Dla mnie Piotr Bania to taki polski Jimi Floyd Hasselbaink.
Di Stefano wie widocznie więcej mam nadzieje że nie będe musiał żałować iż Piotrka nie będzie w kadrze.
Mimo wszystko dziękuje Baniowemu za gre jeśli nie będzie kontraktu ,chciałbym żeby nie było wtopy i klub godnie pożegnał naszego kapitana.
-
-
Piotrek Bania - dziękujemy ...
Piotrek jest niestety wolniejszy od większości obrońców z naszej ligi, przypomnijcie mi sytuację z tego sezonu, gdzie wygrał jakiś pojedynek biegowy. Być może mam jakieś uprzedzenie czy cóś ale pamiętam przeważnie 1-2 próby podań w meczu (najczęściej Gizy) na "direct" do niego i stratę piłki po przejęciu przez obrońcę lub zablokowanie jej i wyjście na aut (bramkowy najczęściej). To tylko pogłębia "kręcenie kółek i innych zawijasów" przez Gizę, wiecie co mam na myśli. Kiedy napastnik wchodzi w II połowie, powinien własnie wychodzić na wolne pole, szarpać, wychodzić/wracać ze spalonego itd... a do tego niezbędna jest szybkość.
Kiedyś graliśmy bardziej ofensywnie, atakowaliśmy pozycyjnie, więc jego umiejętności zastawienia się, przepchnięcia, rozegrania, znalezienia się w polu karnym były bardziej przydatne. Przy stylu jaki preferuje Majewski w ataku potrzebujemy głównie szybkich zawodników i takie też jest zdanie doktora, co widać po tym jak często na niego stawiał. 10 bramek Moskały nie wynika tylko z jego formy, ale także ze stylu w jaki gramy, który wykorzystuje jego szybkość bardziej niż u któregokolwiek wcześniej trenera.
Pozostaje kwestia co mamy grać, gdy stracimy pierwsi bramkę i to np. z jakąś słabszą drużyną. Zaczyna się bicie głową w mur, widać że chłopaki nie wiedzą co grać. Rozwiązaniem byłby wysoki i dobrze grający napadzior, którego wypatrujemy od dawna. Piotrek w takiej sytuacji sprawdza się w 30-40 % i wcale nie zdziwiłbym się jakby na tyle % został wyceniony w nowym kontrakcie, który miałby być jego "emeryturą pomostową" do dalszej pracy w klubie z młodzieżą. W tym czasie pewnie miałby zapewnione jakieś szkolenia i pomoc w uzyskaniu odpowiednich papierów.
Piotrek w tym sezonie należał do najlepszych zawodników Cracovii! Klub powinien zrobić wszystko aby Go zatrzymać w Pasach! Piotrek wspaniale nadaje się na szkoleniowca cracoviackiej młodzieży! Pozostawienie Go w klubie później zaprocentuje! Młodzież wchodząca do składu też musi się od kogoś uczyć (choćby boiskowego cwaniactwa).Nie zwalnia to oczywiście decydentów od systematycznego wzmacniania składu!
Jeśli sprawy są tak postawione jak pisze Kludi to Baniowy powinien na to pójść. Zostało mu góra 2 lata grania i to zapewne góra w II lidze. Musi zacząć się szkolić w kierunku trenerki, więc jeśli klub oferuje mu w tym pomoc to rozwiązanie wydaje się być idealne. Diabeł zapewne jednak tkwi w szczegółach. Alternaty mógłby być Cypr lub podobna egzotyka za fajną kasę, ale jakoś nie słychać o ofertach.
Pomyslcie chwile logicznie; jesli Piotrek jest sklonny szukac pracy nawet w polskiej drugiej lidze (i to poza Malopolska), to zarobki jakie mu zaproponowano naprawde musza byc BARDZO marne. Ja rozumiem, ze Baniowy nie ma prawa liczyc na pensje podobna do Gizmo, Baranka, czy Moskita, ale nie jest zadnym kaleka, zeby mu dawac trzecioligowe pieniadze w gescie wielkiej laski! W tym sezonie naprawde pokazal sie z dobrej strony i chyba zasluzyl na cos wiecej.
W stosunku do tego co mowi J.E. Prezes Tabisz jakos bardziej wierze Piotrkowi. Tym bardziej, ze to juz nie jest pierwsza taka sytuacja, kiedy klub w sposob niepowazny traktuje zawodnikow badz co badz zasluzonych (chocby nie tak dawno podobne problemy mial Pawel Kozendra). Jesli ktos w klubie Piotrka nie widzi, to niech mu to powie wprost i kulturalnie, a nie znowu zwala wine na zawodnika, ze mu kontrakt nie pasuje.
Takie jest przynajmniej moje zdanie w tej sprawie.
Widzę Piotrka w zespole, o ile zaakceptuje nasze warunki. Oczywiście chodzi o pieniądze. Jeśli wywalczy sobie miejsce w składzie, zarobi tyle samo, co w poprzednim sezonie - twierdzi Stefan Majewski, trener Cracovii.
(GW)
http://sport.onet.pl/74319.3,1248688,1562036,2435410,druzyna_wiadomosc.html#rel
jakis taki przestraszony ten Witkowski.... :)
No cóż, nowe miejsce pracy, musi się chłopak zaklimatyzować. A swoją drogą to męska cześć mojej rodziny (w osobie 11-letniego brata i wujka) bardziej się przyglądała jego dziewczynie, aniżeli jemu na treningu. Podobno owa "wybranka" kandyduje na Miss Lecha...
wracając do tematu; moimn zdaniem w Pasach jest w tym sezonie miejsce dla Piotra Bani, nawet jeśli nie w pierwszym skłądzie to na mocnej łąwce. Pamiętajmy że sezon jest długi a Bania mimo niedostatków szybkościowych sprawdza się również w destrukcji.
Hancura Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No cóż, nowe miejsce pracy, musi się chłopak
> zaklimatyzować. A swoją drogą to męska cześć
> mojej rodziny (w osobie 11-letniego brata i wujka)
> bardziej się przyglądała jego dziewczynie,
> aniżeli jemu na treningu. Podobno owa "wybranka"
> kandyduje na Miss Lecha...
>
> RED & WHITE - GLORY & PRIDE - SEKTOR A
> ATAKUJE!!!!
>
>
> BÓG,HONOR,OJCZYZNA & CRACOVIA KRAKÓW
a da się na treningi na Kałuży wejść?
Chodziło mi o pierwszy trening po przylocie z USA, który odbył się we wtorek na ul. Wielickiej, gdzie rocznik '96 z moim bratem na czele miał zajęcia na szutcznym boisku. Mam zwyczaj jeździć z nim na treningi,żeby kiedy oczywiście czas mi na to pozwala, więc z tego wynikła cała ta sytuacja...
Depesz-b.dobry tekst na TP !!!
100% racji !!!
http://www.cracovia.pl/main_index.php
Dzieki Piotrek!
DZIEKI BANIOWY ZA WSZYSTKIE PIEKNE CHWILE I BRAMKI KTORE ZDOBYLES
TO MIEDZY INNYMI DZIEKI TOBIE JESTESMY DZISIAJ W I LIDZE !
A TWOJ OCHRANIACZ W KTORYM ZDOBYLES KROLA STRZELCÓW DALEJ STOI U MNIENA HONOROWYM MIEJSCU !
Do Baniowego zawsze będę miał sentyment, bo był pierwszą osobą, z którą robiłem wywiad..zresztą spaliłem go, bo ze stresu zapomniałem włączyć tryb nagrywania w dyktafonie:p Na szczęście Piotrek nie widział żadnego problemu, żeby mówić o tym samym jeszcze raz:)
Dzięki Piotrek!
Dziekuję.
BTW: Ale ten czas dopiepsza , jak powiedział pijany facet w knajpie patrząc na wentylator.
Nareszcie.
Nadchodzi nowa era.
http://sport.onet.pl/0,1248675,1563153,wiadomosc.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)