hmmm czy ja dobrze zrozumiałem ten koleś sugerował aby następne derby odbyły się bez udziału publiczności? brak mi słów
-
-
WISLA - CRACOVIA
Witam na rozpręzenie polecam przesłuchanie:
http://www.wislakurwa.yoyo.pl/
Robinksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Takie typowe dla kobiet.
antyfeminista???:P
Robin, nie odpowiadaj na to pytanie!
kazda odpowiedz zostanie uzyta przeciwko Tobie :)
Ma ktos jakies zdjecia z naszego sektora ?
http://www.youtube.com/watch?v=d34j_Ybq2-k
TRN_krk, czy możesz nam zdradzić, co jest na tym filmiku?? Może scena przedstawiająca sprzedaż flagi ABG:D:D:D:D
Zula albo robimy coś godnego Cracovii albo nic, w jeden dzień niczego nie zrobisz co najwyżej obejdzie się to bez echa a nie o to w tym chodzi. Szczerze to jedynie kartoniada była lepsza od naszej ale pewnie tylko dlatego, że mają o wiele lepszy sektor do tego aniżeli my. I zwróć uwagę, że my robimy na derbach takie elementy oprawy, których Wisła nie miała w przeciwieństwie do nich, co więcej 2 z nich (flagi i koszulki z folii) były widoczne przez cały mecz!
Derby niesmaku
Do wiosny w piłkarskim Krakowie rządzi Wisła, bo zasłużenie i pewnie wygrała w sobotę z Cracovią 3:0. Szkoda, że wyjątkowy nastrój derbów stulecia popsuli pseudokibice obu drużyn.
"Cały Kraków" na stadionie, politycy, artyści, komplet widzów, atmosfera sportowego napięcia. Sam mecz tylko w pierwszej połowie był fascynującym widowiskiem, kiedy obie drużyny grały na 100 procent swoich możliwości, ale trzy bramki zdobyli tylko wiślacy (dwie Cleber, jedną Paweł Brożek). Po przerwie stremowana wynikiem Cracovia bała się odważniej zaatakować, a zadowolona z wysokiego prowadzenia Wisła raczej pilnowała wyniku (3:0). W tej sytuacji na plan pierwszy wysunęły się wydarzenia pozasportowe.
Mobilizacja policji, straży miejskiej i firmy ochraniającej stadion przy ul. Reymonta była ogromna. Wszyscy mieli w pamięci wiosenne derby i bójkę kiboli po meczu, którą przypłacił życiem 21-letni chłopak. W sobotę 800 policjantów już od rana robiło wszystko, żeby taka sytuacja się nie powtórzyła.
Tuż przed meczem doszło do pierwszego incydentu, gdy do kibiców Cracovii, którzy zajechali na Reymonta podstawionymi autobusami MPK, próbowali przedrzeć się pseudokibice Wisły uzbrojeni m.in. w kamienie. Na drodze chuliganom stanął kordon policyjny, w tym policjanci z psami, który szybko uspokoił najbardziej krewkich kiboli. Siedmiu z nich, w tym jeden nieletni, zostało zatrzymanych - odpowiedzą za czynną napaść na funkcjonariuszy. Oprócz siedmiu zatrzymanych na stadion nie weszło też ponad 30 osób pod wpływem alkoholu wychwyconych przez ochronę.
Podczas meczu jeden z pseudokibiców identyfikujących się z Wisłą rozbił pleksę w ławce rezerwowych gości, a odłamek plastiku zranił drugiego trenera Cracovii Lesława Ćmikiewicza. - Wiśle grozi za ten incydent kara finansowa - zapowiada Krzysztof Smulski, delegat PZPN.
Jak się dowiedzieliśmy, dzięki monitoringowi sprawca został już zidentyfikowany.
Później ochroniarze wyciągnęli z sektora dwóch pseudokibiców Wisły, którzy próbowali spalić koszulki rywala. Mimo to na ogrodzeniu i tak zapłonęły szaliki Cracovii. Gdy dogasały, na płocie pojawił się transparent "To my nadajemy kolorytu szarej rzeczywistości".
