Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Drużyna hokejowa - aktualny status

• Hokej
    • Rozpoczęto 08.10.2006 o 19:27
      Ostatnia aktywność 27.10.2014 o 23:38
      451896 wyświetleń
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 15.04.2010 o 17:42
      Post #605345 15.04.2010 17:42
    Wszystko wskazuje na to ,że Klub nie ma jeszcze koncepcji co z hokejem.
    • Cracovia RCJ

1.9K
      132
    • 15.04.2010 o 18:16
      Post #605354 15.04.2010 18:16
    Ja mysle ze juz z kims negocjujemy
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 15.04.2010 o 18:37
      Post #605357 15.04.2010 18:37
    Khalid Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Wszystko wskazuje na to ,że Klub nie ma jeszcze > koncepcji co z hokejem. Niby oficjalnie nie ma koncepcji druzyny na nowy sezon ,ale zainteresowanie Cracovii nowymi mlodymi zawodnikami +podpisanie okolo 75 % kontraktow ze ,,starymi KRAKUSAMI ''naprawdę daje sporą nadzieję ze znowu powalczymy o najwysze cele w sezonie 2010\11
    • Kondi

223
      0
    • 15.04.2010 o 23:51
      Post #605408 15.04.2010 23:51
    Przynajmniej 50% listy zawodników z hokej.net to "Baśnie 1000 i jeden nocy". A szkoda, bo np. taki Kapica znowu się dzisiaj nieźle zaprezentował...
    • marcin_ksc

9.1K
      612
    • 16.04.2010 o 07:31
      Post #605447 16.04.2010 07:31
    W sobotę czeka go sprawdzian umiejętności. Mam nadzieję że w meczu z Niemcami również błyśnie Kacper Guzik.
    • grisza

13
      0
    • 16.04.2010 o 14:54
      Post #605587 16.04.2010 14:54
    A to mój proponowany skład dla Cracovii. Bramka Sobecki - Radziszewski Obrona Ivivic Kotlorz, Sokół Dronia, Skrzypkowski, Noworyta, Zatko Napastnicy Witecki , Luka , Baranyk , Laszkiewicz Leszek , Słaboń Pasiut , Kapica Dziubiński Malasiński , Rzeszutko , Dołęga Tedy Da Costa ......... Filipiak dawaj kasę i EBEL nasze-
    • marcin_ksc

9.1K
      612
    • 16.04.2010 o 17:54
      Post #605635 16.04.2010 17:54
    co będzie dawał ...daj ją ty ;)
    • MisiekMisiek

100
      0
    • 16.04.2010 o 18:33
      Post #605642 16.04.2010 18:33
    Grisza, widze, że nie masz pojęcia o hokeju, takim składem to co najwyżej 8, 9 miejsce w Ebel. A co do Kapicy, on jeszcze szkołę musi skończyć, a z tego co wiem, to potem chce spróbować sił za granicą...
    • Cracovia RCJ

1.9K
      132
    • 16.04.2010 o 18:57
      Post #605647 16.04.2010 18:57
    Marzenia Grisza .....
    • grisza

13
      0
    • 16.04.2010 o 22:14
      Post #605692 16.04.2010 22:14
    MisiekMisiek Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Grisza, widze, że nie masz pojęcia o hokeju, > takim składem to co najwyżej 8, 9 miejsce w > Ebel. > > A co do Kapicy, on jeszcze szkołę musi > skończyć, a z tego co wiem, to potem chce > spróbować sił za granicą... Pojęcie o hokeju to ja mam , od 45 lat interesuję się hokejem. I jakoś poza ostatnimi 5 laty Cracovii w hokeju nie widziałem . Wasz klub niestety to tylko kasa Filipiaka i możecie snuć marzenia o kontraktach najlepszych zawodników PLH . W tym sezonie byliście bardzo słabi bo Pan Profesor poskąpił kasy. Ale jak mu zostanie z inwestycji w piłkę ( co też nie wiadomo czy się nie skończy spadkiem ) to może Was będzie stać na Kotlorza . Chłopaki proszę Was wróćcie na ziemię.
    • farciarz2

