekstraklasy. Powód? Naganne zachowanie kibiców w trakcie derbowego spotkania z Wisłą w poprzednim sezonie. Krakowianie rozegrali już jeden mecz przy pustych trybunach, teraz przychodzi czas na odpokutowanie kary w drugim spotkaniu - przeciwko Ruchowi. - Piłkarze nie lubią takich meczów. Grałem już kiedyś w podobnym spotkaniu. I choć nie było wtedy dla kibiców żadnego zakazu, to na stadionie o pojemności 15.000 widzów zjawiło się 200 ludzi - wspomina Pavol Balaz, piłkarz Ruchu. - Nic na to nie poradzimy. Musimy wyjść na boisko i zagrać o zwycięstwo - mówi Martin Fabusz. Mało kto by się spodziewał, że chorzowianie przyjadą do Krakowa w roli lidera Orange Ekstraklasy. A jednak stało się to możliwe, dzięki wysokiej wygranej (4:1) w Grodzisku z tamtejszą Dyskobolią. - Fajnie byłoby utrzymać to pierwsze miejsce do końca - śmieje się Maciej Sadlok, który przed tygodniem zadebiutował w pierwszej lidze. Dobre nastroje stara się w zespole tonować kapitan, Wojciech Grzyb. - Nie możemy popadać w huraoptymizm. Do pojedynku z Cracovią musimy podjeść bardzo ostrożnie. Oni będą chcieli się zrewanżować za porażkę w Warszawie z Legią. - Oglądałem ich w tym meczu. Cracovia nieźle się zaprezentowała, ale u siebie zawsze jest dwa razy silniejsza - podkreśla trener Radolsky. - Na dodatek trener "Pasów" jest dobrym strategiem, więc czeka nas trudna przeprawa. Do dyspozycji szkoleniowca Ruchu są wszyscy zawodnicy. W stosunku do poprzedniego meczu w składzie może nastąpić jedna zmiana. 18-letniego Sadloka najprawdopodobniej zmieni na środku obrony Ariel Jakubowski. W Cracovii wszyscy, poza kontuzjowanym Michałem Karwanem są do dyspozycji trenera Stefana Majewskiego. W przerwie letniej Cracovię opuścili Piotr Giza (do Legii Warszawa), Piotr Bania (do Wisły Płock), Marek Baster (do Arki Gdynia), Sebastian Kurowski (do Kmity Zabierzów) i Joao Paulo. Po stronie wzmocnień znaleźli się za to: Jakub Kaszuba (Bałtyku Gdynia), Przemysław Kulig (z Górnika Łęczna), Łukasz Szczoczarz, Kacper Tatara (obaj ze Stali Rzeszów) i Kamil Witkowski (z Górnika Polkowice). W sobotnim spotkaniu naprzeciw siebie staną dwaj bracia występujący na środku pomocy. To 27-letni Arkadiusz (Cracovia) i o 3 lata młodszy Grzegorz (Ruch). Bezpośrednia relacja z meczu w Przypuszczalne składy: Ruch: Mioduszewski - Nykiel, Jakubowski, Adamski, Osiński - Grzyb, Baran, Pulkowski, Balaz - Jezierski, Fabusz. Cracovia: Cabaj - Wacek, Skrzyński, Radwański - Kłus, Nowak - Pawlusiński, Baran, Szwajdych - Moskała, Witkowski. Źródło: niebiescy.pl
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 04.08.2007 o 12:16
      Post #368838 04.08.2007 12:16
    Dzisiaj musimy wygrać, nie ma to tamto. Każdy inny wynik to nasza porażka.
    • ekstraklasakibice

17
      0
    • 04.08.2007 o 15:51
      Post #368880 04.08.2007 15:51
    http://www.ekstraklasakibice.fora.pl/1-liga-cracovia-krakow-ruch-chorzow-04-08-2007-t3188.html Głosujcie w ankiecie i typujcie wynik.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 04.08.2007 o 20:01
      Post #368909 04.08.2007 20:01
    Po pierwszej połowie 0-0.
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 04.08.2007 o 20:14
      Post #368910 04.08.2007 20:14
    PASY GRAĆ !!!
    • Craxoholik

1.5K
      737
    • 04.08.2007 o 20:19
      Post #368911 04.08.2007 20:19
    psuBRACIA już prowadzą od 5 minuty
    • tacy dwaj

10.5K
      1
    • 04.08.2007 o 20:20
      Post #368912 04.08.2007 20:20
    PLASTIK!!!

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie