Co jakiś czas jeżdżę do Oświęcimia. Godzina jazdy w jedna stronę.
Jak się w Cracovie korek trafi, to 10 km jedzie się godzinę.... albo i dłużej.
Oświęcim pewno w przyszłym sezonie skończy jak Sanok albo i Zagłębie.... Co to miało nie być. WOW....
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
oj kaczka kaczka...pojechałeś z nimi jak z gównem.
naprawdę przykro to czytać.
skąd ty człowieku wiesz jak wygląda ich choćby sytuacja rodzinna ? materialna ?
Jarek ma małego syna i może chce mu więcej czasu poświęcić ?
A jak Noworyta rzucał się pod krążki to tez był be ? Walcząc dla Cracovii mógł zostać kaleką !
Ja się tez chlopakom nie dziwię,podobno już w zeszłym roku chcieli odejść.Nikt nie wie jak z nimi Tabisz rozmawia może nie chce się zgodzic na ich propozycje , wszystko wygląda cacy na odleglość a oni poprostu maja juz dość łaski i potrzebuja się "przewietrzyć".Codzienne dojazdy to też mordownia.
KONIECZNIE przedłużyć kontrakty z Damianem Słaboniem i Rafałem Martynowskim! To jedni z moich ulubionych hokeistów w PLH!!!
Na rynku transferowym mówi się np. o zainteresowaniu Cracovii Aronem Chmielewskim.
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> oj kaczka kaczka...pojechałeś z nimi jak z
> gównem.
> naprawdę przykro to czytać.
> skąd ty człowieku wiesz jak wygląda ich choćby
> sytuacja rodzinna ? materialna ?
>
> Jarek ma małego syna i może chce mu więcej
> czasu poświęcić ?
> A jak Noworyta rzucał się pod krążki to tez
> był be ? Walcząc dla Cracovii mógł zostać
> kaleką !
Nie pojechałem jak z gównem, tylko prawdę napisałem Drogi Marcinie. W tym wywiadzie Jarek nie mówi o sytuacji rodzinnej (choć zgaduję, że wszyscy zdrowi, ale to nieważne, nie mówi o tym) ani materialnej. To co tam czytam, to że mu ciężko dojeżdżać, więc jak sobie przypomnę, że kiedy przechodził do nas z Torunia, dojazd był ponoć wielką zaletą, więc obiektywnie stwierdzam, że szuka sobie jakichś bzdurnych powodów nie wiadomo po co i kręci. Pisałeś, że w klubie był i się ładnie pożegnał, no ale z kibicami to zapomniał trochę się ładnie pożegnać, przynajmniej na razie, no chyba że chcesz mi powiedzieć, że zawodnik udzielając wywiadu nie wie, że kibice to mogą przeczytać. Co do małego syna napiszę Ci tak - nie pitol chłopie. Sam też mam małą córeczkę i co dzień zasuwam z pracy do domu, żeby z nią jak najwięcej czasu spędzić. Nie wiem jak u Ciebie ze znajomymi posiadającymi małe potomstwo, ale jak patrzę po swoich znajomych to ludzie czasem odbierają dziecko ze żłobka czy przedszkola o 17 czy nawet 18, bo oboje muszą pracować, i mają tak naprawdę godzinę do trzech na pełne życie rodzinne, zanim maleństwa idą się kąpać, spać itd. Sam na szczęście nie jestem w takiej sytuacji bo żona jeszcze nie pracuje, więc jest z małą w domu. Ale dolicz sobie do tego, że jak ktoś musi, to na żłobek u nas się czeka półtorej roku, jak musisz szybciej to prywatny - kasa, w przedszkolach jest mniej miejsc niż chętnych, sporo ludzi wozi dziecko naprawdę spory kawałek od domu do żłobka, czy przedszkola i się cieszą, że mają miejsce. Więc proszę Cię, nie #@$&% mi tu, że biedny Pan Jarek ma przez Klub i fakt pracy w Krakowie ograniczone możliwości kontaktu z dzieckiem, bo takiej pierdoły nie uzasadnisz w żaden racjonalny sposób. Potrzebuje więcej - oki, spoko, ale o tym też nie mówi, powtórzę, mówi że ma męczące dojazdy! Więc stwierdzam - jak chciał grać u nas, to dojazd był argumentem za, teraz nie chce i nagle ten dojazd jest argumentem przeciw, wniosek dla mnie prosty - bajki Pan gadasz Panie Kłys i szukasz wymówek, a przecież można powiedzieć wprost, skończyłem kontrakt, było dobrze, idę gdzie indziej, po co wymyślać głupie powody, że niby tak źle było. Poza tym naprawdę jestem pewien, że dojeżdżał, bo chciał, jakby nie chciał, to by mieszkał w Krakowie. Co do tego, że Tabisz go źle traktował się nie odniosę, bo tego w żaden sposób Jarek też nie zasugerował. No i nie zgodzę się z tym, że użyłeś liczby mnogiej, jakimi "nimi" - do Patryka nic nie mam, bo nie wygaduje bzdur w wywiadach. Powiem więcej Noworyta z Wajdą to moi ulubieni obrońcy u nas i to że Noworyta być może odejdzie nic tu nie zmienia - szkoda, ale dużo powodzenia! I za jego ofiarne często interwencje też jestem mu ogromnie wdzięczny. W ogóle i Jarkowi i Patrykowi dziękuję za te lata gry, medale, mistrzostwa i dużo radości, jaką mi i nam wszystkim dawali swoją grą, a moje wpisy są jedynie na temat narzekania Jarka, który jak już udziela wywiadu, to jeśli rzeczywiście odchodzi, zamiast pożegnać się porządnie z kibicami wymyśla jakieś bezsensowne pseudopowody.
PS: ale to już taki mały wtręt kibicowski, co do naszych rywali, nie do hokeistów - jeśli chodzi o "powstawanie czegoś fajnego w Oświęcimiu" przypomniałem sobie, że Radwański też poszedł tworzyć "coś fajnego w Sanoku", kropka w kropkę ;)
Dziś w DP napisano, że nic nie jest przesądzone i być może nasze "wrzuty" pod adresem p. Kłysa są niepotrzebne.
Pewno że nic nie jest przesądzone.
Panowie Kłys i Noworyta - zostańcie !
kaczka - mierzysz wszystkich swoją miarą. powiem ci tyle że ja żeby mieć więcej czasu dla syna, to pracę zmieniłem. Kosztem zarobków pracuje do 15 i sobota wolna. życie.
Tutaj Panowie to podejrzewam , że największe jaja to robi nasz kochany tABISZ !
Eh.. kuźwa... O lidze austriackiej coś Profesor opowiada, a kłopoty są z utrzymaniem podstawowych obrońców.
Spokojnie... nie ma co się spinać. Zobaczymy jak będzie! Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby złotą drużynę osłabiać, szczególnie po tym co Profesor mówił! Będzie dobrze :)
7ART7 Napisał(a):
> Tutaj Panowie to podejrzewam , że największe
> jaja to robi nasz kochany tABISZ !
Tak... jasne, za opóźnienia w przebudowie ronda Ofiar Katynia odpowiada też Tabisz. Jakże to wszystko proste w mniemaniu 7ART7 i jemu podobnych.
torreador Napisał(a):
> Tak... jasne, za opóźnienia w przebudowie ronda
> Ofiar Katynia odpowiada też Tabisz. Jakże to
> wszystko proste w mniemaniu 7ART7 i jemu
> podobnych.
Kuba? To Ty? :D
Tak jam Ci to!
Tekst z: dziennik.krakow.pl
Wyróżniający się zawodnicy mistrza Polski Comarch Cracovii przedłużyli kontrakty. Bramkarz Rafał Radziszewski związał się z klubem na trzy lata, Leszek Laszkiewicz - na dwa lata.
Radziszewski bronił świetnie przez cały sezon. - Cieszę się, że będę mógł dalej reprezentować barwy Cracovii. Zostaliśmy mistrzami Polski i będziemy chcieli obronić tytuł. Spróbujemy pokazać się z jak najlepszej strony w Pucharze Kontynentalnym - mówi Radziszewski.
Od sześciu lat czołowym zawodnikiem Cracovii jest Leszek Laszkiewicz. - Zostaje na kolejne dwa lata. Sygnalizowałem już wcześniej, że nie mam zamiaru ruszać się z Krakowa. Dobrze czujemy się tutaj z rodziną, córka chodzi do szkoły. Mamy dobrą drużynę, świetnego sponsora. Słyszałem o propozycjach z innych klubów, ale powiem szczerze, że nie brałem ich pod uwagę - powiedział zawodnik.
