Diky moc, Anton!
-
-
Viktorka - Slavia 4:2
6 dni później
V.Z.1903 zmienił tytuł na Viktoria Žižkov.
- Edytowany
Nie będzie łatwo:
Viktorka - Vlašim 0:1
https://www.fkvz.cz/match/1836
Kaleb, děkuji za pozdrav, dej tam sobě českou klávesnici aby jsi psal D[b]í[/b]ky
P.S. zostaw to, bo to nie takie proste, ja ci rozumiem bez tych ptaszków czeskich :)
7 dni później
znów wyjazd na Morawy i znów wpier...
SK Hanácká Slavia Kroměříž - FK VIKTORIA ŽIŽKOV 1:0
tabela
12 FK Viktoria Žižkov 8 2 1 5 12:16 7
13 FK Příbram 8 2 1 5 8:14 7
14 AC Sparta Praha B 8 1 3 4 10:15 6
15 1.SK Prostějov 8 1 3 4 8:16 6
16 FK Varnsdor 8 0 3 5 10:16 3
gorzej, że prowadzi Dukla :)
1 FK Dukla Praha 8 5 2 1 18 9 17
A to peszek. 🙁
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-09/image-png-69702824.png[/img][/img]
No wreszcie wygrana, w drugiej rundzie MOL cupu (czeski puchar) wygrała Viktorka na boisku Povltavská fotbalová akademie, nie pytajcie co to jest, są w trzeciej lidze.
Sukces to jest, bo w tej rundzie już grali pierwszoligowcy. Nie wiadomo kogo otrzymamy teraz.
Ach, te Moravy...
7 dni później
- Edytowany
Dobre wiadomości z Żiżkova, przychodzą z Sparty Jan Čtvrtečka, bramkarz, 25, z ligowym doświadczeniem z Teplic i Rużomberku, i Jiří Sodoma, 28, ex. Slavia, ostatnio król strzelców trzeciej ligi (FK Kolin) 23 bramki
To jeszcze Gomora do kompletu 🤣
No i w pucharu mamy 27.9. Ołomuniec, było zamieszanie z losowaniem tej trzeciej rundy, najpierw się cieszyliśmy na Spartu, ale była powtórka.
Nic się nie stało, damy sobie Spartu na finał. 😎
- Edytowany
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-09/img-3741-jpeg-39702464.jpeg[/img]
Viktorka - FC Táborsko 4:1
Bramki : 8. Prošek, 61. Sixta, 69. Kozojed, 84. Sodoma - 21. Matoušek
Na meczu goście z Polski. Flagę trzymają Czesi dla kumpla, który mi przesłał zdjęcie, kto z tym przyjechał ale nie mam pojęcia.
25 dni później
- Edytowany
Hej, nie miałem czasu, podróżuję
tutaj ostanie trzy mecze, pierwszy i drugi brałem jak sukces, trzeci przegrana z leaderem
MFK Chrudim - FK VIKTORIA ŽIŽKOV 2:2
FK VIKTORIA ŽIŽKOV - AC Sparta Praha B 1:1
MFK Vyškov - FK VIKTORIA ŽIŽKOV 2:0
tabela po 12. kolejce
1 MFK Vyškov 27
2 FK Dukla Praha 23
…
12 FK Viktoria Žižkov 12
13 1.SK Prostějov1. 12
14 AC Sparta Praha B 11
15 SK Sigma Olomouc B 11
16 FK Varnsdorf 6
9 dni później
V.Z.1903 zmienił tytuł na Viktoria Žižkov Zbrojovka 4:2!.
- Edytowany
Info z Pragi, Zbrojovka bez szans, najlepszy mecz Viktorki w tym sezonie. Szczegóły podam później.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-10/image-jpeg-07053895.jpeg[/img]
Gratulacje Anton!
O 9:00 rano dzisiaj przy dworcu na Wilsonowej rozpoczynałem trip po Pradze. Widziałem Waszych w Sherwoodzie , a tych spóźnialskich w Lucernie o 10:00. Jesteście jednym z nielicznych klubów na świecie rozpoczynających mecz o 10:15 w niedzielę. Skąd taka pora?
[quote]#post1591925 Gratulacje Anton!
O 9:00 rano dzisiaj przy dworcu na Wilsonowej rozpoczynałem trip po Pradze. Widziałem Waszych w Sherwoodzie , a tych spóźnialskich w Lucernie o 10:00. Jesteście jednym z nielicznych klubów na świecie rozpoczynających mecz o 10:15 w niedzielę. Skąd taka pora?[/quote]
Protože nejdřív vypijí desítku, pak patnáctku😉
Zbrojovka Brno! Wspomnienia wracają, kiedy mieszkałem w Brnie często przechodziłem koło ich stadionu. A to był w latach 80. czołowy czechosłowacki zespół. Gratulacje!
W tamtych czasach w Czechosłowacji podobnie jak u nas informacja o zakładach produkujących broń była tajna, ale kluby nazywały się Zbrojovka, Broń Radom, Granat Skarżysko czy Proch Pionki ;-)
Masz rację ale nie do końca. To o czym piszesz to zakłady produkujące broń ręczną. Natomiast kluby nie nazywały się Czołgi Łabędy czy Armaty Stalowa Wola 😉
14 dni później
V.Z.1903 zmienił tytuł na Viktoria Žižkov.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)