czyli 3 piątki i 2 miejsca dla zagranicznych wykorzystane,
do czwartej piątki potrzebujemy kupić minimum jeszcze jednego Polaka
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Dzisiejszy Dziennik Polski - dodatek "Kronika krakowska", jest inormacja o wzmocnieniach, 6-7 zawodników chce Rohaczek, prezes daje zielone światło, chcemy niejakiego Michał Zvatorę (czeski obrońca). Pożyjemy, zobaczymy.
Wreszcie! Ufff.... cały czas wierzyłem, że w decydującym momencie Rudi wyciągnie jakąś piątkę pepików, co miał ich w ukryciu cały czas na podorędziu w kontakcie. W razie czego, jakby kasa była, to myślę że i z Krynicy da się kogoś wyciągnąć bez większego problemu, podobno też zawodnicy Polonii dzwonią po klubach i pytają o miejsce, ale tu nie wiem czy byłby ktoś naprawdę godny uwagi...
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wreszcie! Ufff.... cały czas [b]wierzyłem, że w
> decydującym momencie Rudi wyciągnie jakąś
> piątkę pepików, co miał ich w ukryciu[/b] cały
> czas na podorędziu w kontakcie.
W na finale Jastrzębiu była okazja porozmawiać z człowiekiem zza południowej granicy o zawodnikach, którzy do nas trafili, mieli trafić, a nie trafili i wylądowali gdzie indziej, więc chyba ten kierunek jest kontynuowany ! :)
No ale przecie to jasne było ,że finanse są zamrożone "dopóki z ligą-bajarza się nie rozstrzygnie"
Problemem teraz jest czas jaki został do pucharu na Węgrzech.
Miejmy nadzieje ,że Foitik z Valcakiem są jeszcze wolni.
Valcak już zajęty. Ale mam nadzieję ze Fojtik wróci :)
Coś mi się wydaje, że i o Valcaku będzie dało się pogadać, jeśli nie zmieści się do składu. A w Vitkovicach to ciężkie zadanie, więc różnie może być. Z tym, że to wszystko czas, a my potrzebujemy już, więc nie można na to liczyć, ewentualnie skorzystać jak pojawi się możliwość i będzie zgoda Profesora. Zresztą tak samo z Dudasem, a nawet w jego wypadku szansa jest może i większa, bo już w tamtym roku to nie był ten sam Dudas, co za pierwszym pobytem u nas...
Poniżej wklejam cały artykuł z dzisiejszego "DP".
[quote="\"DP\" - 12.09.2013"]
Jest zgoda na posiłki
HOKEJ. W towarzyskim meczu w Oświęcimiu Comarch Cracovia pokonała Aksam Unię 7:4. Przez dwie tercje lepiej prezentowała się Unia, która prowadziła 3:1. W ostatnich 20 minutach na tafli dominowały "Pasy", które zaaplikowały gospodarzom aż 6 goli.
Cracovia przyjechała do Oświęcimia tylko z 15 zawodnikami w polu. Brakowało kontuzjowanych Czecha Milana Kosturka i Patryka Noworyty. - [i]Muszę mieć jeszcze 6-7 zawodników, bo na trzy ataki nie da się ograć całej ligi[/i] - mówi Rudolf Rohaczek.
Czy takie wzmocnienia są możliwe? - T[i]ak, trener dostał zielone światło, ma wzmocnić zespół. O szczegółach personalnych nie chcę mówić. Nie podpisywaliśmy kontraktów z nowymi zawodnikami wobec niejasnej sytuacji w polskim hokeju. Teraz wiemy już, że ekstraklasa ruszy, więc zmodyfikowaliśmy nasze stanowisko[/i] - powiedział nam prezes Janusz Filipiak.
Kto ewentualnie może dojść do Cracovii? W Oświęcimiu testowani byli: były gracz Zagłębia Sosnowiec Tomasz Kozłowski, junior z Sokoła Toruń Marcin Wiśniewski, być może wróci do zespołu Łukasz Rutkowski, Cracovia zainteresowana jest pozyskaniem czeskiego obrońcy Michala Zvatory. Bez klubu jest Czech Josef Fojtik i podobno chętnie wróciłby do Krakowa.
Wczoraj nowy kontrakt z Cracovią podpisał doświadczony obrońca Daniel Galant.
Aksam Unia Oświęcim - Comarch Cracovia 4:7 (1:0, 2:1, 1:6)
Bramki: Jaros i Kasperczyk po 2 - M. Piotrowski 2, Kłys, D. Laszkiewicz, Chmielewski, T. Kozłowski, S. Kowalówka.
(AS)
[/quote]
źródło: [url=http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/miasto-krakow/sport-krakowski/1287989-jest-zgoda-na-posilki.html][dziennikpolski24.pl][/url]
http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/michal_zvatora_i_tomasz_kozlowski_hokeistami_comarch_cracovii
...chyba można odetchnąć :), coś tam ruszyło.
Póki co ilość, a nie jakość, a to dobrze nie wróży :(.
Nadzieja w pozostałych pięciu miejscach dla obcokrajowców - liczę, że wykorzystamy tą pulę i pojawi się Fojtik + cztery "wynalazki". Nie oznacza to, że wszyscy wypalą jak Fojtik+Valcak, ale Nam już nic innego jak nadzieja nie pozostało.
No byle kogo do młodzieżówki czeskiej nie powołują, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
Źle się wyraziłem. Zvatora jest obiecujący, widziałem go w sparingach, całkiem dobrze się prezentował, Kostourek na tą chwilę spora niewiadoma, ale "papiery" na granie też ma. Bardziej chodziło mi o Kozłowskiego i Galanta - w mojej ocenie to uzupełnienie składu, a nie realne wzmocnienia. Ale nie skreślam ich. Po sezonie z chęcią przyznam się do błędu.
Cieszy, że coś rusza w temacie, oby wzmocnić się tak by móc powalczyć o obronę tytułu!
Valcak wyszedł dzisiaj na lód w pierwszej piątce pierwszego ligowego meczu.. Więc raczej nie liczyłbym, że się nie załapie...
0:35 ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Rgxq23SZKrg
Oby im się udał grać regularnie, choć chętnie bym widział ich wypożyczenie do nas.
Zvatora to będzie baardzo solidne wzmocnienie widziałem go na Węgrzech był jednym z wyróżniających się zawodników - bardzo się cieszę że Klub z nim podpisał kontrakt, oby więcej takich transferów!
Coś drgnęło w temacie wzmocnień i super, bo cisza była niepokojąca.
Drgnie, drgnie.
Rmszar ma rację, #28 pisze o tym tu: http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?6,1196224,page=42
Jurrasic, nie patrz na to, co piszę przez pryzmat kolegi z Nowego Targu. Tym razem gambit przed sezonem nie wyszedł.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)