martwi trochę krótki okres kontraktu 3.5 roku. Ale z drugiej strony gwarancji ,że gość będzie jak Węgrzyn nie ma żadnej;)
W kazdym razie dopóki nie wrócimy do 4-4-2 to na jedynym stoperze mamy teraz ogromna konkurencję
Skrzynia , Karwan, Polczak , Urbański...kto wie czy Karwan nie bedzie na defensywnego pomocnika przerabiany...
-
-
Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek
Cracovia dokonała pierwszego transferu w zimowym okienku transferowym. Pasy pozyskały obrońcę GKS Katowice i młodzieżowej reprezentacji Polski Piotra Polczaka. W Cracovii występować będzie on przez najbliższe trzy i pół roku. Kwota, jaką krakowski klub zapłaci za zawodnika, będzie rekordową w ponad stuletniej historii Cracovii.
800 tys. zł, jakie wpłynie niebawem na konto katowickiego klubu to dwa razy więcej niż zapłacono za dotychczasowego najdroższego zawodnika, Michała Karwana, którego latem 2005 roku sprowadził z Górnika Zabrze ówczesny trener Cracovii, Wojciech Stawowy.
Jestem zadowolony z tego, co udało nam się wynegocjować, bo te pieniądze pozwolą nam na transfery mówi Jan Furtok, prezes GKS.
Zakup Polczaka to jednocześnie potwierdzenie zapowiedzi prezesa Janusza Filipiaka sprzed kilku miesięcy. Szef klubu z ulicy Kałuży zapewniał, że w zimie nie będzie szczędził pieniędzy na wzmocnienia. Do tej pory słowa profesora przyjmowano w Krakowie z przymrużeniem oka, pamiętając o słynnych 3 milionach przeznaczonych na transfery latem 2007 roku, z których nie wykorzystano ani złotówki. [b]Teraz zapewne nie skończy się na tym jednym transferze, bo klub szykuje kolejne wzmocnienia. W kolejce już czeka Karol Gregorek z Wisły Płock. [/b]
Więcej w Przeglądzie Sportowym
Wydaje mi sie ,że to jest bardzo dobry transfer!
myślę , ze jeszcze ściągną z 3 grajków z naszej ligi plus jakiegoś Bułgara.Oby tylko nie Kowalskiego!
Dev Jak nie Kowalskiego to koniecznie musi być ktoś na jego pozycję.Najbardziej brakuje gracza właśnie na pozycję w której Kowalski gra.Nie ma w druzynie ANI JEDNEGO OFENSYWNEGO ŚRODKOWEGO POMOCNIKA SPEŁNIAJĄCEGO WYMOGI EKSTRAKLASY.
Z Kowalskim to jest taki problem ,że na pozycję ofensywnego , dobrze strzelającego i podającego pomocnika w Polsce po prostu nie ma graczy. Sensownych jest dosłownie kilku...więc jak Potter zauważył to Kowalski będzie wzmocnieniem bo na tej pozycji grali u nas Kostek , Wiśnia , Plastik, Pawka , Bojar i kij wie kto tam jeszcze tej smutnej jesieni został tam ustawiony. Osobiście wolałbym aby Kostek dalej się rozwijał...ale liga krótka a utrzymać się trzeba za wszelką cenę...
Khalidzie mysle ze jak Kostek bedzie mial konkurenta na swoja pozycje to jeszcze lepiej to wplynie na jego rozowj :)
No a drugi zawodnik na dana pozyje musi byc, bo jak zauwazyles po kontuzji kostka dziwne rzeczy sie tam dzialy :>
Nie jestem przekonany co do transferu Kowalskiego, a do transferu Gregorka tym bardziej, mamy sporo napastnikow, mial bym inne zdanie jak by Gregorek srtzelal co sezon po 10 goli, no a niestety tyle to on nie strzelil nawet przez 5 ostatnich sezonow.
Co gorsze jesli do nas przyjdzie to Majewski bedzie mu dawal bardzo duzo szans zeby udowodnic ze to nie byl zly transfer przez co moze na tym ucierpiec Cracovia.
Uważam , że potrzebujemy koniecznie lewego pomocnika ! Co do rozgrywającego to skoro w Polsce nie można takiego znaleźć, zawsze można poszukać za granica ( Bułgaria?)
Co do Gregorka to przed sezonem jakby go kupili to byłoby OK, ale teraz mamy sporo napastników : Dudzic , Witkowski, Szczoczarz, Bojarski, Moskała. Owszem przydałby nam sie napadzior ale taki silny typu Kolumacha czy jak mu tam było.
Skoro mamy Polczaka powinniśmy grać teraz 4-4-2!! Wtedy nie potrzeba wybitnie ofensywnego pomocnika, bo można grać tak jak psiarnia dwoma defensywnymi w środku czyli u nas Baranem i Kłusem (w najgorszym przypadku, bo oczywiście najlepiej jakby przyszedł ten ofensywny pomocnik).
Co do napastnika to zgadzam się,że potrzebny silny tur typu (ch)Ujek. Żale Kuemahy, żal.
Co do nadmiaru stoperów, to może jednak czeka nas niespodzianka i wrócimy do 4 z tyłu. A jeśli już przekwalifikowywać na defensywnego pomocnika, to widziałby mi się w tej roli Sklrzyński. Ma dobry strzał i posyła fajne długie podania do przodu, co w połączeniu z szybkim napadziorem jak dudzić czy moskit, lub wysokim jakiego niestety nie mamy, ale może kupimy wpisywałoby się w filozofię piłki Majewskiego
Miszczu - masz Ty pojecie o pilce?
Skrzynia cala mlodosc gral jako srodkowy pomocnik, wiec moze by do tego wrocil. Gdybysmy mieli na srodku pola Skrzynie i Barana to moglyby odchodzic takie pily, ze sciagna tlumy na stadion ;)
Bramkarza, od zaraz!
z Polczaka sie ciesze, ale wątpie, by od Skrzyńskiego mógł sie nauczyć tyle, co Skrzynia od Węgrzyna. mimo to - myślę, że to dobre posunięcie.
teraz trzeba się zając pozycjami, na których nie ma konkurencji w składzie, a są to lewy obrońca i lewy pomocnik.
istotnie, jak pisał Miszczu, w systemie 4-4-2 można się obejść bez klasycznego ofensywnego pomocnika, szczególnie, gdy parę defensywnych tworzą tak nieprzeciętni (jak na polskie warunki) gracze co Baran i Kłus.
jeśli jednak przyszedłby Kowalski, to bym się zbytnio nie zmartwił - pod warunkiem, że nie dostanie długiego kontraktu. natomiast jego przyjście spowoduje, że w systemie 4-4-2 ktoś z dwójki Baran-Kłus idzie na ławę, albo będziemy grali 3-5-2...
Skrzynia w środku? Ciekawe! Jestem za tym by to sprawdzić! Wszak kiedyś grał u nas na tej pozycji!
znalazł ktos jakieś szersze opinie o Polczaku?
http://www.gieksa.pl/pilkarz.php?id_pilk=129
wywiad rzeka to ze strony gieksy wiec nie do konca obiektywne
potter piszesz cały czas o jakis transferach zawodnikow o pierwszoligowych umiejętnościach a nie umiesz zauważyć ze w druzynie mamy kilku ktorzy sa drugoligowcami.
ja zdania o Nowaku nie zmienie chyba ze nauczy sie grac w pilke wiec nie ciagnijmy dalej tego tematu. Sciaganie ofensywnego pomocnika na dzien dzisiejszy nie jest dla mnie tak istotne jak sciagniecie bocznegoobroncy i lewego pomocnika. jezeli te dwa transfery załatwimy to z otwartymi rekami przyjme rowniez napastnika i of. pomocnika
jestem naprawde zaskoczony transferem Polczaka, pozytywnie!!
sądze, a nawet jestem pewny że nadal bedziemy grać systemem 3-5-2.
co do Gregorka to nie mam niby nic przeciwko bo w Amice dobrze sie zapowiadał, ale cóż
myślałem że będziemy zdecydowanie stawiać na Witkowskiego i Dudzica ... nie mówiąc juz o Szczoczarzu, którego nie chciałem do końca skreślać.
wychodzi więc na to że transfer dudzica lub witkowskiego to była pomyłka
to oznacza również że Bojar bedzie grał na prawej pomocy lub w środku jako ofensywny pomocnik, a Pawlusiński na zmiane z Nowakiem na lewej pomocy.
uważam więc w tej chwili że najbardziej poszukiwanym towarem jest lewy obrońca.
Skrzynia w Kadrze B był próbowany na bocznej obronie
Panowie moskala u nas pogra ostatnia runde Bojar ma juz swoje lata.Zostaja Szczo,Witek i Dudzic.Z checia bym widzial w Craxie...innego chlopaczka z Plocka czyli Peszke ktory juz niestety w Lechu ale Gregorka na polsezonu bym wzial.Pogra na wypozycz, sprawdzi sie bierzemy go, nie sprawdzi szukamy dalej.Rowniez uwazam ze przydal by sie ofens pomocnik i ktos na rywalizacje dla Radwanskiego
swoja drogą jak płacimy za 21latka, który jeszcze niczym szczególnym się nie wyróżnił z drugiej ligi 800tyś to ile będzie chciał klub z pierwszej za wyróżniającego się gracza, a o takich 1-2 mówimy? fajny transfer ale cena daje do myślenia ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)