nie dalej jak w ubiegly piatek....
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
*REVENATOR* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Hefko Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Miejmy nadzieję, ze wkrótce dołączy na nas
> > reprezentant Francji Nicolas Besch, obrońca,
> > która grał w pierwszej piątce reprezentcji
> > Francji na mistrzostwach świata w Słowacji.
>
> Z tego co wiem to bardzo blisko ten zawodnik jest
> Sanoka??ale ok tez mozemy im podkupić jak oni nam
> Kolusza :)
no fajnie Sanok nie płaci za transfery ,które już "przeprowadził" nie płaci pensji i nagle reprezentanta Francji "ma blisko". Revenator jak Cię proszę nie wpadaj jak co roku w "histerię" okresu transferowego.
Norweg ,którego już mamy i Besch byli u nas rozważani/namierzani już dawno. Ja słyszałem o nich już pod koniec marca.
Teraz don Felippe ustalił budżet to i rozmowy ruszyły.
Naprawdę sądzisz ,że leżący na peryferiach , niestabilny finansowo, wymagający trwających kilkanaście godzin wyjazdów Sanok jest jakąkolwiek konkurencją wobec Cracovii, jeżeli Cracovia NAPRAWDĘ będzie go chciała danego zawodnika? Pasiuta , Kolusza itd...Cracovia też spokojnie mogła "mieć" tylko po prostu nie byli dla nas warci tyle aby forsować im warunki płacowe.
Khalid zostaw :)
on musi sobie ponarzekać :)
Khalid i Karvin nie wiem w którym momencie niby to wpadam w histerię ??stwierdzam ze Sanok tez jest zainteresowany i ze fajnie by im go było podkupić po stratach dwóch naszych kadrowiczów,nawet uśmiech był na końcu ???
Wiem raczej jedno ze spora grupa zawodników (powiem więcej ludzi tez :P) woli obiecanki i ,,złote góry '' niż realną kasę
Revenator. Francuza Cracovia "organizuje" od miesięcy. Jak możemy go Sanokowi "podkupić"?
Co najwyżej możemy go odpuścić jak ktoś da więcej niż Cracovia gotowa jest wyłożyć.
Khalid ok! wiesz więcej jesteś może bliżej spraw transferowych? ,ja tylko tyle co przeczytam i od kumpli (o Francuzie n.p. wiem dopiero od niedawna )
i to na pewno na duży plus ze robimy transfery tak by nikt nam nie podkupił zawodników(Brodawski) jest nawet taka taktyka ze zawodnicy którzy są wystawieni na transfery do Cracovii nie koniecznie do nas przychodzą ,a przychodzą tacy ktorzy nie byli na liście
Wywiad z Danielem Laszkiewiczem - [b][url=http://www.pasy.tv]www.PASY.tv[/url][/b]
*REVENATOR* Napisał(a):
> Khalid ok! wiesz więcej jesteś może bliżej
> spraw transferowych? ,ja tylko tyle co przeczytam
> i od kumpli (o Francuzie n.p. wiem dopiero od
> niedawna )
> i to na pewno na duży plus ze robimy transfery
> tak by nikt nam nie podkupił
> zawodników(Brodawski) jest nawet taka taktyka ze
> zawodnicy którzy są wystawieni na transfery do
> Cracovii nie koniecznie do nas przychodzą ,a
> przychodzą tacy ktorzy nie byli na liście
Reve! zostaw to prosze, narzekanie! tak jest i będzie! zbieraj kase i czas wolny. Jedziesz?To jest obcowanie:) nie tylko z druzyną:) Puchary:)
Sory ale przyznam ze nie rozumie was do końca a raczej tego zwracania mi uwagi ,ocenaim w miare obiektywnie i n.p. to ze odchodzą kadrowicze czy czołowi zawodnicy z Cracovii jak również to ze ze kuleje szkolenie młodych (ze tylko wspomnę brak drużyn juniorskich ,czy to ze nasi grają na Śląsku) TO MI SIĘ NIE PODOBA i tu kamyczek do naszych sterników
Jest tez i druga strona medalu ,CZYLI COŚ CO MI SIE BARDZO PODOBA .sa to n.p. długie kilkuletnie kontrakty bez wątpienia z najlepszymi z najlepszych :) (wymienię tylko Radzik czy L.L.),kolejna sprawa to sciąganie zawodników z polskimi korzeniami jak równiez dobra polityka transferow(nie przepłacamy i dajemy realne transfery ,nie takie by zniszczyć hokeja jak n.p. Sosnowiec czy Janów)
Chciałbym zebyscie tez zrozumieli jedno ze n.p . dziś faktycznie ponarzekam czy pomarudzę bo n.p. odszedł jakiś kadrowicz? ,ale jutro być moze będzie pochwała ,za swietny transfer ??