Natomiast kibole z sektora "Pasów" obrzucali petardami wiślaków z trybuny E, urządzili też sobie regularną bitwę z ochroną. Z nowej trybuny zakapturzeni chuligani zerwali 75 krzesełek, rzucali nimi w stronę boiska, interweniowała ochrona. Gdy ochroniarze nie dawali sobie rady, na stadion wkroczyły pododdziały prewencji. Samo pojawienie się policjantów uspokoiło atmosferę. Do szpitala trafiło jednak dwóch pracowników ochrony - jeden z wybitym barkiem, drugi z rozciętą głową. - Będziemy się domagać od Cracovii SSA odszkodowania za zniszczone mienie - zapowiedział wiceprezes Wisły Jerzy Jurczyński.
Fanów swojego klubu próbował bronić Janusz Filipiak, prezes MKS Cracovia SSA. - Proszę prześledzić ciąg zdarzeń: wcześniej było palenie koszulek Cracovii i inne prowokacje - tłumaczył. Trudno jednak będzie takimi argumentami bronić pseudokibiców "Pasów" w PZPN - zostali wpuszczeni na stadion Wisły na wyraźną prośbę gospodarzy, gdyż przecież wisiała na nich kara za rozróby w Zabrzu. I w takiej sytuacji popełnili kolejne przewinienia.
Po meczu policjanci odebrali dziesiątki sygnałów od interweniujących mieszkańców, lecz na ogół kończyło się na drobnych zakłóceniach porządku.
źródło:GW
PIŁKA NOŻNA Popisy idiotów
To że w derbach będzie gorąco nie tylko na boisku, ale również na trybunach, można było przypuszczać od dawna. A już na pewno od momentu gdy wiadomo było, że kibice Cracovii zobaczą to spotkanie z wysokości trybun. Niestety, kolejny raz musieliśmy oglądać popisy idiotów, którzy z prawdziwym kibicowaniem niewiele mają wspólnego.
W sobotę ucierpiał II trener Cracovii, Lesław Ćmikiewicz, bo jakiś idiota z wislackiego sektora rozbił plastikowy dach ławki rezerwowych gości i jej fragment zranił w głowę właśnie Ćmikiewicza. - Mamy już zidentyfikowanego tego człowieka - mówił po meczu odpowiedzialny za bezpieczeństwo na stadionie, Jerzy Jurczyński. - Na razie jeszcze zdołał uciec ochronie, ale mogę zagwarantować, że zostanie zatrzymany. Na pewno na nasz stadion już nie wejdzie, a o sprawie powiadomimy policję. Nie będzie tolerancji dla tego typu zachowań. W pierwszej połowie na sektorze E, w pobliżu styku kibiców obu klubów, interweniowała ochrona, która sprawnie, w ciągu kilkudziesięciu sekund powiększyła strefę buforową. Niemiłe incydenty w pierwszej połowie na tym się skończyły jeśli nie liczyć wzajemnego obrażania się przez obie strony, co jednak niestety, jest normą na naszych stadionach. Drugą połowę kibice Wisły rozpoczęli od spalenia szalików Cracovii, wywieszonych na płocie. To kolejna tradycja, z którą niestety, działacze jednego i drugiego klubu nic nie robią. W chwilę później mieliśmy do czynienia z atakiem szału w sektorze Cracovii. Kilkudziesięciu kretynów (na szczęście większość fanów "Pasów" nie przyłączyła się do tego) ogarnął jakiś amok. Zaczęli wyrywać krzesełko za krzesełkiem. W tym czasie biernie zachowywała się ochrona. - Wybraliśmy mniejsze zło - tłumaczył po meczu Jurczyński. - Ponieważ te krzesełka nie leciały na boisko, ani na sektory Wisły, chcieliśmy poczekać aż kibice trochę się uspokoją i wtedy wprowadziliśmy policję, co uspokoiło atmosferę. W sumie zostało wyrwanych 75 krzesełek. Zaraz po meczu delegat PZPN, Krzysztof Smulski wezwał do siebie działaczy obu klubów, Jerzego Jurczyńskiego i Rafała Wysockiego. Już dzisiaj wiadomo, że za straty na stadionie Wisły zapłaci Cracovia. Jednocześnie sprawcy będą identyfikowani przy pomocy monitoringu. - Nie obejdzie się bez kar dla obu klubów, choć organizacja tak gorącego meczu była bardzo dobra, a ochrona działała sprawnie - mówi Krzysztof Smulski. - Wisłę czeka zapewne kara finansowa, natomiast kibice Cracovii zostaną ukarani z całą surowością, bo to w ich przypadku recydywa.
źródło GK
Najlepsze jest to,że Wiśle za zranienie trenera grozi kara finansowa i nie jest to żadna recydywa, bo przecież 4 miesiące temu piłkarzy Arki pobito na innym stadionie.
A organizacja meczu była.....dobra. Śmiech na sali.To są chyba jakieś żarty !!!!
i dlateojakos mnie nie dziwi brak akredytacji na nasze mecze dla tych pajacow z GK
pastor Napisał(a):
> Zula albo robimy coś godnego Cracovii albo nic, w
> jeden dzień niczego nie zrobisz co najwyżej
> obejdzie się to bez echa a nie o to w tym chodzi.
> Szczerze to jedynie kartoniada była lepsza od
> naszej ale pewnie tylko dlatego, że mają o wiele
> lepszy sektor do tego aniżeli my. I zwróć
> uwagę, że my robimy na derbach takie elementy
> oprawy, których Wisła nie miała w
> przeciwieństwie do nich, co więcej 2 z nich
> (flagi i koszulki z folii) były widoczne przez
> cały mecz!
ta flagi na kijach były super zreszta pelerynki z folii też (mój pomysł i mój projekt:P)
W dalszym ciągu uważam że mozna było wziąc przynajmniej naszą flage ta która była rozwijana na meczu z Arką.
[quote]
Re: WISLA - CRACOVIA
Autor: Zula (IP zapamiętane)
Data: 29 paź 2006 - 12:06:04
(...)na moj inzynierski rozum to brakujacych krzeselek nie jest 75 tylko o wiele mniej(...)
[/quote]
[img]http://i14.tinypic.com/42m5wkj.jpg[/img]
a na mój inżynierski - przeliczyłem tylko 1 raz - brakuje 72 :D
kalimera Napisał(a):
> Cytat:
> Re: WISLA - CRACOVIA
> Autor: Zula (IP zapamiętane)
> Data: 29 paź 2006 - 12:06:04
>
> (...)na moj inzynierski rozum to brakujacych
> krzeselek nie jest 75 tylko o wiele mniej(...)
>
>
>
>
> a na mój inżynierski - przeliczyłem tylko 1 raz
> - brakuje 72
no to 3*260 zł/szt (tyle podaje JJ) to jestesmy w plecy 18720 zł:)))
PS ja nie miałam tak dokładnego zdjecia tlyko widok z kamery internetowej na ich stadion:(
A oto derby widziane okiem krytykowanego ostatnio u nas na forum pana Szczepłka
Sobota. W Gdyni sędzia Robert Małek już w 6. minucie pokazuje czerwoną kartkę Piotrowi Jawnemu za odwet na faulującym go Bośniaku Ensarze Arifoviciu. Protestują koledzy Jawnego, a na trybunach zaczyna wrzeć. Ten sam dzień, derby Krakowa na stadionie Wisły. Kibice tego klubu robią ognisko ze zdobytych szalików Cracovii i toczą regularną bitwę z ochroniarzami (jeden z nich trafił do szpitala). Kibice Cracovii niszczą około 75 krzesełek. Wisła będzie się domagać odszkodowania. Ciężki przedmiot rzucony z sektora zajmowanego przez kibiców Wisły przebija plastikowy dach nad ławką rezerwowych Cracovii i rani drugiego trenera, mistrza olimpijskiego, Lesława Ćmikiewicza. Sędzia meczu nie przerywa. Serb Nikola Mijailović, jeden z największych brutali polskich boisk, otrzymuje czerwoną kartkę. Dwa dni wcześniej UEFA odsunęła go od pięciu meczów za rasistowskie zachowanie wobec czarnoskórego napastnika Blackburn Benni McCarthy'ego.
Piłkarze drużyn I i II ligi wychodzili w ten weekend na stadiony w koszulkach z napisem: "Czerwona kartka dla rasizmu i agresji", ale wszystko zostało po staremu. Agresji było nawet więcej niż zwykle.
Stefan Szczepłek
Trzeba przyznać ,że obiektywny opis
Widać przyjął krytyke i pisze bardziej obiektywnie.[img]http://cracovia.krakow.pl/forum/smileys/smilie3.gif[/img]
[b]sobi napisał:
a pod wsgledem hools! to wygladalo tak ze z naszego sektora rozwalilismy czesxc ogrodzenia! a iwsla jakos slabo sie garnela do ataku! choc wiem ze cos walczyli z policja! a byli u siebie na stadionie wiec samio powinni zaczac! u nas pare osob przeskoczylo ogrodzenie i bylo pod pleksja![/b]
widać nie widziałeś wszystkiego.
Na C, kilka osób wskoczyło na ogrodzenie, dążąc do starcia!
Osobiście jako młody hool! rozwaliłem z tyłu dychy dwa toj toje, a fekaliami rzuciłem w ochrone! Wycofały się kurwy ochroniarskie! Niestety kibiców gości ani śladu! (pewnie wydygali!)
-Hahahahaha!!!!!! Komentarz wiślaka z kibice.net... Jesli to nie jest ironia to jestem w szoku!!
Sami widzicie czegobyście nienapisali na kibice.net, to ich tam jest tylu że choćbyście napisali 10 przykazań Bozych, toby Wam wmówili że źle...
*PS: KMWTW: przeczytajcie mój post i zobaczcie czy było w nim coś złego!! Skoro nie stwierdziałem a napisałem ze tylko słyszałem i się niewypowiadam na ten temat to jest różnica...
TRN_KRK Napisał(a):
> sobi napisał:
> a pod wsgledem hools! to wygladalo tak ze z
> naszego sektora rozwalilismy czesxc ogrodzenia! a
> iwsla jakos slabo sie garnela do ataku! choc wiem
> ze cos walczyli z policja! a byli u siebie na
> stadionie wiec samio powinni zaczac! u nas pare
> osob przeskoczylo ogrodzenie i bylo pod pleksja!
>
> widać nie widziałeś wszystkiego.
>
> Na C, kilka osób wskoczyło na ogrodzenie,
> dążąc do starcia!
>
> Osobiście jako młody hool! rozwaliłem z tyłu
> dychy dwa toj toje, a fekaliami rzuciłem w
> ochrone! Wycofały się @#$%& ochroniarskie!
> Niestety kibiców gości ani śladu! (pewnie
> wydygali!)
>
>
> -Hahahahaha!!!!!! Komentarz wiślaka z
> kibice.net... Jesli to nie jest ironia to jestem w
> szoku!!
> Sami widzicie czegobyście nienapisali na
> kibice.net, to ich tam jest tylu że choćbyście
> napisali 10 przykazań Bozych, toby Wam wmówili
> że źle...
>
> *PS: KMWTW: przeczytajcie mój post i zobaczcie
> czy było w nim coś złego!! Skoro nie
> stwierdziałem a napisałem ze tylko słyszałem i
> się niewypowiadam na ten temat to jest
> różnica...
>
Ty jeszcze większe pierdoły wypisywałeś na forum kibice.net . Całe forum miało ubaw czytając twoje farmazony.
zapraszam Cię na priv...
Ten Sobi,CRAXA_KSC i inne poke-mody niech zlamia mordy na kibice.net bo cale forum ma z nich ubaw.. lipe robia jak skurwysyn :/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)