Nie kartki zdecyduja o Derbach ale to, kto wyjdzie z pełnymi portkami na murawe...
-
-
Inne mecze XXV kolejki
W sensie "z jajami", czy "z kupą" :D
no tak
dokładnie o to biega :)
Oi!fan Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Merano Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > I to wykartkował ich jedyny nieprzekupny
> sędzia
> > w lidze.
>
>
> Ten "jedyny nieprzekupny" to był Mikulski a nie
> Mikołajewski.
> Możliwy jest jeszcze taki scenariusz: GTS
> wykartkowany przed meczem ze Złodziejębiem
> Lubin, w środę kartkowicze nie grają, a w
> czwartek zbiera się jakieś tam śmieszne
> gremium, które im albo anuluje dalsze kary albo
> decyduje o tym, że kary wynoszą 1 mecz
> (właśnie ten środowy) i derby GTS gra w pełnym
> składzie? Znając działaczy PZPN oraz tych ze
> "stolicy bezczelnego przekrętu" (cytat chyba za
> muertesem) jest to realne...
>
>
> ----------------
> A.C.A.B.
Ojoj Oi!fan - skąd u Ciebie takie talenty w określeniach drużyny lubińskiej??
W słowniku mowy ojczystej raczej nie widziałem...
Mówiąc poważnie - nie doszukuj się spisku tam gdzie go nie ma póki co a w derby dużo większą rolę odgrywają często inne walory niż pełny skład jednych bądź drugich (choć to równie ważne). Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi?
Pozdr
Oglądałem mecz obu rzecznych drużyn na żywo. Oczywiście gdyby nie obie czerwone kartki mecz mógłby się potoczyć inaczej i wynik mógłby być inny. Tym niemniej wywalanie z boiska jest integralna częścią gry i jeżeli drużyna się sama osłabia swoim chamstwem i głupotą może mieć pretensje do siebie za sqtki takiej działalności. Obie kartki były słuszne. Paulista uderzył zawodnika Odry, a Baszczyński po pierwszej zółtej kartce po chamsku dysqtoqwał z sędzią. Jeżeli byłaby jakaś klasyfikacja fair play, to W.isła powinna być na samyym dole tabeli. Nie dość, że faulowali, to jeszcze wdawali się w dysqsje i wprowadzali zamieszanie swoim zachowaniem. Byłem świadkiem zdarzenia, jak zawodnik Wisły powiedział do chłopca podajacego piłki wyraz zaczynający się na "K". Cały sektor na którym siedziałem to słyszał i był oburzony tym jak dorosły sportowiec odnosi się do młodzieży. Już po meczu na środq boiska W.isła chciała się wdać w bójkę, tak ze ochrona musiała wbiec na boisko by pacyfikować...zawodniqw. Po meczu zostali wygwizdani przez wodzisławską publikę, nie za grę, ale za niesportowe zachowanie. Oddając jednak honor W.isełce musze pochwalić jednego zawodnika. Intrerwencje Dolhy były wyborne i uratowały W.isełkę przed wyższą porażką.
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
> Byłem świadkiem
> zdarzenia, jak zawodnik Wisły powiedział do
> chłopca podajacego piłki wyraz zaczynający się
> na "K".
Który?
> Oddając
> jednak honor W.isełce musze pochwalić jednego
> zawodnika. Intrerwencje Dolhy były wyborne i
> uratowały W.isełkę przed wyższą porażką.
>
>
Tyle, że to taki Wislak, jak z koziej d... trąba...
Normalny, zaciężny najemnik. Który jest tu na rok
- i meiojmy nadizję że tylko.
Pokazał się z tak dobrej strony że teraz będzie miał liczne świetne oferty... I szczerze mówiąc nei żałuję mu... Świetny bramkarz...
Ale życzę, by za tyudzień maił słabszy dzień :D
Piłkarz Pogoni Piotr Celeban powiedział w rozmowie z Bojarską w Canalu, że bramkarza własnej drużyny Alisona Gu widział dziś na Legii w akcji po raz pierwszy w życiu. Kaziu Węgrzyn bardzo się dziwił na początku meczu reakcjom tego Alisona Gu, który rzeczywiście w nietypowy sposób zachowywał się, tak jakby przypadkowo ktoś go wstawił do bramki. Ale w miarę upływu czasu widać było że gostek ma dużo szczęścia. M.in. obronił strzał Władeczka z karnego.
