O młodszych ? Tylko co to znaczy "młodszych" o szkolenie w ogóle ? To jak się nie mylę to jest wielka,przeolbrzymia chujnia biorąc pod uwagę finansowe możliwości Prezesa.Chciałbym żeby za życia wyjść na czoło w ilości tytułów mistrzowskich nawet jeśli to plastikowa liga jak to ktoś określił,ale jak ktoś mądrzejszy mówi o młodziakach w Cracovii to mi się jakoś tak dziwnie robi w brzuchu jak przed maturą i to nie jest nic dobrego.A przecież po tych osiedlach tyle się wałęsa dzieciaków i tylko im pokazać jak to robił Roman Steblecki.Lodu ja nie zbuduję ale nowe łyżwy może by mnie było stać zasponsorować i nic za to nie chcę żeby nie było.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Zdaje się że kolega marcinksc wie co i jak to może gdyby można było coś pomóc to ja proszę o info.
`
U nas nikogo nie interesuje szkolenie młodzieży,zostało moze 9 ciu -14-15 latków jeszcze po Monteanie i kilku trochę starszych wszyscy "plątają" się po Oświęcimiu i Katowicach ,jeden 15 latek szkoli się w Czechach-jak dlugo pociągnie to tez nie wiadomo (kasa).Żaczkow trenują Urban i Cieslak ,nie brakowałoby chętnych do tenowania tylko nie ma ich kto trenować ,a brak profesjonalizmu,zaintersewania nimi i lekceważące podejście klubu do ich zapalu jest odpowiedzią że hokeistów w Polsce jest coraz mniej . R.Steblecki znając podejście klubu do szkolenia mlodziezy - swojego syna nawet nie uczył jeżdzić na łyżwach,żeby czasami się nie zaraził hokejem- wynika z tego,że długo ,dlugo nie bedziemy mieli następcy Romana. Wielka to porażka polskiego hokeja oraz tak szanowanego i utytułowanego klubu jakim jest Cracovia.
Ech ja to się staram zapominać złe rzeczy :) pamiętam jak Romek Steblecki zapiął bodaj 6 czy 7 bramek Stoczniowcowi byłem tam jeśli kiedyś zapomnę dużo to to bym chciał pamiętać.Nie pierwszy seks nie pierwsza miłość (nieudaną) nie jak w chudych latach wszyscy nas tłukli ale jak nie byliśmy silni a z dominującym Janowem przy absolutnie pełnej ryczącej hali daliśmy rady na 2:1.takie tłumy były że potencjalny nieboszczyk nie mógł upaść na ziemię.Naprawde taki tłum.I Polonia Bytom z nimi mistrzami Polski dalismy rade 2:1.Widziałem jak Roman najeżdżał na bramkę tak ob niechcenia na luziku charakterystycznie przekładał łyżwy ui krążek a kolo w bramce już był zesrany bo wiedział że puści, Roman jechał na luziku no mam to przed oczami.Potem mały myk nadgarstkiem i trzepot siatki.No kurwa serce sie raduje.Sorki jak kogoś obraziłem bo nieco wypity jestem.
`
staban Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> U nas nikogo nie interesuje szkolenie
> młodzieży,zostało moze 9 ciu -14-15 latków
> jeszcze po Monteanie i kilku trochę starszych
> wszyscy "plątają" się po Oświęcimiu i
> Katowicach ,jeden 15 latek szkoli się w
> Czechach-jak dlugo pociągnie to tez nie wiadomo
> (kasa).Żaczkow trenują Urban i Cieslak ,nie
> brakowałoby chętnych do tenowania tylko nie ma
> ich kto trenować ,a brak
> profesjonalizmu,zaintersewania nimi i
> lekceważące podejście klubu do ich zapalu jest
> odpowiedzią że hokeistów w Polsce jest coraz
> mniej . R.Steblecki znając podejście klubu do
> szkolenia mlodziezy - swojego syna nawet nie
> uczył jeżdzić na łyżwach,żeby czasami się
> nie zaraził hokejem- wynika z tego,że długo
> ,dlugo nie bedziemy mieli następcy Romana.
> Wielka to porażka polskiego hokeja oraz tak
> szanowanego i utytułowanego klubu jakim jest
> Cracovia.
Smutne to !!! nie chce się wierzyć???
cracovia:)
pasiasty68 Napisał(a):
> Ech ja to się staram zapominać złe rzeczy :)
> pamiętam jak Romek Steblecki zapiął bodaj 6 czy
> 7 bramek Stoczniowcowi byłem tam
Bramek było SIEDEM, a wynik 14:1.
Aż mi żal było bramkarza Stoczni, bo chciał chłop z lodu zjechać, ale mieli tylko jednego i nie maił kto za niego wejść...
Za bramką stałem :)
Hop, hop.. hop, hop...... Halo, halo, halo......... Echo, echo, echo...............
Cisza .... spokój....
Chciałoby się powiedzieć, że 'przed burzą', ale jakoś mi się nie wydaje.
Nasza obrona. Niech ktoś poprawia, jeśli coś jest źle.
[color=#FF0000]Konrad Guzik
Tomasz Landowski[/color]
Patrik Prokop
Łukasz Sznotala
[color=#FF0000]Filip Šimka (?)
Jiři Raszka
David Hoda[/color]
Mariusz Dulęba
Łukasz Wilczek
Patryk Wajda
[color=#FF0000]Jarosław Kłys
Partyk Noworyta[/color]
[color=#00FF00]Krzysztof Kozak
Łukasz Kulik[/color]
12 mar 2011
marcin_ksc Napisał(a):
> dziś przyjechali się pokazać dwaj młodzi
> zawodnicy. jeden z 1 ligi czeskiej a drugi z
> norwegii. Mają chyba polskie paszporty.
