WGiD zatwierdził do gry nowych zawodników Comarch Cracovii: Konrada Guzika, Łukasza Korzeniowskiego i Michała Cebulaka. ? Cracovia złożyła odwołanie się od decyzji przyznania walkowerów za mecze z Unią Oświęcim. Sprawa będzie rozpatrywana przez organy odwoławcze związku, zatem nie jest już w gestii WGiD i zawodnicy są także dopuszczeni do gry - potwierdza Krzysztof Zawadzki
czesc info zhttp://www.e-hokej.pl/ekstraliga-aktualnosci/1844/Paciga-i-Salamon-moga-grac/
---------------------------------------------------------------------
Ciekawe kto to jest Michał Cebulak ????.Kilka lat wczesniej grał w Krynicy taki zawodnik??,ale czy to jest ten sam ?????? tak więc rezerwy Cracovii zostały znacznie, nie tylko uzupełnione ale i wzmocnione!!!!a w razie potrzeby mogą nowi zagrac w pierwszej druzynie
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Tak to ten co grał w Krynicy.
Teraz ma dołączyć do rezerw.
Co z tym Radwańskim ? Znów go nie ma w kadrze na dzisiejszy mecz...:(
Musimy teraz trochę wyrozumialsi być dla gry naszych. Grają już któryś kolejny tydzień i aż do 23.12 jak NHL 3x w tygodniu.
Na takie granie potrzeba nie 4-ch a 5-u piatek...
Wierzę w mądrość Rohaczka i doświadczenie straszych graczy ,że na tyle umiejetnie rozłożą siły ,że druzyna przed przerwą świąteczną nie będzie "ledwo zywa".
PS: Kiedy po świętach zaczną się mecze? (miedzy świętami a nowym rokiem jest chyba finał PP - powinien być w Tyczach ale nie wiem czy lodowisko będą mieli gotowe.)
finał PP będzie w Gdańsku, swoją drogą PZHL podjął taką decyzję bez wiedzy czy TKH będzie w finale czy nie, więc ze świadomością, że być może 3 drużyny pojadą na drugi koniec Polski, z drugiej strony Stocznia ma w tym roku największą frekwencję i to jest chyba jedyne uzasadnienie dla takiej decyzji...
Oby finał był w TVP sport. Coś czuje ,że w tym roku PP będzie nasz.
w innych druzynach juz zrobili ruchy kadrowe w ciagu sezonu niektorym wyszło to na dobre n.p. Podhalu .Cracovia chyba tez przed końcem roku, a jesli chodzi o zagranicznych graczy do konca stycznia tez powinna cos zrobi jesli mysli na serio o obronie korony MISTZOWSKIEJ !!!!
Powiem szczerze ze na 5 obcokrajowców w Cracovii, 2 jak narazie nie przekonuje mnie
A który to jest ten drugi co Cię nie przekonuje? Vercik to jest rzeczywiście na ten moment tragedia, ja rozumiem, że miał kontuzję, ale już spory czas temu ją wyleczył, przyszedł do nas rok temu przed play-off i na swojej hali strzelił w tym czasie chyba dwie bramki, do tego gra w czwartej piątce z młodymi chłopakami w większości (oprócz Witowskiego) i powinien nadawać ton tej formacji, ale czy oni rzeczywiście wyciągają takie korzyści z rgy razem z Rudolfem w jednej formacji - wątpię (inną sprawą w czwartej piątce jest fakt, iż mam jakieś wrażenie, że Landowski trochę spowolnił swój rozwój)
też się zastanawiam który drugi jest rozczarowaniem -Vercik na razie nie przekonuje reszta gra naprawdę dobrze
Generalnie płacz się podniósł bo dwa mecze przegrali - zdarza się sezon długi przychodzą słabsze momenty to normalne
Za mało meczy widziałem aby innych poza rewelacyjnym Mihalikiem oceniać. Ale Vercik długo był kontuzjowany. Oceniać go obecnie nie ma sensu. Niech pogra choć ze 3 miesiace.
Jest obronca na play-of super i napadzior zamiast Vercika tez jest i zeby nie bylo
ze ja tylko wschodnich proponuje obronca to szwed a napadzior slowak....chociaz
nie podjecie rozmow ze Stasem to blad ogromny bo i Dudas i Skinnari to niezle
uzupelnienia skladu ale napewno nie konkretne wzmocnienia...a on wart byl obu
naraz !!!
masser Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jest obronca na play-of super i napadzior zamiast
> Vercika tez jest i zeby nie bylo
> ze ja tylko wschodnich proponuje obronca to szwed
> a napadzior slowak....chociaz
> nie podjecie rozmow ze Stasem to blad ogromny bo
> i Dudas i Skinnari to niezle
> uzupelnienia skladu ale napewno nie konkretne
> wzmocnienia...a on wart byl obu
> naraz !!!
Jest to znaczy, ze jest jeszcze do wzięcia, czy też jest jego temat i ktoś w klubie robi coś w tym kierunku?
Oficjalne propozycje wplyna do klubu albo do trenera na poczatku przyszlego tygodnia
a sa wolni nie dla tego ze sa slabi tylko poprzedni pracodawca nie wywiazal sie
ze zobowiazan finansowych i sa obecnie oficjalnie wonymi grajkami.
Zreszta jak bedzie jakies realne zainteresowanie zrzuce Wam ich statystyki...
Dudas dla mnie to odkrycie sezonu jesli nie PLH, to npaewno w Cracovii.Bylby idealny gdyby łapał mniej kar i troche poprawil celnosc strzału!!!
Skinnari jest dobry ale !!no własnie jest to ale !!!Poprostu nie zachwycił mnie niczym w tym sezonie .Lubie takich obrońców ktorzy graja pewnie w obronie ,ale i ida do przodu i strzelaja bramki.Taki własnie jest Dudas,ktory ma jeszcże jedna przewage nad Skinnari ze jest młodym rozwojowym i przyszlosciowym graczem !!!
Stas mimo wieku jest zawodnikiem z innej bajki niz Dudas przy calym szacunku dla niego
bo chlopak naprawde radzi sobie przyzwoicie nigdy nie bedzie to zawodnik klasy
Siergieja Stasa i dlatego pewnie jest 2 razy tanszy...
Po Skinarim spodziewalem sie nieco wiecej chociaz to zawodnik solidny a obronca
wcale nie musi strzelac kupe bramek...
Vercik jest do wymiany ten zawodnik juz nic nie pokaze reszta w zasadzie ok .
a co do Dudasa - to w Sosnowcu załatwił go mój ulubieniec - największy bandzior polskich tafli - niejaki DaCosta
Wg. mojego rankingu ciut, ciut przed Da Costą w konkurencji "bandytka" jest niejaki Gwiżdż
masz Waść rację - jeśli chodzi o tzw. ranking globalny
ja natomiast prowadzę sobie wyłacznie ranking icebandits antycracoviackich. Przepraszam, że lekko wprowadziłem w błąd nie zaznaczając tego w poprzednim poście ;)
choć z pewnością ilu kibiców tyle rankingów :D.
.
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=3846&x=0
Da Costa burak pierd... Takich bandytów powinno się surowo karać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)