Romper S
jak dobrze wiesz i jak to wyżej napisałem sercem jestem bardzo bliski Narodowcom itp.
ale mundurki niemieckie , maszerowanie i pokazywanie znaków hitlerowskich to jak się
nazywa jak nie propagowanie hitlerowskich poglądów ??
z kotem nie wiem jak było nie zagłębiam się w wątek nie mam czasu a nie czytam go
na bieżąco bo w domu rzadko bywam ale na moich oczach człowiek który szedł z wami w
manifestacji tym kotem cisnoł w kontr manifestantów . Więc nazywaj to jak chcesz ale
wiem co widziałem ,a co do przyjścia na zbórkę niestety nie byłem w stanie , wolałem z
boku obserwować jak to wyglądać będzię ...
-
-
Zapraszamy na manifestacje 14 IV
klima Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Romper, nie zamierzam Cię przepraszać, zdanie
> podtrzymuję. Chcecie wyglądać tak, by sie was
> bano, chcecie budzić strach. No więc dlaczego
> się oburzasz, gdy ja traktuję wasze zachowania
> poważnie i interpretuję je tak, jak sobie tego
> życzycie?
No to nie przepraszaj .... tylko żebyś się później nie zdziwił jak komuś się coś wymknie pod twoim adresem na stadionie albo pod .
> Co do bandyckich zachowań jeszcze - uciekali
> przed wami ludzie na Rynku. Widziałem wycieczkę
> młodych Żydów, która w panice pobiegła za
> Plac Mariacki.
Jak czasami grupy kibiców Cracovii wchodzą do autobusy to ludzie też uciekają czyli w twoim mniemaniu CRACOVIA=BANDYCI
> Wydaje mi sie zresztą, że starożytny czy nie,
> ten gest jest u nasz W Polszcze zakazany i jako
> taki powinien być ścigany prawem. Może jakis
> prawnik się wypowie?
''Polszcze'' - widzę, jaki masz stosunek do naszej ojczyzny. Gest ten nie jest ścigany , tak samo jak ludzie noszący podkoszulki z Che Guevarą .
Aston1906 - przedwojenna ONR nie była organizacją narodowo-socjalistyczną , wzorowali się na hiszpańskiej falandze ( faszyści ) .
-=KsC_Qr2nOw=- - mundurki nie są niemieckie tylko są odwzorowane na przedwojennych mundurach ONR-u , salut prawą ręką także należy do tradycji ONR-u.
Kotem dostał najpierw chłopak z Częstochowy ze strony kontrmanify.
Romper S
ale co z tego że obalisz wszystkie moje ,,ataki"? Ludzie postronni jednoznacznie was
określą i dobrze o tym wiecie , to jak to jest?? chcecie przez społeczeństwo być
uważani za Patriotów czy nazistów?? jeśli Patriotów to powinniście chyba znaleść inny
sposób na propagowanie waszych poglądów , gdyż jak mówię 90% ludzi których mineliście
na dzień dzisiejszy myśli że przeszła Manifestacja nazistów a chyba nie taki był wasz
cel...
[quote]Kotem dostał najpierw chłopak z Częstochowy ze strony kontrmanify.[/quote]
Pozniej chyba jeszcze raz byl rzucony kot, bo na samym koncu manifestacji kotem zostal trafiony policjant w tarcze i kot juz zostal tam gdzie byl na bruku.
Romper, pewnie się zdziwisz, ale ja nie mam nic przeciwko patriotom. Powiem więcej, według mnie nacjonalizm jest stopniowalny. Jest różnica pomiędzy nacjonalistą, którty kocha swój kraj, ale nie czuje nienawiści do wszystkiego co obce, a gościem, którty buduje swój etos na nienawiści do obcego. ONR jest organizacją zbudowaną na nienawiści.
Uważam się za patriotę, bo zależy mi na tym kraju. Dlatego w sobotę dostałem białej gorączki. Zrobiliście szopkę przed kilkoma tysiącami obcokrajowców na rynku. Wrócą do swoich krajów z przekonaniem, że w Polsce brunatne siły mają sie bardzo dobrze. Wstyd mi.
Ten argument o kibicach Pasów nie ma nic do rzeczy. To jest temat na zupełnie inna kłótnię. Przestraszyliście młodych Żydów, którzy i tak przyjeżdżają tu z przekonaniem, że Polska jest krajem żydożerców. Jak rozumiem, o to wam chodziło.
Mnie się wydaje, że heilowanie podpada pod propagowanie treści faszystowskich.
A "u nasz w Polszcze" to się mówiło przed wojną.
K.
-=KsC_Qr2nOw=- Napisał(a):
> Ludzie postronni jednoznacznie was
> określą i dobrze o tym wiecie , to jak to jest??
> chcecie przez społeczeństwo być
> uważani za Patriotów czy nazistów?? jeśli
> Patriotów to powinniście chyba znaleść inny
> sposób na propagowanie waszych poglądów , gdyż
> jak mówię 90% ludzi których mineliście
> na dzień dzisiejszy myśli że przeszła
> Manifestacja nazistów a chyba nie taki był wasz
> cel...