Legia-Pogoń 3:1.
Oświadczenie Zarządu:
[i]"(...)W pełni rozumiemy i popieramy zachowanie naszych zawodników w ostatnim meczu ligowym. (...) Paulista został po raz kolejny sprowokowany rasistowskim zachowaniem piłkarzy przeciwnika. Od czasu meczu derbowego z Cracovią jest on szczególnie wyczulony na objawy ksenofobii na naszych stadionach. (...) Baszczyński jest godnym kontunuatorem tradycji odpowiednich zachowań i gestów, wykonywanych przez naszych zawodników wobec pseudokibiców drużyny przeciwnej. Jest to zachowanie, które ma na celu jedynie uświadomienie zgromadzonym na trybunach ich nieodpowiedniego traktowania piłkarzy Towarzystwa istniejącego ponad 100 lat(...). Wyrażamy oburzenie wobec niezrozumienia przez prowadzącego zawody sędziego tych oczywistych faktów. Dotychczas wszyscy sędziowie z pełną tolerancją traktowali takowe zachowanie naszych zawodników"[/i]
Widzew przed końcem meczu prowadzi z Górnikiem Ł. 3-0.
Agnan na twoje pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć, ja ich niestety nie znam dokładnie, ale fakt, ze jeden z nich tak powiedział chłopcu podającemu piłki jest autentyczny. Było to w 2 połowie. Stadion w Wodziu jest mały, trybuny blisko boiska i było wszstko słychać. Cała stała ekipa siedąca ze mną na sektorze K może to potwierdzić. (Edka Macury aqrat nie było bo leczył w domu jakiegoś kaca.)
To ten zarząd do reszty ocipiał. Zanaczy się Murzyn może każdego bić, a potem się tłumaczyć, że został sprowokowany. Na tej zasadzie może się tłumaczyć też protestant, blondyn, posiadacz krzywych nóg, krótkowidz, Żółtek. Niech ten zarząd nie rżnie głupa i siedzi cicho.
Pardon, a o co chodzi w sprawie tego Baszczyńskiego? Niby to za jaką tradycję został wywalony, bo nie za bardzo qmam.
W.isła jako całosc zachowywała sie zwlaszcza w 1 polowie jak w knajpie. [sorry ze pisza bez altow, ale w lewej rece dzierze dzidzie]
> Agnan na twoje pytanie nie jestem w stanie
> odpowiedzieć, ja ich niestety nie znam
> dokładnie, ale fakt, ze jeden z nich tak
> powiedział chłopcu podającemu piłki jest
> autentyczny. Było to w 2 połowie. Stadion w
> Wodziu jest mały, trybuny blisko boiska i było
> wszstko słychać. Cała stała ekipa siedąca ze
> mną na sektorze K może to potwierdzić.
no nie, mnei wystarczy że Ty napisałeś że to słyszałeś, żadnego innego potwierdzenia ni trzeba.
ale po propstu ciekaw jestem który to...
Wyjatkwoo kultiralny Michajlovic raczej nie bo chyba akuratnoe grał...
>
> To ten zarząd do reszty ocipiał. Zanaczy się
> Murzyn może każdego bić, a potem się
> tłumaczyć, że został sprowokowany. Na tej
> zasadzie może się tłumaczyć też protestant,
> blondyn, posiadacz krzywych nóg, krótkowidz,
> Żółtek. Niech ten zarząd nie rżnie głupa i
> siedzi cicho.
Geoś: to dwocip td... Przedni zresztą... :D
Acha, wyszedłem na faceta o małej wyobraźni lub małym poczuciu humoru. Hihihi...
Zaraz, zaraz. Byłem na stronie W.isły. Oni tam naprawdę piszą, że Paulista i Baszczynski zostali wyrzuceni niesłusznie. Dowcip więc nie za bardzo odbiega od faktycznych komentarzy GTS-u.
Jak już narozrabiali na boisq, to przynajmniej mogliby się unieść honorem i nie fanzolić pierdół.
tacy dwaj Napisał(a):
> Oświadczenie Zarządu:
> "(...)W pełni rozumiemy i popieramy zachowanie
> naszych zawodników w ostatnim meczu ligowym.
