PEWNO NIE MA CO ROZPACZAĆ ,napewno nie jest zle!! Hokej Cracovii idzie w dobrym kierunku przedewszystkim szkolenie mlodych i skŁad tez dobry na kolejny sezon .Mi tylko chodzi o to by w druzynie bylo tez kilka nowych ,,GWIAZDEK'' ORAZ BY POKAZAC SIE TROCHE W EUROPIE
ale tak juz jest przez ostatnich kilka sezonów w PLH JAK DRUZYNA ZDOBYWA Majstra to się osłabia !.A czy nie mozna na odwrót by troche powalczyc? najlepiej w LIDZE MISTRZÓW:)
I tego na przyszłosc Tobie i Sobie życze
teraz zmykam na browarka :P
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
A gdzie jest powiedziane że Rączka nie miał by szans na skuteczną rywalizację z Radziszewskim Karwin?Jak tak będziemy podchodzić do sprawy to Radzik nigdy nie będzie miał wartościowego konkurenta tylko tzw statystów.Chyba nie o to chodzi by drużyna z aspiracjami na MP i Puchary miała 1 bramkarza i drugiego statystę i miernotę.
Nie wierze osobiście w to że będziemy mieli drużynę mocniejszą od tej w tym roku.Z rynku polskiego nie ma kogo brać (a straty są szczególnie w obronie).To wymusza szukanie stranieri co wiąże się z ryzykiem sprowadzenia klonów prokopa ,pinca ,kmetsa,Cernego lub safarika.Znając żółwią szybkość transferową pewnie znów trafi się kolejna miernota.
Poczekam Karwinie na nowych stranieri i po pewnym czasie ocenimy ich przydatność + to kto miał rację nt jakości nowych stranieri.
nt Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cecuła i Hajnos w Cracovi!!!!!
a mógłbyś,proszę , trochę więcej o nich napisać.
Cecuła doswidczony obronca umiejacy grac cialem i zachowac zimna krew:) Hajnos dobry technicznie umie zamieszac obroncami bylem na kilku ich meczach
Cecuła-19-latek doświadczony obrońca hahaha.Ty nt.-masz super poczucie humoru,a Hajnos miesza obroncami w jakiej druzynie???
Wpis kolegi z nowego targu spowodował u mnie ból brzucha....Ze śmiechu!!!!
Potter, jak mamy w kolko grac goscmi moze i dobrymi czy bardzo dobrymi jak na Polske bez zadnych, ale to zadnych perspektyw na zas, to ja wole odpuscic nawet raz czy dwa nistrza Polski a dolozyc do szkolenia swoich mlodych, a posciagac zdolnych 18-19 latkow, bo to jest przyszlosc hokeja w Polsce.
Czytaj uważnie jake .Ja nic przeciwko ściąganiu mlodych nie mam.Ba w pełni to popieram.Oczywiście w pewnej proporcji by nie odbiło sie to na poziomie sportowym drużyny.
Salwę śmiechu wzbudził wpis kolegi z nt targu.,,Cecuła -doświadczony obrońca!
Poczekajcie z tym śmiechem. Może to rzeczywiście jakiś supertalent który gra jak stary wyga.
Ja póki co gratuluje tabiszowi na ten czas ,,sukcesów transferowych ''Przyszedł do Cracovii aż 1 zawodnik ,odeszło 8 .Los 9 dalej nie pewny (Mihalik)
Wolnych zawodników praktycznie brak ,ale rozumiem że Jakub będzie przeprowadzał spektakularne transfery.
Jakub sprowadzi jeszcze do Cracovii supergwiazdy i oprócz Mistrzostwa wygramy też puchar kontynentalny! Wygramy wszystko co jest do wygrania. Wierzymy w Ciebię Kuba! Nie przejmuj się co niektórzy tu piszą!
Gwiazdy????? kogo kogo ? cieniutko widze ten sezon wszyscy wzmocnieni a Cracovia jak zawsze osłabiona.
"Oczywiście w pewnej proporcji by nie odbiło sie to na poziomie sportowym drużyny. "
Potter bardzo mnie to interesuje - to jaka dla Ciebie jest właściwa proporcja?
w tym momencie w kadrze drużyny jest 21 zawodników (tylko 2 obcokrajowców) wśród nich 8 etatowych reprezentantów, dwóch ocierających się o kadrę, dwóch doświadczonych byłych reprezentantów i pięciu zawodników którzy grają bądź ocierają się o kadry młodzieżowe, poza tym jeszcze obcokrajowców z których jeden zagrał znakomicie w finale w odróżnieniu od Twojego ulubieńca Hloucha
piszesz nie robić sanatorium - no to napiszę Ci że bark Hloucha grozi tym że w każdej chwili może się sezon dla niego skończyć - co byś wtedy napisał o Tabiszu?
Jeśli dokooptujemy Mihalika i jeszcze jednego napastnika (a są wolni) to skład jest silniejszy niż rok temu (straty Hloucha który zawalił playoff, Dubla który mimo chęci nic nie pokazał, no i dwóch wychowanków Marcina Cieślaka i Staszka Urbana - których mi szkoda ale powoli ich kariery i tak dobiegały końca, brak odpowiednich warunków w najlepszym dla hokeisty okresie niestety dał się we znaki to nie są jakieś koszmarne straty) - i na pewno bardziej perspektywiczny
Co do obrony to Oktawiusz Marcińczak którego bardzo lubię i cenię za te 5 sezonów u nas ostatnimi czasy grał coraz słabiej i niestety musiał ustąpić młodszym, podobnie ma się sprawa z Kucem który nie spełnił oczekiwań jakie wobec niego mieliśmy - podobnie jak zresztą wcześniej Piekarski - ale o tym tyszanie mówili że "Kucyk" z roku na rok gra słabiej (przypomnij mi potter jakiś dobry mecz Kuca w tym sezonie - po którym byś go chciał nosic na rękach)
Buril? - ten chłop 40 lat, chce zarabiać Bóg wie ile, przygotowywać się indywidualnie do sezonu - a tak naprawdę to nigdy nie wiadomo kiedy głupią karę złapie - co może się nasilać bo już nóżki nie te...
z innych pomysłów - Kacir to chyba żart - jeśli nie chce się przygotowywać w Krakowie z drużyną to niech idzie do Torunia - to nie jest amatorski cyrk objazdowy tylko Cracovia gdzie trzeba trenować i pracować a nie gwiazdorskie warunki stawiać - a że to jest przyczyna dlaczego u nas nie gra to wiem na pewno.
Bramka - Paweł Jakubowski miał znakomitą cechę pracował z młodzieżą i pod tym względem jego utrata jest najbardziej bolesna ze wszystkich - nie wiem jak go tam omamili - pewnie mu powiedzieli że dostanie szanse bycia pierwszym - Toruń ma problemy z obsadą bramki - u nas nie jest łatwo kupić i utrzymać bramkarza bo pozycja numer 1 jest niepodważalna i ewentualny nowy zawodnik jest na straconej pozycji (vide sprawa Rączki) - uważam że powinniśmy poszukać młodego bramkarza który będzie gotów posiedzieć trochę i pograć w CLJ, czekając na swoją szansę w PLH - może wreszcie ktoś ją wykorzysta, bo dotychczas zarówno Jakubowski, jak i Kachniarz (zeszły sezon swoich szans nie wykorzystywali
Nie bronię Jakuba Tabisz co tak radośnie próbujesz mi wmówić - to nie tak - tu nie ma co bronic czy nie bronic Tabisza bo to nie jego poletko jest załatwianie transferów hokejowych - to mniej więcej tak jakbyś pana Macka Madeję obwiniał o to że nie ma krążków na rozgrzewkę hokeistów (pracuje w Klubie - no pracuje - to znaczy jego wina - przepraszam pana Macka za użycie jego przykładu) Staram się tylko w Twoim zapale wykazać Ci że mocno przesadzasz snując tak apokaliptyczne wizje - z których zresztą jesteś znany - jak wiadomo ich sprawdzalność (na szczęście dla Cracovii) jest dość niska :)
*KSC* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gwiazdy????? kogo kogo ? cieniutko widze ten sezon
> wszyscy wzmocnieni a Cracovia jak zawsze
> osłabiona.
pojawiło się w trakcie kiedy pisałem - kolego przypomnę Ci - 4 sezony z rzędu podium MP - to "zawsze" osłabianie jest dość śmiałą tezą :)
Cobyscie nie napisali to na dzis jest tylko taka prawda ze relane wzmocnienie lub raczej uzupełnienie skladu po odejsciu 8 graczy Pasów moze tylko przyjsc z zagranicy w osobie 3 zawodników. Rynek krajowy z dobrych zawodników jest wyczyszczony do zera!?!?!! a chyba lepiej sprowadzic dobrego sprawdzonego zawodnika niz liczyc ze moze cos sie uda trafic ????
Ciekawe Karvin osłbilismy sie jak narazie 8 zawodnikami w zamian przyszedl tylko jeden a Ty piszesz ze jak przyjdzie jeszcze tylkojeden zagraniczny zawodnik + Mihalik to sklad bedzie silniejszy niz rok temu???!?!?!!?!?!?!?!?
cytuje
;;Jeśli dokooptujemy Mihalika i jeszcze jednego napastnika (a są wolni) to skład jest silniejszy niż rok temu;;;
PODZIWIAM OPTYMIZM!!!!!!!!!!!!
mamy tylko 6 obrońców wystarczy kara meczu ,choroba czy kontuzja i mamy juz po ptokach !!!
i z calym szacunkiem dla Cecuły,Hajnosa ale oni poza najwyzej lodowiskami pierwszoligowymi nie rozegrali meczu w ekstraklasie i na nich naprawde nie ma co liczyc!!Rohaczek napewno nie da im walczyc ,no chyba ze wynik bedzie pewny i jakis słabszy przeciwnik
Jeśli dokooptujemy Mihalika i jeszcze jednego napastnika (a są wolni) to skład jest silniejszy niż rok temu
Kto wolny Ovieckin podpisał na 12 lat a inni przedluza
Powiedz mi kto z Polski jest wolny a zza granicy trzeba umiec a nam to nie wychodzi
Mamy mistrza dlatego ze kupilismy takich zawodnikow ktorza za Play Off zarobili tyle co reprezentanci Polski za caly sezon!
Ja rozumiem że mogą być problemy z kadra ale po co mówił że beda chcieli wzmocnić skład
a kasa jest bo jak nie chcieli Kacira i Burila !!!
Wystarczyło żeby nikt nie odszedł. Dokupilibyśmy jakiś młodych zawodników i mistrzostwo w kieszeni. Tymczasem oprócz osłabienia Cracovii wzmocniliśmy konkurencję.
Co do tej proporcji to ta co była w ubiegłym sezonie była właściwa.Młodzi zawodnicy mogli się uczyć od takich jak L>laszkiewicz a mając szanse gry rozwijać się.
senatorium za zgoda tabisza zrobił sobie nie Hlouh a Safarik .I to 2 letnie !!!.
Rozumiem że zostałes Karvinie adwokatem tabisza i każdy co odszedł to był słaby ,chorowity i trafili sie nam na ich miejsce lepsi?Mam zupełnie inne zdanie co do zawodników którzy odeszli.
-Hlouh (pomijajac słaby play off -każdy zawodnik może mieć obniżkę formy )to był zawodnik stanowiący o naszej sile.Był 3 strzelcem drużyny także daruj sobie bzdety że był słaby.Nie tylko on w play off grał słabiej.
-Buril -na lodzie to prawdziwy profesor i uważam że był to jeden z 3 najlepszych obrońców(pozostali to Kłys i Noworyta)
-Kuc -obrońca bez błysku ale bardzo solidny w defensywie
-Marcińczak -typowy średniak PLH -ale pożyteczny i z ogromnym doświadczeniem
Cieslak ,Urban typowe średniaki PLH -ale jak pokazuje sezon z przed 2 lat (plaga kontuzji i wyjazdy w 15 )należało ich zostawić nie mając lepszych za nich.
Jakubowski -dla mnie to typowy przeciętniak i żadna konkurencja dla Radzika -zapytam tylko kto za niego?
W pozostanie Mihalika za bardzo nie wierzę .Sprawa ciągnie się już kilka tygodni.
Rewenator dobrze napisał kto z krajowego rynku może nas Karwin wzmocnić.Jacyś ,,doświadczeni''typu Cecuła?.W tej chwili to ruch jest w kierunku 3 stranieri .Jak pokazuje historia nader często trafialiśmy kulą w płot stąd obawy wielu że tym razem będzie podobnie.Tabisz nader często trafiał w pinców,prokopow,spirinów,safarików,cernych,kmetsów i paru innych też by się znalazło.
Przypomnę ci to jak zobaczymy tych nowych stranieri tabisza.
MALE SPROSTOWANIE STRACILISMY 10!!!!!!!jak do tej pory zawodników z druzyny mistrzowskiej a nie 8 czyli 1\3 druzyny !!!!!!!
ODCHODZĄ/LEFT:
Jarosław Kuc - Obrońca - Zagłębie Sosnowiec
Oktawiusz Marcińczak - Obrońca - Zagłębie Sosnowiec
Ales Černy (Czechy) - Obrońca - Szuka Klubu
Paweł Jakubowski - Bramkarz - TKH Toruń
Roman Hlouch (Czechy) - Napastnik - TKH Toruń
Mateusz Dubel - Napastnik - (?)
Andrej Kmeč (Słowacja) - Napastnik - HK Ardo Nitra (Słowacja)
Vladimír Búřil - Obrońca - TKH Toruń
Marcin Cieślak - Napastnik - ?
Stanisław Urban - Napastnik - ?
więc chyba nie jest tak super ????
jedyny plus z tego ze Uraban u Cieslak będą pracowac z najmłodszymi hokeistami w klubie i chyba tą czwórke która wymienił Potter(Buril ,Hlouch ,Kuc i Marćińczak) będzie niezwykle trudno zastąpic ??
Wiem ze to trudno okreslic ale mi sie tak wydaje ze nasza druzyna na dzis jest osłabiona jakies 25-30%z tą która zdobyła mistrzostwo,najwieksze braki to
1-dwóch solidnych obrońców
2-drugi grający baramkarz
3-i napawde bardzo dobry snajper
"Nie bronię Jakuba Tabisza co tak radośnie próbujesz mi wmówić "
"Rozumiem że zostałes Karvinie adwokatem tabisza"
tymi dwoma cytatami kończę tę "dyskusję" - oczywiście najlepiej zbudować drużynę emeriten squad - ściągnijmy jeszcze Zdunka - też był dobry grajek (tylko 40 lat ma!) - a sorry może jeszcze Wielocha?
Chuj wiceprezes do spraw finansowych Klubu który nie załatwia hokeistów - przecież w każdym Klubie wiceprezes do spraw finansowych szuka zawodników do gry...
z mojej strony EOT
Spokojnie Karvin nie kop się z koniem bo naprawde nie warto.Typowi internetowi harcownicy ( niekoniecznie znajacy sie na hokeju) maja swoje 5 minut. Ot! i cala sprawa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)