Faktycznie może i mi się w dupie poprzewracało bo chcę idealnego zespołu??:P)
Z wypowiedzi Szanownego Khalida wynika że Cracovia wybiera sobie sama kogo chce, a Tychom, Sanokom i Uniom rzuca tylko ochłapy :)
Czyli nie jest źle... :) Ufff.... To dobrze, bo już się nieco martwiłem :D
Leesior Napisał(a):
> Z wypowiedzi Szanownego Khalida wynika że
> Cracovia wybiera sobie sama kogo chce, a Tychom,
> Sanokom i Uniom rzuca tylko ochłapy :)
> Czyli nie jest źle... :) Ufff.... To dobrze, bo
> już się nieco martwiłem :D
:)
...ale niestety nie to z mojej wypowiedzi wynika.
Ja pisałem tylko o tym ,że Cracovia nie forsuje płac i cen za Polskich hokeistów. Skończyło się to rok temu.
Jest wyraźne przyzwolenie aby zamiast przepychać się na rynku gdzie jest zaledwie kilkudziesięciu naprawdę dobrych Polskich graczy, ściągać z zagranicy (a zwłaszcza ściągać Polonusów)
Drogi Khalidzie w Polsce jest kilkunastu dobrych graczy... tak uważam
Mam pytanie czy ktos byłby w stanie napisać w jakim składzie obecnie ćwiczy Cracovia ?
Podobno Kostuch i Martynowski znowu przyjadą w sierpniu ?
Jak dla mnie Brodawski następcą Noworyty, Kulik zastepcą Landowskiego, a co dalej ?
żeby nie być czarnowidzem słyszałem ale slyszałem że MPiotrowski ma problemy zdrowotne, stąd pytanie czy ktoś moze podać kadrę ćwiczącą Cracovii na dziś ?
Hefko napisał że Besch u nas ale mnie sie wydaje że Sanok płaci więcej niz Cracovia - patrz casus Kolusza !
Trenują aktualnie :
[b]Bramkarze:[/b]
Rafał Radziszewski
Mateusz Kulig
Ondřej Raszka
[b]Obrońcy:[/b]
Mariusz Dulęba
Patryk Wajda
Łukasz Sznotala
Krzysztof Kozak
David Brodawski
Patrik Prokop
Łukasz Wilczek
Łukasz Kulik
[b]Napastnicy[/b]
Damian Słaboń
Petr Dvorak
Daniel Laszkiewicz
Sebastian Witowski
Leszek Laszkiewicz
Łukasz Rutkowski
Michał Piotrowski
Sebastian Biela
Piotr Sarnik
Michał Karcz
Bryła Marek
Paweł Kosidło
cztery piątki są, więc jakby nie patrzeć to i tak już jest więcej niż połowa ligi będzie miała w jakimkolwiek momencie sezonu :)
Pod koniec lipca dojedzie jeszcze Kostuch i Martynowski. Do tego jeszcze testowani zawodnicy z których może ze 2 zostanie. Tylko jakiegoś profesora na obronę by pasowało. Może ten francuz do nas trafi ?
Do obrony to nawet nie jeden by się przydał.
Zebrał się już może pzhl w sprawie Chmielewskiego? Wie ktoś coś na ten temat?
Nic nie wiem.
Myślę, że nie ma powodów do paniki, choć faktycznie doświadczony obrońca by się bardzo przydał!
qsss Napisał(a):
> Nic nie wiem.
> Myślę, że nie ma powodów do paniki, choć
> faktycznie doświadczony obrońca by się bardzo
> przydał!
Dwóch doświadczonych obrońców...
Brodavski akurat jeszcze z nami nie trenuje...