O dwa lata przedłużyli też kontrakty Michał Piotrowski i Sebastian Witowski, o jeden rok Sebastian Biela. [b]Dwaj Kanadyjczycy Dawid Kostuch i Rafał Martynowski mają dwuletnie kontakty i nadal grać będą w "Pasach"[/b]. Blisko podpisania umowy jest grający w Cracovii reprezentacyjny napastnik Damian Słaboń.
Jak widać trzon zespołu zostanie. Nie wiadomo, czy w zespole zostaną dwaj reprezentacyjni obrońcy Jarosław Kłys i Patryk Noworyta. Na co dzień mieszkają w Oświęcimiu, na treningi i mecze dojeżdżają do Krakowa. - Byłem na rozmowach w Cracovii, ale nie podjąłem jeszcze decyzji. Te dojazdy są bardzo męczące, ale żal byłoby opuszczać "Pasy", bo atmosfera w zespole jest super - powiedział nam Kłys, który wczoraj udał się na zgrupowanie reprezentacji do Warszawy. W kadrze jest aż ośmiu zawodników Cracovii. (AS)
Tak więc qssss spokojnie;)
Tak na marginesie dodam, że irytuje mnie fakt iż na oficjalnej stronie sekcji hokeja w rubryce ze składem nie ma przy nazwisku do kiedy dany zawodnik ma kontrakt.
agent44 Napisał(a):
> > Tak na marginesie dodam, że irytuje mnie fakt iż
> na oficjalnej stronie sekcji hokeja w rubryce ze
> składem nie ma przy nazwisku do kiedy dany
> zawodnik ma kontrakt.
Mnie to irytuje od 1906 roku :)
Leesior Napisał(a):
> agent44 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > > Tak na marginesie dodam, że irytuje mnie fakt
> iż
> > na oficjalnej stronie sekcji hokeja w rubryce
> ze
> > składem nie ma przy nazwisku do kiedy dany
> > zawodnik ma kontrakt.
>
> Mnie to irytuje od 1906 roku :)
Sędziwy jesteś, ciekaw jestem ile miałeś lat jak zaczęło Cię to irytować ? :D Może masz jakiś screen oficjalnej z 1906 roku ? :D
Nie mogłem się powstrzymać ! :D
1.Radziszewski -2014
2.D.Laszkiewicz -2012
3 .Kostuch -2012
4.Prokop-2012
5.Witowski-2013
6.Piotrowski-2013
7.Biela-2012
8.L.Laszkiewicz-2013
9.Martynowski -2012
Ekipa niezła ,choć jeden obrońca jak na razie ,no może dwóch ??:)w końcu Witowski to uniwersalny hokeista
Ponoć jestesmy tez zainteresowani Patrykiem Kogutem z Janowa ???
Jedni odchodzą drudzy przyjdą trzeba druzyne przewietrzyć !
Rohaczek się nie przejmuje: "Chcielibyśmy nadal iść tropem kanadyjskim. Mamy za oceanem paru ludzi, którzy nam pomagają w szukaniu graczy z polskimi korzeniami. Tacy zawodnicy z polskimi papierami są też na wschodzie".-tak się niedawno wypowidział.
torreador Napisał(a):
> 7ART7 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Tutaj Panowie to podejrzewam , że największe
> > jaja to robi nasz kochany tABISZ !
>
>
> Tak... jasne, za opóźnienia w przebudowie ronda
> Ofiar Katynia odpowiada też Tabisz. Jakże to
> wszystko proste w mniemaniu 7ART7 i jemu
> podobnych.
tak mi się wydaje kolego sympatyczny :)
I tutaj w większości przypadków rozchodzi się o kontrakty ( nie tylko o kwoty $) a z tego co mi wiadomo to właśnie on takowe kontrakty przygotowuje.
Ale nie wnikam w takim razie, a informacji nie mam z pierwszej ręki.
COMARCH CRACOVIA KRAKÓW
PRZYCHODZĄ/ARRIVED:
ODCHODZĄ/LEFT:
ZAINTERESOWANIE/INTERESTED IN:
Tomasz Kozłowski - Napastnik - Zagłębie Sosnowiec
Krystian Dziubiński - Napastnik - Ciarko KH Sanok
ODEJDĄ (?)/LEAVING (?):
Jarosław Kłys - Obrońca - Aksam Unia Oświęcim (?)
