sedzia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> biedaku a pomysl troszke przyszlosciowo,jak
> zabraknie tych spiewajacych wulgarne piosenki:-)
> to jak dotrzesz na mecz,jak bedziesz na wyjazdy
> jezdzil,myslisz ze sobie poradzisz??? wydaje ci
> sie ze jak cie dorwie inna ekipa to zapyta czy
> jestes z jg czy piknikiem??? wisla jest tym kim
> jest,jak dla mnie od 15 lat @#$%&,a takze dla 90%
> tych co z nia byli 20 i 10 lat temu jak
> zapierdalalismy po 3 ligowych wioskach.oczywiscie
> nie tylko anty doping zeby bylo jasne.
Drogi sedzio,
nie będę globalnie polemizował, bo uważam, że każdy, kto broni tej słynnej pieśni
działa na szkodę Cracovii
i tylko mi żal, że ludzie, ponoć kochający Cracovię
tego nie widzą.
Moze z czasem zmądrzeją.
Dwie uwagi jednak:
1. Nie zgadzam się absolutnie z tymi "90%".
Wprost przeciwnie, uważam, ze właśnie zdecydowana większość
tych co przychodzą na stadion
nie chce tej pieśni
a ponadto, takimi pieśniami
WY KTÓRZY TO ŚPIEWACIE
odtraszacie sporo dalszej frekwencji...
2. Piszesz do mnie "biedaku, co byś robił".
Otóż informuję Cię, że ja chodziłem na mecze Cracovii w CZWARTEJ lidze.
Nie trzeciej, czwartej.
I zdarzało mi sie też przychodzić na derby na Reymomta samotnie,
oczywiście tak się składało że siadałem w grupce odpowiednio dopingującej :)
ale nawet nie koło żadnego znajomego, bo się nie znaleźliśmy
i myślałem tylko o meczu, a nie o tym, czy ktoś - coś mi grozi
i potem - w szkole na przykład - nastepnego dnia rozmaiwlaiśmy w kalsie normalnie o meczu
- część z nas z Cracovii, część z Wisły.
Biedny jesteś Ty, że nie pamiętasz takich czasów
i że z powodu grupki debili dochodzi do takich wynaturzeń.
A wyobraź sobie jeszcze, że myślę przyszłościowo, i właśnie marzę, żeby zabrakło takich
śpiewających to g... . To znaczy, żeby nie zabrakło ich personalnie, tylko żeby oni byli, a tego nie śpiewali. Bo naprawdę ci ludzie, to śpiewajacy, zaprzeczają temu, czym Cracovia była przez 100 lat, I DZIAŁAJĄ NA SZKODĘ CRACOVII. Czy naprawdę nie jesteś w stanie tego zrozumieć?
-----------
[url]http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?1,1115323,page=5[/url]
a, wkleję - jeden z najlepszych postów, jakie czytałem na tym forum:
[i]
Autor: klaros (IP zapamiętane)
Data: 15 kwi 2005 - 23:05:14
Dziękuję kolegom za rozbiór logiczny tekstu znanego wszystkim ulubionego protest-songu o starej ladacznicy.
Jeśli nadal to Forum czytują fani tej tfu-rczości i jeszcze się nie przekonali jakim gównem jest ten tekst, to niech sobie przeprowadzą takie doświadczenie:
1. siąść lub stanąć przed lustrem,
2. zaprosić matkę, dziewczynę, kochankę, żonę lub córkę (kogo kto tam ma, najlepiej wszystkie naraz); warto mieć niedaleko ich miejsca pobytu w trakcie doświadczenia jakieś dość spore naczynie lub wiadro
3. wyrecytować pełny tekst patrząc sobie samemu w oczy w lustrze; wyrecytować a nie wyśpiewać - podkreślam (może być wersja z GTSem, może być z TSem - którakolwiek jest dobra do tych doświadczeń)
4. po tym jednoosobowym orędziu recytatorskim należy z uśmiechem i dumą powiedzieć zebranym kobietom: "Fajne, nie? To właśnie najczęściej lubimy śpiewać na meczach"
5. wylać wiadro - najlepiej nie do umywalki - bo się zapcha.
Miłej zabawy.
Jak ktoś chce zyskać uznanie w oczach tych kobiet - to warto powtarzać to doświadczenie co najmniej raz dziennie. Dla urozmaicenia można też nucić na pełny regulator przy goleniu lub jak kto jeszcze się zarostu nie dorobił, to przy pakowaniu kanapek do szkoły.
