helo mam nadzieje ze juz nikt nie wysle do mnie sms zeby przyszedl na mecz to co doswiadczylem to dramat kolejka jak za paierem toaletowym za komuny w desperacji dziesiatki osob skaczacych przez plot by znalesc sie na stadionie jednym zdaniem jaja jak balony pozdrowienia for all
-
-
Frekwencja i kibicowanie -[temat poważny , prywatne pogaduchy będą kasowane]
A ja myśle, że wszystkiemu winna obniżka cen biletów na B7-B10 i zrównanie ich z cenami na B1-B6 + ranga meczu. Po prostu nie przewidziano 2 x większej frekwencji na tych sektorach niż zwykle. Wiele osób przeniosło się ze strony Kałuży na Kraszewskiego, a także sporo znalazło się takich co zwykle siedzą na C. I tu mamy odpowiedź na jedno z pytań co zrobić aby zapełnić stadion - znieść bezsensowną różnicę pomiędzy cenami na prawej i lewej części trybuny głównej. Efekt - ogólna frekwencja na całym stadionie pójdzie w górę, sam znam wiele osób, które chodzą tylko na ten sektor albo wcale. Oprócz tego znacznie więcej rodzin na ich sektorze, a także poprawa dopingu (atmosfery) na meczach, kiepski doping często wynika z pustej tej części stadionu. A za atmosferą na meczach idzie lepsza frekwencja itd... :)
dolfuss Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Menty - ciekawe, że ja nie mam nigdy problemów z
> wejściem.
Po pierwsze to jestem Mentny, Menty źle brzmi....
Problemów nie ma gdy możesz sobie pozwolić na wcześniejsze przybycie na mecz. Ja pracuje do 17.00 no i oczywiste jest, że wcześniejsze przybycie możliwe nie było. Na Wielicką mi się nie chciało wcześniej jechać, bo to dla mnie niezbyt wygodna lokalizacja, a nie spodziewałem się też takich problemów z wejściem.
Karnety tego meczu nie dotyczą.
Jak też wcześniej napisałem, "odstraszenie" mnie od chodzenia na mecze, podobnie jak nas tu pewnie wszystkich piszących, nie dotyczy. Narzekać też mi się zdarza raczej rzadko.
Natomiast wyrazić zdanie na temat tego, co się działo, po prostu trzeba.
Mnie jeszcze dziś bolą plecy po wydarzeniach w kolejce pod kasą na c. Tak jak napisałem w innym temacie: odczytuje ten skandal, jako brak szacunku dla kibica ze strony włodarzy klubu. Nie spodziewali się dużej frekwencji? To chyba mają Nas w dupie, bo nie wierzą, że stać nas na dobrą liczbę, nawet we wtorek. Jestem zły na to co się stało, a wynik dolał tylko oliwy do ognia.
Odbija się czkawką:
- zero pomysłowości i wyobraźni przy organizacji sprzedaży.
- jedyny punkt przedsprzedaży jest na Wielickiej, gdzie nie wszyscy mogą dojechać.
jak wieść gminna niesie... wylosowywane nagrody są na miejsca, gdzie akurat bilety nie zostały sprzedane :):):):)
a poważnie: to czy był jakiś wielki problem, by np. w trakcie meczu z Górnikeim można było jednocześnie nabyć bilet na Groclin? No pewnie był... mentalny
totalne KRETYNY musza pracowac w Cracovii od tych spraw, i powinni za to beknąć , czekam teraz na GEST KLUBU ZA WCZORAJSZE ZDARZENA , ich wyjasnienie na stronie jest g... warte i wrecz bezczelne !!!!
inna sprawa OTWORZCIE Z 3-4 PUNKTY WIECEJ DO NABYCIA BILETOW !! nie moze to byc Wielicka na krancu miasta do cholery jasnej !!!!
jak mozna do ch... na C miec 2 kolowrotki a jak wchodzilem czynny byl jeden , CO TO KU... OSZCZEDNOSC BETONU ?????????!!!!!!!!!!!!!
I TUTAJ PASUJE JAK ULAL HASLO ZABRZANSKICH KIBICOW DO OWYCH PRACOWNIKOW Z CRACOVII , moze ktos przytoczy dokladniej !!!! i pogrubi czcionke !!!!
my jako kibice mozemy sie starac , mozemy dawac z siebie duzo , ALE SAMI NIE SCIAGNIEMY LUDZI , SAMI NIE STWORZYMY ATMOSFERY DOPOKI TAKIE CAPY BEDA W KLUBIE !!!!
ile wczoraj osob bylo pierwszy raz od pewnie HOHO, ile przypadkowych kibicow pilki noznej i dziadkow bylo wczoraj , I KIEDY ZNOW PRZYJDA ? jak po drugiej stronie maja piekny stadion i warunki o niebo lepsze !!
PYTANIE :
KIEDY ONI COS ZACZNA ROBIC NA STADIONIE ZE BEDZIE SIE DALO ODCZUC ZE DBAJA O KIBICA , DBAJA O WIDOWISKI I PRZYWIAZANIE KIBICA DO MECZU ??
w przerwie mogliby chociaz kurfa ze 3 kury na boisko wypuscic to jakies jaja bylyby ,a TU NIC SIE NIE DZIEJE, STADION BRUDNY I " DZIURAWY " , naglosnienie nie takie jak powinno byc ( choc lepsze niz na poczatku rundy )
ALE ZA TO CENY SA NICZEGO SOBIE !! MOZE JESZCZE PODNIOSA NA DERBY !!??!!?? I NA NOWY SEZON ( bo nie wyobrazam sobie ze nie umyja tych krzeselek w przerwie i nie zrobia CZEGOS Z WIDOWISKIEM I STADIONEM ) i pewnie za te inwestycje PODNIOSA CENY bo ktos musi za to zaplacic !!!!!!!!!!!!
Jedno jest pewne. Średnia frekwencja na 2 lidze to było ok. 6-8 tysięcy. Gdyby przynajmniej te 6 chodziło na obecny rozwalony "stadion" na 1 ligę to już by było super.
I co robi klub? Wczoraj był mecz sezonu. Duża część ludzi, która od dwóch lat z różnych powodów zostąła zniechęcona do przychodzenia na nasz stadion tym razem przyszła, by może znowu powrócić na dłużej (na stałe?).
I jak zostali "przywitani"? Jedną kasą na C (i w związku z tym kolejką na połowę Focha), zacinającymi się kołowrotkami i brakiem biletów (mimo, że stadion był wypełniony w połowie!!!!!!!)
NO to ja się pytam pracowników klubu i paranoików pokroju dolfussa "KIEDY CI LUDZIE ZNOWU WRÓCĄ NA NASZ STADION??????"
i dalej już nic nie piszę, bo nie chcę się bardziej wkurwiać....
100% racji Aston. Wczorajszego bałaganu NIE DA SIE PROSTYMI PRZEPROSINAMI NA cracovia.pl załatwić.
POTRZEBNE SĄ konkretne DZIAŁANIA!!!!!
Szczegolnie ze Klub zdaje sie mowic, ze wiecej nie sa w stanie zagwarantowac... i jedynym wyjscie ma byc przyjscie wczesniej na mecz :?
Bardzo dziekuje za taka organizacje - zero wyobrazni...
ja mam po wczorajszym dosyć wszystkiego - przecież to jest kurwa dramat, ładna pogoda, mecz o stawkę,szansa by przyciagnąć ludzi a tu warunki jak w 3 lidze albo gorsze, do tego porażka - i jak jeszcze widze ze na grajaca gorzej od nas zomowską k.... sprzedano 14 tys biletów (z tego 1500 po 10 zł wykupily FC) to mnie trafia. Jak tu mozna optymistą jesli chodzi frekwencje, jak u nas w klubie nie SZANUJE sie kibica!!!
dokładnie tuż obok od roku sprzedają bilety po 10 złotych a zarząd Cracovii na tą rundę nie popuścił ani grosza z ceny najtańszego biletu!!!!
Wpadli w stagnację panowie z Wielickiej:(
Ale ale... mamay 300 tysiecy zł zysku...
Zeby nie bylo - to bardzo cieszy. Ale ewidentnie jest to okupione cierpieniami kibicow, co na dluzsza mete raczej sie nie oplaci.
Rock ale nie mieszajmy problemów. Zysk to super i brak zadłużenia Cracovii to jest to o czym marzyliśmy latami!!! To jest wartość sama w sobie...prawda?
Natomiast ta działka PODSTAWOWEJ działalności MKS Cracovia jakim jest organizacja meczy piłkarskich leży na łopatkach...ja rozumiem...czekano na nowy stadion ...ale się nie buduje i jakiś czas nie będzie a mecze grać trzeba.
Wczoraj naprawdę wystarczyłoby ze 6 kas i wszystkie kołowrotki otwarte....
Wystarczyło...
Ale to można zawsze je otwierać i dawać tyle biletów ile miejsc, albo np. najwyższa sprzedaż + 30 % i w czym jest problem.
Chyba w wynagrodzeniach obsługi... Ech :(
Khalid, ale przeciez wlasnie o to chodzi, ze Klub wszystko ostatnio robi na pol gwizdka. Od strony sportowej oraz organizacyjnej.
Oni maja klapki na oczach - liczą sie tylko słupki w księgach.
PS: 2h siedzenia osoby w kasie nie kosztuje chyba wiecej niz 50 zł, czyli dwa sprzedane bilety...
A kilka osób wkurzonych odeszło od kas......
Jak to leciało?
[b]banda pajacy, gdzie indziej szukajcie pracy!!![/b]
gtx Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak to leciało?
> banda pajacy, gdzie indziej szukajcie pracy!!!
>
> .
DOKLADNIE !!!!!!!
o to mi chodzilo !!
Jak ma być wyższa frekwencja skoro klub nie szanuje kibiców, nie dba o nich nie mówiąc o nowych udogodnieniach. Tylko kłoody, kłody, kłody.
Ps.Może myślą w klubie, że kibic Pasów przyzwyczajony do przeciwności i tak przyjdzie;]. Jednak to nie ma nic wsolnego niestety z coraz gorszą frekwencją na meczach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)