Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Drużyna hokejowa - aktualny status

• Hokej
    • Rozpoczęto 08.10.2006 o 19:27
      Ostatnia aktywność 27.10.2014 o 23:38
      452014 wyświetleń
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 27.09.2011 o 10:27
      Post #772571 27.09.2011 10:27
    A swoją drogą to ciekawe kto jest odpowiedzialny za podpisanie kontraktów z dwoma zawodnikami (Brodawski, Seidler), z których jeden nie zagrał w żadnym meczu ligowym, czy pucharowym, a drugi ledwo dwa, czy trzy spotkania, po czym stwierdzono, że się nie nadają. Nie przypominam sobie takiej sytuacji z wielu, wielu ubiegłych lat....
    • żółta kaczka

6.1K
      808
    • 27.09.2011 o 11:04
      Post #772581 27.09.2011 11:04
    Wydaje mi się, że przyjechali Rudolf ich sprawdził, ocenił, że się przydadzą i podpisano z nimi umowy. Z tym, że co do Brodavskiego sytuacja jest nietypowa - nie gra nie dlatego, że jest za słaby (może i jest, ale nic o tym nie wiadomo), tylko po prostu nie wytrzymał okresu przygotowawczego i odpuścił, więc Rohacek stwierdził, że w związku z tym nie bierze go pod uwagę. Swoją drogą może w sytuacji, w której obecnie się znajdujemy warto byłoby jednak dać mu spróbować zagrać - mieliśmy już mecze z Podhalem, Sosnowcem, czy Toruniem i to u siebie, ilościowo z obrońcami kuleliśmy, wypożyczony jeszcze nie jest, więc może należało go wpuścić...Kwestia ustalenia pryncypiów i trzymania się ich, trener tak zdecydował, więc na pewno tak jest dobrze.
    • ZTCracovia

175
      0
    • 27.09.2011 o 11:10
      Post #772582 27.09.2011 11:10
    Besch i Cmielewski- tylko tych dwóch jest wymiernym i istotnym wzmocnieniem drużyny.Pozostali którzy doszli są ledwo uzupełnieniem składu.Sucharski potrzebuje jeszcze trochę czasu by w pełni zaaklimatyzować się w lidze. Być może wówczas zobaczymy go w lepszej formie...Tak na prawdę,( może poza Dworzakiem z obcokrajowców i wspomnianym Beschem ) - nie mamy obcokrajowców na takim poziomie jak u naszych ligowych rywali. Prokop jest słabszy od niejednego Polaka. Jeżeli już się sprowadza zagranicznych zawodników - to powinni być lepsi od naszych, tymczasem siła Cracovii opiera się w dalszym ciągu tylko na piątce Leszka Laszkiewicza
    • ZTCracovia

175
      0
    • 27.09.2011 o 11:12
      Post #772585 27.09.2011 11:12
    Brodawskiego widziałem w jednym meczu i mi wystarczy! To zawodnik który nie nadaje się do gry w PLH, jest na poziomie ledwo I ligowym. Był beznadziejny...!
    • tornado

346
      0
    • 27.09.2011 o 13:34
      Post #772607 27.09.2011 13:34
    Leesior Napisał(a): ------------------------------------------------------- > A swoją drogą to ciekawe kto jest odpowiedzialny > za podpisanie kontraktów z dwoma zawodnikami > (Brodawski, Seidler), z których jeden nie zagrał > w żadnym meczu ligowym, czy pucharowym, a drugi > ledwo dwa, czy trzy spotkania, po czym > stwierdzono, że się nie nadają. > Nie przypominam sobie takiej sytuacji z wielu, > wielu ubiegłych lat.... Myślę że akceptuje zawodników trener przeciez nie profesor lub tabisz.
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 27.09.2011 o 13:42
      Post #772608 27.09.2011 13:42
    No cóż każdy może popełnić błąd czy się pomylić ,ważne by go odpowiednio naprawić (czyli zrobić w tym wypadku odpowiednie zakupy ,choć to co lepsze już raczej przebrane ) To ze sezon transferowy przespaliśmy(poza Beschem i trochę Sucharskim ??) to chyba się wszyscy zgodzimy ??
    • Lio