Ludzi postronnych i tak nie przekonają ponieważ 90% Polaków wierzy w to co powiedzą w TV a wiadomo jakie zdanie mają na ten temat media ( trzeba przyznać że TVP Kraków i Polsat przedstawiły relacje z manifestacji dość obiektywnie ) . Niech się o to martwią członkowie ONR-u , ja członkiem tej organizacji nie jestem i w sobotę przyszedłem trochę w innym celu niż propagowanie poglądów ONR-u, z którymi się także po części nie zgadzam .
''Uważam się za patriotę, bo zależy mi na tym kraju. Dlatego w sobotę dostałem białej gorączki. Zrobiliście szopkę przed kilkoma tysiącami obcokrajowców na rynku. Wrócą do swoich krajów z przekonaniem, że w Polsce brunatne siły mają sie bardzo dobrze. Wstyd mi.''
We Francji, w Szwecji czy w Niemczech demonstracje ugrupowań o takich poglądach są organizowane na o wiele większą skalę i nikt w Europie nie mówi, że w tych krajach brunatne siły mają się bardzo dobrze.
''Przestraszyliście młodych Żydów, którzy i tak przyjeżdżają tu z przekonaniem, że Polska jest krajem żydożerców. Jak rozumiem, o to wam chodziło.''
Nie obchodzi mnie to.
''Mnie się wydaje, że heilowanie podpada pod propagowanie treści faszystowskich.''
A chodzenie w podkoszulce z Che Guevarą jest propagowaniem treści komunistycznych ??
> Widziałem wycieczkę młodych Żydów, która w panice pobiegła za Plac Mariacki.
HISTERYZUJESZ KLIMA. Pewnie ochroniarz im kazał.
Bylem towarzysko w okolicy obu manifestacji i z tego co wiedzialem to turysci sie przygladali dziwowisku na zasadzie specjalnej ciekawostki, do tego zupełnie za darmo. Przy akcjach nacjonalistow niemieckich czy francuskich przemarsz ONR-u (jedyny w roku? pokazujacy sile ogolnopolską?) to wycieczka zuchów.
Policja i ochrona Marszu Zywych mają nawalone we łbie. Pierwszy raz w zyciu chcieli mi i sąsiadom auta zholowac, jako zagrazające bezpieczenstwu. Wszedzie widzą terrorystow. I nie ma ot nic wspolnego z marszem ONRu czy tez jego brakiem. Po prostu chca czuc sie niezbędni. Nie ma zagrozenia? To je zorganizuj...
Noszenie Lenina w klapie, przez jednego, dobrze znanego forumowicza i dziennikarza na pewno podpada pod propagowanie tresci komunistycznych. Tak jak i Che Guevary.
[quote]Noszenie Lenina w klapie, przez jednego, dobrze znanego forumowicza i dziennikarza[/quote]
aha
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/sekcja-zwlok-kota-zadecyduje-o-zarzutach,896716,2943
Ja byłem tam z ciekawosci gdyż o ONRze mam podobne zdanie jak KSCQr2nów, szedłem sobie za ich marszem. Bardziej ciekawił mnie antyprotest...
Ta leawcka zbieraninka, z zakrytymi pyszczkami , te palki i ten kot....
A przecież oni niosą tolerancję:).....wyglądalo to komicznie....Kto tu sie brzydzi przemocy i nienawisci....
Takie zachowania powodują to że nigdy lewactwa nie traktowałem poważnie.....pełna hipkryzja, lub niezrozumienie wykrzykiwanych przez siebie słów....
Kotobójcom mówimy stanowcze NIE!!!
PAP
Sekcja zwłok czarnego kota, jakim rzucono w sobotę podczas manifestacji w Krakowie, zadecyduje o zarzutach, które mogą być postawione zatrzymanym w tej sprawie dwóm studentom - poinformował rzecznik małopolskiej policji Dariusz Nowak.
Jeżeli okaże się, że kot był żywy i został uśmiercony, wtedy w grę wchodzić będą zarzuty z ustawy o ochronie zwierząt (zagrożone karą do 2 lat pozbawienia wolności). Jeżeli rzucono martwym kotem - sprawcy odpowiadać będą za wykroczenie, jakim jest zaśmiecanie.
Jeżeli celowo zabili kota powinni być ukarani za sk..ństwo. Bergman, to że rzucono matrwym to chyba oczywiste (chyba że rzucono żywym???), chodzi tylko o to jak stal się matrtwy.
No wiem OCB z kotem. Osobiscie stoje na stanowisku, że najprawdopodobniejsze jest, iż przyniesiono go martwego. Nie stoje po żadnej stronie sporu.
Na koniec moich wypowiedzi w tym temacie dodam iż nie jestem przeciw ONR tylko jako
osoba pozstronna opisywałem to co widziałem , no ale zdania nie zmienię gdyż w taki
sposób nie zyskacie nowych zwolenników wśród ludzi starszych jak i młodzieży..a jeśli
twierdzicie że i tak wszyscy uwierzą w to co zobaczą w tv więc ja nie widzę sensu tych
manifestacji , marszów itp. ALbo o coś walczcie albo daj CIe sobie spokój..
Ale najbardziej, to rozbawił mnie lewak proponujący jednemu z forumowiczów solówkę, z tym, że kiedy propozycja została przyjęta, a na miejsce pojedynku pozwany wybrał miejsce, gdzie nie było milicji, to ów krewki "antyfaszysta" z pomysłu zrezygnował:D:D:D
"A chodzenie w podkoszulce z Che Guevarą jest propagowaniem treści komunistycznych ?? "
tak
podobnie jak heilowanie jest propagowaniem treści faszystowskich
RS i inni przykre to ale symbolika, nazwijmy to image prezentowany na tej manifestacji niebezpiecznie blisko jest takich organizacji jak SA np.
i to nie jest istotne jak jest w rzeczywistości - istotnym jest jak to ludzie odbierają
i jeśli RS piszesz:
[i]''Przestraszyliście młodych Żydów, którzy i tak przyjeżdżają tu z przekonaniem, że Polska jest krajem żydożerców. Jak rozumiem, o to wam chodziło.''
Nie obchodzi mnie to. [/i]
to ok nie obchodzi Cię to ale takie myślenie nie powoduje wzrostu akceptacji - po prostu będą takie marsze postrzegane przez tzw. szarych obywateli jako propagowanie nazizmu i tyle
- wiem TV ich otumania - ale taka jest rzeczywistość której nie zmienisz - dlatego wydaje mi się że organizacja winna trochę zmienić image - taka jest rzeczywistość
a co do kontrmanify śmieszą mnie ci ludzie - hasło precz z faszyzmem i kapitalizmem to już kwintesencja głupoty, bojówki lewackie - w sumie to obydwie manifestacje takie same tylko z innymi hasłami
a prawicowej partii w Polsce jak nie było tak nie ma...
"Ale najbardziej, to rozbawił mnie lewak proponujący jednemu z forumowiczów solówkę, z tym, że kiedy propozycja została przyjęta, a na miejsce pojedynku pozwany wybrał miejsce, gdzie nie było milicji, to ów krewki "antyfaszysta" z pomysłu zrezygnował"
Najbardziej to rozbawiają mnie historie "totalnie niesprawdzalne"...
Powtórzę jeszcze raz - jak dla mnie jedni i drudzy siebie warci... Tylko ta okrutna TV nie chce ani jednych ani drugich przedstawiać w dobrym świetle. Za to niektórych otumania ojciec dyrektor.
Wolny Kaukaz opowiedział się za lewactwem. Mam jeszcze jedno pytanie, po której stronie wystąpili studenci Jagiellońskiego Ujotu (jeżeli w ogóle wystąpili w jakiś zorganizowany sposób, nie chodzi mi więc o jakieś pojedyncze jednostki, bo gdzie szedł RS to wiem). Kogo w ogóle było więcej, faszystów czy lewaków, bo ja obserwuję w swoim życiu przewagę lewactwa nad faszystami.
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
Mam jeszcze jedno pytanie, po której stronie
> wystąpili studenci Jagiellońskiego Ujotu
> (jeżeli w ogóle wystąpili w jakiś
> zorganizowany sposób, nie chodzi mi więc o
> jakieś pojedyncze jednostki, bo gdzie szedł RS
> to wiem).
Koło Naukowe Socjologów UJ poparło antyfaszystów ( Socjologia to najbardziej zlewaczały wydział na UJ-ocie ).
Kogo w ogóle było więcej, faszystów
> czy lewaków, bo ja obserwuję w swoim życiu
> przewagę lewactwa nad faszystami.
>
Faszoli było więcej : )
-=KsC_Qr2nOw=- wydaje mi się, że ONR przyjął taki sposób działania ponieważ w wypadku złagodzenia poglądów to wtopiliby się w szary tłum innych małych organizacji i nigdy by nie zaistnieli w mediach z powodu braku funduszy . Organizując takie marsze mają przynajmniej swoje ''5 minut'' w mediach (Krakowska wyborcza umieściła artykuł na 1 stronie ,oczywiście nie stroniąc od kłamstw w stylu '' do manifestujących dołączyli kibice krakowskich klubów zasłaniający twarze szalikami '') . Jeżeli chcesz to możesz o tym pogadać w czasie przerwy meczu u nas na stadionie z odpowiednim człowiekiem , ja nie czuję się upoważniony do odpowiedzi w tych sprawach , ponieważ jak już pisałem członkiem ONR-u nie jestem ( odezwij się wtedy na pw , ta osoba chętnie z tobą pomówi ) .
Karvin -takiej partii już się chyba nie doczekamy ponieważ zdecydowana większość potencjalnych wyborców prawdziwej prawicowej partii wyginęła w czasie II WŚ, została po wojnie na emigracji ( wiadomo co na nich czekało po powrocie do kraju ) , zginęła w walce z czerwonymi w latach 1945-48 ( przypominam, że ostatni Polski partyzant zginął w 1963 roku na Lubelszczyźnie ) albo wyemigrowała w stanie wojennym plus dokłada się do tego obecne ogłupianie ludzi przez różne media .
To ci sami studenci co pisza list w obronie wykladowcow ubekow.
Nasz list w trakcie :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)