Santo- powiedz mi, jak to jest, że pozwalamy naszym gościom skakać na płoty? Przecież od strony B najbardziej chojrakowali faceci nie z Kałuży.
Uważam, że reakcja policji na C to było s...syństwo, ale trzeba było mieć świadomość, kiedy rzucało się race, że oni tylko czekają na pretekst.
-
-
CRACOVIA - Wisła K.: 0-0
SaNto. Ja nie byłem w białym kasku ale obok mnie satli policjanci kibice Cracovii. Wiem, że ty pewnie nie panimajesz tego, że można być jednocześnie policjantem i kibicem Cracovii ale to twoja sprawa. . Co do cytatu to jeszcze raz podkreślę, że brawo policja!
Co do rozumu to jest to pojęcie względne. Każdy myśli, że go ma, ale niestety nie każdy ma rację. Debil, który bije się na stadionie, zamiast dopingować i się bawić (bo nie jest to jakaś wojna tylko zabawa) niestety nie ma czegoś takiego. A kiedy ostatni widziałeś księgarnię od środka że pytasz o książkę?
Aston1906. Na naszym stadionie jest syf nad syfy. Tylko o nas na każdym meczu śpiewa się się jakąś piosenkę o innym klubie ( z którym nie gramy). To już taki syndrom
Santo, mam nadzieję że to ty byłeś jednym z tych, którzy mieli odwage FIZYCZNA I LUDZKĄ (zwaną dawiej OBYWATELSKĄ) podejśc do atakujących sektor C policjantów, by ich powstrzymać (ngocjacje)... choćby na kilkanascie minut...
Santo, mimo że sam niezbyt przepadam za Dolfussem... to kurwa (słowo ocenzurowane) nie skacz tak do niego... znaj swoje miejsce w szeregu (sądzę, że ma na koncie więcej wyjazdów nic ty... łacznie z klimatycznymi)
I jeszcze jedno... Santo... nie "lansuj się" na lidera... nie tylko "w tym temacie", bo to i "straszno" i "smieszno"
Kochana Zulo... niech Twe nadzieje się spełnią
Dolfuss... no w swych ocenach bardzo przesadziłeś i doprawdy : nie masz prawa obrażac "troglodytów". To są tez Kibice Cracovii
TD nie interesuje mnie kto ile ma wyjazdów i jakich wkurwia mnie poprostu błazeńskie zdanie na pewne tematy, zwłaszcza na te w których się nie ma za dużo do powiedzenia... ciekawe co by były gdyby Pan dolfuss dostał pałką za to że sobie spokojnie siedzi
a z tymi kurwami nie było o czym gadać zresztą zasięg ich pałki był dłuższy niż mój głos
dolfuss........Jak zwykle policja zła i bije biedaków..................Biedna dziewczyna broni swojego tate holsa przed złymi policjantami. Śmiech na sali...........
++++++++++++++++++++++++++++++++++
Jak nie lubie tych idiotow na stadionie tak zycze ci i twoim kolegom policjantom abys kiedys dostal wpierd.. od psow kolegow jak bedziesz niewinny , ciekaw jestem czy inaczej bys spiewal jakbys siedzial dzisiaj na C i dostal guma w leb za nic.Pomysl chlopie zanim cos napiszesz
Szlag mnie trafia jak widzę nieudolność ludzi odpowiedzialnej za ochronę i samej ochrony.
Można im tłuc do tej pustej głowy pół roku -zróbcie coś wzmocnijcie płoty by nie przeskakiwali.Jak czytałem że położyli drut kolczasty na sektorach sąsiadujących z sektorami buforowymi by kibice nie przeskakiwali myślałem WRESZCIE POZBYLIŚMY SIę problemu.I co
To nie drut ,a śmieszny drucik który 12 letnie dzieci nie zatrzyma ,a ma hooliganów zatrzymać.Śmiech i żenada.Z głupoty ludzi z zarządu.Zapytał bym panów z ochrony jakim cudem przy rzekomo szczegółowej ochronie wnieśli race na sektory B i C.
Niestety panie Tabisz i Wysocki dupy szkłem nie da się wytrzeć.Znaliście problemy i zagrożenia pół roku wcześniej i NIE KIWNęLIśCIE PALCEM W BUCIE.Bez inwestycji w płoty ,zabezpieczenia siatką i wysokim ogrodzeniem sektora gości nie ma co liczyć na opamiętanie hooliganów.Tylko tak możemy pozbyć się zagrożenia.
Moje propozycje -które dalej pewnie panowie Tabisz i Wysocki oleją i będą czekać na następne burdy i udawać że coś robią.
1.Płoty sąsiadujących sektorów z buforowym zakończone płaskownikami do szpica-uniemożliwiające jakiekolwiek przeskakiwanie(inwestycja góra 5 tys zł)
2.Sektor gości-płot podwyższony 3 -4 krotnie do góry i boki tego płotu z zabezpieczone siatką lub stalowymi płytami przyspawanymi do siatki.Ma to utrudnić wrzucenie czegokolwiek do sektor gości.Sektor zabezpieczony siatka od góry.To inwestycja dużo droższa .Być może trzeba by wydać 20-50 tys ,ale będziemy mieli spokój.Dużo Więcej rocznie płacimy jako kary.
Co do meczu to dramat był.Sportowe dno.Nie mieliśmy żadnego pomysłu i koncepcji na wygranie derbów.Bezmyślne wrzutki na Moskałę z góry skazane na niepowodzenie.Byliśmy przy beznadziejnie słabej wiśle ,ale walczącej jak dzieci we mgle.Nie zasługiwaliśmy absolutnie na wygrana i cieszmy się że nie przegraliśmy w końcówce.Majewski nie ma pomysłu na ofensywę drużyny jak przeciwnik zagęści pole i czeka na kontry.Tą naszą słabość mieliśmy na PP i ona się dziś tylko potwierdziła.Jeśli chcemy grać o coś więcej jak pietruszkę co najmniej 3 dobrych graczy potrzebujemy i to dużo lepszych od tych co mamy.I wtedy przy zwiększonej sile ognia wyjdzie czy Majewski nadaje się na trenera walczącego o coś więcej z zespołem czy to trener na środek tabeli.
Tu zapytam naszych działaczy co ROBILIśCIE JAK Odra W za darmo brała Jakuba Grzegorzewskiego?.
A prawda jak zwykle leży po środku... Za to Wasze (Santo i dolfuss) pierd..... jest tylko wqrwiające.
Aha - stadion będzie zamknięty na pewno, w tym sezonie możemy pomarzyć o piłce na Kałuży. Ale może to i dobrze? Żebyśmy w przyszłym choć trochę meczy oglądnęli to będzie dobrze. PZPN już wie co ma z nami zrobić. Pogratulować...
Santo, a jaki jestcel rzucania tych rac, bo nie wiem, ale chętnie się dowiem i wtedy moze to wszystko pojmę.
potter nie porównywałbym meczu o PP z dzisiejszym, w PP graliśmy tak jak nam przeciwnik pozwalał (a na za wiele nie pozwolił), dziś ... graliśmy jak chcieliśmy i umieliśmy bo przeciwnik był słaby (może to właśnie ta słabość tak naszych piłkarzy zaskoczyła?) a nie od dziś wiadomo że z takim mamy problem
Co do zamknięcia: może zamkną a może nie :/, nie pierwszy raz widać nie wszystkim to przeszkadza :(, swoją drogą myślę że najgorzej nie było ;) inna sprawa że znowu jesteśmy w centrum uwagi i nie dzięki grze bynajmniej a to staje się powoli smutne
rozumiem, że to był najważniejszy mecz sezonu, ale jak ktoś ma w dupie to, że inne mecze zagramy przy pustych trybunach to powinien sie grubo zastanowić na czym mu tak naprawdę zależy.
Myślę jednak że nie będzie tak źle i nie zamkną trybun na najbliższe mecze.
rozumiem ludzi którzy za nic zostali zagazowani i spałowani. Z drugiej strony wiem co sie działo na C od strony kibiców wisły w I połowie. Jak władzom zależy na bezpieczeństwie to niech zrobią lepszy monitoring na tamtym obszarze i ścigają tych którzy prowokują dym na stadionie albo niech mendy stoją na takich meczach od początku meczu a nie wchodzą wtedy jak już jest ciepło.
Może źle myśle i derby bez dymów na stadionie byłyby hańbą. Ale chyba wszystkich Pasiaków cieszy jak największa liczba ludzi na Kałuży więc musze stwierdzić, że możliwość dostania w łeb kamieniem na stadionie nie przyciągnie na stadion zbyt wielu krakowian. Polecałbym więc troche umiaru na stadionie bo czasy zadym w trakcie meczu odchodzą już w przeszłość.