1.1K
      6
    • 27.09.2011 o 14:14
      Post #772614 27.09.2011 14:14
    Apel Leszka Laszkiewicza w [b][url=http://www.pasy.tv]PASY.TV[/url][/b]
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 27.09.2011 o 14:22
      Post #772617 27.09.2011 14:22
    Poparcie dla L.L,ale mam takie pytanie do sterników co z kasą która była przeznaczona na Kostucha ,Brodawskiego i Seidlera??Co rozpłynęła się, ktoś ukradł ??BYŁA NA TEN SEZON i teraz nie ma ???i mamy grać na trzy piątki ??
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 27.09.2011 o 21:35
      Post #772754 27.09.2011 21:35
    Teraz wyczytałem ze Mateusz Kulig nasz trzeci bramkarz ma powrócic do Krynicy a co my z dwoma zostaniemy ??? co dalej osłabiamy mistrza ?? ?http://www.sportowefakty.pl/hokej/2011/09/27/bartlomiej-gawlina-nie-zagra-w-kth-krynica/
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 27.09.2011 o 21:40
      Post #772757 27.09.2011 21:40
    *REVENATOR* Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Teraz wyczytałem ze Mateusz Kulig nasz trzeci > bramkarz ma powrócic do Krynicy a co my z dwoma > zostaniemy ??? > co dalej osłabiamy mistrza ?? > ?http://www.sportowefakty.pl/hokej/2011/09/27/bart > lomiej-gawlina-nie-zagra-w-kth-krynica/ Wątpie żeby Rudek go puścił. Choć niby jest jeszcze bramkarz w wieku juniora.
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 27.09.2011 o 21:49
      Post #772762 27.09.2011 21:49
    Powiem szczerze ze jak słyszę o nawet ewentualnych osłabieniach hokejowej Cracovii to dostaję białej gorączki :P TAK SIĘ NIE POSTĘPUJE Z MISTRZAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 28.09.2011 o 12:37
      Post #772861 28.09.2011 12:37
    Joel Lenius. coraz bliżej Cracovii !!DOBRA WIADOMOŚĆ to też to ze ma,, polskie korzenie '' czyli mamy jeszcze jedno wolne miejsce dla zagranicznego zawodnika(po odejsciu Seidlera??)!!!
    • jaraduga

212
      0
    • 28.09.2011 o 12:43
      Post #772863 28.09.2011 12:43
    *REVENATOR* Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Teraz wyczytałem ze Mateusz Kulig nasz trzeci > bramkarz ma powrócic do Krynicy a co my z dwoma > zostaniemy ??? > co dalej osłabiamy mistrza ?? > ?http://www.sportowefakty.pl/hokej/2011/09/27/bart > lomiej-gawlina-nie-zagra-w-kth-krynica/ A kiedy niby on ma grać? Jak drugiego nie ma kiedy wystawić, to niech lepiej w Krynicy chłopak pogra.
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 28.09.2011 o 12:53
      Post #772865 28.09.2011 12:53
    jaraduga Napisał(a): ------------------------------------------------------- > *REVENATOR* Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Teraz wyczytałem ze Mateusz Kulig nasz trzeci > > bramkarz ma powrócic do Krynicy a co my z > dwoma > > zostaniemy ??? > > co dalej osłabiamy mistrza ?? > > > ?http://www.sportowefakty.pl/hokej/2011/09/27/bart > > > lomiej-gawlina-nie-zagra-w-kth-krynica/ > > > A kiedy niby on ma grać? Jak drugiego nie ma > kiedy wystawić, to niech lepiej w Krynicy > chłopak pogra. Wiesz problem w tym ze my nie mamy drugiej druzyny czy nawet druzyny juniorskiej i jakby przyszła katastrofa na bramkarzy jak ostatnio z obroncami to co Witowski musiałby sie przebierać w struj bramkarza czy nawet bronić??? Nawet słabe a na pewno biedne ekipy mają po czterech golkiperów przykład Sosnowiec-Dzwonek,Nowak,Romanowski,Szydłowski Toruń-Ciesielski,Plaskiewicz,Wąsik,Witkowski. dodam ze te druzyny na pewno będą mieć mniej spotkań ,bo n.p. nie grają w Pucharze w Doniecku!!! Problem w tym byśmy w ramach oszczędnośći nie pozostali tylko z Raszką i Radzikiem !!
    • jaraduga

