Dla mnie dane słowo jest ważniejsze od kasy (taka prawda ) I iesli by odszedł Łopuski do Polskiego klubu (tego nie wiadomo )to zrobiłby nie fer wobec kibiców.Co innego Klys ,Noworyta (tu juz od ubiegłego sezonu były takie zapowiedzi )
Pasiut nic nie zapowiadał ,odszedł ok !! Na pewno nie byłem z tego powodu szczesliwy ,ale mogę to zrozumieć .Ogólnie chodzi o to ze nie lubię jak ktoś mnie w buca robi
Wiadomo tez nie ma co na siłę nikogo trzymać i w sumie wiem,, coś '',ze będzie dobrze nawet gdyby odszedł Łopuski :)
WIEDZA TO POTĘGA :P
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
marcin ksc
Ja tam nigdy na odchodzących zawodników nie nadawałem, wiadomo jak to teraz jest. Natomiast do Łopuskiego mam i będę mieć pretensje ponieważ sam z nim rozmawiałem i mówił że "[i]jeśli w Polsce to tylko Cracovia[/i]". Nie byłem jedyna osobą której tak mówił. Nie było by sprawy gdyby powiedział po sezonie zobaczę gdzie zagram. A tak to zrobił z siebie ogórka....
Marian czy Pasiutek na pewno by zostali jakby trener chciał ale nie chciał i odeszli!!!TYLKO PASY!!!
Powoli, powoli!!!! To twierdzenie de facto oznacza, że wg Ciebie Rudolf wypchnął Mariana i Grześka z Klubu. Właściwie nawet jeśli byłaby to prawda, to odejścia Mańka teraz uzasadniać by nie trzeba - wszak mieliśmy chyba najlepszy PO w historii, ale jednak - na tak mocne sformułowania to przydałyby się jakieś dowody, albo inne formy potwierdzenia, bo trochę się chyba zapędziłeś...
jeżeli odejdzie to mam nadzieje że Trybuny godnie go przywitaja.
Nie wypchnął - może inaczej był względem ich obojętny bo co poniektórym zaszumiało w główkach!!!
Jak faktycznie Łopuski dał publiczne słowo przed kibicami że w Polsce tylko Cracovia i wyląduje w Sanoku to trzeba go przywitać odpowiednio niczym Judasza -wręczyć mu worek srebrników .
Mam nadzieje jednak że Mikołaj honor ma , nie rzucił słów na wiatr i wyląduje u nas.
Nawet jak mu Sanok da więcej (pensja )to suma sumarum wcale nie musi więcej zarobić bo u nas w premiach nadrobi,a ma możliwość pokazania się w Pucharach i kontraktu zagranicznego w następnym sezonie.
Dajcie tą sławną wypowiedź Łopuskiego... bo każdy tylko o niej słyszał, ale źródła nikt nie podał!
To jest punkt wyjścia do takich dyskusji!
Ja piszę o tym co mówił do mnie.
Każdy zawodnik ma wolną rękę sam decyduje o sobie, Może u nas atmosfera w druzynie jest nie fajna ??? niby cacy cacy a co my wiemy jak to wyglada w środku w rzeczywistości ??? Nie tylko kasa, ale właśnie ta atmosfera decyduje ze sie ma dość !!!
Może wreszcie zrozumiecie że w Cracovii grają ci co ich chce trener.
A kto ma ich chcież rolbiarz? czy rodzic żaka?
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Może wreszcie zrozumiecie że w Cracovii grają
> ci co ich chce trener.
Marcin nie tylko trener jeszcze sami zawodnicy muszą chcieć.
14.06.2011 marcin ksc wymienił kto trenuje
"Trenują aktualnie :
Bramkarze:
Rafał Radziszewski
Mateusz Kulig
Ondřej Raszka
Obrońcy:
Mariusz Dulęba
Patryk Wajda
Łukasz Sznotala
Krzysztof Kozak
David Brodawski
Patrik Prokop
Łukasz Wilczek
Łukasz Kulik
Napastnicy
Damian Słaboń
Petr Dvorak
Daniel Laszkiewicz
Sebastian Witowski
Leszek Laszkiewicz
Łukasz Rutkowski
Michał Piotrowski
Sebastian Biela
Piotr Sarnik
Michał Karcz
Bryła Marek
Paweł Kosidło"
więc nawet jak galop odliczy Kuliga, Kozaka, Sznotalę, Karcza i Bryłę to zostaje 18 osobowa "garstka" i z taką garstką Rohacek pracuje w lecie, no fakt nie jest to imponująca liczba zawodników ale żeby "garstka" i na tej podstawie deprecjonować warsztat Rohacka to chyba naprawdę przejaw złej woli... wg mnie na tej 18 będzie stała gra Cracovii w tym sezonie no i oczywiście mam nadzieję że tę 18 uzupełni co najmniej 6 nowych graczy...
po części juz uzupełnia.... Besch ( za ten transfer wielkie graty dla Profesora i Trenera oraz dla wszystkich tych którzy pomagali, szczególne dzięki dla niezastąpionego hefko!), czekam na Sucharskiego, Chmielewskiego, Łopuskiego oraz koniecznie na obrońcę klasy Bescha, który godnie zastąpi Simkę ( w obronie jesteśmy strzasznie ciency), no i koniecznie również trzeba pozyskać srodkowego napastnika który godnie zastąpi Pasiuta... mamy za mało środkowych (Słaboń, Dvorak, Biela i Ruton) jedna kontuzja np. Damiana i jesteśmy w d...
żeby nie było wątpliwości chcę aby Mikołaj został u nas i nawiązując do posta pottera wierzę że Mikołaj umie liczyć nie tylko pensje miesięczne ale również premie za mecze, za Continental Cup i za mistrza, no weźmie pod uwagę iż przez dwa lata co miesiąc terminowo dostawał pensję i że pracował z najlepszym Trenerem jaki pracuje w polskim hokeju, i że w Cracovii stał sie lepszym zawodnikiem, a pech patrz kontuzje w tym sezonie nie pozwoliły do końca zaprezentować tego gazu w jakim był, bo uważam że Mikołaj osiągnął naprawdę świetną formę...
Dlaczego aż chcę 6 nowych graczy? bo konkurencja się znacząco wzmacnia a poza tym jesteśmy w półfinale CC i ja chcę ponownie jechać do Rouen, tym razem na Finał, Finał jest w naszym zasięgu ! tylko trza 2-3 graczy dorzucić pokroju Bescha...
Profesorze, Trenerze nie spieprzcie tego...
A ja bym jeszcze z tego wypisanego przez klekota skladu kilka nazwisk wycofał ,bo nie trenowali !!! a do nich dolozył 3 bramkarzy ,bo bedzie gral tylko 1 których siły fizyczne liczne są inaczej niz zawodnika w polu ,więc sumując wszystkich trenujacych to garsta i nic tego nie zmieni-klekocie -co byś nie wyliczył trza na to spojrzeć niestety obiektywnie.
PS. Nie wiem czy Sarnik ,Ruton i Łukasz Kulik maja podpisane kontrakty???
Łukasz Kulik podpisał roczny kontrakt ,to pewne !
Ciekawe co z Sarnikiem ,Rutkowskim oraz z Wilczkiem i nie jestem pewny czy Wajda ma kontrakt??
Kulik, Sarnik, Ruton i Wilczek oraz Wajda mają ważne kontrakty na ten sezon... jaka "garstka" jaka wiekszość młodych z Krynicy ?
a doliczę jeszcze Seidlera który ma też kontrakt - naprawdę stawiam tezę że ślepa i zoologiczna nienawiść odbiera nie tylko umiejętność czytania i liczenia ale i racjonalnego myślenia !
Jak by nie liczyc ćwiczący zawodnicy w czerwcu i lipcu będą stanowil siłę druzyny w tym sezonie ,więc bedziemy oklaskiwać ich na meczach i cieszyć sie druzyny sukcesami napewno.Reszta dołączy do tych super przygotowanych i bedzie musiała sie dostosować a następne MP mamy pewne..
Jutro mecz z Sanokiem zobaczymy to przygotowanie-ale coś Michał jest nie pewny-"Michał Piotrowski (ComArch Cracovia Kraków):
- Codziennie mamy dwa ciężkie treningi na lodzie, czujemy to w nogach. Dlatego nasz pierwszy mecz sparingowy będzie odbiegał od tego, co będziemy prezentowali na początku sezonu ligowego. Wynik nie będzie sprawą kluczową, bo nie wszyscy jeszcze jesteśmy w formie. Jednak będziemy starali się zaprezentować jak najlepiej."
Dziś w Krakowie ma zjawić się Nick Sucharski, kanadyjski zawodnik z polskimi korzeniami.
Sucharski jest napastnikiem, urodził się w Toronto, ma 24 lata, przez kilka sezonów grał w uniwersyteckiej drużynie Michigan, z którą w sezonie 2006/2007 zdobył mistrzostwo. W roku 2006 był draftowany przez klub z NHL Columbus Blue...
info: [url=http://www.dziennik.krakow.pl/pl/sport/hokej/1163130-nowy-gracz.html]Dziennik Polski[/url] (reszta wiadomości płatna)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)