Według sporządzonej przez PZHL listy transferowej pozbywamy się Pawła Kosidły i Filipa Simki... moim zdaniem bardzo szkoda... :(
link: [url=http://hokej.net/pl/news,artykul,5,26553,lista-transferowa-po-sezonie-201011.html][hokej.net][/url]
Zastanawiam się jakie transferowe asy mamy w rękawie, że na tej liście jest Simka, Kosidło i Guzik. Chyba, że redukujemy skład do 3 piątek;)
neon80 Napisał(a):
> Brodavski akurat jeszcze z nami nie trenuje...
no fakt. Szkołę jeszcze kończy.
Ale jest młody Czech.
Co do Kosidły to jest na liście transferowej bo jeszcze niema kontraktu a chcemy go wykupić. Normalnie trenuje z nami.
bodaj hefko napisał na tym forum że Nicolas Besch jest blisko Cracovii, a ponieważ jest cisza w tym temacie juz ładnych pare dni ta ja uwazam po transferze Teddiego da Costy do Tychów że równiez Besch ma bliżej do Tychów niż do Cracovii ! oczywiscie obym się mylił ale cos mi sie wydaje że dla Tychów bedzie to idelany zawodnik na miejsce Sokoła a my ? my żyjemy mitem że Rohacek da radę, jak sie udało zrobić druzynę z wynalazków rok temu to dlaczego ma sie nie udac w tym roku ? a ja uważam że sie nie uda bo nic dwa razy sie nie zdarza a poza tym konkurencja wzmacnia sie mocniej niz w ubiegłym roku i to kosztem nas (patrz Pasiut) a ponadto uważam iż fakt iz tacy zawodnicy jak Kostuch i Martynowski nie trenuja w lecie z druzyną zwiastuje iż będą grali w sezonie gorzej niz w ubiegłym roku - nie da sie bez przygotowania letniego kolejny sezon grac na wysokim poziomie... wg mnie
i w ogóle uwazam iz ci zawodnicy nie traktują hokeja na poważnie (podobno Kostuch ma jakąs superową robote w Kanadzie) jak by stawiali na hokej poważnie to trenowali by w Krakowie po to aby za rok grac w Szwecji, Niemczech czy Czechach a tak to goście mają niezłą kasę przy tradycyjnie minimalnym wysiłku ot życie... i brak konkurencji
Obecna sytuacja niestety coraz bardziej zaczyna przypominać tą z lata 2006 a nie 2010, czyli działanie spokojne, bo nikt nam nie podskoczy niż przemyślaną reorganizację składu. Faktem jest jednak, że ostatnie lata (i u nas i u innych) dowodzą, że ważniejsza jest jakość wzmocnień niż ilość. Sprowadzenie powiedzmy dwóch gości, którzy będąc na lodzie naprawdę potrafią zrobić różnicę jest lepsze niż sześciu grajków o "normalnym poziomie PLH". I w tym jeszcze pozostaje nadzieja. Jeśli chodzi o Kostucha i Martynowskiego, to są rzeczywiście jaja, jeśli tak to jest jak pisze Klekot, o tyle to dziwne, że np. z tego powodu podobno upadł swego czasu transfer Kacira, dziwne, że Rudolf teraz pozwala sobie na takie sytuacje - naszych Kanadyjczyków obronić może tylko forma jaką zaprezentują w nowym sezonie, ale i tak z profesjonalizmem to ma niewiele wspólnego, zwłaszcza, że kasę za te miesiące zapewne normalnie dostają. Co do Kłysa, to ja jednak uparcie twierdzę, że najlepszy obrońca PLH sezonu 2011/12 jest u nas i okaże się nim Patryk Wajda :)
Klekot! Przestań już pierdolić farmazony!!!!
To, że Ty się z nim nie zgadzasz, nie znaczy, że inni się z nim nie zgadzają. Wyluzuj, bo Ci żyłka pęknie.
Tylko z tego co mi wiadomo to w Kanadzie jak i Stanach hokeiści sami trenują, a spotykają się dopiero na lodzie
Panowie,
Nie ma się co zbytnio na nich napinać. Z tego co wiem to Dawid i Rafał trenują w domu bardzo mocno z indywidualnymi trenerami, będąc cały czas w kontakcie z Rudim, który się na to zgodził. Więc cała sprawa jest w miarę zorganizowana i myślę, że nie ucierpimy na tym. Wracają do nas na początku sierpnia podobno.
Apis Napisał(a):
> Klekot! Przestań już @#$%&ć farmazony!!!!
Co to za buracki wpis???
Połóż kolego argumenty na stół, zamiast obrażać instytucję ;-).
Podbijam posta klekoczącego...
Do Klekota, Baranyk w każdym roku się sam przygotowywał...
Albo jest druzyna i wszyscy trenuja razem albo kazdy sobie rzepke skrobie???
na lodzie będą razem....
Ja mówię jak Kolega galop.Może Ty Jaśnie Wielmożny Panie Marcinie wiesz Więcej niż CIA wie od prezydenta USA ale to w niczym nie poprawia samopoczucia hokejowemu bractwu.Jak kurwa chcemy promować hokej skoro jego krakowscy kibice których nie ma zbyt wielu (jak to na innym wątku słusznie napisano) są traktowani po macoszemu.Na ogólnodostępnych mediach pełno informacji o nowych transferach piłkarskich Cracovii ale nikt tam nie wie że w ogóle jest jakiś Mistrz Polski w hokeju.Ja np. z takich czy innych powodów mało meczów mogę zaliczyć ale dlatego bym karnet zapiął.I serce spokojne i jakby co to przypędzę jak będę mógł. ... Co roku nas kibiców hokeja się traktuje jak gówno tak jakby trudno było coś napisać oficjalnie.tak czy tak.Jak dbacie o publikę Panie Marcinie (mam wrażenie że blisko związany z klubem) taką macie frekwencję.Można by lepszą może zrobić ??? Ale czy z takim podejściem ??? " Na lodzie będą razem..."A my znowu z radością będziemy na trybunach ...Tylko Panowie czy tak musi być ? Wszędzie się żyje transferami I ja też może bym kogoś nakręcił tekstami o transferach może kolo wiślak by się znowu wybrał ale MUSI COŚ BYĆ w prasie a nie takie gówno jak teraz !!! To jest jak krzyk rozpaczy ! Nie ma piłki to nawet inni się pytają : Ty ale wy macie przecież hokej i Mistrza to co ze składem ? A ja że taaa jest ...............................................................................................................................................:(
Rozbawiłeś mnie.
Jestem takim samym kibicem Cracovii jak TY.
Z klubem jestem związany emocjonalnie jak TY.
Ja tylko syna zaprowadzam na treningi hokeja i czasami z kimś słowo zamienię.
Nie mam wpływu na publikę oraz transfery :)
Ja w tym nie widzę nic zabawnego. Po prostu się pomyliłem co do Ciebie....
Teraz trenują w kilku a potem wszyscy czapkują Rohaczkowi jak to świetnie przygotowuje kondycyjnie zawodników w lecie.
5 dni później
Ostatecznie co roku wynik jest super i o taki mi chodzi.Zapis w polskiej historii-medal szacunek wielki !!!!!.A czy z- tak -para gównianym podejściem mamy szanse na więcej ? Czy nasi rywale też tak mają czy też może normalnie,profesjonalnie pełnymi zespołami ćwiczą ? Prezes deklaruje zakup piłkarza do miliona Euro ...O kurka niech nam da na dwóch/trzech no może więcej takich ostrych i paru naszych młodych to czapką nakryjemy taki na przykład Red Bull Salzburg z ich całym wzorowym szkoleniem czy pykniemy wschodnich braci żeby im kompleks wrócił jak nasi pod Moskwę podchodzili........No dobra wiem ....marzenia........Przepraszam,poniosło.....
Brodawski dołączył do Cracovii [url=http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/brodawski_dolaczyl_do_mistrzow_polski](LINK).[/url]
Comarch Cracovia planuje dalsze wzmocnienia. W lipcu na testy ma przyjechać aż czterech zawodników z Kanady. Dwóch z nich również ma polskie korzenie.
więcej-http://sport.onet.pl/zimowe/hokej/plh-david-brodawski-podpisal-kontrakt-z-cracovia,1,4772850,wiadomosc.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)