zapewne "sprawa się rypła"...
-
-
Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek
a dzisiaj 15 i powinna pojawić się lista Majewskiego...
Matic za dużo chce
Temat Matica zamykamy bo z tego transferu nic nie bedzie i to jest juz jasne.
Za duzy kontrakt nie odpowiadal Filipiakowi i postanowil, ze dlaczego on ma zarabiac 20-25 tys euro na starcie skoro nikt nie wie jak on gra i wkomponowalby sie w zespol.
Ciekawe co bedzie z tym Kuligiem i Łakomym no nie?
Zalezy mi na transferze zwlaszcza Łakomego bo wiem ze to dobry zawodnik natomiast o Kuligu nie powiem nic bo nie wiem :)
A Mierzejewski moze byc...
Oglądałem w TV ostatni mecz Łakomego na Reymonta (Wisła -ŁKS). Prawdę mówiąc - nie zachwycił. Popełnił o ile pamiętam dwa poważne błędy, to cud że GTS nie zdobył gola.
Ale nie uogólniam, bo nie pamiętam go z innych meczów.
Doktorowi trzeba zaufać bo ma dobre rozeznanie co do piłkarzy.Mi tacy piłkarze jak Łakomy sie podobają.On jest głodny sukcesów niczym wilk.To nie zmanierowana primadonna zmieniająca kluby jak rękawice z nastawieniem byle jak najmniej sie spocić i jak najwięcej kasy wydrzeć.
I jak na kilka zaledwie meczy w lidze prezentuje się co najmniej przyzwoicie.
Po zdobyciu niezbędnego doświadczenia to może być super zawodnik!!!.Mnie osobiście marzy się by Cracovia składała się z zawodników o podejściu do wykonywanego zawodu takie jak ma Wiśniewski.
Wtedy miał bym pewność że za rok dwa zagramy o puchary ,albo i nawet o Mistrza.Chciałbym widzieć że każdy jeden przeciwnik zwycięstwo z nami musi nam wydrzeć z gardeł.
W Cracovii widzę miejsce dla Łakomego i Mierzejewskiego.Ten drugi ma wielkie możliwości i jest duża szansa że w Cracovii dane było by mu je sprzedać.A że jest za darmo to podoba mi sie jeszcze bardziej bo klub na tej transakcji może dużo ,dużo zyskać przy niemal ZEROWYM RYZYKU straty.
Nie bez znaczenia był by fakt ewentualnego transferu za free bo te 3 mln profesora zostały by prawie nie tknięte i dalej wchodziły by w grę wydanie ich na inne transfery.
Co do Ratajczyka chciałbym przypomnieć, że to baaardzo rozrywkowy typ...
Mnie jakoś Mierzejewski nie przekonuje, drewniany troszke jest. Blokowałby tylko miejsce Dudzicowi. Natomiast zgadzam się z tym, że trzeba stawiać na młodych, głodnych suksesu piłarzy. Najchętniej to widziałbym w Cracovii Celabana, ale to chyba tylko marzenie. Wie ktoś na ile Pogoń go wyceniła? Łakomy też jest dobrym piłkarzem, także ciężko będzie go ściągnąć. Pozostaje wierzyć w naszych działaczy.
Co do tranferów w odwrotnym kierunku na należy podziękować Bsterowi, JPH, Wojciechowskiemu, Świstakowi, Rzucidle, Suchanowi, Zimoniowi. Klub nie będzie miał z niech żadnego pożytku, a tylko budżet obciążają. Natomiast Sczoczarza, Tatare i Cebule należy wypożyczyć niech się ogrywają. Chociaż Cebula mógłby w sumie dostać szanse, umiejętności ma spore i myśle że powalczyłby o miejsce w sładzie.
Filipiak coś wspominał, że jak utworzą Młodą Ekstraklase(co jest niemal pewne) to klub ściągnie pięciu utalentowanych juniorów, których od dawna ma na oku. Wiecie coś na ten temat?
Wiemy :)
może właśnie o Kalinowskiego chodzi, bo młoda ekstraklasa miałaby być dla zawodników do 22lat jak się nie myle.
ekstraklasa chce by to byli zawodnicy do 21 lat,a kluby do 22.pewne jest natomiast że w drużynie może wystąpić 3 zawodników bez limitu wieku.
dlatego wycofujemy rezerwy.
W takiej sytuacji siegnalbym po Tomasika z Przeboju.
ale wy rzucacie nazwiskami,
moze jakis znany, z nazwziskiem , doswiadczony na naszych boiskach,
nie bede sie wyglupial i pisal kto bo tego nikt nie wie,
ale NIech Pomysla i sciagna choc 1 porządnego obronce,
choc 1 taki w klubie byc musi
Szybki zgodze sie z Toba Tomasik to jest zawodnik ktory za rok moze dwa bedzie od Wacka o niebo lepszy.Kolejnym pilkarzem jest Mariusz Sacha watpie zeby chcial grac w III ligowym podbeskidziu talent bardzo duzy tylko go wziac a Stefan II zrobi z niego grajka
A nasz niedoszły napastnik Kouemacha,będzie w przyszłym sezonie występował w zespole Mistrza Węgier Debreczynie.
To akurat szkoda, liczyłem że z tych 3 baniek coś pójdzie na niego. Taki taran dalej nam jest potrzebny.
a czemu ten Chinyama z Groclinu odszedł?? wie ktos cos??
ma problemy z sercem
Wymieniany przez 90minut jako możliwy transfer do Pasów Łukasz Kuśnierz (rocznik 1988) z Mrągowii dobrze strzela rzuty wolne.
Na portalu Warmii i Mazur można poczytać tekst Kuriera Mrągowskiego z 4 czerwca. Między wierszami czytamy jak 2 czerwca 2007 r. w IV ligowym meczu Mrągowii z Granicą Kętrzyn (wynik 2:1) strzelił obie bramki ===>
W PS piszą, że Surma jest do wzięcia. Było nie było Pasiak.
taki trochę przeciętny z niego Pasiak...
reszta rodziny tak - on raczej nie bardzo...
Pablito Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W PS piszą, że Surma jest do wzięcia. Było nie
> było Pasiak.
że jak ? Surma z Legii Pasiak?
No raczysz żartowac Panie kolego.
Ciężko wśród wielu w Krakowie Surmów znaleść niePasiaka ale tych 2-ch
z Legii i z C+ to właśnie Ci co Pasiakami nie są.
z cwelowskiego Surmy taki pasiak jak ze mnie wislak ...
a ten z c+ to na dodatek pedał ...
Pasiak to jest z Surmy ,ale tego w sutannie.Ten z Legii to rodowód ma wiślacki.
Dajcie spokoj nie mowmy o jakims Surmie w ogole bo niby po co?
Cos mi sie wydaje ze dopoki druzyna i Majewski nie wroca ze Stanow to raczej nie doczekamy sie zadnego nowego transferu...
napewno bo kto podpisze kontrakt jak wszyscy w stanach
a tak swoją drogą to tabisz strzelił 4 bramki w meczu z Faktem możeby go zaangażować :D
Ja bym go wziął, tyle że trzeba to sprawdzić, bo jeśli to w fuckcie napisali to pewnie miał jakąś asystę, a przy innych bramkach stał w polu karnym, a że nie znali nazwisk innych to wszystkie bramki jemu przypisali. Albo strzelili 4 samobóje i wstydzą się przyznać.
Juz kurwa bez przesady, nie ma sie co czepiac do Faktu jesli chodzi o dodatek sportowy (krakowski).
co fakt to fakt
Fakt pisze, że Giza może zostać wypożyczony do Boavisty, która szuka następcy Kaźmierczaka. Piszą jeszcze om jego możliwości przejścia do Korony, ale o tym już było już wcześniej pisane.
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Juz @#$%& bez przesady, nie ma sie co czepiac do
> Faktu jesli chodzi o dodatek sportowy (krakowski).
>
>
>
Już sie tak nie unoś, nie ma o co. A co fakt to fakt, sprawdzalność ich newsów jest niemal taka jak prognoza pogody na onecie ;). Mi chodziło raczej o dorabianie historyjek do zwykłych wydarzeń, które potem w ich relacjach wyglądają jak opisy superprodukcji made in holywood. Sam byłem świadkiem jednej takiej, a to co na drugi dzień napisali, właśnie dział krakowski, przeszło moją wyobraźnię :D.
To może by transferowy hit tego lata! Jak dowiedział się Fakt pomocnikiem Cracovii, Piotrem Gizą (27 l.) poważnie zainteresowali się działacze jednego z klubów portugalskiej ekstraklasy! Chodzi o Boavistę Porto, która po sprzedaniu do FC Porto Przemysława Kaźmierczaka (25 l.) pilnie poszukuje wzmocnień w środku pola.
Oferta z Portugalii nie jest jedyną, która wpłynęła do klubu z ulicy Kałuży. Do walki o byłego reprezentacyjnego pomocnika włączyli się również działacze Korony! Kielczanie o Gizę pytali już za kadencji dyrektora sportowego Piotra Burlikowskiego (37 l.). Teraz kiedy zastąpił go Paweł Janas (54 l.) sprawa może nabrać rozpędu. Janosik nigdy nie ukrywał bowiem, że ceni sobie umiejętności pomocnika Pasów. Potwierdził to rok temu zabierając go na mundial.
Przebywający w USA Giza będzie musiał się poważnie zastanowić czy zamienić pasiastą koszulkę na czarno - białą Boavisty, czy na złocisto - krwiste barwy Korony.
- Więcej będę wiedział po powrocie ze Stanów. Oferta z Portugalii jest aktualna już od miesiąca. Obecnie trwają rozmowy, prowadzi je mój menedżer - mówi Piotr Giza.
Jeśli Boavista dogada się z Cracovią będzie mogła wypożyczyć Gizę na rok z opcją pierwokupu. Jeżeli zaś krakowianie dadzą w tej sprawie zielone światło Koronie, zażądają za swojego czołowego gracza około 700 tysięcy euro.
źródło: fakt
A niech idzie do tej boavisty a my w zamian jakiegoś portugalczyka na obrone weźmy^^
Takiego Clebera :P
700 tys euro to absolutne minimum za Gizę.Poniżej tej kwoty działacze nie powinni wg rozmawiać ,a wg mnie cena powinna zawierać sie w przedziale 800 tys do 1 mln euro.
Lepszym interesem wydaje sie wypożyczenie Gizy do Boavisty.Niech dają za niego 300 tys euro za rok i maja prawo pierwokupu z dopłatą 800 tys euro.Za frytki Gizy nie można oddać za żadne skarby bo kto będzie u nas ofensywnym środkowym pomocnikiem.Takich zawodników w lidze Polskiej nie ma ,a jak są to równie drodzy.
Sprzedaż Gizy pokaże nam o co chcemy grać.Dla mnie jest to równoznaczne z sezonem nijakim bez stawki.Chyba że działacze w co wątpię znajdą godnych następców.
Jeśli chcemy sie bić o wyższe cele to potrzebujemy sami zawodników klasy Gizy.
Piotrek grał dla nas tyle lat ,że powinien zmienic otoczenie . Jego gra w ostatnich dwóch sezonach to stagnacjai mimo ,że to mój ulubiony zawodnik jakoś nie bedzie mi go bardzo brakowało.
Portugalia? Przy całym szacunku dla Piotrka, ale nie da rady - zbyt wielka presja go ZJE. Skoro nie potrafił sobie poradzić z presją na Cracovii...
Dla Gizy rozwiązaniem jest Korona. Tylko, czy Koronę stać na prawie milion euro? 700 tys. wg mnie to za mało...
Nie przesadzaj........Skoro w Portugalii poradzili sobie Kaźmierczak i Grzelak to Gizmo sobie tym bardziej poradzi.Mam nadzieję że jeżeli transfer dojedzie do skutku to klub znajdzie następcę (może Matić lub np Zawadzki z Kmity)
Jeleń z płocka poszedł za 1 mln euro..
ale zawodników na jego pozycje o podobnych umiejetnościach,jest sporo..
natomiast rozgrywajacych o umiejetnościach Gizy,niewielu..
dlatego 1 mln euro za Gize to cena wyjściwa..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)