a przepraszam-do planu minimum dokladam naturalnie pokonac w koncu GTS w bezposrednim meczu...
-
-
o co walczymy w tym sezonie? -typowania
ja bym o kibiców zasugerował powalczyć w tym sezonie, bo za 3 lata znowu będzie nas 300 :(
Dementor Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ja bym o kibiców zasugerował powalczyć w tym
> sezonie, bo za 3 lata znowu będzie nas 300
>
>
>
> bezapelacyjnie... do samego końca... mojego lub
> jej... !
a czy to wazne ?
WAZNE ZE BEDZIE CISZA I SPOKOJ NA STADIONIE eech
środek tabeli
nie rozumiem odpowiedzi innej niż Mistrzostwo
Ideą gry w lidze jest walka o Mistrzostwo Polski
jeśli nie zakładasz przed sezonem walki o zwycięstwo to możesz sobie darować sezon
to jest tak jak z tym że jeśli nie grasz o zwycięstwo tylko o remis to przegrasz
Nie wygrywa się srebrnego medalu przegrywa się złoty
Przed każdym sezonem zakładam że drużyna walczyć będzie o pierwsze miejsce - nie wyobrażam sobie innej opcji (co to w ogóle jest walka o środek tabeli?)
myśle ze 3 miejsce w lidze i dwukrotne pokonanie gts-u wszystkich by zadowoliło
ani nie zdobędziemy mistrza , ani nie załapiemy sie na puchar uefa , spadek też Nam nie grozi - to jest właśnie walka o środek tabeli , spokojne utrzymanie i miejsce od 8-10
Ja stawiam na miejsce od 6-8 to bardzo realne!I adekwatne do umiejetnosci naszych kopaczy...
Cel powinien być zakładany jak najwyższy a nie tak jak ostatnio środek tabeli.Z zawodników trzeba wykrzesać maksimum ambicji i determinacji przecież oni dostają kasę za zwycięstwa a my kibice te pieniądze wydajemy na bilety ale chyba żadna wydana kasa się nie liczy za pierwsze miejsce w tabeli.Reasumując Mistrz Mistrz CRACOVIA !!!(zdaje sobie realnie sprawę że będzie ciężko ale historia nie raz udowodniła,że nie zawsze wygrywają faworyci)
Patrząc realnie typuje miejsce 5-8.Każde inne miejsce w gore będzie sukcesem.
Jak czytam wywiad Profesora i zdanie ,,wzmocniliśmy się ,a inne kluby raczej sie osłabiły''.To chyba jakiś żart profesorze;
1.Zaglębie l-odszedł Piszczek -doszedł Goliński ,Włodarczyk , Nunes i Gomes.Bilans jak by nie patrzeć na +
2.BOT-odchodzi boguski -dochodzi Rachwał +2 peruwiańczyków i do tego utrzymali b.mocny skład
Bilans także na +
3.ladacznica odchodzi błaczykowska i może dolha?(odejscie pijaka mihajlowicza ,golosia czy switlicy to żadna strata ).Dochodza Boguski,Niedzielan ,ćwielag i Jirsak+normalny trener.
Jak by nie patrzeć są mocniejsi niż w tamtej rundzie.
4.Korona nikt znaczący nie odchodzi -dochodzi Edi +Świerczewski.Też bilans na +
5.Lech -odejście Zakrzewskiego -dochodzi Dolha?,Renfigo,Dymkowski,Florian.Do tego to jeszcze nie koniec wzmocnień.Bilans strat i zysków Lecha zdecydowanie na + po stronie zysków.
6.Legia to jedyny klub z czołówki który sie osłabił realnie.Nieco mniej stracił Groclin.
Podsumowanie ;zdanie profesora można traktować w kategorii żartu.Podobnie jak życzenia o miejscu w 1-3.Liga wymagania znacznie zwiększyła i coraz trudniej wskazać typowych jeleni do bicia.
Jaki Golański w Zagłębiu? Do Steauy poszedł... Włodarczyk to żadne wzmocnienie, Nunes i Gomes to niewiadome.
Tak samo nie wiadomo czy w Bełchatowie Peruwiańczycy będą dobrzy, pozatym zdaje sie że Lenczyk wycisnął w poprzednim sezonie z tych graczy 110% i więcej już nie osiągną.
Ladacznica - gdyby nie Dolha to byliby jeszcze niżej niż są. Błaszczykowski był najlepszym zawodnikiem w tej drużynie. Boguski nie chce grać tam, a z niewolnika nie ma pracownika. NIedzielan i Kosowski to również niewiadome, raczej nic w tej lidze już nie osiągną. Ćwielong i Jirsak to niewiadome.
Korona już w zeszłym sezonie nie miała ekipy na mistrza, a Edi i Świerczewski nie rozwiązują problemu. Odchodzi Golański.
Lech na + czyli z nimi możemy walczyć o mistrza.
Nie przesadzajcie... może i jestem pesymistą ale wydaje mi się że Cracovia będzie max 5-6... Potem będzie jak w PP, że każdy myślał jak pojedzie do Bełchatowa na finał a tu lipa...
Ja na wstępie zawsze oceniam wg budżetu mamy ok 8 w I lidze więc takie powinno być miejsce,wiadomo że nie wszytko zależy od budżetu.
To jest punkt wyjścia i biorąc pod uwagę ambitnego doktora i profesora będzie trzecie.
Natomiast walczymy o pierwsze jak zawsze.
Potter do Zagłębia to chyba Goliński nie Golański?
a Goliński to jednak już zgrana karta, podobnie jak Włodarczyk
za to Piszczek stanowił o sile uderzeniowej tej ekipy
plus dwie niewiadome z Brazylii (może być super może być padlina na maxa)
Bot?
Peruwiańczycy patrz Brazylijczycy Zagłębia
Rachwał? no zobaczymy ale im akurat takiego zawodnika nie brakuje, moim zdaniem podobna siła uderzeniowa - plus w środku sezonu pójdzie Garguła - albo nie pójdzie i będzie gał padlinę
Wisła K.?
Dolha to był kluczowy czynnik dlaczego poprzedniego sezonu nie skończyli jeszcze niżej. Błaszczykowski to był ich najlepszy zawodnik w polu kropka - stracili dwa filary drużyny. Jirsak podobno już zawodzi, NIedzielan i Kosowski to dwóch przegranych gości, Boguski nie chce grać w Wiśle, Ćwielong jeszcze nie pokazał co jest wart w ekstraklasie - na plus na pewno trener - tylko czy poradzi sobie z budowaną bez ładu i składu zbieraniną gwiazdeczek?
Korona - jak dla Ciebie reprezentant kraju Golański to nikt znaczący to rozumiem czemu lekceważysz wszystkie nasze transfery :) Świr może jeszcze coś zagra ale on też już powoli się kończy, podobnie jak Andradina
Lech zgodzę się dobre transfery - szczególnie Dolha da im spokój w tyłach którego im brakowało - ale czy zrekompensują stratę Zakiego? Kto ma to zrobić Florian? który w wieku 25 lat dopiero wychodzi z III ligi?
A my?
Dorastają tacy zawodnicy jak Kostrubała, Jeleń, Dudzic, dochodzi solidny Kulig, mogący być objawieniem Witkowski - dobrze wprowadził się Kłus - do dobrego wyniku potrzebna jest wyrównana solidna drużyna, która ze słabeuszami nie traci punktów a nie rozkapryszone gwiazdeczki które olewają mecze z drużynami poniżej 10 miejsca
Środek tabeli .
O Honor.
Karwinie oczywiście że Goliński już poprawiłem.Patrzysz trochę wraz z innymi przez różowe okulary.Wynik zrobiony przez Majewskiego był w tamtym sezonie ponad stan ,biorąc pod uwagę skład i kasę.Pozyskanie Witkowskiego czy Kuliga nie zwiększy w istotny sposób siły naszego zespołu na tyle by bić się z najlepszymi.Chyba że wyjdzie nam super runda i po niej profesor dojdzie do wniosku że ściągamy 2-3 zawodników by bić sie o puchary.
Realnie patrząc powinniśmy być na koniec ligi na miejscach między 5-8.Każde wyżej miejsce biorę w ciemno.
o górną połówkę tabeli, oby jak najwyżej i przed sąsiadką.
Miszczu2007 Napisał(a):
Nunes i Gomes
> to niewiadome.
Chyba, że w duecie będą grali tak dobrze jak Nunio Gomes
A walczyć będziemy o mistrza, tak jak każda drużyna OE. Zobaczymy tylko co z tego wyjdzie. Wg mnie będzie pudło, ale nie majster :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)