A jak kogoś roznosi, to chyba wszystkich Pasiaków ucieszyłaby nowa sekcji kickboxingu w Cracovii :) GTS założyłoby podobną... to dopiero byłyby derby :]
Rabarbar coś tam, zdanie mamy w 50% zgadzające się. Jest tylko jedno małe pytanie. Czy jesteś kibicem Cracovii? Chodzisz na mecze czy tylko na Derby? Chcesz oglądać swoją Cracovię na żywo?
potter
kolce,szpice???
a co jak powiedzmy po bramce dla nas dzisiaj w 93 minucie w efekcie radosci wskakuje na krate i rozpier.alam ręke????
nie tak , kontrole na bramach i jeszce raz kontrole , na stadion nie moze sie przecisnac nawet mysz, i stadion powinien byc wysprzatany z przdmiotów od wielkosci 1 cm, i zmiana tego babsztyla M. na kogos z naszych czasów a nie ciagniecie do emerytury na niewlasciwym miejscu
a no i jeszcze za dzisiejsza decyzje maczugowska czy kto tam odpowiada za bezpieczenstwo na stadionie powinna WYLECIEC NA KOPACH z roboty, bo smiem twierdzic ze gdyby psairskie nie weszly na sektor c cala afera rozeszla by sie po kosciach.
stach na meczu jestem kazdym(z malymi wyjatkami-bilety do wgladu), na wyjazdy jezdze i nie bedzie mi tu jakis dzieciol sie wymadzal ze policja zachowala sie ok jak zachowywala sie prawie od poczatku prowokacyjnie. na huj na te sektory wlezli?? chyba tylko po to aby rozkrecic awanture bo o zaprowadzeniu porzadku nie ma tu mowy.
awaria - to co piszesz jest neirealne, bo nasz "stadion" to jedna wielka kupa gruzu, syfu itd...
ostatnio pani Maczugowska jest coraz częściej wymieniana, a tak nie powinno być ;) ... i już po derbach a ich rezultat dopiero poznamy :/
Aston1906-
jak byłes w wojsku to powinnes wiedziec ze to jest mozliwe:):):)
Mecz - rozczarowanie
Kibice debile - okręgówka
Kibice nie debile - OK
Zastanawia mnie po co niektórzy ludzie przychodzą na stadion. W dodatku płacąc za bilety...
Uszy spuchły po WTSK.
Jesteśmy na prostej drodze do 2 tysięcznej widowni...
I do objęcia tytułu pierwszego średniaka ligi.
No chyba, że kupimy 2-3 markowych graczy.
Policja przegiela i to grubo.Ja siedzialem mspokojnie w srodku(!) sektora C wraz z 2 kumpelami spoza Krakowa,chcialem im pokazac derby...wyszlo jak wyszlo:/ musialem spieprzac gdzie pieprz rosnie.specjalnie usiadlem tam zeby wrazie czego nie narazc kolezanek na jakies zadymy.Wlasciwie to ta akcja pochlonela wieksza czesc jesli nie caly sektor C.Rozumiem ze trzeba bylo reagowac na akcje zadymiarzy ale oni poszli z tym o wiele za daleko.wszyscy ledwo dyszeli,lzy w oczach,dramat.Sam mecz byl co najwyzej sredni,odnioslem wrazenie ze obie ekipy graja na remis.Na pewno pilkaze GTSu nie zmeczyli sie zanatto.Po meczu pilem sobie piwko na miasteczku studenckim AGH,poszedlem na stacje po bronki(na Armii Krajowej) a tam wchodzi Chiacu i Cantoro,usmiechnieci,gadaja sobie po jakiemus tam zero zmeczenia po nich.Widac ze to obcokrajowcy,po derbach powinni ledwo dyszec a nie tryskac energia...powiedzialem im ze jestem fanem Cracovii,popatrzyli tylko przez chwile,usmiechneli sie cos tam nawijali i poszli.Jesli chodzi o nasz doping to bardzo mi sie podobal,nie chodzi mi o tresc tylko ilosc osob angazujacych sie i ryk na stadionie,to bylo 1 klasa:)
Borsuk>
Mysle tak samo , znałem tych samych, byłem na tym meczu pod spikerka,
nam brakuje takich autorytetów jak kiedyś Abbadon, Ozzi, Orzeł, Metal w wczesnych latach, A z jeszcze wczesniejszych Aloja ,Arka, Hoffiego, Legii, a czy oni pamietaja takich?????
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)