Aha - zarówno po tamtej stronie Błoń, jak i po tej, fani piosenek o TSach i GTSach, zapominają że Towarzystwo jest słowem rodzaju nijakiego i nie odnosi się do niego zaimek "ten" lecz "to". Tak dla porządku.
[/i]
-
-
Derby z kibicami Cracovii!!!
Kajak Napisał(a):
.
> Żeby ta sławetna pieśń chociaz jajcarna była
> czy co, bo moim zdaniem najlepiej ich rozwalic
> smiechem.
No właśnie.
Na przykład ta piękna rzecz[i]
"To dla kibica Pasów
jest rzeczą oczywistą
lepiej siostrę mieć w burdelu
niż brata za Wisłą"[/i]
- na melodię "Morskich opowieści"
- przecież rewelacja!
na meczu z Wisłą oczywiście, bo na innych meczach - no co mnie ten klub obchodzi?
Po co cokolwiek na jego temat? Żeby im sprawić radość?
WTSK to obiektywna prawda ale po co to spiewac?
szczegolnie ZAMIAST dopingu dla Cracovii?
Ja wiem ze WTSK i nie bede sie zarzekal ze nie zdarzylo mi sie tego swiewac na derbach
albo "W dziwko derby dlisko" przed derbami.
ale od czasu kiedy kilku oszolomow uznalo ze WTSK jest wazniejsze
niz doping dla Cracovii
a Oni sami sa wazniejsi niz inni kibice Pasów
nie zaspiewalem tego juz ani razu i nie zanosi sie zeby to sie zmienilo...
sedzia to co piszesz to element budowania etosu
ktory mowi ze huliganeria "chroni i broni" piknikow
ale od czasu kiedy huliganeria podniosla reke na piknikow etos sie skompromitowal
Od czasu tej hanby nie padlo zadne "sorry" i slychac tylko czasmi kolejne pohukiwania
Skoro nie bylo zadnego przepraszam to wiedz ze wciaz uwazam ze
TYLKO SZMATA BIJE BRATA
i nie a co mieszac do tego innego starego klubu ktory nie jest krakowski
Dobra ale może wrócimy do tematu, bo zaraz będziemy się tu kłócić zamiast protestować przeciwko idiotycznej decyzji.
.
temat dotyczy obecnych derbów a nie wydarzeń sprzed ponad roku i tego się trzymajmy bo to do niczego dobrego nie prowadzi...
ojej ale odzew...az mi glupio...no coz moze wynika to z tego ze zostalem wychowany w klimatach kibicowsko chuliganskich,pierwszy raz poszedlem na mecz po to zeby go ogladnac i stad moja milosc do pasow,tak jest do tej pory,ale tez nie odmowie sobie afery.zreszta niewazne,chlopakow ktorzy sa''oki'' przepraszam jak ich urazilem.
ostatnio miałem przyjemność przeczytać z którejś z gazet jak JJ musiał się gęsto tłumaczyć przed kibicami GTS na spotkaniu z nimi z powodu zbyt małej liczby bram wejsciowych i innych rzeczy. Jedna rzecz w tym artykule mnie zainterwesowała, ze Pan JJ pod naciskiem kibiców GTS obiecał iż poprą prośbę CRACOVII o wpuszczenie kibiców PASÓW na mecz derbowy gdyż byłby to skanal aby stuletnie derby odbyły się bez kibiców obu drużyn.
Jestem dobrej myśli że nas wpuszczą, a jak nas nie wpuszcza to bedzie trzeba samemu się wprosić i tyle w temacie:))
A co sie dotyczy kary to uważam, ze dopiero możemy narozrabiać przy jakimś meczu aby wreszcie ta j..bana Ekstraklasa miała za co karać, bo szukanie dziury w całym jeśli chodzi naszych kibiców i klub sięga dna. Przy następnym wyjazdowym meczu ukaraja nas może za to że za wolno będziemy biec na pociąg przez co zomo nie będzie miało czasu na zbieranie łapówek.
.
a ja sie ciesze ze dostali,choc zapewne znajdziemy tu wielu obroncow przyjaciol z reymonta
Ja też się ciesze że przegrali,ale nie widze w tym nic dziwnego.Żadna niespodzianka to było tak pewne jak to że kaczory są dwa (pamietaj "o dwóch takich co ukradli księżyc).
sedzia Napisał(a):
> a ja sie ciesze ze dostali,choc zapewne znajdziemy
> tu wielu obroncow przyjaciol z reymonta
nie sądzę żebyś znalazł wielu...
.
Ponoć ta jedna bramka to rykoszet, nie wiem bo byle czego nie oglądam.
Co za strata dla światowego futbolu, taka porazka ,straszna przykrość,przed własną zadufaną publicznością.
Pragne zaznaczyc ze kibice Cracovii, tez kochaja Wisełkę , tylko ze nas może bardziej interesuje aspekt" fizyczny" tej miłości.
Ja też sie ciesze że GTS poległ, tylko czemu tak mało. A wracając do JJ który poprze Cracovię odnosnie anulowania kary pod naciskiem delegacji kibiców GTS-u, to chyba coś Wam drodzy Pasiaści Bracia sie pomyliło. Jestem pewny że nie kiwna palcem. JJ okłamuje nawet delegację kibiców GTS-u. Pozostaje nam C+ i mam nadzieje po meczu świetowanie na Rynku.
Osobiście nie mam ZŁUDZEŃ. W ekstraklasa sa dominują wiślacy i legioniści...
po prostu załatwią nas PROCEDURALNIE nie rozpatrując odwołania.
NIE PO TO NAMOTANO TĄ GRANDĘ aby teraz z tego rezygnować pod wpływem protestów
tych których już nie raz oszukano (ostatnio wiosna dając dwa mecze przy pustych trybunach za jednego facia na boisku). Widzimy się w knajpach panowie nie na meczu, całe to gadanie jotjotów to próba poprawienia skompromitowanego ostatniu image - to oczywiście wyłącznie moja opinia. Jak się pomylę to się ucieszę.
a tu SKANDALU CIĄG DALSZY!! (i to chyba mówi wszystko o co tu w tym wszystkim chodzi...
a które wypowiedzi obywatela propagandzisty JJ należy uznać za szczere a które za propagandowe , te zaraz po fakcie - ordynarnie powracające do nagonki wiosennej- czy te pod wpływem nacisku kibiców wypowiedziane...chyba nie wymaga dyskusji):
http://cracovia.pasy.net/index.php?option=com_content&task=view&id=2321&Itemid=62
Odwołanie Cracovii wciąż czeka na decyzję
Image
Na tydzień przed Wielkimi Derbami Krakowa wciąż nie wiadomo czy na stadion przy ul. Reymonta zostaną wpuszczeni kibice Cracovii! (fot. Biś)
Na tydzień przed Wielkimi Derbami Krakowa wciąż nie wiadomo czy na stadion przy ul. Reymonta zostaną wpuszczeni kibice Cracovii!
Nie wiadomo również kiedy Komisja Odwoławcza PZPN rozpatrzy odwołanie od decyzji Komisji Ligi Ekstraklasy SA złożone przez MKS Cracovia SSA w związku z nałożeniem na Klub kary zakazu udziału zorganizowanych grup kibiców Cracovii w dwóch meczach wyjazdowych (z Wisłą Płock i Wisłą Kraków).
- W środę poinformowano Klub telefonicznie, że w piątek Komisja Odwoławcza PZPN nie rozpatrzy odwołania MKS Cracovia SSA w sprawie zakazu udziału zorganizowanych grup kibiców Cracovii w najbliższych derbach - mówi dla Teraz Pasy! szef PR MKS Cracovia SSA Krzysztof Wasyliszyn. - [b]Nie poinformowano nas przy tym ani o powodach podjęcia takiej decyzji, ani o nowym terminie rozpatrzenia naszego odwołania.[/b]
Derby Wisła Kraków - Cracovia odbędą się w sobotę, 28 października 2006 roku.
wysłałem do E SA pieniackiego maila
czy w końcu jest znany termin rozpatrzenia odwołania
(na stronie jest forumlarz do kontaktu, ale czesto nie dziala)
Paniusia w bardzo milych slowach odpisala ze odwolanie jeszcze nie bylo rozpatrywane
i zebym byl cierpliwy
oraz ze jest do mojej dyspozycji na wypadek dalszych pytan
chyba nie chca zdazyc przed 28...
odnalzłem jej maila
myślę że nie napadam na jej wolnośc osobistą
anna.drab@ekstraklasa.org
może ją zapyta kto inny?
może mnie nie zrozumiała?
Moim zdaniem to czekają do poniedziałku. Zobaczą czy czasem nie wykręcimy czegoś na meczu lub Wisła. Wtedy nie uznają odwołania z uwagi na nowe przywinienia.
a moim zdaniem to jest tylko opoznianie wydania oficjalenj decyzji ktora i tak raczej jest wiadoma, nie wejdziemy i tyle, na reke to jest wszystkim, zarzadowi wisly, policji itd.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)