4.6K
      10.3K
    • 16.04.2010 o 23:23
      Post #605707 16.04.2010 23:23
    grisza Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Pojęcie o hokeju to ja mam , od 45 lat > interesuję się hokejem. A to szkoda, że punktem odniesienia są dla Ciebie czasy PRL-owskie i tylko do tamtej epoki sięga Twoja pamięć. Wówczas o pozycji klubów decydowała kasa rozdzielana odgórnie przez wysoko postawionych towarzyszy PZPR-owskich a jedynie kluby, które miały powiązanie z uprzywilejowanymi milicyjno-wojskowo-kopalniano-fabrycznymi itp. resortami mogły się rozwijać i liczyć na sukcesy. Cracovia do nich się nie zaliczała, bo też nie była pupilem komunistycznych władz ze względu na swoje bogate przedwojenne tradycje. Dlatego mogła liczyć tylko na przetrwanie i nic więcej. > I jakoś poza > ostatnimi 5 laty Cracovii w hokeju nie > widziałem . Zawodnicy Cracovii pierwsze mecze hokejowe rozegrali już w 1909 roku (są na to dowody w ówczesnej prasie), a więc na długo przed tym zanim ktokolwiek zaczął myśleć o hokeju np. w Podhalu czy na Śląsku. Stąd wniosek, że Cracovia ma najdłuższe hokejowe tradycje spośród wszystkich obecnych klubów hokejowych w Polsce (choć nie jest najbardziej utytułowana). >Wasz klub niestety to tylko > kasa Filipiaka i możecie snuć marzenia o > kontraktach najlepszych zawodników PLH . Nie bądź hipokrytą Grisza. Cały dzisiejszy sport to niestety tylko kasa. Wisła w piłce nożnej to też tylko kasa bo nie znajdziesz tam żadnego zawodnika z Krakowa czy nawet Małopolski, to samo Legia, Lech czy np. Vive Kielce w piłce ręcznej. A czy Podhale zdobyłoby Mistrzostwo Polski gdyby nie zagraniczni hokeiści jak Bakrlik, Baranyk, Ivcic, Voznik. W play-off to właśnie oni uzyskali 60-70 procent goli i asyst. Grając wyłącznie polskimi hokeistami jest bardzo wątpliwe czy Podhale sięgnęłoby po MP.
    • staban

1.6K
      2.1K
    • 17.04.2010 o 00:46
      Post #605729 17.04.2010 00:46
    Ten -grisza- to jakiś prowokator,nie wiem skad się tu u nas na forum wiął-"Wasz klub niestety to tylko kasa Filipiaka i możecie snuć marzenia o kontraktach najlepszych zawodników PLH . W tym sezonie byliście bardzo słabi bo Pan Profesor poskąpił kasy. Ale jak mu zostanie z inwestycji w piłkę ( co też nie wiadomo czy się nie skończy spadkiem ) to może Was będzie stać na Kotlorza . Chłopaki proszę Was wróćcie na ziemię." - to są jego slowa więc,dzięki Farciarz żeś mu uswiadomił czym jest klub Cracovia w świecie hokejowym.
    • MisiekMisiek

100
      0
    • 17.04.2010 o 09:33
      Post #605758 17.04.2010 09:33
    Grisza, jakbyś nie wiedział, to ja jestem z NT a nie Krakowa, po 2 jak w Ebel gra dużo zawodników którzy grali w NHL, AHL i innych mocnych ligach, to chyba nie spodziewasz się, że w takim składzie Cracovia byłaby czołowym zespołem... Popatrz choćby na Lublane czy Jesenice... Farciarz przyznasz jednak, że gdyby nie Podhale, to prawdopodobnie wasza sekcja hokejowa by już nie istniała, przyznasz też że jednak największe tradycje w hokeju ma Podhale... Oczywiście nie umniejszam tu zasług Cracovii. Ale to nie o tym temat i koniec OT:)
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 17.04.2010 o 11:32
      Post #605770 17.04.2010 11:32
    Profesor poskąpił kasy bo wydawało mu się po ograniu Kazachów ze ligę wygramy w cuglach.Przeliczył się i wnioski odpowiednie wyciągnie.Mysle że będziemy kadrowo mocniejsi.Szkielet drużyny mamy bardzo solidny do tego potrzeba kilku wzmocnień i stranieri klasy Mihalika.Ligę przegraliśmy przez b.słabą formę bramkarza w 1 i 2 meczu u nas i przez słabych stranieri którzy konkurencji nie mieli (w każdym sezonie wcześniej stranieri bylo u nas więcej niż mogło grać ) By grać z powodzeniem w Ebel musimy mieć do tego składu co jest jeszcze co najmniej 2-3 zawodników klasy L.Laszkiewicza lub lepszych i przedewszystkim 2-3 nowych klasowych obrońców (czyli wyraźnie lepszych od tych co mamy). Nasza sytuacja jest i tak 100 razy lepsza od Podhala bo budżet u nas stabilny .W N.Targu na dłuższą metę nie da się zatrzymać zawodników płacąc dobrze tylko stranierim i trenerowi (ich utrzymują prywatne osoby). Dla nas i dla ligi byłoby dobrze by było 5-6 mocnych klubów bo wtedy możemy zrobić krok w przód i liga będzie atrakcyjniejsza.A tak w sezonie regularnym wieje nudą i mecze są w zasadzie o nic=ludzie nie chcą tego oglądać.
    • torreador

3.5K
      1.2K
    • 17.04.2010 o 18:54
      Post #605860 17.04.2010 18:54
    O widzę że kolega Potter jest również fachowcem w sprawach hokejowych.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 17.04.2010 o 21:31
      Post #605889 17.04.2010 21:31
    Nie trzeba być fachowcem torreador by pewne rzeczy widzieć.Sezonu regularnego kibice nie chcą ogladać bo mecze są o natke pietruszki.W każdym jednym mieście śr frekwencja w sezonie regularnym spada.U nas mecze z Podhalem i Tychami wzbudzają zainteresowanie i może jeszcze z Sosnowcem (reszta szkoda wg gadać). By ocenić przyczyny porażki w finale też nie trzeba być fachowcem.Zadecydowała forma bramkarzy (u nas wręcz katastrofa u nich Zborowski bronił więcej niż powinien).Oczywiście nie tylko to bo przy okazji byliśmy strasznie nieskuteczni (szczególnie mecz nr2).Cała drużyna grała na jakieś 30 % możliwości.Podhale pociągli też stranieri-u nas szkoda gadać!!!
    • klekot

576
      39
    • 18.04.2010 o 01:22
      Post #605949 18.04.2010 01:22
    Przepraszam ale potter czasem pisze lepiej czasem gorzej ale pojęcie o hokeju ma i to od dawna.... Panowie wg. mnie do dzisiaj w klubie nie wiedzą dlaczego przegrali majstra, na tym forum odrobiliśmy sumiennie zadanie, fakt, trzeba to pozbierać do kupy... czy myślicie że w klubie ktoś to pozbiera do kupy i wyciągnie wnioski ? ja wątpię, nasze zainteresowanie nazwiskami, czy będzie kasa czy nie - nic nie zmieni- wielki hokej w Cracovii się skończył TO SE NEVRATI... obym był złym prorokiem ! budowa druzyny na majstra to nie tylko giełda nazwisk i budżet - trzeba czegoś więcej, po prostu skutecznej organizacji większej lub mniejszej, ale organizacji która ma wspołny cel, bo ani sam Profesor, ani najlepszy trener, ani sami zawodnicy nie osiągną sukcesu, jak pewne tryby w klubie nie będą zorganizowane.... PS a propos wątku, że trener stwierdził iż nie bedziemy robić transferów 20 grudnia... mam obecnie rzadką możliwość rozmawiania z trenerem...ale w końcu rozmawiałem i zapytałem jak to było z tymi transferami, i co ? i trener mi zabronił rozmawiać z kimkolwiek na ten temat !!!! to myślicie że taka organizacja do czegoś dojdzie ? jak trener boi się mieć własne zdanie, jednym slowem jest dupowłazem, i otwieram dyskusję komu trener Rohacek wchodzi do dupy ? mnie nie, do swojej chyba też nie wchodzi... no to komu ? Teraz rozumiecie dlaczego TO SE NEVRATI ! żadnych złudzeń Panowie, ktoś to juz napisał choć w troche innym wątku...
    • MisiekMisiek

100
      0
    • 18.04.2010 o 05:49
      Post #605960 18.04.2010 05:49
    Panowie, dla was jak chcecie byłoby najlepiej ściągnąć z 10 kanadziorów z polskimi korzeniami i grac nimi w EBEL. A Potter co to znaczy z powodzeniem?? O majstra?? Jeśli tak to musicie mieć budżet jakieś 5 mln Euro i naprawdę zajebistych zawodników, tak jak mówisz to może o 8 miejsce byście zagrali. Ja bym powiedział inaczej o tegorocznych finałach, wy po prostu mieliście za krótką ławkę i brakowało waszym pary, a w końcu nasza młodzież walczyła o każdy cm lodu a u was tego brakło...
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 18.04.2010 o 10:26
      Post #605968 18.04.2010 10:26
    klekot Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Przepraszam ale potter czasem pisze lepiej czasem > gorzej ale pojęcie o hokeju ma i to od dawna.... > Panowie wg. mnie do dzisiaj w klubie nie wiedzą > dlaczego przegrali majstra, na tym forum > odrobiliśmy sumiennie zadanie, fakt, trzeba to > pozbierać do kupy... czy myślicie że w klubie > ktoś to pozbiera do kupy i wyciągnie wnioski ? > ja wątpię, nasze zainteresowanie nazwiskami, czy > będzie kasa czy nie - nic nie zmieni- wielki > hokej w Cracovii się skończył TO SE NEVRATI... > obym był złym prorokiem ! budowa druzyny na > majstra to nie tylko giełda nazwisk i budżet - > trzeba czegoś więcej, po prostu skutecznej > organizacji większej lub mniejszej, ale > organizacji która ma wspołny cel, bo ani sam > Profesor, ani najlepszy trener, ani sami zawodnicy > nie osiągną sukcesu, jak pewne tryby w klubie > nie będą zorganizowane.... > > PS a propos wątku, że trener stwierdził iż nie > bedziemy robić transferów 20 grudnia... mam > obecnie rzadką możliwość rozmawiania z > trenerem...ale w końcu rozmawiałem i zapytałem > jak to było z tymi transferami, i co ? i trener > mi zabronił rozmawiać z kimkolwiek na ten temat > !!!! to myślicie że taka organizacja do czegoś > dojdzie ? jak trener boi się mieć własne > zdanie, jednym slowem jest dupowłazem, i otwieram > dyskusję komu trener Rohacek wchodzi do dupy ? > mnie nie, do swojej chyba też nie wchodzi... no > to komu ? > Teraz rozumiecie dlaczego TO SE NEVRATI ! żadnych > złudzeń Panowie, ktoś to juz napisał choć w > troche innym wątku... Wiem, że jest żałoba narodowa, no ale bez jaj.... Odrobina optymizmu nie zaszkodzi.
    • enter

191
      0
    • 18.04.2010 o 12:31
      Post #605979 18.04.2010 12:31
    "Pewne tryby w klubie nie są zorganizowane.... organizacyjne zero-wszystkim się zajmuje A.Pasiut na tyle ile może oczywiście !!! PS a propos wątku, że trener stwierdził iż nie bedziemy robić transferów 20 grudnia... mam obecnie rzadką możliwość rozmawiania z trenerem...ale w końcu rozmawiałem i zapytałem jak to było z tymi transferami, i co ? i trener mi zabronił rozmawiać z kimkolwiek na ten temat !!!! to myślicie że taka organizacja do czegoś dojdzie ? jak trener boi się mieć własne zdanie, jednym slowem jest dupowłazem, i otwieram dyskusję komu trener Rohacek wchodzi do dupy ? mnie nie, do swojej chyba też nie wchodzi... no to komu ? Teraz rozumiecie dlaczego TO SE NEVRATI ! żadnych złudzeń Panowie, ktoś to juz napisał choć w troche innym wątku... " Tak napisał -KLEKOT- i w/g mnie to 100% prawda trener robi wrazenie dupowłaza bez swojego zdania,sam ma kontrakt do ktoregoś roku i reszta go nie obchodzi co mu "dadzą" tak "rządzi" , nie może tak być,czy nasz trener zainteresował się komu u nas kończą się kontraty ? ,czy wszyscy dostali wyplaty?kogo ma w druzynie? słyszałem że nie. Skończył się sezon nikt Rohaczka nie rozlicza ,nie ma żadnego podsumowania i oceny sezonu,wszyscy rozjechali się na urlopy a w maju maja sie zacząć treningi ,tylko z kim???M.Csorich wczoraj został na MŚ,najlepszym zawodnikiem meczu i z tego co wiem nie ma ważnego kontraktu,podobna sytuacja z Drzewieckim taz bez kontraktu,wczoraj w ataku z Leszkiem dwoił się i troił ale niestety L.L jakoś nie szło.Kadrowicze mają juz nie jedną propzycje od prezesów innych klubów (kto by w Cracovii miał to zrobić),a u nas cisza,Obawiam się ze ta bierna postawa Rohaczka nie wróży na przyszlość nic dobrego ,my nie mamy mlodych zdolnych ,ktorych możemy wrazie czego wprowadzić do drużyny,chyba że Tabisz nie musi się wusilać,bo stoi do niego kolejka i wszyscy chcą grać tylko w Cracovii.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie