Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Drużyna hokejowa - aktualny status

• Hokej
    • Rozpoczęto 08.10.2006 o 19:27
      Ostatnia aktywność 27.10.2014 o 23:38
      451891 wyświetleń
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 24.05.2008 o 18:06
      Post #429136 24.05.2008 18:06
    PEWNO NIE MA CO ROZPACZAĆ ,napewno nie jest zle!! Hokej Cracovii idzie w dobrym kierunku przedewszystkim szkolenie mlodych i skŁad tez dobry na kolejny sezon .Mi tylko chodzi o to by w druzynie bylo tez kilka nowych ,,GWIAZDEK'' ORAZ BY POKAZAC SIE TROCHE W EUROPIE ale tak juz jest przez ostatnich kilka sezonów w PLH JAK DRUZYNA ZDOBYWA Majstra to się osłabia !.A czy nie mozna na odwrót by troche powalczyc? najlepiej w LIDZE MISTRZÓW:) I tego na przyszłosc Tobie i Sobie życze teraz zmykam na browarka :P
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 24.05.2008 o 19:29
      Post #429169 24.05.2008 19:29
    A gdzie jest powiedziane że Rączka nie miał by szans na skuteczną rywalizację z Radziszewskim Karwin?Jak tak będziemy podchodzić do sprawy to Radzik nigdy nie będzie miał wartościowego konkurenta tylko tzw statystów.Chyba nie o to chodzi by drużyna z aspiracjami na MP i Puchary miała 1 bramkarza i drugiego statystę i miernotę. Nie wierze osobiście w to że będziemy mieli drużynę mocniejszą od tej w tym roku.Z rynku polskiego nie ma kogo brać (a straty są szczególnie w obronie).To wymusza szukanie stranieri co wiąże się z ryzykiem sprowadzenia klonów prokopa ,pinca ,kmetsa,Cernego lub safarika.Znając żółwią szybkość transferową pewnie znów trafi się kolejna miernota. Poczekam Karwinie na nowych stranieri i po pewnym czasie ocenimy ich przydatność + to kto miał rację nt jakości nowych stranieri.
    • nt

32
      0
    • 25.05.2008 o 00:25
      Post #429231 25.05.2008 00:25
    nt Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Cecuła i Hajnos w Cracovi!!!!! a mógłbyś,proszę , trochę więcej o nich napisać. Cecuła doswidczony obronca umiejacy grac cialem i zachowac zimna krew:) Hajnos dobry technicznie umie zamieszac obroncami bylem na kilku ich meczach
    • staban

1.6K
      2.1K
    • 25.05.2008 o 02:22
      Post #429248 25.05.2008 02:22
    Cecuła-19-latek doświadczony obrońca hahaha.Ty nt.-masz super poczucie humoru,a Hajnos miesza obroncami w jakiej druzynie???
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 25.05.2008 o 09:30
      Post #429254 25.05.2008 09:30
    Wpis kolegi z nowego targu spowodował u mnie ból brzucha....Ze śmiechu!!!!
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 25.05.2008 o 10:09
      Post #429258 25.05.2008 10:09
    Potter, jak mamy w kolko grac goscmi moze i dobrymi czy bardzo dobrymi jak na Polske bez zadnych, ale to zadnych perspektyw na zas, to ja wole odpuscic nawet raz czy dwa nistrza Polski a dolozyc do szkolenia swoich mlodych, a posciagac zdolnych 18-19 latkow, bo to jest przyszlosc hokeja w Polsce.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 25.05.2008 o 17:11
      Post #429316 25.05.2008 17:11
    Czytaj uważnie jake .Ja nic przeciwko ściąganiu mlodych nie mam.Ba w pełni to popieram.Oczywiście w pewnej proporcji by nie odbiło sie to na poziomie sportowym drużyny. Salwę śmiechu wzbudził wpis kolegi z nt targu.,,Cecuła -doświadczony obrońca!
    • D.J.Cat

2.8K
      254
    • 25.05.2008 o 18:00
      Post #429319 25.05.2008 18:00
    Poczekajcie z tym śmiechem. Może to rzeczywiście jakiś supertalent który gra jak stary wyga.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 26.05.2008 o 16:01
      Post #429438 26.05.2008 16:01
    Ja póki co gratuluje tabiszowi na ten czas ,,sukcesów transferowych ''Przyszedł do Cracovii aż 1 zawodnik ,odeszło 8 .Los 9 dalej nie pewny (Mihalik) Wolnych zawodników praktycznie brak ,ale rozumiem że Jakub będzie przeprowadzał spektakularne transfery.
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 26.05.2008 o 16:04
      Post #429440 26.05.2008 16:04
    Jakub sprowadzi jeszcze do Cracovii supergwiazdy i oprócz Mistrzostwa wygramy też puchar kontynentalny! Wygramy wszystko co jest do wygrania. Wierzymy w Ciebię Kuba! Nie przejmuj się co niektórzy tu piszą!
    • *KSC*

767
      0
    • 26.05.2008 o 16:22
      Post #429446 26.05.2008 16:22
    Gwiazdy????? kogo kogo ? cieniutko widze ten sezon wszyscy wzmocnieni a Cracovia jak zawsze osłabiona.
    • Karvin

10.5K
      9.3K
    • 26.05.2008 o 16:31
      Post #429449 26.05.2008 16:31
    "Oczywiście w pewnej proporcji by nie odbiło sie to na poziomie sportowym drużyny. " Potter bardzo mnie to interesuje - to jaka dla Ciebie jest właściwa proporcja? w tym momencie w kadrze drużyny jest 21 zawodników (tylko 2 obcokrajowców) wśród nich 8 etatowych reprezentantów, dwóch ocierających się o kadrę, dwóch doświadczonych byłych reprezentantów i pięciu zawodników którzy grają bądź ocierają się o kadry młodzieżowe, poza tym jeszcze obcokrajowców z których jeden zagrał znakomicie w finale w odróżnieniu od Twojego ulubieńca Hloucha piszesz nie robić sanatorium - no to napiszę Ci że bark Hloucha grozi tym że w każdej chwili może się sezon dla niego skończyć - co byś wtedy napisał o Tabiszu? Jeśli dokooptujemy Mihalika i jeszcze jednego napastnika (a są wolni) to skład jest silniejszy niż rok temu (straty Hloucha który zawalił playoff, Dubla który mimo chęci nic nie pokazał, no i dwóch wychowanków Marcina Cieślaka i Staszka Urbana - których mi szkoda ale powoli ich kariery i tak dobiegały końca, brak odpowiednich warunków w najlepszym dla hokeisty okresie niestety dał się we znaki to nie są jakieś koszmarne straty) - i na pewno bardziej perspektywiczny Co do obrony to Oktawiusz Marcińczak którego bardzo lubię i cenię za te 5 sezonów u nas ostatnimi czasy grał coraz słabiej i niestety musiał ustąpić młodszym, podobnie ma się sprawa z Kucem który nie spełnił oczekiwań jakie wobec niego mieliśmy - podobnie jak zresztą wcześniej Piekarski - ale o tym tyszanie mówili że "Kucyk" z roku na rok gra słabiej (przypomnij mi potter jakiś dobry mecz Kuca w tym sezonie - po którym byś go chciał nosic na rękach) Buril? - ten chłop 40 lat, chce zarabiać Bóg wie ile, przygotowywać się indywidualnie do sezonu - a tak naprawdę to nigdy nie wiadomo kiedy głupią karę złapie - co może się nasilać bo już nóżki nie te... z innych pomysłów - Kacir to chyba żart - jeśli nie chce się przygotowywać w Krakowie z drużyną to niech idzie do Torunia - to nie jest amatorski cyrk objazdowy tylko Cracovia gdzie trzeba trenować i pracować a nie gwiazdorskie warunki stawiać - a że to jest przyczyna dlaczego u nas nie gra to wiem na pewno. Bramka - Paweł Jakubowski miał znakomitą cechę pracował z młodzieżą i pod tym względem jego utrata jest najbardziej bolesna ze wszystkich - nie wiem jak go tam omamili - pewnie mu powiedzieli że dostanie szanse bycia pierwszym - Toruń ma problemy z obsadą bramki - u nas nie jest łatwo kupić i utrzymać bramkarza bo pozycja numer 1 jest niepodważalna i ewentualny nowy zawodnik jest na straconej pozycji (vide sprawa Rączki) - uważam że powinniśmy poszukać młodego bramkarza który będzie gotów posiedzieć trochę i pograć w CLJ, czekając na swoją szansę w PLH - może wreszcie ktoś ją wykorzysta, bo dotychczas zarówno Jakubowski, jak i Kachniarz (zeszły sezon swoich szans nie wykorzystywali Nie bronię Jakuba Tabisz co tak radośnie próbujesz mi wmówić - to nie tak - tu nie ma co bronic czy nie bronic Tabisza bo to nie jego poletko jest załatwianie transferów hokejowych - to mniej więcej tak jakbyś pana Macka Madeję obwiniał o to że nie ma krążków na rozgrzewkę hokeistów (pracuje w Klubie - no pracuje - to znaczy jego wina - przepraszam pana Macka za użycie jego przykładu) Staram się tylko w Twoim zapale wykazać Ci że mocno przesadzasz snując tak apokaliptyczne wizje - z których zresztą jesteś znany - jak wiadomo ich sprawdzalność (na szczęście dla Cracovii) jest dość niska :)
    • Karvin

10.5K
      9.3K
    • 26.05.2008 o 16:32
      Post #429450 26.05.2008 16:32
    *KSC* Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Gwiazdy????? kogo kogo ? cieniutko widze ten sezon > wszyscy wzmocnieni a Cracovia jak zawsze > osłabiona. pojawiło się w trakcie kiedy pisałem - kolego przypomnę Ci - 4 sezony z rzędu podium MP - to "zawsze" osłabianie jest dość śmiałą tezą :)
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 26.05.2008 o 17:23
      Post #429466 26.05.2008 17:23
    Cobyscie nie napisali to na dzis jest tylko taka prawda ze relane wzmocnienie lub raczej uzupełnienie skladu po odejsciu 8 graczy Pasów moze tylko przyjsc z zagranicy w osobie 3 zawodników. Rynek krajowy z dobrych zawodników jest wyczyszczony do zera!?!?!! a chyba lepiej sprowadzic dobrego sprawdzonego zawodnika niz liczyc ze moze cos sie uda trafic ???? Ciekawe Karvin osłbilismy sie jak narazie 8 zawodnikami w zamian przyszedl tylko jeden a Ty piszesz ze jak przyjdzie jeszcze tylkojeden zagraniczny zawodnik + Mihalik to sklad bedzie silniejszy niz rok temu???!?!?!!?!?!?!?!? cytuje ;;Jeśli dokooptujemy Mihalika i jeszcze jednego napastnika (a są wolni) to skład jest silniejszy niż rok temu;;; PODZIWIAM OPTYMIZM!!!!!!!!!!!! mamy tylko 6 obrońców wystarczy kara meczu ,choroba czy kontuzja i mamy juz po ptokach !!! i z calym szacunkiem dla Cecuły,Hajnosa ale oni poza najwyzej lodowiskami pierwszoligowymi nie rozegrali meczu w ekstraklasie i na nich naprawde nie ma co liczyc!!Rohaczek napewno nie da im walczyc ,no chyba ze wynik bedzie pewny i jakis słabszy przeciwnik
    • *KSC*

767
      0
    • 26.05.2008 o 17:37
      Post #429469 26.05.2008 17:37
    Jeśli dokooptujemy Mihalika i jeszcze jednego napastnika (a są wolni) to skład jest silniejszy niż rok temu Kto wolny Ovieckin podpisał na 12 lat a inni przedluza Powiedz mi kto z Polski jest wolny a zza granicy trzeba umiec a nam to nie wychodzi Mamy mistrza dlatego ze kupilismy takich zawodnikow ktorza za Play Off zarobili tyle co reprezentanci Polski za caly sezon! Ja rozumiem że mogą być problemy z kadra ale po co mówił że beda chcieli wzmocnić skład a kasa jest bo jak nie chcieli Kacira i Burila !!!
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 26.05.2008 o 17:40
      Post #429471 26.05.2008 17:40
    Wystarczyło żeby nikt nie odszedł. Dokupilibyśmy jakiś młodych zawodników i mistrzostwo w kieszeni. Tymczasem oprócz osłabienia Cracovii wzmocniliśmy konkurencję.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 26.05.2008 o 18:57
      Post #429482 26.05.2008 18:57
    Co do tej proporcji to ta co była w ubiegłym sezonie była właściwa.Młodzi zawodnicy mogli się uczyć od takich jak L>laszkiewicz a mając szanse gry rozwijać się. senatorium za zgoda tabisza zrobił sobie nie Hlouh a Safarik .I to 2 letnie !!!. Rozumiem że zostałes Karvinie adwokatem tabisza i każdy co odszedł to był słaby ,chorowity i trafili sie nam na ich miejsce lepsi?Mam zupełnie inne zdanie co do zawodników którzy odeszli. -Hlouh (pomijajac słaby play off -każdy zawodnik może mieć obniżkę formy )to był zawodnik stanowiący o naszej sile.Był 3 strzelcem drużyny także daruj sobie bzdety że był słaby.Nie tylko on w play off grał słabiej. -Buril -na lodzie to prawdziwy profesor i uważam że był to jeden z 3 najlepszych obrońców(pozostali to Kłys i Noworyta) -Kuc -obrońca bez błysku ale bardzo solidny w defensywie -Marcińczak -typowy średniak PLH -ale pożyteczny i z ogromnym doświadczeniem Cieslak ,Urban typowe średniaki PLH -ale jak pokazuje sezon z przed 2 lat (plaga kontuzji i wyjazdy w 15 )należało ich zostawić nie mając lepszych za nich. Jakubowski -dla mnie to typowy przeciętniak i żadna konkurencja dla Radzika -zapytam tylko kto za niego? W pozostanie Mihalika za bardzo nie wierzę .Sprawa ciągnie się już kilka tygodni. Rewenator dobrze napisał kto z krajowego rynku może nas Karwin wzmocnić.Jacyś ,,doświadczeni''typu Cecuła?.W tej chwili to ruch jest w kierunku 3 stranieri .Jak pokazuje historia nader często trafialiśmy kulą w płot stąd obawy wielu że tym razem będzie podobnie.Tabisz nader często trafiał w pinców,prokopow,spirinów,safarików,cernych,kmetsów i paru innych też by się znalazło. Przypomnę ci to jak zobaczymy tych nowych stranieri tabisza.
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 26.05.2008 o 19:18
      Post #429487 26.05.2008 19:18
    MALE SPROSTOWANIE STRACILISMY 10!!!!!!!jak do tej pory zawodników z druzyny mistrzowskiej a nie 8 czyli 1\3 druzyny !!!!!!! ODCHODZĄ/LEFT: Jarosław Kuc - Obrońca - Zagłębie Sosnowiec Oktawiusz Marcińczak - Obrońca - Zagłębie Sosnowiec Ales Černy (Czechy) - Obrońca - Szuka Klubu Paweł Jakubowski - Bramkarz - TKH Toruń Roman Hlouch (Czechy) - Napastnik - TKH Toruń Mateusz Dubel - Napastnik - (?) Andrej Kmeč (Słowacja) - Napastnik - HK Ardo Nitra (Słowacja) Vladimír Búřil - Obrońca - TKH Toruń Marcin Cieślak - Napastnik - ? Stanisław Urban - Napastnik - ? więc chyba nie jest tak super ???? jedyny plus z tego ze Uraban u Cieslak będą pracowac z najmłodszymi hokeistami w klubie i chyba tą czwórke która wymienił Potter(Buril ,Hlouch ,Kuc i Marćińczak) będzie niezwykle trudno zastąpic ?? Wiem ze to trudno okreslic ale mi sie tak wydaje ze nasza druzyna na dzis jest osłabiona jakies 25-30%z tą która zdobyła mistrzostwo,najwieksze braki to 1-dwóch solidnych obrońców 2-drugi grający baramkarz 3-i napawde bardzo dobry snajper
    • Karvin

10.5K
      9.3K
    • 26.05.2008 o 19:57
      Post #429504 26.05.2008 19:57
    "Nie bronię Jakuba Tabisza co tak radośnie próbujesz mi wmówić " "Rozumiem że zostałes Karvinie adwokatem tabisza" tymi dwoma cytatami kończę tę "dyskusję" - oczywiście najlepiej zbudować drużynę emeriten squad - ściągnijmy jeszcze Zdunka - też był dobry grajek (tylko 40 lat ma!) - a sorry może jeszcze Wielocha? Chuj wiceprezes do spraw finansowych Klubu który nie załatwia hokeistów - przecież w każdym Klubie wiceprezes do spraw finansowych szuka zawodników do gry... z mojej strony EOT
    • torreador

3.5K
      1.2K
    • 26.05.2008 o 20:03
      Post #429508 26.05.2008 20:03
    Spokojnie Karvin nie kop się z koniem bo naprawde nie warto.Typowi internetowi harcownicy ( niekoniecznie znajacy sie na hokeju) maja swoje 5 minut. Ot! i cala sprawa.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie