Ja byłem 18:01 pod kasą. Kupiłem bilet i wszedłem. Nawet nie wiedziałem, że były jakieś jaja.
Ogólnie meczyk fajny. Poziom momentami wyższy niż to co prezentowała pierwsza drużyna wczoraj w I połowie...
-
-
Młoda Ekstraklasa - temat zbiorczy.
Po zejściu Baligi mieliśmy w obronie 3 wysokich Uszalewski, Juraszek, Karcz,
To chyba pierwszy raz od 1948 ;)
Karcz nie grał w obronie. To był Maciek Łuczak. ;)
Bardzo chciałem oglądnąć mecz, ale nie dano mi takiej okazji.. przyjechaliśmy pod stadion pomimo, że mieszkamy daleko od stadionu..
mnie am pewnie przejdzie za niedługo ale co z kibicami, którzy np. nikomu nie kibicowali i chcieli oglądnąć młodzież Pasów.. tak się kurwa traktuje kibiców? dramat.. pierdolony pseudo-marketing..
Nie legia nie wisła, ale Moja Cracovia znowu mnie dzisiaj poniżyła. Potraktowany zostałem jak jakiś śmieć, który próbuje coś wymusić i dostać za darmo. Wejść na stadion bez uprawnień. Jak bym miał zakaz stadionowy. Ja i 20 innych kibiców stojących pod bramą. Tak było nas 21 poniżonych kibiców, potraktowanych jak intruzi i to na naszej Ziemi Świętej. Byli tam zacni Kibice mniej lub Bardziej znani, ale nie przypadkowi, lecz tacy, co to od lat bywają na Cracovii i dawniej bilety a od powrotu do ekstraklasy karnety zawsze kupują. Tacy prawdziwi klienci firmy i co. I G.........O. Nie potrzebni. Zbędni. Było nas o 21 za dużo na tak arcyważnym spotkaniu. A ja idiota znowu się pospieszyłem i w sobotę karnet kupiłem. No chyba, że to o to chodzi żeby kupić, ale nie przychodzić, bo zadymy będziemy robić. Bo ktoś z góry zakłada, że ja chamem jakimś jestem i nasram na i tak zasyfiałą trybunę, której w przerwie między rozgrywkami i tak nie ma, kto posprzątać. No chyba, że my te chamy z przed bramy za darmo. Będziemy przynajmniej na murawę mogli popatrzeć.
Panie Profesorze jest mi naprawdę wstyd za zarząd Cracovii i za to, że muszę się wstydzić np. przed Niemieckimi turystami, co to nas dzisiaj mijali i patrzyli na nas, że nas to chyba na bilety nie stać. Jak mi jest przykro.
Ze wstydem
Źle traktowany Klient
Rzeczywiście, lekka żenada z tym całym zamieszaniem z wejściówkami, ale komu udało się wejść ten chyba nie żałuje! Mnie osobiście podobała sie nie tyle gra, co zaangażowanie naszych młodych (hehe, piszę jakbym była po 30-stce). Na widowni m.in: Trener Majewski, Kamil Witkowski, Przemysław Kulig, Kacper Tatara, Marcin Cabaj, Dariusz Pawlusiński, Michał Karwan, Marcin Makuch i inni...
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Karcz nie grał w obronie. To był Maciek Łuczak.
No jasne, sorry.
Karcz grał cały mecz, a Łuczak wszedł za Baligę :)
Ja przyszłem wczesniej a więc miałem ten zaszczyt kupić bilet i wejść.Mieliśmy do dyspozycji połowe trybuny na długości połowy boiska od strony hotelu "CRACOVIA ".A więc pytanie do szanownego marketingu: co by sie kurwa mac stało jakbyście wpuscili te kilkadziesiąt osób więcej skoro jak już wszyscy weszli to i tak było w chuj przynajmniej 40% miejsca na w.w. trybunie. kurwa jaja.
Dodam że byłem o 18.15 pędziłem z pracy na złamanie karku przez całe miasto.
Pierwsza bramka po swietnym przechwycie Karcza i idealnym zagraniu w tempo do Dudzica, ktory wpadl w pelnym biegu w pole karne, minal probujacego mu wygarnac pilke spod nog bramkarza i strzelil do pustej bramki.
Druga bramka po rajdzie Jelenia prawym skrzydlem, gdzie przy linii, praktywnie juz na czworaka przepchnal pilke w walce z jednym Legionista. Nastepnie podal do Dudzica, ktory znowuz na szybkosci wszedl w pole karne miedzy dwoch bezradncyh obroncow Legii i wylozyl pilke na trzeci metr do Szczoczarza, ktory wygral pojedynek na refleks z ostatnim obronca gosci i wpakowal pilke do siatki.
Trzecia bramka padla z rzutu wolnego po faulu bodajze na Karczu (ale nie jestem pewny, czy akurat na nim). Dosrodkowywal chyba Nowak, a Karcz bez problemow strzalem glowa ustalil wynik na 3:1.
W koncowce po akcji Bojarskiego stuprocentowa sytuacje zmarnowal chyba jeszcze raz Karcz, ktory jednak na pewno byl jedna z najjasniejszych postaci tego meczu.
Z ciekawych sytuacji nalezy wspomniec jeszcze piekny, techniczny strzal Jelenia w slupek przy stanie 1:1 i trzy stuprocentowe sytuacje niewykorzystane przez Legionistow (z czego jedna to rzut wolny posredni z szostego metra przed nasza bramka).
Pierwsza polowa zdecydowaniwe dla Cracovii - ciekawa, obfita w sytuacje bramkowe i stojaca na niezlym poziomie. Druga polowa z poczatku wyrownana, niestety w zasadzie od 45 minuty poziom spadl drastycznie - czytaj: zrobila sie kopanina. Legia zmarnowala jednak swoje sytuacje, potem Cracovia nieco uspokoila gre (wszedl Bojarski) i pod koniec udalo sie strzelic na 3:1, a malo braklo tez do tej czwartej bramki.
Bardzo dobry wystep Jelenia, Karcza, Dudzica (dostal najwieksze brawa, kiedy schodzil). Nowak grajacy od poczatku dal chlopakom wiele pewnosci i spokoju - juz na samym pare razy zakrecil Legionistami, czym chyba pokazal im miejsce w szeregu. Takze Bojar gral dobra zmiane - mogl strzelic nawet bramke, ale widac bylo, ze zalezy mu na tym, by strzelil mlodszy kolega. Rowniez na pewno niezly wystep Tomka Baligi w przeciwienstwie niestety do Lukasza Uszalewskiego, ktory dopiero pod koniec meczu zanotowal kilka naprawde dobrych interwencji, a wczesniej dawal sie zdecydowanie zbyt latwo ogrywac szybkim zawodnikom z Warszawy. Moze nastepnym razem bedzie lepiej.
Ogolnie rzecz biorac mamy naprawde bardzo utalentowana mlodziez, ktora zasluguje na szanse gry takze w normalnej ekstraklasie.
Kolejnym pozytywem tego meczu jest frekwencja - chyba najwyzsza w Mlodej Ekstraklasie (do tej pory najwiecej luda bylo w Chorzowie - 700; moze i biletow faktycznie sprzedano 500, ale ludzi to bylo ponad 500 i to grubo:)). Byli tez chyba wszyscy zawodnicy pierwszej druzyny z rodzinami (to juz sobie mozecie doliczyc do frekwencji;)), a nawet Piotrek Bania, czy Marcin Makuch. Niektorzy twierdzili tez, ze byl obecny niejaki Wallace:) No i byli tez Jan Urban i Kazek Wegrzyn, a nawet Czeslaw Palik. Wynika z tego, ze w zasadzie latwiej byloby chyba wymienic tych, ktorych nie bylo:) Podsumowujac: bardzo fajna atmosfera i bardzo pozyteczne rozgrywki, ktore u nas wzbudzaja spore zainteresowanie. Po tym meczu mozna powiedziec, ze nie bez kozery jestesmy stawiani w gronie faworytow ME.
zazalenia skladajcie telefonicznie pod numerem 997.
Nie bylo zezwolenia na impreze masowa, to moglo wejsc tylko 300 osob, proste logiczne.
Byl jeszcze Rzucidlo, Wojciechowski i Szwajdych.
No wlasnie
Na meczu było 300 osób.
Prosze mi patrzec wyraznie na usta: trzy-sta
Co prawda do trzystu mozna roznie doliczyc
ale net napewno nie jest miejscem do zalatwiania takich spraw
bo nastepnym razem ktos doliczy do 300 zaczynajac faktycznie od 1.
A mecz bardzo ciekawy
Duzo sie dzialo (takze dlatego ze mlodzi slabiej bronia)
a bardzo chca pokazac jaka maja technike wiec jest sporo do ogladania ;)
Acha
Na meczu byl tez trener Majewski z asystentem Cmikiewiczem
Pawka Nowak napewno nie biegal najwiecej na boisku,
a Bojar wcale nie byl najszybszy
Tyle tylko ze ich postawa na placu wyraznie pokazywala
ze w pilce nie chodzi o te pieprzone kilometry
.
Powiedział kkk który fotki robil...
Skoro juz wymieniamy z imienia i nazwiska to nalezy uzupelnic liste jeszcze o Skrzynie, Olsze i Baranka:)
Nawet pojawiła się chyba z 5 minut przed meczem straż miejska (chyba na kontrole) meczyk fajny dający powody na patrzenie w przyszłość ze sporym optymizmem. Dudzic rewelka Karcz z Jeleniem bardzo dobrze Baliga też dobry, walka całej 10 na całym boisku troche z tą trójką w obronie problemy ale może się jeszcze ułożą. na następnym też będe bo warto !
Nie ma co gadac dla mnie zawodnik meczu Jeleń. Fajna atmosfera, gra godna obejrzenia, gorzej sie niestety patrzylo na gre naszych pierwszodruzynowcow. Najlepszym akcentem meczu i tak byl nasz medyk, no coz nie ta kondycja co kiedys :)
I jeszcze zagadka, co lekarz miał w kieszeni? :D
Gdyby mnie spotkało to co skrzypasiaka to tez bym się wściekł.
a to relacja z legialive.pl gość o niku Woytek troszku bredzi od rzeczy ale i tak do kolegów legijnych propagandzistów z C+ i TVN mu daleko :D :
ME: Cracovia 3-1 Legia
Woytek, źródło: cracovia.pl
W pierwszym spotkaniu rozgrywek Młodej Ekstraklasy piłkarze Legii przegrali z Cracovią 3-1. Gola dla Wojskowych zdobył Adrian Paluchowski w 19. minucie. Dwie minuty wcześniej prowadzenie gospodarzom dał Dudzic. Jeszcze przed przerwą Szczoczarz strzelił drugą bramkę dla Cracovii, a w 79. minucie wynik meczu ustalił uderzeniem głową Karcz.
Gracze Cracovii przeważali przez większą część pierwszej połowy i udokumentowali przewagę 2 golami, na które nasi piłkarze odpowiedzieli tylko bramką Paluchowskiego. Mimo incjatywy po stronie gospodarzy takze i legioniści stworzyli sobie kilka dobrych okazji, jednak Trochim, Frączczak, Mikołajczak i Paluchowski nie wykorzystali dogodnych sytuacji. Od początku drugiej połowy legioniści rzucili się do odrabiania strat, jednak bez wymiernego efektu bramkowego, zaś 2 gole strzelone przez naszych graczy nie zostały uznane przez sędziego. W ostatnim kwadransie do głosu ponownie doszli gospodarze, co skończyło się trzecim golem dla Cracovii. Legioniści poza akcją Stocha w 84. minucie nie zdołali już do końca meczu zagrozić bramce strzeżonej przez Szwieca.
Mimo niekorzystnego wyniku warto wziąć pod uwagę, że w Legii wystąpili sami młodzieżowcy (tylko Rzeźniczak i Gostomski zgłoszeni są do rozgrywek Orange Ekstraklasy), [b]zaś w Cracovii wystąpiło aż 10 zawodników zgłoszonych do OE[/b] [podkreślenie moje nie legialive ....] , w tym tak znani jak Bojarski i Nowak.
Miejmy nadzieję, że nasi zawodnicy wyciągną wnioski z tej porażki.
Następny mecz w ramach rozgrywek Młodej Ekstraklasy - w najbliższy poniedziałek o godzinie 16:00. Legia podejmować będzie na głównym boisku Górnika Zabrze.
Skład Cracovii: Pączek (46. Szwiec) - Baliga (65. Łuczak), Juraszek, Uszalewski (71. Dzwonek) - Kostrubała, Szlęzak (46. Sacha) - Jeleń, Karcz, Nowak - Dudzic (81. Kubica), Szczoczarz (46. Bojarski)
Skład Legii: Gostomski - Wocial, Rzeźniczak, Świdzikowski, Woźniak (46. Tomczyk) - Mikołajczak (71. Jezierski), Rawa, Zbozień (46. Stoch), Trochim, Frączczak (46. Ściebura) ? Paluchowski (75. Kozub).
"
ps: choćniewątpliwie kolega z legialive ma racje ,że nasi młodzi sa do OE zgłoszeni...
a czemu nie gral Łuczak od poczatku tylko juraszek jestem pewnien ze obrona duzo lepiej by wygladala uszalewski - baliga - łuczak
Do niedawna pozwolenie bylo potrzebne na organizacje imprez w obiektach zamknietych powyzej trzystu osob, zas na powietrzu, czyli rowniez na stadionach powyzej tysiaca.
Czy cos sie zmienilo, o czym nie wiem, czy moze znowu ktos w klubie wyszedl przed orkiestre.
Khalid cytuje z legialive:
[i]Mimo niekorzystnego wyniku warto wziąć pod uwagę, że [b]w Legii wystąpili sami młodzieżowcy (tylko Rzeźniczak i Gostomski zgłoszeni są do rozgrywek Orange Ekstraklasy), zaś w Cracovii wystąpiło aż 10 zawodników zgłoszonych do OE [/b][podkreślenie moje nie legialive ....] , w tym tak znani jak Bojarski i Nowak.
Miejmy nadzieję, że nasi zawodnicy wyciągną wnioski z tej porażki.[/i]
To jest tylko potwierdzenie faktu, że Walter zamiast zgłaszać młodzieżowców kupuje gotowych Edsonów, Grzelaków, Chinyamów, Rogerów, Gizów etc. etc. - podczas gdy Filipiak zgłasza do rozgrywek OE dziesięciu młodzieżowców. ;)
Jaja z tymi co nie weszli (21 osób!!!!!!!) świadczy to o braku zdrowego rozsądku a już na pewno braku szacunku dla nas kibiców. Z pewnością ktoś z policji stał na bramie i liczył czy Cracovia aoby na pewno wpuści 500 osób i ani jednego kibica więcej (kto wie ilu było kibiców to wie).
Do zarządu i tej co sie bezpieczeństwem zajmuje -
Wy nas nie szanujecie, więc nie oczekujcie szacunku dla waszych pseudoprofesjonalnych działań.
Oceńcie młodych (i nie tylko) piłkarzy:
bramkarze - bez większych błędów
obrońcy - ten wysoki, środkowy trochę mało zdecydowany, Uszalewski najlepszy, wygrywał wiele pojedynków,. Co do reszty to nie rozróżniam :)
Jeleń - ma chłopak bajere w nodze i niezły strzał ale troche przeginał z dryblingami. Najładniejsza akcja meczu (pierwszy gol) to wymiana 3 podań "z klepki" i kiwnięcie bramkarza. I to jest podpowiedź dla młodych - prostymi środkami do celu
Karcz - dobry technicznie, będą z niego ludzie.
Szczoczarz - miał momenty dobrej gry ale odstawianie nogi w trudniejszych momentach pozostało.
Dudzic - nie che go zbytnio chwalic ale niesamowity jest ten chłopak. Gość ma skrzynie biegów w nogach i jak włączy ostatni bieg to nikt nie jest w stanie go dogonić. Udział przy wszystkich 3 bramakch. Przebojowy, szybki, zdecydowany, dobry technicznie. A może by tak za Moskałe ...
Nowak, Bojar słabo jak na nich, niech nikt nie pisze, że imsie nie chiało bo to "tylko" ME. Teraz walka o miejsce w składzie toczy się w OE i ME
mnie tam sie wydawało że za Baligę pod bramkę cofnął się Jeleń
potem nawet Pawka grał w obronie
Wiem, że myślenie u ochroniarzy nie jest najmocniejszą stroną i słuchają zazwyczaj tylko tego kto im płaci - albo tych, których się boją, że im mogą w p...ć. Dlatego nie do nich kieruję te parę słów (bo i tak zapewne tu nic nie czytają). Mam jednak prośbę do tych, którzy im płacą a może zaglądają tu i czytają to lub może ktoś im o tym opowie - by tłumaczyli tymże ochroniarzom, że tzw. sytuacje nadzwyczajne mogą mieć miejsce i jak ktoś np. w przerwie chce wyjść na 10 minut (bo mu się np. alarm włączył w samochodzie i się o tym właśnie dowiedział) i wrócić na 2-gą połówkę to powinien mieć taką możliwość bo dziś nie było 10 tys. ludzi na stadionie a 2 tyś pod stadionem i żadne względy bezpieczeństwa ani biznesowe by nie ucierpiały. Nie wspomnę już o tej grupce osób przy bramce próbujących bezskutecznie wejść choć na kawałek meczu.
A jeśli decydenci uważają, że są aż tak prawowici, że nie zrobią żadnego uchybienia od zasad i regół spisanych w ustawie o organizacji imprez masowych to zapraszam ich pod bramki wejściowe na 15 min. przed normalnym meczem ligowym niech zobaczą jak ich prawowitość wygląda w praktyce - gdy ludzie w ścisku po kilkadziesiąt minut czekają na wejście tylko dlatego, że na jedną bramkę przypada kilkaset chętnych do wejścia a klikunastu półgłówków w czarnych ubrankach stara się respektować polecania władz Cracovii.
Jeśli wtedy zobaczą swą prawowitość i uznają swe zarządzenia za rozsądne to wtedy będziemy mogli dalej rozmawiać na temat oragnizacji takich spotkań jak np. dzisiejsze w "Młodej Ekstraklasie".
Panowie i Panie z zarządu myślcie choć troszkę - to naprawde nie boli! A jeśli nie rozumiecie co dla normalnego kibica znaczy oglądnąć sobie w spokoju mecz swojej drużyny to zajmijcie się ogrodnictwem lub innym hobby a nie denerwujcie swoimi poczynaniami tysięcy ludzi...
Nie daję ocen bo nie rozpoznaję wszystkich po sylwetkach i mogłyby być krzywdzące...
Uprzedzam ,że to wyłącznie subiektywne wrażenia niefachowca....
Pączek - dobrze ale przegapiłem moment bramki , nie wiem jak się zachował. Padł w 42 minucie ofiarą nieprzyjemnego ataku w powietrzu napastnika Legii , nie wyszedł na drugą połowę.
Szwiec(46 minuta) - to podobno nowy chłopak z Krakusa. Nieźle grał , wyższy od Pączka(o co zresztą nietrudno)
Baliga - mocny punkt obrony , ustrzelony potężnym strzałem legionisty został zniesiony z boiska
Łuczak (65) bo,
Juraszek - podobny z sylwetki do Karwana ;)
Uszalewski - poprawnie.
Dzwonek (72 min) bo
Kostrubała - z Kostka będą ludzie,
Szlęzak - poprawnie
Sacha (46 min) - bo
Jeleń -miał kilka bardzo ładnych akcji po jednej z ok 18 metrów pięknym fałszem trafił w słupek...
Karcz - zauważyłem kilka ładnych podań i odbiorów.
Nowak - bo. Pawki nie oceniam bo wiadomo ,że Ci z pierwszej mieli przedewszystkim "wybiegać" mecz
Dudzic - Pierwsza połowa znakomita. Gol mniam mniam...wypracował Szczocie na 2-1. To w większości też "jego" gol. W drugiej jeden kiks przy przyjęciu (jakby wyszło byłaby "setka" ) ale też
kilka ładnych akcji . Padł ofiarą chamstkiego zagrania obrońcy Legii Tomczyka z 20. Pociągnął pięknie po skrzydle prawie do linii końcowej i dośrodkował na nadlatujących Bojara i chyba Dzwonka...po czym bez piłki został "wyciety". Żółta kartka i wolny zamieniony na gol... Dudzic nie wrócił na boisko. Ciężko utykając wrócił na łąwę gdzie publiczność zgotowała mu zasłużoną owację.
Kubica 81- bo
Szczoczarz - kilka razy naprawdę nieźle no i gol...
Bojarski (46min) - jak z Pawką nie oceniam.
no to sprawa się rypła...
[i]W pierwszym spotkaniu rozgrywek Młodej Ekstraklasy piłkarze Legii przegrali z Cracovią 3-1. Gola [b]dla Wojskowych[/b] (...)[/i]
Co do tych proporcji 10 na 2 zgłoszonych do OE, to ładnie to określił Icek: "nasi mają przynajmniej szanse gry w OE a oni.. no cóż, zamiast nich grać tam będą kupieni murzyni"
Sytuacja opisywana przez tych Kibiców, któzy nie weszli - WRECZ NIEWYOBRAZALNA. Ja nie wiem, może rzeczywiście nie można było ich wpuścić, ale to powinien ktos odpowiedzialny wyjśc przeprosić i po prostu wytłumaczyć... A w sumie czy wpuszczenie tych 21 czy nawet 50 to by było jakieś przestęstwo, coś by zaszkodziło? I prosze nie tłumaczyć, że "przepisy o imprezach masowych", bo o terminie meczu wiadomo było od kilku tygodni, więc czas na zgłoszenie był... w dodatku na wysokości WB jakieś samochody w kolorze (c?)habrowym stały. SMUTNE
Sam meczyk *meczyk = zddrobnienie od meczu, rozgrywanego w OE)... Widowisko bardzo przyjemne dla oka, aczkolwiek drużyna "Wojskowych" podeszła doń z przesadną ambicją, której efektem urazy (miejmy nadzieję drobne) kilku naszych zawodników. Wedle mnie wyróżnił się Dudzic, Jeleń, Baliga (i Pan Lekarz oczywiście); nieco zawiódł Kostek, Uszalewski i Szczoczarz; z tego "nowego" bramkarza może być pożytek (o ile Cabaj przez najbliższe lata kogokolwiek dopuści między słupki:):) )
Widownia: piknikowa, choć w pewnym momencie (przy stanie 3:1) grupa jakiś niewychowanych zaczęła śpiewać o tym, że ktoś legł (oj, przydalyby się jakieś zakazy stadionowe albo jeszcze surowsze zasady sprzedaży karnetów i biletów... toż tam i dzieci i kobiety i emeryci byli)
PS. Dziś na meczyku zadebiutował nowy Kibić (Kibić - rodzaj żeński od Kibic) Cracovii
Kibic Blond?:)
SL, idź do pracy...w CeBoSiu :):):)
Tu o Cracovię chodzi! Zarażanie Pasiastością :):):)
ja chciałem nawrzucać Profesorowi i zarządowi MKS
mianowicie, jeśli nie radza sobie z organizacyą,
niech wynajmną jakąś firmę od "iwentów", która im ludzi przeszkoli,
albo im to od A do Z zorganizuje
bo to wstyd żeby:
- klub nie umiał zorganizować zgody na organizację imprezy "masowej",
tak żeby każdy chetny zobaczył meczyk (trzeba ciągnąć dobrą passę,
we wrześniu się skończy, skończą sie wakację, młodzi pójdą do szkół,
profesorowie na uniwerki, to im nawet 150 ludzi nie przyjdzie)
- ochroniarz na słowa jednego z młodych piłkarzy Cracovii
z ironią odpowiedział "Jakbyś był zawodnikiem tego klubu, tobyć już się przebierał tam w szatni"
i zamykał bramę przed nosem całej grupy (to oni kurde nie mają jakichś legitymacji zawodnika, które powinny zamykać usta tym karkom z ochrony?)
- jakaś Pani w wieku Balzkowskim (słynna Maczuga?) przepędzała kibiców z sektorów B7-B10
i kazała im iść "na sektor A, bo mam pozwolenie tylko na A", kierując ich na sektor B1-B6,
i pozwalała sobie z nimi na pyskówkę, olewając, skąd inąd słuszną uwagę
"kim Pani jest, proszę pokazać jakiś identyfikator"
- nie było sprzedaży pamiatek, dlaczego przy takiej okazji nie można szalika kupić?
plusy:
- cieszy że kibic chce oglądać Pasiaków, nawet młodych,
- kulturalna atmosfera, w sam raz na "pierwszy raz" dla dzieci (tylko ten limit 500),
- był spiker (tylko po cholerę w przerwie ta gadka o Wiśle? to musi byc temat tabu, jeśli
nie chcemy by SaNtOpodobni nie odreagowali na derbach, a klub dostał karę kolejnych meczy bez publiki),
- seniorzy przyszli, wyżej wymieniono najstarszych, Kuba Kaszuba i Brazylijczyk
też chyba byli, siedzieli z Tatarą (zajebista marynarka) i Witkowskim
- była kiełbaska
reasumując
Profesor i Zarząd wypowiedzieli wojnę pseudokibicom
poprzez utrudnienia w dostępie do biletów
żeby zdobyć sprzymierzeńców powinini chołubic tzw. pikników
przede wszystkim na meczach ME, PP i PE
pierwszą szansę spaprali
a wiadomo pierwsze wrażenie jest najważniejsze
teraz muszą ostro sie napracować żeby to nadrobić
chyba że sie zarządowi nie chce, zawsze można zwalić wine na Tabisza...
To że u nas świnie pracują w klubie to żadna nowość ale żeby ich nie można było wychować to dziwne.Dobrze że chociaż Urbana i Magierę wpuścili za darmo:X
Trener Legii Jacek Mazurek o różnicy pomiędzy Młodą Ekstraklasą i IV ligą:
- Nie porównywałbym tych rozgrywek z meczami IV ligi, gdyż tutaj jest zupełnie inny wymiar, postawa. Widzę to po zawodnikach, po ich zachowaniu i podejściu - co bierze się choćby przez to, że jeździmy dalej na mecze, wyjechaliśmy do Krakowa już w sobotę. Nie umniejszając nikomu - inaczej się gra w okolicznych wioskach, a inaczej na stadionach pierwszoligowych. Załóżmy, że zawodnik gra w IV lidze i awansuje do pierwszego zespołu - wtedy dopiero po raz pierwszy ma możliwość zetknięcia się z atmosferą meczów na najwyższym szczeblu, do tego dochodzi presja psychiczna. W meczach Młodej Ekstraklasy ma tego wszystkiego namiastkę - jest to na pewno jakaś elita, i ci zawodnicy muszą dążyć do tego, aby tutaj występować.
Źródło: Konferencja prasowa po wczorajszym meczu
Nie żadajcie od ,,prezesów''by myśleli .To dla nich za trudne.To są parszywe najemniki nadgorliwe w lizaniu dupy.Dla nich kibic to intruz i wróg.
Tytus,romek i a'tomek profesor i zarząd żadnej wojny pseudokibicom nie wypowiedzieli.
Ci maja się świetnie i nawet jak bedzie 1 tys osób na meczu to oni będą.
Ta akcja skierowana jest przeciwko dzieciom , ludziom starszym ,piknikom i normalnym kibicom.W ramach odpowiedzialnosci zbiorowej tych ludzi wypędza się ze stadionu.
W dzisiejszym fakcie jest wzmianka o zawieszeniu działalności oprawców i niejaki Mazurek rzecznik klubu opowiada bajkę ala Grim ,,szukamy porozumienia i prowadzimy dialog z kibicami''.Jest to taka hipokryzja i bajeczka jak opowiadania Filipiaka pt ,,mamy 3 mln na transfery''i ta wcześniejsza ,,Cracovia ma bardzo dużo pieniędzy na transfery tylko w lidze polskiej nie ma kogo kupić''.
Najbliższy mecz z kibicami z Jagiellonią pokaże dobitnie ile stracimy na braku dopingu,opraw .Będzie za to w nadmiarze antydoping ,bluzgi.Filipiak zobaczy dobitnie że hooligani zawsze będą i jedyna możliwość by bylo dobrze i bezpiecznie to rozwiązania techniczne by nie mogli przedostać się do gości + dobre kontakty z normalnymi kibicami.Bez tego normalny kibic stanie w jednym szeregu z hooliganem przeciwko wspolnemu wrogowi czyli zarządowi Cracovii.
Jakoś nikt nie zauważył, zostaliśmy pierwszym liderem:)
ja zauważylem ale tego nie wyartykułowałem... :D
a GW w ogóle nie zauważyła, że jakiś mecz się odbył :):):)
A po co mieli zauwazac jak przeciez zapewne bylo o czym pisac, zwyciestwo druzyny x w turnieju, papieru braklo na wpis o ME. Ja ze swojej strony chcialem pogratulowac Dudzicowi historycznego pierwszego gola w rozgrywkach!
Ja znalazłem jedyne info o ME na futbolmałopolska.Tam są wyniki i tabela a gdzie indziej cisza .Bzdurna polityka kraju to i bzdurna związku piłkarskiego.Młoda powinna być promowana w całym kraju poprzez media a tu cisza.Sponsorzy się znajdą ale skąd się mają wziąść w ME skoro to jest liga incognito:.
W telegazecie na TVP jest futsal ,liga kobiet a nie ma miejsca dla ME TRAGEDIA :X
No, jak zauważył w przerwie meczu speaker, kolejka jeszcze się kolejka nie skończyła. Jeszcze Górnik Zabrze ma szanse na lidera ;)
==
1. Cracovia 1 3 3-1
2. Korona Kielce 1 3 2-0
3-4. Dyskobolia 1 3 2-1
3-4. Polonia Bytom 1 3 2-1
5. Zagłębie Sosn. 1 3 1-0
6-7. Odra Wodzisław 1 1 2-2
6-7. ŁKS Łódź 1 1 2-2
8-9. Ruch Chorzów 1 0 1-2
8-9. Jagiellonia 1 0 1-2
10. Lech Poznań 1 0 0-1
11. Legia Warszawa 1 0 1-3
12. GKS Bełchatów 1 0 0-2
13-15. Zagłębie Lubin 0 0 0-0
13-15. Górnik Zabrze 0 0 0-0
13-15. Wisła Kraków. 0 0 0-0
==
Dobrze ze chociaz na oficjalnej pzpnu jakies info, co prawda z 90minut ale zawsze jest.
[url=http://www.pzpn.pl/?inf=12722][b]PzPn[/url][/b]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)