> (...) Paulista został po raz kolejny sprowokowany
> rasistowskim zachowaniem piłkarzy przeciwnika. Od
> czasu meczu derbowego z Cracovią jest on
> szczególnie wyczulony na objawy ksenofobii na
> naszych stadionach. (...) Baszczyński jest
> godnym kontunuatorem tradycji odpowiednich
> zachowań i gestów, wykonywanych przez naszych
> zawodników wobec pseudokibiców drużyny
> przeciwnej. Jest to zachowanie, które ma na celu
> jedynie uświadomienie zgromadzonym na trybunach
> ich nieodpowiedniego traktowania piłkarzy
> Towarzystwa istniejącego ponad 100 lat(...).
> Wyrażamy oburzenie wobec niezrozumienia przez
> prowadzącego zawody sędziego tych oczywistych
> faktów. Dotychczas wszyscy sędziowie z pełną
> tolerancją traktowali takowe zachowanie naszych
> zawodników"
>
Jak zwykle niewinny "cnotliwy" gts jest karany przez cała Polskę,która ma za zadanie odebranie "jedynie słusznej opcji ZOMO" prawa do gry w pucharze Intertoto, poprzez "wprost karygodne" sędziowanie w meczu Odra Wodzisław-gts wisła bo do Krakowa chyba sie k$%^a nie przyznali we Francji,podczas meczu pucharu UEFA, w którym Ludwik "płyn do naczyń" stwierdził, iż napis na ławce "Wisła Cracovia" obraża Miętte cwela i J.J. ministra propagandy gts.DRAMAT!!!!Panowie im nie trzeba tłumaczyć, ich należy je%^ć!!!!Zawsze miałem w miarę normalny stosunek do tej całej kliki ale widze , że nie można tak dalej...Zawsze skrzywdzeni, zawsze niesłusznie skarani.Szkoda ,że Twarowski i team z C+ pojechali bo gwiazdeczkach, łącznie z chorzowskim psem Baszczyńskim.Dobrze,że jego mordy nie będziemy widzieć na Świętej Ziemi, bo to profanacja....("szkoda" w pozytywnym tego słowaq znaczeniu)Jak sie k&^%y bronią...Szok...
Mając na myśli " w miarę normalny" myślałem o pewnej "tolerancji".Pozrdo Geoś!!!!Ty mówiłeś już kilka tygodni temu co Odra zrobi ze spadkobiercami PRL-u!!!!Graty!!!
to byl z tego co sie orientuje Stolarczyk co dzieciakowi pojechal.
http://www.kibicewisly.pl/galery/obrazy/14123416.jpg
Dowód, że byłem na meczu Odra-W.isła.
Sektor K. Pod napisem "Presse" stoi facet w czerwonym sweterq. Poniżej jakiś facet z brodą. Jeszcze niżej facet w białym sweterku z szalikiem Odry, z dłońmi przy ustach jakby grał na harmonijce. To jestem ja. Po swojej lewej stronie mam faceta z wąsem. Niestety Edka Macury nie było na meczu i nie możecie go zobaczyć.
> >
> Dowód, że byłem na meczu Odra-W.isła.
> Sektor K. Pod napisem "Presse" stoi facet w
> czerwonym sweterq. Poniżej jakiś facet z brodą.
> Jeszcze niżej facet w białym sweterku z
> szalikiem Odry, z dłońmi przy ustach jakby grał
> na harmonijce. To jestem ja. (Po swojej lewej
> stronie mam faceta z wąsem. Niestey Edka Macury
> nie było na meczu i nie możecie go zobaczyć.
>
> "Gdy wielu wokół, z Wisłą Kraków na czele, na
> faszystowską modłę wprowadzało antysemickie
> przepisy, Cracovia czynnie stanęła w obronie
> praw Żydów. Ja jestem z niej dumny, a Wy?"
> FortArt. "Ja Geopijatyk też!"
>
>
>
> Zmieniany 2 raz/y. Ostatnio 2007-05-06 22:19 przez
> Geopijatyk-Fan Oderki.
Hm...
Geoś...
Zasiadasz wsród tych szalbierzy, któzy biedną Wisełkę od Żydów z Krakowa wyzywają
Nieładnie... ;)
Pytania dwa jako żeś autochton:
1. Kto jest właścicielem psa-stadionowego? ;)
2. Czy ostały sie po drugiej stronie Olzy jakieś Potraviny, w których nie sprzedają panowie z Wietnamu?
TEL HAJ!
W Bogumimie po drugiej stronie granicy handlują potravinami tuż za szlabanem sami Vietnamcy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)