Sam rozpocząłeś dolfuss i potem dziwisz się mojej ripoście.Teraz udajesz niewiniątko ,próbujesz sie wybielać.Odbijasz,,piłeczkę ''na moją stronę grając niewiniątko,że to ja cię atakuje obrażam itp.Widzę że czerpałeś swoje nauki u towarzysza jurczyńskiego.Działacie z uderzającym podobieństwem.Prowokujecie ,obrażacie a potem wściekle atakujecie że to ,,potter'jest be ,bądź Cracovia która jest według tej kreatury wylęgarnią bandytyzmu i sektą.Nie ma w Cracovii ludzi co się obijają-dobre !!!!.Dawno się tak nie uśmiałem.
Doskonale więc wzorcowo pracują Łach,i dwójka ,,prezesów''.
A co do planów Profesora chętnie bym chciał usłyszeć jak długo w tych ,,planach''profesor będzie obiecywał gruszki na wierzbie i słowa nie dotrzymywał.Chętnie też spytał bym o plany dotyczące polityki transferowej i do tego kiedy realnie zostanie podniesiony poziom sportowy tej drużyny.
Bo na razie jesteśmy co najwyżej średniakiem,miernota ligową.Cracovii nie przystoi by była przeciętniakiem,grającym bez stawki o natkę pietruszki.Jeśli mamy nim być to trzeba to naszym kibicom powiedzieć wprost i uwzględnić to w cenach biletów i karnetów.A tak produkt (drużyna)przeciętna- ceny biletów zupełnie nie adekwatne wywindowane w kosmos.
Gdzie ci ,,prezesi '' mieli rozum kalkulując ceny na weekend to doprawdy nie wiem.Mając dwa hokeje i mecz z legią tak skalkulowali że przeciętny 15 latek musiał mieć co najmniej 60 zł by wszystko oglądnąć.2 z 3 z tych meczy były dodatkowo transmitowane i nie dziwmy się że przy takich cenach kompletu nie było .Bo nie mogło być.
-
-
Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek
W "tym temacie" się jak zawsze od lat w 100% zgadzam się z Potterem. Co szkodziło zrobić 3-pak za np. 50 dych normalny i jakiś tam ulgowy na 2-a hokeje i piłkę???? A tak wielu Pasiaków oglądneło jeden mecz na żywo a resztę w TV... ja rozumiem ,że finansowy robił takie błędy "jak nastał" 3 lata temu ale pora już "wyczuć temat"...
ale Panowie ...ten temat ma być o transferach....
dolfuss - w Cracovii nie ma ludzi ktorzy sie nie obijaja ?! - sarkazm, głupota czy ironia z twojej strony?! haha czlowieku jesli ty uwazasz dotychczasowe dzialania za trafne bo badz co badz po tym twoim poscie tylko takie mozna wysnuc odczucie to ja ci serdecznie wspolczuje niekompetencji i racjonalnego myslenia!
Nie uwazam cie za debila tylko za myslaca istote.. tyle tylko, ze niektore twoje wypowiedzi sa totlanie nie przemyslane a napisane na goraca w formie riposty na uderzajce argumenty pottera ktory ma racje podchodzac to pewnych spraw i patrzac oraz komentujac nieudolnosc prowadzenia naszego klubu przez pseudo znawcow nawet nie tyle co pilkarskich a zarzadzajacych i sprawujacych wladze samym klubem!
Jesli jestes zwolennikiem "planu Prezesa" - to ja bardzo chetnie cie zabytam w zwiazku z tym planem abys mi powiedzial na czym ten plan polega?! - bardzo prosze o info na ten temat!
Bo na dzien dzisiejszy to wg mnie nie ma zadnego totalnie zadnego planu co do rozwoju sekcji pilkarskiej a dlaczego?! - odpowiedz jest bardzo prosta mianowicie zeby cos dzialalo to potrzebna jest stabilizacja i dobrze dobrana kadra pracownicza z pierwszego zdarzenia ktora nie wystawia klubu na posmiewisko swoja niekompetencja i nieudolnoscia a budzi zaufanie kibicow ktorzy odplacaja sie im duzym wsparciem co jest bardzo wazne!
Na dzien dzisiejszy nie ma tego i jest to widoczne golym okiem! - Osoby ktore odpowiadaja za
roznego rodzaju sprawy chowaja sie po katach i nie potrafia udzielic rzetelnej informacji przykrywaja sie tandetnimi zagraniami typu "nic na ten temat nie wiem" a co gorsza uadaja ze ich nie ma w klubie i chowaja sie po gabinetach zeby dziennikarze czasem czegos sie nie zapytali ! - uwazasz to za stabilny plan rozwojowy ktory zapewni stabilizacje w klubie?! - jesli tak to przykre, ze z toba rozmawiam i wdaje sie w polemike bo w takim wypadku jest ona bezsensowna!
Co na dzien dzisiejszy przemawia za zarzadem na plus?! - odpowiedz
Podaj mi jakies argumenty co przemawia iz klub jest w prawidlowy sposob odzywiany? -czekam
Nie ma najmniejszych podstaw ku temu aby mowic w ogole o jakiejs przyszlosciowej stabilizacji gdy
w pierwszym rzedzie nei zmieni sie wszystko poczawszy od przewietrzenia drzwi w budynku klubowym do zmiany stanowisk w klubie razem z sprzedawcami w bufecie! - ot cala prawda
Albo zmiany albo "wieczne sztamy pseudo dzialaczy i znawcow polskich realiow zarzadzania"!
> Co na dzien dzisiejszy przemawia za zarzadem na
> plus?! - odpowiedz
-baza treningowa
-kilku młodych wilczków w składzie, którzy za parę lat stanowić będą o naszej sile
-trzymanie Baranka, Gizy itp (Filipiak spokojnie mógłby ich sprzedać za sporą kasę)
-Stefan Majewski
Jestem przeciwnikiem polityki Filipiaka, ale nie lubie skrajności. Pozytywy trzeba chwalić.
> Co na dzien dzisiejszy przemawia za zarzadem na
> plus?! - odpowiedz
to że jesteśmy w 1 lidze juz 3 sezon a nie tak jak zawsze 1-2 i spadek
mistrz polski w hokeju i realne szanse na 2 tytuł z rzedu.
Mało?????
im zawsze bedzie mało
trzeba sie nauczyc cenic to co sie ma jakbysmy zdobyli lige mistrzo nawet to by Wam to nie wystarczylo.. przykre to jest
Do tego co powiedział razdwatrzy dodam jeszcze że ta baza treningowa cały czas się rozwija. Taką bazę treningową posiadają kluby na zachodzie. W naszym kraju nawet bogatsza Wisła nie ma gdzie szkolić swoich młodzików. Nie mają rezerwowego boiska. Klub się rozwija i jest coraz bardziej zyskowny a to się wiąże ze stabilizacją. Nie wydaje bezsensownie pieniędzy. Dobrze płaci zawodnikiom o bardzo dobrze ustalone są stawki.
Ta organizacja klubu jest rok w rok coraz większa. Można zdobyć mistrza i potem upaść jak Polonia czy Widzew tylko po co. Najpier zadbać o organizacje klubu, potem o młodych i sukcesy przyjdą.
I kolejną sprawą jest walka z przestępcami na stadionie. Pełne poparcie!
Potter - ja niczego nie udaję i nigdzie cię nie obraziłem. Więc nie wiem skąd ta riposta (jeśli to była jakaś riposta...). Niczemu się nie dziwię i u nikogo nie czerpałem nauk. Nigdzie cię nie prowokowałem i nigdzie nie atakowałem (ach ta twoja ułańska fantazja) a z moim zdaniem nikt nie kazał ci się zgadzać. Nie znasz ani Łacha ani Tabisza. w całej swojej krytyce wszystkiego, wszystkich i wszędzie potrafisz wymienić tylko trzy/cztery nazwiska i jeszcze najwyraźniej nic o nich nie wiesz. Tabisz to gość który trzyma nasze finanse i tylko dlatego jesteśmy na +. Przed jego przyjściem nie było tak doskonale. Cała wasza złość opiera się na tym, że klub nie szasta kasą i o bilety, które na Cracovię wcale nie są aż takie drogie. Za wszystko się płaci. Za 10 zł to na Proszowianke możesz chodzić. Zresztą i tak przynajmniej z 2 tyś tzw. kibiców okrada Cracovię wchodząc na lewo. Ja bym wolał już nie oglądać w takiej sytuacji meczu bo kocham Cracovie i komu jak komu, ale Cracovii nie będę szkodził i dam jaj w miarę swoich możliwości na sobie zarobić.
Polityka transferowa nie polega na ściąganiu do kluby tych rezerwistów Lecha lub gwiazd z Gdyni których wymieniałeś. Bo to jest wywalanie kasy na nic. Nasze młode wilczki niech się rozwijają. Klub cały czas przegląda niższe ligi i zespoły juniorskie w poszukiwaniu zawodników rokujących nadzieję. I to jest przyszłość. Na tym się trzeba koncentrować.
Co do tych cen biletów to zapraszam jeszcze po karnety.
I jeszcze jedno. Filipiak nie wchodzi na forum i nie patrzy na to co ty napisałeś bo dla niego Cracovia to biznes na wiele lat. I te plany związane z Cracovią nie kończą sie za rok lub dwa.
iwi- naprawdę dzięki, że nie jestem debilem. Ja też cię za takiego nie uważam i też uważam, że nie wiesz o czym piszesz. Błądzić jest rzeczą ludzką...
W swoim uporze godnym lepszej sprawy dolfuss kilka razy mija się z prawdą.
1. Owszem klub rozwija bazę treningową, ale głównie z myślą o komercji, tyle, że konkurencja zrobiła nam kuku i boisk ze sztuczną nawierzchnią w Krakowie jest coraz więcej i po niższych cenach. Jakoś budynek szatni od roku nie może się skończyć budować, podobno nie ma pieniędzy- informacja od członka zarządu.
2. Tak dolfuss, jak klub walczy z "przestępcami" na stadionie i jakie ma efekty widać było na meczu z Legią
3. Potter zna Tabisza i to bardzo dobrze i w ogóle to zdecydowanie wie lepiej niż Ty, co się dzieje w klubie, a że nie umie dyskutować, zacietrzewia się i obraża innych, to już inna historia.
Bo cała filozofia polega na tym ,aby umieć dostrzegać zarówno plusy i minusy.Skoro ty iwi widzisz tylko minusy,a nie potrafisz dostrzec plusów to jesteś po prostu ślepy.Tu podzielam słowa razdwatrzy123.
A tobie iwi polecam tak dla przemyślenia link poniżej....
http://terazpasy.pl/index.php?option=content&task=view&id=2767
zac - po tym jak pisze iwi podejrzewam ,że podobnie jak wielu innych forumowiczów po prostu był na Basztowej. Tam poszli wszyscy ,którzy się dowiedzieli na czas a los Klubu był im drogi.
Byli tam tacy ludzie ja Kalita czy Mazan (potem obrażany przez Rokitę w prasie) , byli emeryci, piknicy i hoolsi. Przyszli wszyscy i skończyłoby się spokojnie gdyby nie atak policji na pokojowo demonstrujących ludzi do tego w momencie kiedy Mazan z delegacją był u wojewody !!!. Ktoś po prostu chciał zamieszek....
Iwi zgadłem ,że byłeś na Basztowej?
Kolego dolfuss twoja rada,,bym został księdzem i to w radiu Maryja''była dla mnie obraźliwa.Wywołała moją ripostę.I nie udawaj niewiniątka.Ciekawe skąd wiesz że nie znam Tabisza?.Akurat znam go dobrze(zresztą sam możesz go spytać).Sądzę że odpowiedź bardzo cię zdziwi i zastanowisz sie drugi raz zanim taką bzdurę napiszesz.I to nie jest tak że zawsze i wszędzie walczę z Tabiszem czy Wysockim.Potrafię jak trzeba i jest za co wspomóc czy pochwalić ,ale jak należy się krytyka jechać po nich po całości.A żeby wzbudzić twoją ciekawość nie tak dawno za Tabiszem i Wysockim stanąłem murem i toczyłem w sprawie wzizt ostre polemiki .W pewnych kwestiach(trzymanie finansów) Tabisz sprawdza się -ale do innych zupełnie się nie nadaje i to za to dostaje mu się krytyka.
Piszesz dalej ,,polityka transferowa nie polega na ściąganiu do klubu tych rezerwistów lub gwiazd z Gdynii których wymieniłeś.Ja wymieniłem bardzo wielu zawodników mogących nas realnie wzmocnić za niewielką kasę.Utopią jest twierdzenie że na młodych wilczkach zbudujemy zespół mogący bić się o najwyższe cele.Powtarzam po raz enty .Nie zależy mi na wyciąganiu z kasy sponsora wielkiej kasy na transfery.Zależy mi na normalności-czyli na menagerze sportowym z prawdziwego zdarzenia .Łach to człowiek innej epoki i tak jak Mikulski do tej roli się nie nadaje.Nie może być tak że za politykę transferową odpowiada pan nikt i transfery są dziełem przypadku.Kłusa załatwił do Cracovii Majewski i rola innych jest tu symboliczna.
Dobry menager sportowy to mózg i serce całej sekcji ,w tej kwestii wyglądamy tragicznie.To jest główną przyczyną że zamiast bić się o najwyższe cele jesteśmy ligowymi miernotami.Wymiana 1-2 ogniw co rundę gwarantuje podniesienie poziomu i rywalizacje o miejsce w drużynie.Żeby uprzedzić twój kontratak(bo na pewno napiszesz przecież wymieniliśmy 2 zawodników)od razu odpowiem; 1.chodzi o zawodników będących realnym wzmocnieniem(czyli lepszych od tych co już mamy) 2.Przez 1,5 roku spaliśmy snem niedźwiedzia(spady z Ksg nadają się się co najwyżej do rezerw).Po zapewnieniach profesora liczyłem na 3,4 piłkarzy będących realnymi wzmocnieniami.I przy operatywnym menagerze było to do zrealizowania by z jednej strony nie płacić wielkiej kasy ,a z drugiej realnie się wzmocnić.
Ostatnia kwestia ceny biletów.Karnet mam już dawno kupiony.Niestety bardzo wielu moich kolegów na niego nie stać.A ceny biletów dla młodych ludzi to rozbój w biały dzień.I wiem jak to wygląda na pasiastych osiedlach.Jak rozmawiałem z młodymi kibicami pasów z żalem mówili mi że ich na te ceny nie stać.Na moim osiedlu większość była tylko na 1 meczu(Legii)na hokej nie mieli kasy.A część i to spora była tylko na 1 hokeju i resztę w telewizji oglądała.I tu zarząd zawalił sprawę po całości.Dla młodych 13-18 lat należało zrobić jeden bilet za 30-40 zł (wpuścić ich na sektor C).Klub by zarobił bo sporo tych młodych ludzi by przyszło.Można było dać im na legię za 20 zł i po 5 na hokej.Mielibyśmy komplety na legii i na hokeju.Wnioski powinny z tego być wyciągnięte .Dlaczego dla tych młodych biednych kibiców nie można wydzielić sektora i wpuścić ich za 10 zł.Zapytam lepiej mieć ich na stadionie czy przed telewizorem????.
Wreszcie mogę zgodzić się z Potterem ;-) Ceny biletów to pełne przegięcie dla wielu.
Poniekad w temacie (na pewno bardziej niz placze o ceny biletow)
Mimo że polityka większości polskich klubów jest przejrzysta jak szkło w nocy i we mgle - i nigdy nie możemy być pewni, czy znamy prawdę - da się z grubsza sklasyfikować transferowe hity zimy. Najwięcej ponoć zapłacił Groclin Grodzisk Wlkp. za 22-letniego, jak słychać wielce utalentowanego, Filipa Ivanovskiego. W telewizji powiedzieli w każdym razie, że Macedończyk kosztował 800 tys. euro. Dalej jest Legia i jej 600 tys. euro za Bartłomieja Grzelaka z Widzewa, później Kolporter z przebojem ostatnich dni, czyli moskiewskim repatriantem Marcinem Kusiem za blisko pół miliona euro, i na deser lider z Bełchatowa, który odchudził swój portfel o ponad 300 tys. euro w zamian za reprezentacyjnego obrońcę Pawła Magdonia z Wisły Płock. I co połączyło te cztery asy na otwarcie rundy? Ano to, że żaden nie znalazł się w podstawowej talii swojego zespołu. Dwóch szkoleniowcy wyciągnęli z rękawa dopiero po przerwie (Ivanovski zagrał 45 minut, Grzelak - 25), Kuś i Magdoń w ogóle nie znaleźli się w rozdaniu.
całość: http://www.sport.pl/pilka/1,65051,3962619.html
Szpiglasowa:
Skotniki:
piłka nożna
USŁUGA : CZAS CENNA
PEŁNOWYMIAROWE BOISKO 109mx60m :
Wynajem boiska w godz. 8:00 - 23:30 90 min 428 zł
Szatnia 90 min 122 zł
Oświetlenie 90 min 183 zł
BOISKO 52mx32m pod balonem :
Wynajem boiska w godz. 8:00 -16:00 90 min 180 zł
Wynajem boiska w godz. 16:00 - 23:30 90 min 260 zł
BOISKO 52m x 32m bez balonu :
Wynajem boiska w godz. 8:00 -16:00 90 min 180 zł
Wynajem boiska w godz. 16:00 - 23:30 90 min 220 zł
Wielicka
Duże boisko - Ceny
poniedziałek - piątek, do godziny 16.00 - 180 zł / 45 minut
poniedziałek - piątek, po godzinie 16.00 - 270 zł / 45 minut
sobota i niedziela, do godziny 16.00 - 240 zł / 45 minut
sobota i niedziela, po godzinie 16.00 - 285 zł / 45 minut
Małe boiska - Ceny
poniedziałek - piątek, do godziny 16.00 - 65 zł / 45 minut
poniedziałek - piątek, po godzinie 16.00 - 95 zł / 45 minut
sobota i niedziela, do godziny 16.00 - 85 zł / 45 minut
sobota i niedziela, po godzinie 16.00 - 100 zł / 45 minut
Mamy taniej niz najwiekszy konkurent. Do tego lepszej jakosci boisko i lepsze polozenie.
Bergman najsmieszniejsze jest to ze prawdopodobnie czlowiek(nie pamietam jego nazwiska),ktory byl odpowiedzialny za transfer Macedonczyka do Groclinu,bedzie musial sobie szukac pracodawcy!!!Slyszalem ze kosztowal 1mln euro i jak narazie prezentuje anty-football!!!
Oceniajac inauguracje OE pod wzgledem transferow uwazam ze prezentujemy sie "DOBRZE" praktycznie wydalismy na waciki,a sie wzmocnilismy,moze nie oszalamiajaco,ale na bardzo waznej pozycji dla nas i nie wydalismy pieniedzy na na jakis paralitykow! W dalszym ciagu wierze ze jak Doktor bedzie przekonany w 100% do jakiegos zawodnika to go pozyskamy w kolejnym okienku transferowym!!!!
To byly plusy!!!
MINUS I TO Z.A.J.E.B.I.S.T.Y
To nasz stadion jego otoczka,zaplecze,klimat,ceny i z tego co slucham,czytam i ogladam to Łach,ktory c.h.u.j.a robi,a kase bierze
To pewnie się z Tabiszem kochacie... (to przenośnia a nie obraza). Nigdy niczego nie udaję. I tu się zgadzamy proszę, więc jednak Tabisz się do czegoś nadaje. Zgodzę się też z tym, że Majewski ściągnął Kłusa. I bardzo dobrze bo to on odpowiada za zespół a nie Łach. Dobrze wiesz, że ten ma troszkę inne obowiązki. Za transfert też bardziej powinien odpowiadać Majewski bo to jego zawodnicy będą grali.
Ale ty jesteś uparty. Ja cię nigdzie nie kontratakuję. Ty masz jakąś manię prześladowczą czy co?
Co do biletów to się z tobą nie zgodzę i tyle. Za 10 zł? To może ty będziesz do klubu dokładał?
Te 10 zł to dla młodych i na wybrany sektor (czyli na najgorsze miejsca).To jest absolutnie do zrobienia.Jeśli od 13-15 latków żądać będziemy 30 zł do ich zwyczajnie nie będziemy mieć,albo w bardzo ograniczonej ilości.Nic w przyrodzie nie ginie przygarnie wielu ladacznica.Te 13 -18 latki to nasz narybek i nasza przyszłość.
Młody człowiek zarażony- w wieku dorosłym zostawi już dużo więcej kasy.Dlatego warto zainwestować.Wydzielić 1-2 skrajne sektory i sprzedawać na nie bilety po 10zł.Klub nie zbiednieje bo i tak z tych młodych ludzi kasy nie zobaczy.A jeśli chodzi o rachunek zysków i strat to często jest tak że pozornie tracimy obniżając ceny (tylko dla młodych)A TAK NA prawdę ZYSKUJEMY.Co nam się bardziej opłaci 100 biletów po 30 czy 500 po 10zł.
Co do Tabisza którego wg ciebie miałem nie znać(teraz widać już zmieniasz zdanie że jednak znam i to dobrze)pisałem i jeszcze raz powtórzę.Tabisz nadaje się do trzymania kasy ALE JEDNOCZEśNIE KOMPLETNIE ZAWODZI i nie nadaje się do wszelkich spraw sportowo menagerskich.A w tej kwestii mamy braki i chcąc nie chcąc zajmuje się tym.I głównie za to zbiera w sumie zasłużone cięgi.
Odledła przyszłość Cracovii tego pana nie interesuje.
dolfuss Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co do biletów to się z tobą nie zgodzę i tyle.
> Za 10 zł? To może ty będziesz do klubu
> dokładał?
Po drugiej stronie Błoń najtańsze bilty to właśnie 10 zł. Wolny rynek, więc możesz pisać o Proszowiance, ale jak sądzisz na jaki mecz pójdzie przeciętny student, który właśnie zawitał do Krakowa i zastanawia się komu kibicować?
I jeszcze jeden przykład - jeszcze rok temu na Górnika Zabrze chodziło przeciętnie 1,5 tys. widzów, a więcej niż 3 tys. niebyło na żadnym meczu. Klub zrobił jednak wielką akcję marketingową pod tytułem bilet za 5 zeta i od dłuższego czasu mają średnią frekwencję 8 tysięcy, a bywało i ponad 10!!! I to mimo, że klub ma kiepskich piłkarzy i walczy niezmiennie tlyko o utryzmanie. Sam sobie przelicz (raczej prosta arytmetyka) czy Górnik na tej operacji stracił czy zyskał. I mówię tut tylko o finansach na dzień dzisiejszy, mimo, że tak naprawdę zdecydowanie ważniejsza od tych finansów jest inwestycja w przyszłe pokolenia kibiców, która kiedyś zwróci się z OGROMNYM zyskiem.
[size=15]kolejne przypomnienie: [b]to wątek o transferach[/b][/size]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)