Bergman Napisał(a)
> Nie obrazaj potter dolfussa. Przasadzasz z
> krytryką (razem ze wzmainkowanymi kolegami) i to
> bardzo. A wiesz czym dokładnie? Tym, że
> krytykujecie Filipiaka praktycznie codziennie. Nie
> czasem.
>
> Wiesz jak musi wyglądać raport na biurku z
> monitorowania forum?
> Potter, monday,iwi - co to zwykle
>
>
> Jeśli nie jesteś kibicem Cracovii bedziesz tego
> żałować. Moze nie dziś, nie jutro, ale
> wkrótce i do końca życia.
Jeżeli potter przesadza z krytyką to dolfuss [b]zdecydowanie[/b] przesadza z "klakierowaniem"
-
-
Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek
Bergman zanim zaczniesz pisać że ja mam nie,,obrażać ''dofussa przeczytaj jego poprzedni tekst.Pod wpływem tego jego tekstu dostał ripostę i tyle.Do tej pory spierałem się z nim w wielu sprawach ale na argumenty.On miał swoje ,ja swoje.Mimo że się różniliśmy szanowałem go i nie dawałem mu podobnie idiotycznych rad ,,bym został księdzem -najlepiej w Radio Maryja".
Wracając do transferów w dzisiejszym PS jest ciekawy artykuł o lechu.Powinien być dla nas pouczającą lekcją jak tam przeprowadza się transfery.Za niecałe 300 tys euro jak twierdzi Smuda sprowadzili tam 3 niezłych zawodników z zagranicy.A że Smuda raczej na zawodnikach się zna- myśle że mówi prawdę.Nasuwa się pytanie dlaczego nie u nas???
[img]http://www.dziennik.pl/LE.aspx?lsnf=f&f=242702&fc=242706,242705,242704,242703,242702,242707,[/img]
Źródło: dziennik.pl
Ja myślałem że mamy budżet na poziomie 12/13...
Potterku, my za 10 tysiecy sprowadzilismy dwoch dobrych zawodnikow, z czego jeden wczoraj gral w podstawowym skladzie - i to gral bardzo dobrze - a drugi w ostatnim meczu PE strzelil gola i na mecz z Legia wygryzl z kadry Baniowego. To raczej nie najgorzej jak na 10 tysiecy:)
Szczerze mowiac 300 tysiecy euro (prawie 1.200.000 zlotych) za 3 zawodnikow, do tego z zagranicy, to raczej przejaw calkiem innej koncepcji zakupow. Za jednego zawodnika wychodzi im srednio 100 euro, czyli jakies 390 tysiecy zlotych. Za samo 390 tysiecy zlotych mozna w Polsce zrobic takie zakupy, ze hej! Najwieksze gwiazdy Polskiej ligi nie byly przeciez kupowane za ciezkie pieniadze, tylko za pieniadze drobne; chocby Blaszczykowski, Matusiak, czy nawet nasi: Giza, Pawlusinski, czy Bojarski. Tymczasem wczoraj mielismy okazje po raz kolejny ogladac "zlotonogiego" Bartlomieja Grzelaka, o ktorego pol Polski sie chcialo zabijac. Warto bylo?
Mysle, ze jak wroci Skrzynia i Baster bedzie w normalnej dyspozycji to inaczej zaczniemy spogladac na nasz sklad. Brakuje nam jeszcze tylko drugiego/trzeciego napastnika (istnieje szansa, ze Dudzic spelni oczekiwania w nim pokladane) i ewentualnie pewnego zastepcy dla Skrzynii. Reszta jest na swoim miejscu, wiec spokojnie.
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Bergman zanim zaczniesz pisać że ja mam
> nie,,obrażać ''dofussa przeczytaj jego poprzedni
> tekst.Pod wpływem tego jego tekstu dostał
> ripostę i tyle.(...)nie dawałem mu podobnie idiotycznych rad
> ,,bym został księdzem -najlepiej w Radio
> Maryja".
On cie wyzwał od "ksiezy", a ty go od"lizydupów"
Zaiste "riposta"
myślę że ten wątek trzeba zamknać aż do następnego okienka
po 1.zeszła dyskusja na inne tory
po 2.zaczynają się wyzwiska
w sumie chyba masz racje.zamknac ten watek,bo nie ma co gdybac..
jest tak,jak jest .jedni sie beda cieszyc,ze nie gramy w np.w Bilgoraju,a drudzy,ze nie
nie mamy wzmocnien,na skale..no wlasnie na jaka?
ja w sumie sie ciesze,z tego co mam,bo wychodzer z zalozenia,ze zawsze moze byc gorzej
...
dlaczego chcecie zamknąć temat? Zarząd Sekcji Piłki Nożnej Cracovii pilnie szuka....zawodników bez kontraktów.Zawodnicy z własną kartą mogą wzmocnić Pasy nawet po paru meczach !
Dlaczego Wy tak nie wierzycie ludziom odpowiedzialnym za transfery !!! ;-)
Słabej wiary jesteście Pasiaki ;-)
Oczywiście ,że nie zamykać.A swoja drogą przeglądałem piątkowe wydanie PS "Skarb kibica" i jedyny sensowny zawodnik ,któremu kończy sie kontrakt w czerwcu to P.Rachwał i ewentualnie Sobczak, oboje z Wisły Płock
Rachwał by sie przydał - taka jest prawad dobry zawodnik!
Sobczak - kontuzjogenny niepotrzeba nam kolejnych graczy ktorzy albo zagraja albo pol roku na rehabilitacjach!
jaja sobie robbibicie i tyle..:)
a Rachwał nie był u nas za Stawa na testach?
Na testach nie był, ale być może pojawiało się już wcześniej jego nazwisko w kontekście naszych wzmocnień.Pamiętam ,że zanim przeszedł do Płocka to grał w meczu sparingowym z nami w barwach Widzewa.Mecz odbył się na Wieczystej.
Przeraża mnie średnia wieku podstawowej jedenastki (tej z wklejki) Trzeba kupować jakichś 23-25cio latków bo za trzy lata to gramy emerytami lub młodymi(obecnymi juniorami), a ani jedno, ani drugie nie jest dobrym rozwiązanien na dłuższą metę. Mam nadzieję, że w PE teraz b ędziemy grali składem opartym na młodzieży, bo ktoś z nich musi się pokazać, a to najlepsza okazja. Zwłaszcza, że Widzew zapewne też taki wariant wybierze, bo leją na te rozgrywki tak jak my. Cicho liczę na Dudzica.
Wtedy co gral Ibo, Swierszczu i jeszcze jakis Murzynek, i chyba Marek Walburg?
tak dokładnie w tym meczu co wogole z Walburgiem ?? bo wywarł na mnie wtedy pozytywne wrażenie. gra gdzieś coś?
Walburg totalnie przepadł (ostatnio grał w Danii i Świcie N. Dwór), za to Ibou (rocznik 1986) próbował złapać się w Eintrachtcie Frakfurt, ale ostatecznie wylądował w belgijskim Beveren (dwa ostatnie mecze z Genk i Charleroi na ławce). Podpisał tam kontrakt do końca czerwca, potem ma kartę na ręku...
szybkilopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wtedy co gral Ibo, Swierszczu i jeszcze jakis
> Murzynek, i chyba Marek Walburg?
Ibo i Świerszczu grali także na Wieczystej ,ale z Katowicami,kiedy byliśmy już w I lidze.Natomiast sparing z Widzewem był przed rozpoczęciem sezonu II ligowego i wtedy zagrał u nas rzeczywiście Walburg i po tym sparingu podpisał kontrakt z ......Widzewem.
Potter. To czy masz i co masz to twoja sprawa. Po pierwsze ja nikomu dupy nie lizałem jak to hulturalny chłopie stwierdziłeś, bo mi Don Filipe nie płaci. Wiem jednak jakie ma plany wobec klubu i mi się te plany bardzo podobają. Można żyć w baśniowym świecie, ale to twoja specjalność. I możesz mnie nazwać jak chcesz. Nie należę do ludzi na których twoje zdanie zrobi wrażenie. Publicznie też nikogo nie wyklinam bo mam pewne zasady, których tobie brak. Wrogiem ty moim też nie jesteś (ani żaden z wymienianych) bo wrogów swoich to ja znam. Nie znam nikogo w Kańczudze więc tam też nie mam fuchy. Zapewniam cię, że w Cracovii nie ma ludzi którzy się obijają. Takich już w Cracovii nie ma, bo ich znienawidzony przez ciebie prezes wywalił. A było ich wcześniej że ... I nie piszę tu o Pawle bo ten odszedł sam i jest serdecznym przyjacielem Filipiaka. W przeciwieństwie do ciebie Paweł wiedział kiedy jest jego czas i nie płacze, bo jego wizja Cracovii pokrywa się z wizją Filipaka. Pewnie o tym znawco wiesz, ale tak ci tylko podpowiadam. I pewnie wiesz jeszcze że Paweł dalej na Cracovii zarabia. I dalej blablaj o kłanianiu się w pas i jeszcze inne te romantyczne kawałki (jak ksiądz z ambony). Świat realny...
Pozdrawiam cię ... (wrogu) hehe
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)