Patryk Noworyta - Obrońca - Aksam Unia Oświęcim (?)
http://www.hokej.net/pl/plh/transfery/20112012/387/
Dziubinskiego bym nie bral, potem w PO z NT mozna sie zdziwic.
Kozłowskiego bardzo chętnie, od lat trzyma wysoki poziom w słabym Sosnowcu. Dziubiński ciekawy transfer, ale trzeba go dać do gry w bardzo dobrej piątce.
Co więcej, w komentarzach kibiców z Gdańska na hokej.net pojawia się stwierdzenie, że jesteśmy zdecydowani na Chmielewskiego.
z graczy krajowych absolutnym priorytetem powinno być pozyskanie Chmielewskiego ze Stoczniowca , drugim zawodnikiem który mołgby wrocic do bardzo dobrej formy przy Rohacku to .. Kolusz . Mam nadzieje ze dalej bedzie kontynuowany kierunek kandyjski bo cos mi sie zdaje ze tam jest wiecej graczy polskiego pochodzenia lepszych niż Kostuch do wyjecia ;)
A tu:
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,15,26085,bede-gral-dopoki-nie-zdobede-mistrzostwa-polski-.html
ciekawy wywiad z Romanem Simickiem.
Kilka ciekawszych fragmentów:
[i]Kraków miał cztery pełne piątki, którymi grał cały sezon. Do tego dodatkowi hokeiści na rezerwie. My cały sezon graliśmy na trzy piątki, a mecze dogrywaliśmy nawet na dwie. Jeśli gra się tak cały czas to zmęczenie w końcu musi przyjść. Nie byliśmy źle przygotowani. Treningi były w porządku, po prostu zabrakło sił.[/i]
[b]To samo mówię :) - cztery piątki plus jeszcze piąta to podstawa.[/b] Niech nawet cześć zawodników będzie słabsza, ale najważniejsze żeby byli. Już Rudolf ich poustawia :)
[i]Powiedziałem jakiś czas temu, że jeśli zdobędziemy Mistrzostwo to kończę karierę. Nie udało się, więc muszę grać dalej (śmiech). Dopóki nie zdobędę Mistrzostwa Polski, którego nie mam jeszcze w swoim hokejowym cv to będę grał dalej.[/i]
Jak MP to tylko w Cracovii :) Nie wiem jak tam nasi obcokrajowcy (Simka, Dvorak, Propkop), ale Simicek by się przydał.
[i]Mam propozycje z innych polskich klubów.[/i]
Ciekawe czy tez od nas...
dev Napisał(a):
> z graczy krajowych absolutnym priorytetem powinno
> być pozyskanie Chmielewskiego ze Stoczniowca ,
> drugim zawodnikiem który mołgby wrocic do bardzo
> dobrej formy przy Rohacku to .. Kolusz . Mam
> nadzieje ze dalej bedzie kontynuowany kierunek
> kandyjski bo cos mi sie zdaje ze tam jest wiecej
> graczy polskiego pochodzenia lepszych niż Kostuch
> do wyjecia ;)
Wyjęcie lepszych lub równie dobrych co Kostuch może graniczyć z cudem.
Dawno już pisałem coby Kostucha sklonować :)
Ciekawe jak z obrońcami z polskimi paszportami zarówno z za wschodniej granicy jak i za oceanu ??
Rohaczek na prawdę sporo dobrych rzeczy wprowadza do Cracovii jak i do Polskiej ligi i praktycznie co sezon zaskakuje nas czymś nowym .Teraz większość druzyn chce mieć tak jak Cracovia 4-5 formacji czy szukają po świecie zawodników z polskimi paszportami .
Leesior Napisał(a):
> Dawno już pisałem coby Kostucha sklonować :)
Po co? wystarczy sięgnąc po liczną gromade jego braci i kuzynów!
Ludzi grających w hokeja w USA czy Kanadzie z Polskimi korzeniami jest mnóstwo w takiej Mississaugui jest około 10 procent mieszkańców z Polskimi korzeniami, np. taki Wojtek Wolski, więc hokeistów też będzie. Ale nie zapominajcie o tym, że można ściągnąć 3 obcokrajowców i to właśnie dla dobra naszej ligi powinni być Kanadyjczycy czy Amerykanie...
PS może się okazać, że w Podhale wejdzie naprawdę duży sponsor!
