potter - zajady to mi się robiły ze śmiechu jak uparcie proponowałeś sprowadzenie Aleksandra (sic!!!!!!)
więc darujmy sobie uszczypliwości i skupmy się na konstruktywnej dyskusji
-
-
Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek
Aleksander był zawodnikiem za darmo.Nie ryzykowaliśmy nic.Jak by nie sprawdził sie to pieniądze zainwestowane pewnie byśmy odzyskali .Zawsze by sie kupiec znalazł na tyle byśmy nie dołożyli do interesu.To po pierwsze aston.
Po drugie tych zawodników było 5-6 i tylko Aleksander nie wypalił.Choć cały czas twierdze że finansowo byśmy na tym nie stracili.Problem jest jak wydasz kupę kasy na transfer i ten nie wypala.
Wracając do naszego sporu czyli Pietrasiak -Fonfara tych zawodników nie powinniśmy porównywać bo jeden jest kryjącym ,a drugi to stoper. Dla mnie Pietrasiak w tym roku zrobił prawdziwa furorę w BOT.We wszystkich statystykach wychodzi na to że to jest jeden z kilku najlepszych na swojej pozycji w lidze.Nie mogę powiedzieć tego o Fonfarze.W statystykach jest to typowy średniak.W żaden sposób Fonfara nie byłby dla nas wzmocnieniem.Takich zawodników mamy.Nawet wybierając z 2 Kulig -Fonfara większość wybierze Kuliga.
Prawdziwym dramatem jest to że za darmo był Grzegorzewski i zamiast do nas trafił do Odry.Mimo że pewien ,,prezes''w rozmowie ze mną twierdził że był z Cracovia dogadany a na jego talencie nie wyznał się Majewski.Liczył pewnie w swej debilnej głupocie że nie sprawdzę u źródła czyli u doktora.Sprawdziłem i była to jedna z bajek braci Grim ,,prezesa z kańczugi''.
Królestwo za wysokiego dobrze grającego głową napastnika.Bez wzmocnienia na tej pozycji nie ma żadnych szans na na progresję czyli zajęcia wyższego miejsca niż mamy.Ten skład zrobił 200 % normy biorąc pod uwagę kasę i personalny skład drużyny.
i znow podpisuje sie pod potterem.
zgadzam sie w przypadku Aleksandra, zgadzam sie wprzypadku wysokiego silnego dobrze grajacego glowa napastnika i tez uwazam ze wynik to 200% normy. nie chce psuc wszystkim humoerow(sobie tez nie) bo miejsce mamy wspaniale, pilkarze grali nparawde dobrze, starali sie mimo ze nie wszystko wychodizlo tak jak powinno, ale nie oszukujmy sie ze AZ 4 pozycja to efekt slabosci rywali dziwnej koniunktury w swiecie pilkarskim i farta oraz nowego trenera ktory zmienil druzyne-i poki byla to "nowa jakosc" szumiala. teraz mzoe juz nie byc tak cukierkowo i trzeba pamietac o tym ze wieksozsc naszego skladu mimo olbrzymich postepow niedawno grala jeszcze w 3 lidze. nie chce tego im wypominac bo oni naprawde zrobili postepy,ale ja powoli zaczalbym zwiekszac liczbe 100% 1ligowcow i to z gornej polki. powoli, ale jednak. Kłus jest dobrym przykladem tych zmian. teraz pora na zawodnikow porownywalnie dobrych tylko na innych pozycjach. napastnik i obronca wysokiej klasy.
niestety nie umiem sie wypowiedziec co do Fonfary i PIetrasiaka -procz tego ze stanowili mocne punkty w Bocie a to chyba cos znaczy..
chcialbym móc podszepnac slowko trenerowi i naszym skautom bo czasem mam wrazenie ze oni pewnych rzeczy nie widza..w sensie pewnych pilkarzy. modle sie o 2 MOCNE transfery do Cracovii bo bez nich bedzie podejrzewam 8-10 miejsce. szczerze mowiac pokusilbym sie o 2 rodzaje ruchow-z 1 strony zawodnicy ktorzy maja przed soba przyszlosc, sa mlodzi i utalentowani (grosicki celeban) a z 2 strony sciagnalbym kogos kto powli mysli o konczneiu kariery ale w poprzednich sezonach niejednokrotnie dowiodl swej wartosci. w proporcjach takich: kilku mlodych perspektywicznych 1 starszy.
Z mlodych - Tomasik z Przeboju, Para z Garbarni (chociaz na jego pozycje sa mlodsi Luczak i Urbanski, ale wole go od Paco, zdecydowanie). Jesli ktos ich nie widzial w akcji to bardzo prosze nie wyskakiwac z "pogrzalo Cie!" albo "schowaj sie!".
a cos na temat kontraktu ? kiedy sie koczny jakie zarobki ?
Nie dla nas kwitnie ananas...
Moim zdaniem taki grajek nie zainteresuje się ofertą z Cracovii.
A może jednak?
Z krainy faraonów grajek
Dobrodziejowi Januszowi
do gustu przypadnie? ( rynek egipski wart pod kątem Comarchializacji uwagi?)
jak sie dowie ze jestesmy Zydami to na pewno nie przyjdzie:D:P
No i jak u niego z Ramadanem? ;)
Prezes Cracovii: daje "kasę" na transfery
Janusz Filipiak, prezes Cracovii, przyznał na łamach "Dziennika Polskiego", że w letnim "oknie transferowym" jest w stanie wyłożyć nawet 3 miliony złotych na transfery.
- Ale najpierw muszą być zawodnicy, którzy są tego warci. Na pewno nie będziemy kupować kota w worku. Dlatego na przykład tak długo rozmawiamy z serbskim piłkarzem Maticiem. W tej kwestii propozycje przedstawi trener Stefan Majewski, oprę się na jego sugestiach. Ponieważ jednak pieniądze idą z mojej kieszeni, ostateczna decyzja należeć będzie do mnie - powiedział Filipiak.
Więcej szczegółów w "Dzienniku Polskim
Jak na polskie realia to chyba dużo :)
jak na realia obietnic prof. Filipiaka to niemozliwie duzo. nie zobacze=nie uwierze..ale jesli zobacze i bede musial uwierzyc to..idziemy na miszcza:D
Czy ja wiem, czy to dużo, powinno starczyć na JEDNEGO dobrego i markowego gracza, reszta musi być z kartą na ręku albo młoda.
Biorąc na przykład naszą kadrę za te 3 miliony np ciężko by było wyrwać Gizę, Cabaja czy Bojarskiego, 2 miliony mozna krzyczeć za kilku następnych: Plastik, Nowak, Moskała, Kłus, Bara, a przecież nam chodzi o kogos kto klasą będzie ich przewyższał.
Patryk Rachwał opuścił Wisłę Płock
- Prawdziwą porażką nie jest przegrać, ale nie podjąć walki. Podoba mi się to zdanie, bo oddaje moją osobowość. Wierzę, że płoccy fani takim mnie zapamiętają - mówi 26-letni Patryk Rachwał, który po trzech latach opuszcza Wisłę Płock
Wraz z zakończeniem sezonu 2006/2007 wygasła jego umowa z płockim klubem i piłkarz postanowił nie podpisywać nowej.
- Nosiłem się z tym zamiarem w trakcie rundy wiosennej. Już wtedy miałem sygnały, że interesują się mną czołowe kluby Orange Ekstraklasy. Ale jednocześnie, czy ktoś uwierzy czy nie, nie wykluczałem podpisania nowej umowy z Wisłą Płock. Nawet rozmawiałem w tej sprawie z prezesem Markiem Janickim, który oferował mi kontrakt na dotychczasowych warunkach, na które przystałem. Ale sprawa upadła po porażce z Górnikiem Zabrze przesądzającej o naszym spadku do drugiej ligi. Po prostu mam ambicję występować w wyższej klasie rozgrywkowej.
Były zawodnik młodzieżówki nie zdradza jednak w jakim klubie będzie grał w nowym sezonie.
- Do końca tygodnia wybiorę między dwiema najbardziej interesującymi mnie ofertami. Jedna pochodzi z klubu, który w zakończonym sezonie uplasował się w ścisłej czołówce naszej pierwszej ligi. Drugą propozycję otrzymałem od klubu występującego w kraju na południu Europy. Nie chcę zdradzać szczegółów, by nie zapeszyć. Powiem tylko, że odrzuciłem ofertę Górnika Zabrze, którą otrzymałem po zakończeniu tego sezonu. Minie trochę czasu, zanim klub, w którego barwach debiutowałem w ekstraklasie, znów stanie się wielki. W każdym razie, gdy już załatwię swoje sprawy, przyjadę do Płocka, by przy piwku i czymś słodkim pożegnać się z chłopakami z Wisły.
źródło: Gazeta.pl
- Do końca tygodnia wybiorę między dwiema najbardziej interesującymi mnie ofertami. Jedna pochodzi z klubu, który w zakończonym sezonie uplasował się w ścisłej czołówce naszej pierwszej ligi. - Patryk Rachwał.
Nie byłoby w tym zdaniu nic ciekawego, gdyby nie to że CRACOVIA jest klubem ze ścisłej czołówki :D.
a w Fakcie dzisiaj Majewski mówił że do 15 czerwca ma przedstawić Filipiakowi liste zawodników których chciałby sprowadzić wiec zaczynamy odliczanie :)
jeszcze [b]18[/b] dni :)
Zeby tylko za 18 dni nie bylo za pozno ;p
A czemu nikt nie mowi nazwiska
geworian?
EDI?
wiem wiem brazylia w POgoni dramaa ale on bardziej Polak a napadzior jest , dobry zreszta zaraz ktos bedzie mowil ze malo strzelil,
a kto u nich duzo strzlil? jak oni sie napalali i co chwila strzeli skad tylko mogli
edi jak najbardziej na tak
ale ten cały gerorgian to raczej nie... niby jest niezły ale marnuje zbyt dużo sytuacji jakby strzelił 50% tego co miał w tym sezonie to płock napewno by z ligi nie spadł
ja bym sie zainteresował burkhartem dzisiaj w drugiej połówce zagrał bardzo fajnie
Skończcie z tym emerytem Edim. Już wolałbym... Gajtkowskiego, a bardzo go nie lubie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)