Zgadzam się. W lidze nie zajmiemy miejsca wyższego niż 7. Wiec wszystkie siły trzeba rzucić na PP :)
-
-
Cracovia- Zagłębie Lubin 2 : 4
Gilewski dziś ewidentnie wypaczył wynik meczu.Przy stanie 2-0 gwizdał bez ogródek na hama pod lubin.Nie musiał tego robić bo pewnie lubin wygrał by bez niego.Widać było gołym okiem że nasi puchną z minuty na minutę.Trzeba jak najszybciej zapewnić sobie spokojny byt i wszystkie siły rzucić na PP.W lidze ogrywać młodych, szukać już teraz wzmocnień.
Bez wzmocnień ten zespół stać na miejsca 7-10 nic więcej.
z tego co widziałem w Lidze + to pierwszy karny hmmm taki dyskusyjny bo rzeczywiscie bodajze Kłus wjechał iwanskiemu w nogi ale wczesniej wybił piłke wiec moznaby sie klocic
jezeli chodzio drugiego to baran wystawil lekko noge i odrazu podniosl rece bo widzial ze bodajze chalbinski odrazu o nia zachaczyl .. jedni gwizdza takie karne a drudzy daja zolte kartki ja osobiscie bym w zyciu tego nie zagwizdał...
co do wolnego to nie pokazali stop klatki więc trudno mi się wypowiedzieć jednakże wyglądał ten upadek na komiczny
dodatkowo nie pokazali sytuacji Moskały
Trudno oczekiwac jakiejs inenj racji z mojej strony jak ktos suegruje mi obraza mnei wsposob taki iz odsyla mnie na druga strone blon - dja spokoj !
Wracaj do gry nie komentuje tego spotkania poprostu je przemilcze.
Z jednej strony mozna szukac samych watkow ktore swiadcza przeciwko chocby i wynik,m a zdrugiej fakt iz byli slabi i nie grali na wiecej niz 60 % swoich mozliwosc dlatego tez nie wypowiadam sie.
Natsepny mecz z Lechem pokarze nasze miejsce w szeregu.
raf_jedynka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Michniewicz po meczu:
> "Dla nas mecz się zaczął o 16,20.
> Do tego czasu straciliślismy 2 bramki a moglismy
> stracic kolejne.
> Wiedzielismy jednak o epidemii grypy ja przeszli
> zawodnicy Cracovii i
> staralismy się utrzymywać cały czas wysokie
> tempo gry,
> bo było kwestią czasu aż zawodnicy po chorobie
> zaczną słabnąć
> i tak tez sie stało".
>
Taaaak... Na tym polega gra fair...
Siedziałem blisko ich ławki i mnie wkurzali swoim zachowaniem - wbiegali na boisko, gdy sędzia nie gwizdnął karnego dla nich po teatralnym padzie - gdzie był sędzia by ich op... ?
Trzeba pamiętac, że gdyby nie najbardziej widoczen w ostatnich latach kupowanie meczów 3 lata temu to by ich dzisiaj w I lidze nie było.
Ładnie pwoiedział Majewski w sprot kronice TV3 przed godizną. Powiedział ze wiadmoo było że ten mecz będzie tak wyglądać. Dopóki starczy sił po chrobie, będą grać. A potem... I że nie ma do zawodników pretensji i ma nadzieję ze kibice też nie będą mieli.
Ja nie mam. A że knocili w obronie, nawet zdrowi? (Wacek pod koneic - cóż - jak gra sięnie klei, i jeszcze widać, że poooszło, bo sił nie ma, a sędzia gwiżdże lekko dziwnie...
-----
A, jeszcze jedno. Popieram gorąco to co napisał td o przyczynach subeiktywnych, To samo sonbie myślałem. Gdy zeszli na przerwę, myślałem - no, bedzie dobrze, boprowadizmy, a teraz tamci będą grać pod ten cholerny wiatr. Tymczasem wiatr osłabł... Nie byłoby tak, gdybyśmy nei przegrali losowania...
moim zdaniem Moskit nie był faulowany, ale zobaczymy jutro w c+
Z mojego punktu widzenia ( B8): Faulu na Moskale nie było, ale podobnie nie było faulu po którym Iwański strzelił bramke z wolnego.
ten mecz był straszny :( szkoda że dla cracovii juz się cieczyłem ze pasy wygrają :/
arystokratyczne Zagłębie - buehehehe
tomecki Napisał(a):
> arystokratyczne Zagłębie - buehehehe
O_O ...
doprawdy ...
Zagłębie zagrało ładną piłkę. Nie wiem na ile było to wynikiem ich organizacji gry, a na ile wynikiem wirusa, który "położył" na łopatki 3/4 drużyny Cracovii. Faktem jest, że po 20 minutach Cracovia puchła z minuty na minutę, czego we wcześniejszych meczach nie sposób było zauważyć.
Zagłębie było lepsze - choć nie koniecznie musiało wygrać. Sędzia dołożył swoje 5 groszy - jeśli te dwa zagrania nadawały się do odgwizdania karnych(a jest to mocno wątpliwe), to tym bardziej nadawało się do odgwizdania zagranie na Moskale przy stanie 2:1. A wtedy mogło by być różnie. No i odgwizdanie wolnego z którego padła wg mnie decydująca bramka ze strzału Iwańskiego też mocno wątpliwe. No i nie podobał mi się ten "teatr" lubiński.
