a co z tym Suszko?
-
-
Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek
zac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
,tu kłania się ewidentnie
> brak Dyrektora sportowego z prawdziwego
> zdarzenia,który byłby w stanie skutecznie
> szukać konkretnych kandydatów do zespołu.
Dyrektor Sportowy jaki był to był, ale jednego mu nie można zarzucić, znał rynek piłkarski i zwyczaje w nim panujące.
Natomiast podobnie jak wszyscy pracownicy MKS nie miał niezbędnej swobody działania bo i tak wszystkie decyzje zapadają wyżej.
Obecnie główną przeszkodą w ściąganiu nowych zawodników do nazej drużyny są:
- absolutny zakaz tworzenia kominów płacowych, czyli nowo przychodzący gracz nie może liczyć na więcej niż Bojarski czy Giza.
- MKS nie płaci prowizji pod stołem, jest to żelazna zasada i dlatego Korzymy i Jańczyki jadą do CWKS-u, a nie do nas.
Zac aż dziw bierze że potrzebowałeś tyle czasu by dojść do podobnych wniosków.
Dla mnie jest to od dawna oczywiste tak jak i to że kolejny raz profesor naobiecywał gruszki na wierzbie.Nie miał i nie ma najmniejszego zamiaru na to by wydać owe 3 mln zł na transfery.Dlatego osobiście cieszę sie że Giza na razie zostaje bo twierdzę że nasi działacze wg nie mieli pomysłu kim go zastąpić.Sprzedali by Gizę nie dając nic w
zamian (albo jakieś ochłapy).Dobry dyrektor sportowy to podstawa sekcji ,jej mózg i kręgosłup.U nas nie ma go z prostej przyczyny.Dyrektor sportowy pracuje ciągle nad wzmocnieniem drużyny.Jego praca jest bezproduktywna jak właściciel co innego mówi, a co innego robi.
W Football Managerze i wg Stawowego mamy nastepce Gizma:)
http://ekstraklasa.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8990009&element=wiadomosciSG&url=http://ekstraklasa.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8990009&kat=1740&rfbawp=1183547871.145
takie wiadomości też nie pomagają w transferach
123 - sadze, ze nie przeszkadzaja. W srodowisku pilkarskim wiadomo kto jest umoczony, a kto wilgotny a kto w ogole czysty.
...ani w sprzedaży karnetów...
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zac aż dziw bierze że potrzebowałeś tyle czasu
> by dojść do podobnych wniosków.
To nie zmienia jednak faktu ,że nie będę w następnych swoich komentarzach wyzywał działaczy od kłamców i wieszał na wszystkich psy, bo zamiast 4 zawodników za 3 mln ściągnęli tylko 2 i to w dodatku za darmo.Jak widzę minusy i cos mie się nie podoba to o tym pisze,ale te minusy nie przesłaniają mi plusów.
Prawda jest taka, że nie ma zawodnika wartego 1/2/3 mln który by na dzień dzisiejszy chciał do nas przyjść. Bo kto jest tyle wart w pl lidze?
Garguła, Jańczyk, Zawadzki itp. Są to gracze o których raczej możemy zapomnieć...
123 jaki Zawadzki?? ten co z Kmity poszedł do Płocka??
Jesli mowisz o tym Zawadzkim z Kmity bo innego nei znam to powiem Ci ze ja nawet za 1 zl bym go niechcial a czemu ?! DOMYSL SIE !!!
nie dosc ze slaby starsznie to na dodatek wislacki pies.
zawadzki w sensie zakrzewski, przejęzyczenie :)
no.... :D juz lepiej
wiecie co to jest przejęzyczenie?? napisałbym ale to nie temat o śmiesznościach :)
Zawadzki w sensie Zakrzewski, dobra, ale jaki Janczyk? Ten z Legii, z zespołu młodzieżowego Globisza? Czy np. Janczyk w sensie Gudjonssen? bo wtedy to ewentualnie:)
dobry żarcik :o
Marcin Chmiest piłkarzem APÓEL-u
Polski napastnik, Marcin Chmiest przenosi się na Cypr. 28-letni Polak podpisał dwuletni kontrakt z mistrzem tego kraju, APÓEL-em Nikozja.
Przypomnijmy, że Chmiest to piłkarz Odry Wodzisław Śląski. Rundę wiosenną napastnik spędził na wypożyczeniu w portugalskim SC Braga. W barwach czwartej drużyny ekstraklasy Portugalii rozegrał 10 meczów, nie zdobył żadnej bramki.
Nowa drużyna Polaka w I rundzie eliminacji Ligi Mistrzów zagra z białoruskim BATE Borysów (17/18 lipca, 24/25 lipca).
źródło: własne / APÓEL
No i krzyżyk na drogę; brak ambicji tego faceta mnie przeraża. Życzyłbym tego kontraktu raczej Piotrowi Bani - żeby podreperował finanse przed końcem kariery.
Ja się zgodzę z docentem. Sądzę że Chmiest miał swoje pięć minut i już po wszystkim.
Zobaczcie kto strzelał bramki w meczach z Widzewem
W pierwszym Tatara i Dudzic (ja trzymam kciuki za tych młodych chłopaków) a w kolejnym Szczota i ten nowy Kaszuba. Ciekaw jestem jak zagrali pozostali nowi.
No ja też jestem ciekaw bo o Da Silvie nic nie piszą!!!
Był Surma i już go nie ma
We wtorek informowaliśmy, że na treningach Arki Gdynia pojawił się Łukasz Surma. W środę możemy napisać, że był Surma w Gdyni i już go nie ma.
Były piłkarz Legii Warszawa nie był zbyt wylewny w rozmowie z dziennikarzami i wiedział co robi. Arka uzgodniła z Legią warunki jego przejścia do Gdyni, indywidualne warunki kontraktowe z samym zawodnikiem, ale Surma szukał jeszcze innych rozwiązań. Ostatecznie wybrał zagraniczny kierunek kontynuowania piłkarskiej kariery. Podobno w Izraelu. Podobno w Gdyni nie spalił za sobą mostów i ewentualnie będzie jeszcze mógł tu liczyć na zapotrzebowanie na swoje piłkarskie usługi.
Wyjechał z Gdyni Surma, a przyjechał Marek Baster. To 31-letni obrońca, który kilka dni temu rozwiązał kontrakt z Cracovią. Grał w niej jeszcze za czasów trenera Wojciecha Stawowego, ale w ostatnim sezonie zagrał w ekstraklasie tylko trzy mecze, gdyż przez większa część rozgrywek leczył kontuzję. Najprawdopodobniej przyjazd Bastera oznacza, że gdynianie zrezygnują z zatrudnienia obrońcy Kolportera Kielce Tomasza Brzyskiego.
Natomiast w czwartek powinien dotrzeć nad morze pomocnik Górnika Łęczna, a wcześniej Pogoni Szczecin, Michał Łabędzki, który poprzez Piłkarski Sąd Polubowny rozwiązał swój kontrakt z Górnikiem.
(jaw) - NaszeMiasto.pl
------------------------------------------------------------------------------------------
Stal szuka nowych graczy
Marek Baster, Piotr Bania, Prejuce Nakoulma i Marcin Józefowicz na celowniku "Stalówki"
Marek Baster i Piotr Bania z Cracovii oraz Prejuce Nakoulma z Hetmana Zamość i Marcin Józefowicz z Podbeskidzia Bielsko-Biała, to gracze, z jakimi prowadzi rozmowy drugoligowa Stal Stalowa Wola.
Najbliżej Stali jest Nakoulma, 20-letni napastnik z Burkina Faso. W Polsce zadebiutował w IV-ligowej Granicy Lubycza Królewska, w rundzie wiosennej bronił barw Hetmana Zamość, dla którego zdobył 5 goli. To gracz szybki, dobrze wyszkolony technicznie, który może z powodzeniem grać także na boku pomocy. Na pewno pojawi się na pierwszym treningu Stali w najbliższy poniedziałek.
31-letni obrońca Marek Baster oraz 34-letni napastnik Piotr Bania, po latach gry w Cracovii dostali wolną rękę od trenera Stefana Majewskiego w poszukiwaniu nowego klubu. To tzw. gracze z wyższej półki, dlatego ich ewentualna gra w Stali jest na razie wielką niewiadomą.
- Z jednym i drugim prowadzimy rozmowy, jednak są one bardzo trudne - zdradza trener Albin Mikulski. - Obaj postawili wygórowane warunki, jak na nasze możliwości finansowe, ale jeszcze nie odpuszczamy. W ciągu kilku dni okaże się czy nas na nich stać.
Baster, który przez dwa sezony był już graczem Stali za kadencji Czesława Palika, ma też propozycję z Kolejarza Stróże. Z kolei Bania ma konkretną ofertę od drugoligowej Wisły Płock.
Do końca tygodnia okaże się również, czy w zespole Stali zagra 30-letni napastnik Marcin Józefowicz, który ostatnio grał w Podbeskidziu Bielsko-Biała. Przez pół roku był on także graczem Tłoków, gdy w sezonie 2003/4 gorzyczanie występowali w II lidze. Józefowicz ma kartę na ręce i raczej byłby skłonny grać w Stali, ale jego menedżer znalazł mu klub w II lidze na Cyprze. Teraz decyzja należy do piłkarza.
źródło: Dziennik Wschodni
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)