Według mnie podstawą drużyny (piłkarze, których w tej chwili nie da sie zastapić) są: duet stoperów: Węgrzyn, Skrzyński, w pomocy Nowak ( nie ma piłkarza, który gra w tak niekonwencjonalny sposób, np Arka Barana-króla środka pola może zastapić kto inny np. Łukasz Kubik, natomiast nie ma piłkarza, który by grał tak jak Nowak) i w ataku Bania. Tą czwórkę uważam za podstawę drużyny w tej chwili. Piszę w tej chwili bo z formą róznie bywa (raz jest, raz jej nie ma) i jeszcze rok temu podstawą drużyny był Wojtek Ankowski.
-
-
Twój idol w obecnej Cracovii(tylko i wyłącznie jeden typ)
Łukasz Skrzyński !!!
Twój idol w obecnej Cracovii(tylko i wyłącznie jeden typ)
Autor: Baylay (cyfronet.lama.net.pl)
Data: 01-11-03 02:28
Łukasz Skrzyński
Odpowiedz na tę wiadomość
Funkcje-moderatora:
Edytuj post
Skasuj post
Przenieś wątek
Zamknij ten wątek
Ukryj wiadomości (i odpowiedzi)
To jest przeklejony post Baylaya
Czy Ty gdzieś tu widzisz jakieś słowo o tym że to ma być piłkarz????
Brajt nie wciskaj mi tu bzdur...
Ja widzę Cracovię jako całość - a nie tylko grupę piłkarzy... pomijając zawodników innych sekcji, Cracovia to też np. Paweł Misior którego nazwisko też uznałeś za nieważny głos...
i nie kompromituj się że nie znasz nazwiska najlepszego obrońcy hokeistów Cracovii - pokazuje to jakim jesteś kibicem...
Łukasz Skrzyński
czy Ty Karvin czytac nie umiesz? a moze literki za male?
przeciez nie kwestionuje, ze temat jest ogolny. po prostu moje PODSUMOWANIE dotyczylo pilkarzy i nie masz prawa mi wzbraniac takiego podsumowania czynic. no ale skoro upierasz sie, zeby do tego PODSUMOWANIA nie dopisywac, ze dotyczy pilkarzy, to prosze:
i nie kompromituj sie, ze nie wiesz jaka jest ulubiona potrawa Łukasza Szczoczarza - to dowodzi tego, jakim jestes kibicem. tez tak potrafie, wiesz?
Cracovia to tez Pawel Misior. ale gdyby wiele osob z gory nie zakladalo, ze wpisuja pilkarzy, to nie sadzisz, ze glosow na Pawla Misiora byloby znacznie wiecej?
powaznie sadzisz, ze umieszczenie Pawla Misiora na ktorymstam miejscu wsrod pilkarzy jest sprawiedliwe?
no ale skoro tak sadzisz, to prosze - oto nowa jedenastka
Stawowy - Malacz, Skrzynski, Wegrzyn, Misior - Filipiak, Misior, Nowak, Giza - Szczoczarz, Bania
teraz zadowolony? chyba przespales wyklady ze statystyki - podsumowania rzadza sie wlasnymi prawami
Źle zrozumiałem ale i tak powinieneś wiedzieć kim jest MArcin Malacz -Twoje porównanie nie na miejscu... - a ulubioną potrawą Szczoczarza jest... ech nie będę zdradzał tu jego sekretów na forum:-)))
na hokeja przestalem chodzic jaksi czas po pamietnym przegranym wysoko meczu z Unia Tarnow, po ktorym byla demolka autobusu Unii i tak dalej. jakbys zapytal o braci Radzkich, czy Stebleckiego, to mozesz byc pewien, ze bym Ci odpowiedzial.
w tym sezonie do niedawna nie bylo w Krakowie nawet treningow hokeja, nie mowiac o meczach. to troche zniecheca do interesowania sie sekcja, wiesz?
Paweł Nowak
Karvin - btw. jaka pirotechnike mozna odpalac na Krakowiance?
Kazek Węgrzyn
Brajt, nie Unia Tarnów-jak już to Unia Oświęcim!
Tomasz Wacek - i tyle
Ja może dość przewrotnie postawię na Wojtka Ankowskiego.
Dość szybko zapominamy, ale to w dużej mierze dzięki jego skutecznej grze uzyskaliśmy awans do II ligi. No i zaimponował mi jako komentator C+. Wojtek oprócz tego, że dobrze prezentuje się na boisku, to świetnie zaprezentował się jako komentator. A szczególne moje uznanie zyskał, po tym jak w samych superlatywach wyrażał się o nas kibicach Cracovii i to po tym jak niektórzy go po prostacku potraktowali.
Wojtek Ankowski -najlepszy napastnik Polski (obok Bani oczywiście)!!!
Kaźmirz Kaźmirz Kaźmirz, za ”Jedziemy panowieeeeeee!”
to może byś tak temat przeczytał dziecinko :-)
"po pamietnym przegranym wysoko meczu z Unia Tarnow"
To mi wystarczy Brajt...
Po raz pierwszy się wpisuję, choć czytam forum juz od dawna. Ale taki temat... ;-)))
Paweł NOWAK (bez niego dzieje się rzeczywiście znacznie mniej).
witamy pablo:-)))
miał być jeden - więc będzie "jeden"
podświadomie Szanowni Forumowicze wybieracie najlepszego piłkarza, ja pozwolę sobie zastosować nieco inne kryteria:
1a - Tomasz Siemieniec - za to, że był - nawet w chwili złej, za zaangażowanie, wierność barwom i patriotyzm, za poczucie humoru. jeśli Stawowy nie da mu na koniec kariery wybiec na boisko w I lidze to go zastrzelę w afekcie
1b - Janusz Filipiak - za wyczucie klimatu, zdrowy rozsądek i ... pieniądze
manfred netzermann
tez nie czesto wpisuje sie na forum choc czytam codziennie {jak dobrą gazete hehe} a co do zawodnika nr jeden ? hm hm trzeba jednak oddać korone Kaziowi Węgrzynowi ponieważ to dzieki niemu tak dobrzy mogą byc pozostali {np Nowak} Kazek bardzo przypomina stylem gry dawnego kapitana pasów Andrzeja Tureckiego i tak jak dzieki Andrzejowi kiedys,tak dzis dzieki Kaziowi mogą błyszczec pozostali... moze sie myle ale jak nie ma Węgrzyna to i Nowak nie ten sam i Bania mniej grożny i Sławek Olszewski ma wiecej roboty..a o nim chyba wszyscy zapomnieli...hehehehehe Kiedy porównam Cracovie z lat 70 tych {koncówka} i 80 tych {pierwsza połowa} to no no no ........moze ten zespół jest lepszy technicznie taktycznie,ale jedno jest dla mnie pewne : tamta Cracovia miała swojego Andrzeja na którym zawsze mozna było polegać,mimo ze jak kazdy miał swoje słabsze dni { ech pamietne 3:0 z Hutnikiem kiedy wchodziliśmy do extraklasy,Andrzej ich "dobił" choc jak Kazek był stoperem..} dziś tą role spełnia Kazek i za to bez dwóch zdan należy mu sie korona {ale nie ta kielecka hehehehe} troche sie rozpisałem ale skoro rzadko sie wpisuje to raz mogłem heheheh
a moze tak porównac tamtą Cracovie z lat 80-84 i obecną czy ktoś pamieta?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)