W razie odejścia Jarka lub/i Patryka lista potencjalnych zastępców moim zdaniem jest dość krótka (kolejność nieprzypadkowa): Borzęcki, Dutka, Zatko, Kapica, Labryga, Dronia, Flasar. Niby to aż 7 nazwisk, ale Borzęcki chyba w ogóle nie byłby zainteresowany, natomiast Zatko i dwóch ostatnich wątpię aby byli dostępni na rynku akurat dla nas, więc są trzy nazwiska. Pozostaje jeszcze znaleźć kogoś zza granicy, tu już się o nazwiskach nie wypowiadam,, natomiast stwierdzam (i potwierdzają to tegoroczne przykłady), że lepiej ściągnąć jednego super grajka niż 3 dobrych. W razie czego wg mnie akceptowalni jako uzupełnienie i nadzieja na rozwój w PLH są: Kotlorz, Dąbkowski, Bryk, Gaj, Skrzypkowski, Maj i Wanacki, ale żaden z nich nie jest w tym momencie dla mnie wyraźnym wzmocnieniem, choć jak popracowałby z Rudolfem i dostał dobrego do pary mógłby być. Podobno jeszcze Władk Bryniczka ma dobry potencjał, ale to już mówię nie swoje zdanie, lecz obiegową opinię. Jeśli chodzi o atak, to napadziorów, których bym widział u nas, wbrew pozorom, widzę jeszcze mniej, a to dlatego, że mamy najlepszy atak ligi, pełny skład, nie zapowiadają się osłabienia i do tego swoich młodych, którym należy się szansa grania. I napewno max dwóch-trzech (trzech to w przypadku, gdybyśmy się osłabili, kolejność znów nieprzypadkowa): Bagiński (od zawsze mój nr 1 na liście życzeń), Danieluk, Rzeszutko (to tylko teoretycznie chyba) i Kacper Bryniczka i tyle, czyli chyba prawie wszyscy nieosiągalni. Ewentualne uzupełnienie, ale uzupełnienie, a nie wzmocnienie to Dziubiński, Malasiński, Neupauer lub Kmiecik i w PLH koniec, no może jeszcze Chmielewski, choć tu już mam pewne wątpliwości. Plus oczywiście może jakiś super zagraniczniak, ewentualnie w ciemno zawsze może przyjść (o ile gdzieś jest) trzeci kuzyn :) lub wrócić Korzeniowski.
Miałem obiekcje z pisaniem tego postu, ale chyba można zacząć mówić już o potencjalnych wzmocnieniach.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Gaj ma zastąpić Kłysa lub Noworytę???
Wolne żarty Panie Kaczko.
Albo Labryga? Jeszcze lepsze żarty. Z młodych perspektywicznych zawodników w PLH to z obrońców na pierwszym miejscu stawiam Bryka z Jastrzębia a z napastników Chmielewskiego ze Stoczniowca ( choć ma troche za gorącą krew ale myśle że bedzie poważniał z wiekiem, no i imię ma jak należy)
przedwczoraj miał L.L w klubie negocjować nowe warunki kontraktu ,a tu cisza:(
Nie kraczmy. Spokojnie!
A może wyciągnąc Martina Dudasa jak sie nie zalapie na przyszły sezon do Witkowic bo być może następny sezon w farmerskim Vrchlabi zamieni na Cracovie?
Jak co roku :)
Ja myślę że ciężko spekulować kto by do nas się nadał - trener Rohacek robi cuda z zawodnikami, którzy w teorii są przeciętni :)
ale Chmielewskiego to bym chciał u nas :)
Wypowiedz prezesa Unii :
Ale to nie koniec niespodzianek, które przygotowali oświęcimscy działacze. - Podpisaliśmy umowę z solidnym obcokrajowcem. Wierzę, że będzie dla nas dużym wzmocnieniem. Nie chcę ujawniać jego imienia i nazwiska, bo na to przyjdzie jeszcze czas - powiedział dyplomatycznie Adam Klęczar, studząc dociekliwość dziennikarzy. - [b]Dodam jeszcze, że jesteśmy "po słowie" z jeszcze dwoma zawodnikami.[/b]
Czyzby chodzilo o Klysa i Noworyte ? :)
Szukanie bardzo dobrych obrońców to chyba najwazniejsze teraz dla Cracovii,bo jeśli byśmy stracili dwóch reprezentantów Polski ,ciężko by to było nadrobić
,,Prawdopodobnie trener Rudolf Rohaček nie będzie mógł w nowym sezonie skorzystać z usług Patryka Noworyty i Jarosława Kłysa na których parol zagięła Unia Oświęcim''
więcej http://www.sportowefakty.pl/hokej/2011/03/19/w-comarch-cracovii-przedluzaja-kontrakty/
Żeby ugrać coś w PK potrzebujemy obrońców, a jak ktoś wyżej powiedział polski rynek jest dość wąski...
wiadomo że chodzi o kasę. jeśli Jarek i Patryk dostaną tyle co im może Cracovia zapłacić to raczej wrócą do domu.
Niech Klęczar uważa żeby sie szybko nie wypstrykał paluszkami z kasy. Paluszki beskidzkie sa passe jak zajadac to tylko paluszki z sezamem firmy Cymes.
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wiadomo że chodzi o kasę. jeśli Jarek i Patryk
> dostaną tyle co im może Cracovia zapłacić to
> raczej wrócą do domu.
Czyli że Unia im więcej da niż Cracovia ?
A co ta Unia w ogóle będzie w najbliższym sezonie robić ? W Pucharach jakichś grać, czy w jakiejś lidze czeskiej może ? Kłys już starszy, ale dla Noworyty jakiś rozwój się nie liczy ? Do domu daleko mają ?
Producent paluszków, precli i czegoś tam jeszcze jest większym potentatem finansowym niż Comarch ?
Nie no.... Jakoś w to przejście do Unii nie wierzę. Rok temu, po niezbyt udanym (wg. niektórych osób) sezonie nie przeszli, a teraz by przejść mieli ?
Musimy się wzmocnić dlatego ktoś musi odejść!!! TYLKO PASY!!!
Podpisali kontrakty tylko ci ,ktorzy nie byli wymagający ,a reszta negocjuje ciekawe co z tego wyniknie???W Cracovii to wszystko ślicznie wygląda w chwili zdobycia MP, a na drugi dzień nastaje szara rzeczywistość.
No pewnie nastaje szara rzeczywistość w Cracovii
a eldorado jest w Tychach Sanoku Stoczniowcu Zagłębiu. ;)
:D
Rafał Radziszewski na kolejne trzy lata
Bramkarz Comarch Cracovii był jednym z głównych autorów zdobytego tydzień temu mistrzostwa. Nic dziwnego, że klub przedłużył z nim umowę do 2014 r.
Radziszewski był najlepszym bramkarzem rundy zasadniczej, a w play-off zaliczył dwa shout-outy (mecze bez straconego gola), w tym jeden w decydującym spotkaniu z GKS-em Tychy. Teraz może być podstawowym bramkarzem reprezentacji Polski podczas mistrzostw świata dywizji I. - Trzon zespołu co roku zostaje ten sam i dlatego walczymy o kolejne cele już nie tylko w Polsce. W tym chcemy dojść do finału Pucharu Kontynentalnego - zapowiada bramkarz Cracovii.
Radziszewski jest pierwszym z zawodników zakontraktowanych po mistrzostwie. Trener Rudolf Rohaczek podkreśla, że większość hokeistów, którym po sezonie skończyły się kontrakty, m.in. Leszek Laszkiewicz czy Rafał Martynowski, chce zatrzymać. - Z niektórymi już rozmawiałem, a innych trzeba jeszcze przekonać. W ciągu tygodnia powinniśmy podpisać kolejne kontrakty. Szukamy też po dwóch napastników i obrońców, by uzupełnić skład. Znam menedżerów w Kanadzie, ale utalentowani gracze polskiego pochodzenia są też na wschodzie - zdradza Rohaczek.
Najtrudniej będzie zatrzymać Jarosława Kłysa i Patryka Noworytę, którzy mają oferty z rodzinnego Oświęcimia. - Dla Jarka to był najlepszy sezon w karierze. Obaj mają teraz twardy orzech do zgryzienia. Tam rodzina i dom, a tu walka o najwyższe cele, także na arenie międzynarodowej - przyznaje czeski szkoleniowiec Cracovii.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Więcej... http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35800,9283587,Rafal_Radziszewski_na_kolejne_trzy_lata.html#ixzz1H9Q61drA
Jeżeli to prawda co pisze gw, to ewentualne odejście Kłysa i Noworyty nie powinno być od razu katastrofą.
Trener wie co robi.
Dla mnie jesli chodzi o transfery są ważne dwie sprawy
1.Podpisanie z L.Laszkiewiczem -to daje gwarancję ze znowu powalczymy konkretnie o wysokie cele
2.Sprowadzenie utalentowanych graczy polskiego pochodzenia ze wschodu lub ameryki czy kanady-to daję gwarancję ze drużyna będzie mieć nową jakość jak to pokazali Kostuch czy Martynowski
Z rynku polskiego czy jakiś sprawdzonych ,,gwiazd hokejowych'' z zagranicy nie spodziewam się ,choć kto wie ??
jedno jest pewne Trener Rudolf Rohaczek powinien coś wymyslec ciekawego !!
Noworyta jeszcze 28 lat nie ma i już myśli o domu, rodzinie i paluszkach ? Dać im więcej pieniążków, to na pewno zostaną.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)