MisiekMisiek Napisał(a):
> Ludzi grających w hokeja w USA czy Kanadzie z
> Polskimi korzeniami jest mnóstwo w takiej
> Mississaugui jest około 10 procent mieszkańców
> z Polskimi korzeniami, np. taki Wojtek Wolski,
> więc hokeistów też będzie. Ale nie
> zapominajcie o tym, [b]że można ściągnąć 3
> obcokrajowców[/b] i to właśnie dla dobra naszej
> ligi powinni być Kanadyjczycy czy Amerykanie...
>
> PS może się okazać, że w Podhale wejdzie
> naprawdę duży sponsor!
Kostuch i Martynowski to nie obcokrajowcy!
Chodzi mi o przyszły sezon w ECHL zawodnicy zarabiają po ok 500$ na tydzień, więc niech nikt mi nie mówi, ze nie będą grali w Europie za te 3500$ na miesiąc tylko, że większość naszych działaczy o czymś takim nie ma pojęcia...
MisiekMisiek pokazał że naprawdę za niewygórowane pieniądze można mieć zawodników nawet lepszych niż Kostuch i Martynowski...
aha jeśli chodzi O Chmielewskiego i Dziubińskiego uważam że to są pobożne życzenia bo kto za nich zapłaci ekwiwalenty lekko licząc 70 000 PLN za Arona i ze 140 000 PLN za Krystiana... a gdzie jeszcze kontrakty ?
jeśli chodzi o obrónców to lukę po odejściu Jarka i Patryka moim zdaniem z polskich wolnych zawodników zasypać mogła by para Sokół- Kotlorz ale nie wierzę że nie ma w świecie 2 obrońców z polskimi korzeniami którzy za porównywalne kontrakty nie chcieliby grać w Polsce.
Jesli chodzi o Kolusza to ja wolę zadzwonić po Kellego Czuya, który grał w Podhalu, ma polski paszport, górali nie było stać na jeg kontrakt, a gosc dzisiaj siedzi na ławce w ECHL, a w PLH miał średnią powyżej 1 pkt na mecz
... a Ja myślę, że Drzewiecki powinien się opamiętać i ładnie uśmiechając się do Tabisza prosić o powrót do Grodu Kraka ... Na pewno przydałby się drużynie.
Klekot Kelly po prostu wyjechał, nie dlatego, że go nie było stać, tylko miał jakieś sprawy w urzędach itd. i Kelly nie siedzi tam na ławie, tylko w 15 meczach miał 13 pkt i o dziwo 4 minuty kar:)
Dla dobrego przykładu proponuję ligę Włoska, gdzie Laszkiewicz był jednym z zawodników w ówczesnym gigancie, Milano Vipers. Mecze chodzą na Raisportsat w każdy czwartek był sezon zasadniczy. Tam gra w cholerę kanadyjczyków, którzy po prostu zarabiają lepiej niż u siebie, dodam, że w Europie podatki są niższe i gość potrafi bez problemu zarabiać niezłą kasę i nie musi nigdzie więcej pracować... Tylko, że Włosi mają super system w Kanadzie, a nawet w Włoskiej reprezentacji grał kuzyn Mike Peci:) Giusseppe:)
Drzewiecki niech siedzi w Gadńsku,bo tylko jak gra w Stoczni to cos o nim słychać,widocznie tam mu sluży powietrze.
akurat przypadkiem zajrzałem jakiś czas temu na stronę ECHL i ówczesnej kolejce Kelly nie grał, ale dzięki za sprostowanie, to tylko potwierdza że Kelly jest godzien uwagi... co do kulisów odejścia z Ntargu słyszałem inna wersję ale to w sumie bez znaczenia
a co do Drzewieckiego o intelekcie tego gościa świadczy wypowiedź tuż po odejściu z Cracovii, jej sens był mniej więcej taki, że w Cracovii nie mógł pokazać pełni swoich umiejętności bo był skrępowany.... dyscypliną taktyczną. Wg mnie byc może luźniejsza dyscyplina w Stoczni mu służy tylko nie wiem jak to przekłada się na wpływy na jego konto
PS zanim Drzewko miałby sie uśmiechać do Jakuba to najpierw powinien przeprosić trenera Rohacka za oszczerstwa które kolportował na jego temat
oj klekot klekot ... Ty jak zwykle wiesz swoje i nikt Cię nie przekrzyczy ;-)
Jeśli w Twojej ocenie człowiek nie ma prawa popełnić błędu to świadczy tylko o Twoim intelekcie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)