>
> edit: jeden to David Brodawski i grał w 8
> drużynie norweskiej ekstraklasy(?) Rosenborg
> Elite w 45 spotkaniach zaliczył 4 asysty.
to chyba obrońca.
Obrońca. Ale jak się z nim sprawa rozwinęła?
[url=http://eliteprospects.com/gallery.php?statsleague=Slovakia&player=17189&team=&year=&status=&leagueid=&season=]Profil 1.[/url]
[url=http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=96181]Profil 2.[/url]
Możemy zapomnieć o Polskich zawodnikach z wyszej półki (n.p kadrowicze )tak było w ubiegłym sezonie ,poza tym inne kluby zawsze nas przebiją ?!Pozostała zagranica i gracze z Polskimi paszportami ,z tym ze tu jet ryzyko ?
Może by tak Gonerę do Cracovii to doświadczony obrońca i raczej nikt go nie podkupi bo już swoje lata ma :P
Gazeta Krakowska piszę dziś ze do Cracovii będą dwa ,,rzuty'' hokeistów i ze jeden ma być w tym tygodniu ,drugi w sierpniu .Ponoć mamy być zadowoleni z tych transferów?? ,to w kontekście ,gry w Pucharach w Doniecku (jak na razie kolejny nie wypał z obrońcą Rompkowskim)
Pisze tez ze Łopuski raczej jest bliszy odejscia :( oraz ze jest spora grupa z Polskimi paszportami ,problem by byli pokroju Kostucha?!?!bo jak na razie to jest kadrowo -bardzo ciulowo !!,to odnośnie ubiegłego sezonu ,a w nadchodzącym powinniśmy być nawet silniejsi !
Liczyłem, że Łopuski zostanie. Trudno.
Liczę, że [b]może[/b] przyjdzie Chmielewski. Zobaczymy.
W tym momencie jest źle kadrowo. Trzeba przyznać.
Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej i tak jak mówisz będziemy silniejsi. Trzeba wierzyć.
reborndragon Napisał(a):
> Obrońca. Ale jak się z nim sprawa rozwinęła?
>
> Profil 1.
> Profil 2.
[url=http://pointstreak.com/prostats/playerpage.html?playerid=4169046&seasonid=6796]Profil 3 :)[/url]
Nadzieja hokeja czeka na decyzję centrali
.
Comarch Cracovia potrzebuje przynajmniej sześciu zawodników, by rywalizować nie tylko w polskiej lidze, ale i półfinale Pucharu Kontynentalnego. - Wkrótce będą pierwsze transfery - obiecuje Rudolf Rohaczek, trener mistrzów Polski.
Czeski szkoleniowiec w poniedziałek spotkał się z wracającym z urlopu Jakubem Tabiszem, wiceprezesem klubu. - Rozmawialiśmy o wzmocnieniach. Usłyszałem, ile pieniędzy mamy na ten cel i jak będzie wyglądała nasza strategia. Teraz kilka dni musimy się zastanowić, z których opcji skorzystamy - mówi Rohaczek.
W pierwszej kolejności krakowian może wzmocnić Aron Chmielewski. Po sezonie zawodnik został wybrany odkryciem ekstraligi i najlepszym juniorem. Galę, na której odebrał statuetki, opuszczał w towarzystwie działaczy Cracovii.
Transfer najlepszego polskiego zawodnika młodego pokolenia hamuje jednak trzyletnia umowa ze Stoczniowcem Gdańsk, który nie wystawił zespołu seniorskiego i grać będzie jedynie w Centralnej Lidze Juniorów. - Nikomu nie zamykamy drogi rozwoju. Wręcz przeciwnie, jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje dotyczące naszych najbardziej utalentowanych zawodników. O pieniądzach nie będę rozmawiał z dziennikarzami. Mam nadzieję, że już niedługo do hokeja wejdzie profesjonalizm i za zawodników wreszcie zacznie się płacić tak jak w innych dyscyplinach. Na razie oficjalnej oferty z Cracovii nie dostałem - zapewnia Marek Kostecki, prezes gdańskiego klubu.
Chmielewski w zapewnienia prezesa nie wierzy, bo ten od trzech miesięcy nie płaci mu pensji. Dlatego złożył do Polskiego Związku Hokeja na Lodzie pismo o rozwiązanie kontraktu. Decyzja ma zapaść w przyszłym tygodniu. - Na słowach tego pana już się przejechałem. Czasem ich dotrzyma, ale częściej nie. Przez to od trzech miesięcy żyję za 700 zł stypendium. Nie mogę trenować z innym klubem, a prezes ma alibi, bo wystawił zespół juniorski. Chcę się rozwijać, grać w zespole mistrza Polski, gdzie jest dobry trener i godne warunki. Niestety, to wciąż niepewne i chyba będę musiał długo czekać na rozwiązanie tej sytuacji - podkreśla 19-letni hokeista.
Kolejni nowi hokeiści powinni pojawić się w sierpniu, kiedy do Krakowa przyjedzie grupa Kanadyjczyków polskiego pochodzenia. Trener Rohaczek liczy, że spośród nich wybierze dwóch, może trzech, którzy wzmocnią zespół podobnie jak przed rokiem zrobili to ich rodacy Rafał Martynowski i David Kostuch.
W rozgrywanym w Doniecku półfinale PK Cracovia zmierzy się z dwoma zespołami z Wyższej Ligi, która jest zapleczem KHL. - Łącznie potrzebujemy przynajmniej po trzech obrońców i napastników, którzy pozwolą nam rywalizować z drużynami ze Wschodu - kończy Rohaczek.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
David Brodawski z Norwegii nowym obrońcą naszych Złotych Mistrzów ! :)
http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/mistrzowie_maja_nowego_obronce
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)