Co do Szwajdycha:
Mieć pretensje do niego o te dwie główki to nieporozumienie.
Jedna była z bardzo trudnej pozycji (ta pierwsza)
ta druga - widzieliście gdzie był w momencie gdy było dośrodkowanie i jak wyszedł?
Życzyłbym forumowiczom by tak grali głową.
Bardzo się cieszę że się "rozgrywa" i jego forma rośnie.
Co do Cabaja:
że pierwszą bramkę spitolił, to fakt, nikt nie przeczy.
Druga - nie miałbym pretensji, trzecia - omal nie obronił karnego.
Ale NAJGORSZĄ RZECZĄ byłoby teraz gwizdać na niego w trkacie meczu!
Kurczę, to NASZ BRAMKARZ - a tu psychika jest ważna!
Ktoś chce gwizdać - to PO MECZU z Pogonią.
Nie wcześniej!
-
-
Ogłoszenie:
Skoro jest tak dużo to może się wystarczy rozejrzeć;) :
Słynny trener o polskich bramkarzach: jestem w szoku
Super Express/MS /06:35
- W tym, co robię, jestem naprawdę dobry. A teraz moją wiedzę chcę spożytkować w Polsce. Jestem w szoku, że macie tu tylu dobrych bramkarzy! - mówi Holender Frans Hoek, trener golkiperów polskiej kadry.
To głównie od Hoeka zależy, kto będzie bronił polskiej bramki w arcyważnym meczu z Belgią.
Wielu fachowców twierdzi, że Hoek to najlepszy trener bramkarzy na świecie. Napisał dwie książki i około 200 artykułów na temat szkolenia.
Czytaj dalej
REKLAMA
Teraz przed Hoekiem stoi dylemat: kogo podpowiedzieć Beenhakkerowi na mecz z Belgią - Boruca czy Kuszczaka?
- Dwa tygodnie temu zadzwonił do mnie van der Sar z życzeniami urodzinowymi. Rozmawialiśmy również o Tomku, ale treść tej rozmowy pozostanie moją tajemnicą. Wiadomo jednak, że sir Alex Ferguson nie jest głupcem, więc jeśli sprowadził Kuszczaka, to po to, żeby ten pokazał, co potrafi. Boruc? Oglądam jego mecze w Lidze Mistrzów, podobnie jak Kowalewskiego. Obaj prezentują podobny, wysoki poziom. A skoro na Belgów mamy Kuszczaka i Boruca, to jest w kim wybierać - przekonuje Hoek.
Więcej w "SuperExpressie"
Agnan:
[i]Co do Szwajdycha:
Mieć pretensje do niego o te dwie główki to nieporozumienie. Jedna była z bardzo trudnej pozycji (ta pierwsza). A ta druga - widzieliście gdzie był w momencie gdy było dośrodkowanie i jak wyszedł? Życzyłbym forumowiczom by tak grali głową.
Bardzo się cieszę że się "rozgrywa" i jego forma rośnie.[/i]
Oglądałem dziś o świcie jeszcze raz ten mecz i twierdzę, że jak dotychczas był to najlepszy mecz Pawła w Pasach. Walka na całego, wielokrotnie cięty (najczęściej faulowany zawodnik na boisku), ale sporo wygranych pojedynków jeden na jeden. Tylko nieliczne błędy. Gdyby tylko miał celniejsze te główki...
Bardzo dobry mecz rozegrali też Moskała i Bojarski. Słabiej wypadli: Gizmo, Radwański, Pawka i Pawlusiński (ten ostatni po niezłym początku potem siadł kompletnie). Szczególnie zawiódł Gizmo, od którego należy w takich meczach oczekiwać zdecydowanie więcej. O katastrofalnych błędach Marcina Cabaja i Skrzyni nie ma co się powtarzać.
Reasumując, mimo że wynik taki sam jaki osiągnął tam przed rokiem Stawowy, to jednak tym razem gra zdecydowanie lepsza, wypracowanych kilka stuprocentowych, ale niestety niewykorzystanych pozycji.
A ja twierdze uparcie, że cabaj jest dobry. Popełnił błąd przy pierwszym golu ale takie frafocle się zdarzają. Ma bronić dalej! Wszystkie bramki po błędach obrony. Moim zdaniem nie było karnego ale tak ... tak czasami bywa.
No uparty faktycznie jesteś Dolfussie straszliwie.
Widzisz Marcin już nie jest młodym obiecującym bramkarzem. Marcin jest 27-o latkiem ogranym już 3-i sezon w ekstraklasie. W tym wieku u bramkarza należy wymagać nie tylko błyskotliwych interwencji ale STABILNEJ gry na wysokim poziomie.
Co z tego ,że Dudek zrobił Liverpool-ovi Puchar Europy? I tak poszedł na ławkę bo obok dobrych meczy miał regularnie takie z "babolami". Zupełnie jak Cabaj:(
Marcin aby dalej robic karierę w ekstraklasie musi ustabilizować swoją grę... Widziałeś jak gra u rywali ściągnięty "za friko" z Rumuni jego równolatek?
Dobrych bramkarzy za małe pieniądze jest dużo na rynku i Marcin musi zrobić krok do przodu aby się utrzymać.
Oczywiście życzę mu jak najlepiej i mam nadzieje ,że zrobi ten krok....
swoją drogą to wie ktoś jak teraz w Klubie z treningami bramkarskimi?
Khalid ...
nie obrażaj Dudka porównaniem z Cabajem ...
bo to z lekka przesada ...
Cabaj nie jest obiecujacy, ale za to mamy obiecujacego Sławka Olszewskiego ktory najlepsze lata ma przed soba.
jako trener bramkarzy :)
he he he to było dobre
4 dni później
hooooooooop
cena spada
może z dopłatą go ktoś weźmie??
wczoraj bronił ŚWIETNIE
SaNto.. nie no ja nie wiem.. Ty chyba jestes strasznym optymista.. ;)
miał dwa kiksy pozatym bronił świetnie i jak dla mnie to jest pewniak
pewniak
Wystarczylo porownac gre Cabaja z grą bramkarza Lubina (Vaclavik) zeby zobaczyc czego (kogo) nam w zespole brakuje.
Rock masz priva od jakiegoś tygodnia :P
dla mnie pewniakiem jes to ze Santo sie zakochal w nieomylnym marcinku... milosc jest slepa taka prawda.... przejrzyj na oczy
Santo możesz podać ręke niejakiemu panu którego wszyscy znamy pod nazwą Crac.On tak samo zakochał się ślepo w Wojtku Stawowym jak Ty w Marcinku C.
To chyba jest trójkąt, niezapominajcie o Szczoczarzu :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)