Ten mecz utwierdził mnie w przekonaniu, które wyraziłem po meczu z Legią. Środek tabeli to wszystko na co nas stać. Możemy nawet od czasu do czasu wygrać z kimś z góry tabeli (najlepiej z Wisłą K.) ale do czołówki zawsze nam będzie brakować. Przynajmniej w tym składzie.
Mam nadzieję, że co pół roku będziemy się wzmacniać przynajmniej jednym zawodnikiem. Przykład Kłusa wskazuje, że można małym nakładem naprawdę wzmocnić kadrę. Niestety w bardzo bliskiej przyszłości musimy znaleść nastepcę Bani i Wacka. Wychodzi na to, że w lecie MUSIMY kupić 2 graczy. Jeśli chcemy nadal być bezproblemowo w środku tabeli.
No i mam nadzieję, że teraz nikt nie będzie mógł przełożyć meczu ze względu na epidemię w drużynie. Bez względu nato kogo to dotyczy...
moderatorzy czasem pracuja 15 godzin i nie maja chwili czasu, tyle nt moderacji
"koledze" z Lubina zalecam daleko idącą wstrzemięźliwosc, tak w czochraniu jak na napinaniu sie na forum
Jak dla mnie oba karne po teatralnych upadkach. Sedzia sprzyjal miediowym. Pewnie za środe sie chcial odgryźć. Tylko czemu oddaliśmy tak pole po strzeleniu drugiej bramki to już nie rozumiem. Trzeba bylo ich pocisnac lub zmusic do biegania dokladnymi wymianami pilki. Troche by odpuscili i wtedy dalej grac swoje i 3 brameczke wbic. Ehh jeszcze ten gradzik :/ Jak najszybciej chce zapomniec o tym meczu.
Aston1906 Napisał(a):
> NAZIR Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Tak, dopadł ich wirus. ale od 20 minuty bo
> od
> > tego czasu zaczęła sie obrona wyniku.
> > Wacak katastrofa 4bramka jego. 2 i 3 Barana
> -
> > dramat, 1 Cabaja. No nic, ważne że Filipiak
> ma
> > pieniądze na transfer. Moze sie znajdzie
> taki
> > zawodnik zeby do naszej koncepcji gry
> pasował.
> > Szkoda że Iwański nie powalił Stawowego
> na
> > kolana.
>
> Co za stek bredni... Stawowy jak najbardziej
> chciał Iwańskiego, chciał go też Filipiak,
> tylko Zaglębie nas najnormalniej w świecie
> przebiło finansowo....
> Uwielbiam jak ktoś się wypowiada na tematy o
> których nie ma pojęcia...
>
>
>
Tak masz racje. Janczyka i Korzyma też chcieli tylko Legła ich podkupiła. Trele morele.
leszeczek Napisał(a):
> Ludzie nie psioczcie tak na sędziego. Był
> kiepski, ale to nie przez niego przegraliśmy mecz
> gdyby drukował to uznał by 1 bramkę dla Lubina,
No jakby uznał tą bramkę po podniesieniu chorągiewki przez liniowego to już byłby megaprzekręt. Nawet Żyro takich rzeczy nie robił ;)
W ogóle sie dziwie, że nam uznał az dwie bramki.
Co do Zagłębia to w pucharach mogą się tylko ośmieszyć swoimi marnymi umiejętnościami aktorskimi.
Ten grad to trudno było wytrzymać pod dachem, a chłopaki po grypie na boisku, bez czapek, w lekkich strojach... mnie już nawet nie chodzi o przegraną, boję się o komplikacje zdrowotne (Bojar, Pawlusiński, Wiśniewski?), odpukać!
Przy 4 bramce chyba nie Wacek zawinił, tylko młody z 17, który popełnił pod rząd dwa błędy. Trudno, nauka kosztuje.
Oczywiscie w tych warunkach nie mam pretensji, że przegrali - z niezłym Zagłębiem i fatalnym sędzią.
Kiedy ostatni raz w lidze Cracovia dała sobie strzelić u siebie 4 bramki?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ponad 10 lat temu, w październiku 1996
Cracovia - Petrochemia 0:4
A jak liczyć tylko 1 ligę to ...38 lat temu w sierpniu 69
Cracovia - Ruch Chorzów 2:4
a licząc w ogóle, to nie tak dawno, bo z Widzewem :/
ale bądźmy dobrej myśli, Skrzynia wraca - bedzie lepiej :)
W latach 80-tcy w III lidze z Zelmerem Rzeszów 1-4, co gorsza wtedy za porażkę 3 golami odejmowało sie punkt...
Pytanie Kordyla na konferencji prasowej - "Dlaczego nie zagral Piotr Bania" :] Niesmiertelny jest gosc ... :]
Co do meczu:
grypa dala sie we znaki. Wisnia juz w 30 min meczu plywal, Bojar to samo - az dziw,ze gral tak dlugo.
Arek Baran moglby byc dobrym srodkowym przy systemie 442 - to co on ma przeglad pola, pasa z glebi, ale sam dyrygowac obrona nie potrafi.
Moskala powinien strzelic na 3:1 i juz by sie Lubin nie podniosl.
Szczypkowski - skurwysyn za popchniecie Cabaja
ogolnie Zaglebie ma przejebane teraz u mnie:] Stasiak - lezy, umiera i po gwizdku sie podnosi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)