212
      0
    • 28.09.2011 o 13:38
      Post #772876 28.09.2011 13:38
    Wydaje mi się, że Krynica to taka Cracovia 2, więc chyba go tam tylko wypożyczamy, a jak będzie trzeba to weźmiemy z powrotem. Więc jest dobrze, o ile będzie tam grał, a nie grzał ławkę.
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 28.09.2011 o 16:45
      Post #772895 28.09.2011 16:45
    W ostatnim sparingu pierwszoligowy GKS Katowice grał bez Brodawskiego ,czyzby nawet nie łapał się do tej klasy rozgrywek a myslał o reprezentacji :)Moze faktycznie oddać go do Krynicy ?!?
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 28.09.2011 o 17:52
      Post #772915 28.09.2011 17:52
    Nie wyobrażam sobie żebyśmy mieli mieć w składzie jedynie dwóch bramkarzy... Starczy kontuzja jednego i co ? Drugi musi bronić ze świadomością, że coby nie zrobił to i tak na bramce zostaje ? Pamiętam taki mecz jak Stoczniowiec przegrał u nas 0:14 (Romek - 7 bramek)... Przyjechali z jednym bramkarzem i aż żal chłopa było, bo miał ochotę zjechać z bramki, ale nie miał go kto zastąpić.
    • Jake Blues

4K
      8.3K
    • 28.09.2011 o 18:15
      Post #772919 28.09.2011 18:15
    przepisy hokejowe nie zezwalaja na granie jednym bramkarzem. nie przypominaj mi tego meczu, bo mnie glowa zaczyna n.ap.ier.dal.ac
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 28.09.2011 o 18:21
      Post #772922 28.09.2011 18:21
    Francuski łącznik Matka - z urodzenia krakowianka - "wypchnęła" mnie na lód, kiedy miałem trzy lata. Już trochę zapomniałem o moich polskich korzeniach, ale teraz wszystko odżywa - mówi Nicolas Besch, nowa gwiazda Comarch Cracovii. Rozmawiam z hokeistą francuskim czy polskim? - (śmiech) W tej chwili ?pół na pół". Mam w Polsce korzenie, o których trochę zapomniałem. Teraz znowu tu jestem, zacząłem spotykać się z rodziną i czerpię z tego wiele radości. Występuje pan jednak w reprezentacji Francji. Kilka tygodni temu wasza kadra grała z Polską drużyną narodową. Jak czuł się pan w takim meczu grając przeciwko biało-czerwonym? - Było dobrze. Wtedy jeszcze był to dla mnie normalny mecz. Teraz powoli poznaję ludzi - choćby braci Laszkiewiczów, którzy grali w tamtym spotkaniu. Pamiętam, że dzięki kibicom - atmosfera była świetna. Skąd wzięła się pana miłość do hokeja? - Właściwie to moja matka wypchnęła mnie na lód, gdy miałem trzy lata. Od tego wszystko się zaczęło. Młodzi zawodnicy mają we Francji większe perspektywy rozwoju niż w Polsce? - Nie, nie. Myślę, że w Polsce też robi się wiele dla młodzieży. Jest sporo mocnych drużyn, notujących niezłe wyniki - a to jest dobre dla polskiego hokeja. Teraz także pan trafia na ?polską taflę". Nie jest to pana pierwsza wizyta w Krakowie... - Tu urodziła się moja matka, a sam ostatnio byłem tu jeszcze jako młody chłopak. Minęło już z dziesięć lat... Sporo się zmieniło, ale nadal mi się tu podoba. Kraków jest teraz prawdziwie nowoczesnym miastem. Po występach w drugiej lidze fińskiej wybrał pan Cracovię. Ofert nie brakowało. Dlaczego zdecydował się pan na Kraków? - Pierwsze rozmowy na ten temat prowadziliśmy już dwa lata temu. Pomysł wydał mi się interesujący - czekałem na rozwój wydarzeń w Finlandii. W tym roku względy sportowe i rodzinne zadecydowały o tym, że jestem tutaj, co bardzo mnie cieszy. Rozmawiał pan jeszcze m.in. z Ciarko KH Sanok, ale podobno decydujący głos miała... pana dziewczyna? - To tylko plotki (śmiech). Dziewczyna i tak miała przenieść się ze mną, by szukać pracy na miejscu. Nie mieliśmy nic przeciwko mieszkaniu w Sanoku - po prostu wybrałem Kraków. Opowie nam pan coś o tej ?największej fance"? - Ma 25 lat i pochodzi z Finlandii. To właśnie tam się poznaliśmy - na dodatek właśnie w... klubie sportowym. Nasze pierwsze spotkanie było dość zabawne, bo mieliśmy małą kłótnię (śmiech). To głupia historia. Nie doszło do rękoczynów, ale było ?nerwowo". Później się z tego śmialiśmy i zaczęliśmy spotykać się częściej... Zaczynał pan jako napastnik, a jednak został pan obrońcą. Tak łatwo zrezygnował pan z przyjemności zdobywania bramek? - Decyzja zapadła, kiedy miałem piętnaście lat. Trener powiedział mi, że mam lepsze perspektywy jako obrońca i zdecydowałem się na zmianę. Na szczęście w hokeju obrońca też może strzelać gole. Kilka miesięcy temu grał pan na mistrzostwach świata elity, odbywających się na Słowacji. Jak wspomina pan walkę z najlepszymi zawodnikami na świecie? - To był prawdziwy hokej i niezapomniane przeżycie grać przeciwko gwiazdom i jeszcze osiągać dobre wyniki... W Cracovii spędzi pan dwa lata. Jakie nadzieje wiąże pan z grą w barwach tego klubu? - Chcę wygrywać tak wiele meczów, jak to możliwe. Spróbować zdobyć z drużyną mistrzostwo Polski i osiągnąć jak najlepszy rezultat w Pucharze Kontynentalnym. Jestem szczęśliwy, że mogę tu być. Chciałbym zostać jak najdłużej, bo widzę, że tworzy się tu wielki hokej i chcę być częścią tego wszystkiego. Rozmawiał Damian Juszczyk / Dziennik Sport
    • KMPasa1

515
      0
    • 28.09.2011 o 19:02
      Post #772933 28.09.2011 19:02
    Tak w kontekście ostatniego meczu / aktuany status / pare uwag z mojej strony do tej wartości sportowej. Tytułem wstepu podpowiem, że przed każdym sezonem robie sobie próbę , tej wolnomyślowej, czy do przymiarki tej najważniejszej, czyli celu z aktualnym potencjałem w składzie, czy też tych pomniejszych, jak to poskładać, by ten wynik był osiągnięty. Na te pierwsze pytanie z poprzedniego zdania, to właściwie Ci czołowi na tym forum- odpowiadają, a na dokładkę moje zdanie które wcale nie musi być z ich racjami tożsame. Decercja przed oceną par obrońców , może do tego powrócę, Mecz wczorajszy i zasada gry na cztery ataki A, trener decyduje, bo nie ma jakości by z takim składem zapędzić się i ryzykować na cztery zmiany-ataki A decyzja wyrażna, czyli po cholerę dyskusja, choć w III tercji dostali szansę. Mecz ten wykazał - choć zwycieski,- że atualna moc jest taka jak pozycja w tabeli.I Zadne zaklinanie rzeczywistości w perspektywie dalszego grania. Wiec pewna I trójka, a dalej wielka niewiadoma. Atak Piotrowski -Biela- Sarnik sam trener rozwalił, bo skutecznośc znikoma pomimo wiatru i analogi do zamiatania. Przed meczem i wcześniej tak mi siadło w łepetynie, że Sucharski z Chmielewskim i podparci jakimś dobrym zakupem stworzą atak lepszy, lub w klasie podobny do tego pierwszegu. A tu niemiła niespodzianka. Aron przy szybszej grze przeciwników znikł/ szkoda cytować analogie -porównania/ a Sucharski tylko potwierdził , że ma amunicje, ale do kalibru ciężkiego mu daleko. Kto zostaje? Sarnik i Dworak. Jeden chce , a już nie może, drugi do Sucharskiego w sposobie gry nie pasuje. Mordęga , albo męka. Może Kosidło, to taka szansa, jak fakt- Don-Donek - okiwa co drugiego Z tego Kosidły może będzie dobry hokesta, tylko że może, a to nam w sezonie w grze o cele nie pomoże. Wiec co mamy? Jeden pierwszy, Drugiego zarys / Chmielewski, Sucharski - Dworak?/ a reszta niewiadoma. Dwa ostatnie-pozostałe bez mocy w starciu z tą mocną czwórką. Oj nieciekawie. Wniosek może być tylko jeden. Jeden dobrej klasy to absolutne minimum, dwóch to konieczność, tak by liczyć na sukces rodem z powtórki poprzedniego sezonu. A gwarancji też nie ma. Na obrońców to już nie mam siły, choć wpadło mi do ucha, że są podchody , chćby na jakiegoś Fina. A może temat już nieaktualny. Kto to wie. Nadzieja zawsze w potrzebie. Pzdr.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie