epidemia rasizmu dławi krakowską Wisłę!
to juz prawdziwa seria antysemickich incydentów na stadionie przy Reymonta!
okrzyki wprost nawołujące do ponownej eksterminacji narodu żydowskiego,
przywoływanie "chlubnej" tradycji obozu w Auschwitz (wielokrotne skandowanie "barak szósty, cyklon B"...)
symfonia nienawiści przeciw Żydom trwała przez cały mecz!
czy tak a właśnie rasistowska Wisła ma reprezentować Polske na arenie międzynarodowej w rozgrywkach Pucharu UEFA?
powiedzmy twardo: STOP RASIZMOWI W WYKONANIU PIŁKARZY I KIBICÓW Wisły Kraków!
a pomyśleć, że zaczęło się od antysemickich vlepek w oficjalnym sklepiku tolerowanym przez władze Wisły..
-
-
Stop rasistom z Reymonta
Oij, roman, roman... Lepiej przeszedłbyś się na meczyk, zamiast pisać o tym całym rasizmie. Aha, zapomniałem już, ze boisz się wejść na sektor C. Ale jest jeszcze sektor A, więc głowa do góry:D
As_ksc, gdzie byłeś jak nas 300 na Pasy chodziło?
pewnie biegał za ciemnoskórymi, wydając z siebie małpie wycie ...
Panowie szydercy to nie jest śmieszne, nad otwartą trumną nie wypada się śmiać...
CRACOVIA PANY!!!!!
Przestańcie już pieprzyć o tym "rasizmie", bo to już naprawdę staje się żałosne...
W sobotniej GW Michał Okoński z "Tygodnika Powszechnego"
w cyklicznym felietonie tym razem pod tytułem: Derby Niemożliwe
pisze o pozytywnych historiach zwiazanych z derbami na swiecie:
miedzy innymi cos takiego:
"Chelsea i Arsenal nie chca, by ich sympatycy spiewali o Auschwitz
podczas meczów z Totenhamem"
A czego chciałby pan JJ?
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przestańcie już pieprzyć o tym "rasizmie", bo
> to już naprawdę staje się żałosne...
Dokładnie , płaczecie jak stare baby , boli was to że tak o nas spiewają ?? Po mnie i po 99% kibiców na derbach te wiślaćkie okrzyki spływały , wogóle się tym nie przejąłem , wchodzą na forum a tu straszny lament z tego powodu.
PS. Tylko czekam aż jakiś homoś poda nas do sądu za spiewanie ''gwiazda biała znak pedała'' : )
wiadomo że wisi mi to i wielu osobą... Niech śpiewają :|
Rozchodzi się oto że oni walą propagandę że u nich wszystko dobrze, że niema złego, a jak u Nas się zaśpiewa WTSK to sra ich że Anty Wisła sama... a jak piszczą pół meczu j.. żydów sku... to już gitara...
Panowie zrozumcie jeszcze jedną subtelną różnicę...
W ocenie FIFA i UEFA jest różnica w wyzywaniu kogos od kur.ew i temu podobnych
a w wyzywaniu do Żydów, Czarnuchów itd...
Przypomnę że w marcu JJ zarzucał Cracovii
min. wznoszenie rasistowskich okrzyków pod adresem Paulisty!
Co zrobić z sytuacją kiedy 14 tys. ludzi wyzywa Żydów.
Jak wytłumaczyć sie z tego przed UEFA?
a co was to wogóle obchodzi co spiewają na Wisle ???
nie płaczcie tak w każdym temacie bo tego forum już sie czytac nie da .
wszędzie tylko szukacie czegoś żeby sie czepić 2 strony , wszędzie weszycie tylko spiski
i działania przeciw Cracovii. Weźcie sie opamietajcie i nie znizajcie do poziomu
towarzysza Jurczyńskiego, weźcie napiszcie jeszcze do UEFA albo odrazu idźcie na policje
pozamykać te cholerne tematy bo to jest forum Cracovii a nie jakiejś siatki szpiegowskiej !!!
a oni niech sobie spiewają o Żydach , Pakach, Murzynach, aż tak was to boli ???
bo po mnie to spływa z góry na dół a wręcz bawi.
To jest wojna i trzeba sie bronic, w dodatku oni maja przewagę w mediach.
Ja tu nie widze "płaczu" . Ja chce tylko SPRAWIEDLIWOŚCI!!!!
Boli czy nie boli to bez znaczenia. Zaczęli wojnę oni a My się tylko bronimy i przechodzimy do kontrofensywy. A jeśli kilka argumentów z Forum komuś odpowiedzialnemu za klub pomoże to tym lepiej.
Jeśli byśmy mieli konsekwentnie zamykać tematy nie związane bezpośrednio z klubem to pewnie połowa tematów z Forum by wyleciała. To jest Forum dyskusyjne i ja, który rzadko poruszam się w ważnych tematach tym razem się wypowiadam.
A jeśli jednak moderatorzy dojda do wniosku że temat trzeba zamknąć to uszanuję ich decyzję.
W zasadzie można było nic nie robić i nie pisać oficjalnego protestu.
CRACOVIA PANY!!!!!
ciekaw jestem ilu z was tutaj piszących było wogóle na meczu
siwy_ksc, czytanie kibice.net samo o Tobie świadczy... Nikt nie płacze do jasnej cholery o to, że na nas to śpiewają. To jest jak ktoś napisał wojna. Nam ostatnio JJ zarzucił, że obrażaliśmy Paulistę, co było 'oczywistą nieprawdą'. My natomiast robimy haję z ich jawnie antysemickich przyśpiewek nie dlatego, że nas to boli czy coś. Boleć to może Żydów, może ambasada Izraela na to zareaguje. Mnie to nie interesuje, ale interesuje mnie to by ludzie przejrzeli na oczy. Na razie propaganda wiślacka wszystko nam zarzucała i zarzuca. I dlatego mamy taką opinię jak mamy. Dlatego również, że my jak takie pipki nie potrafiliśmy albo nie chcialiśmy się bronić lub zaatakować ich i pokazać patologiczne zachowania na ich stadionie. Wygladało to więc tak, że na Pasach jest okropnie, a na Wiśle cacy i wielkie tłumy fantastycznych, kulturalnych kibiców. Koniec z tym zakłamaniem. Albo zaczniemy z tym walczyć, albo polegniemy i zostaniemy w końcu stłamszeni!
To ilu pilkarzy z Izraela gra w Cracovii ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)