ale obrażać mnie nie musisz...
statystyki statystykami - pod tym względem należałoby się w pierwszej kolejności pozbyć Mihalika - uważasz tak? bo ja nie...
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Mihalik za P.O. 4 br i 5 asyst czyli nawet lepiej niz Badzio (z ktorego tez jestem bardzo zadowolony ze jest na nowy sezon)
Mihalik jest ok bo to indywidualista i wirtuoz krązka jak Kacir ,Buril czy Jaros .Przyznasz chyba sam ze w sezonie jest nas troche za mało kibiców na meczach ,mi sie wydaje ze wlasnie przez brak takich ,, rozkapryszonych gwiazdek''(KACIR,BURIL,DACOSTA)) czy ,,imprezowiczów'' jak n.p Jaros .Sciągamy napewno dobrych, młodych ,przyszłosciowych graczy , ALE KIBIC CHYBA WOLI DZIS COS INNEGO ,troche niepewnego i tajemniczego
Nieweiem czym Cie obraziłem ze jestes smieszny ??? Ty mi napisales pierwszy ze jestem Płaczek !!!
Osobiście podzielam zdanie Revenatora.Z jednego powodu Karwin .Zbyt dużo pudeł transferowych mieliśmy i ściagania tzw śmietnika by sie nie obawiać że kolejny raz nie trafimy kulą w płot.Zapewne okaże sie że ci nowi wcale lepsi nie bedą od Burila czy Kacira ,a kasować będą podobne albo tylko nie wiele mniejsze pieniądze.
Statystycznie jeśli chodzi o stranieri mieliśmy przewagę pudeł.Safarik,Cerny,Spirin,Kmets,Pinc,Prokop to pewnie nie wszyscy ,ale ci najbardziej ,,wybitni''.Płacąc kase porównywalna do tego co płacilibyśmy Kacirowi ,Burilowi czy Hlouhowi ciężko będzie ściągnąć kogoś o porównywalnych umiejętnościach (już nie mówię o lepszych).Czasu też za bardzo nie mamy na eksperymenty jeśli mamy dobrze zaprezentować się w p.kontynentalnym.
Prawdopodobieństwo trafienia następnych ,,gwiazd'' jest spore i znając szybkość działania jakubka pewnie trafi nam sie klon prokopa.
No to co zrobil Rohaczek to nie rozumiem co z tego ze chcieli sie sami przygotować jakos Kacir to robil a jest gwiazdą polskiej ligi. Szkodo bo zobaczyc Kacira i Laszkiewicza 1 druzynie to by było coś
Jeśli wierzyć toruńskiej mutacji Wybiórczej to Nowe Gwiazdy Torunia zarabiają po 8-10 tysięcy eurosów miesięcznie. I to jest chyba powód dla ktorego nie grają u nas.
*REVENATOR* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> SMIESZNY JESTES KACIR NIE BŁYSZCZAŁ W PLAY-OFF
>
> Kacir-8goli 10 asyst
>
> Badzio 4----1
> L,L 3----10
Na wydziale statystyki pracujesz? statystyki, statystyki i tylko statystyki.
Ze statystykami to jak ze strojem bikini, niby wszystko widać, ale najważniejsze jest zakryte.
Nie ma ludzi nie zastąpionych,młodych perspektywicznych graczy bez statystyk nigdy nie będziesz w stanie wyłapać.
*REVENATOR* Napisał(a):
> SMIESZNY JESTES KACIR NIE BŁYSZCZAŁ W PLAY-OFF
>
> Kacir-8goli 10 asyst
>
> Badzio 4----1
> L,L 3----10
Tylko, że punkty Badzo , LL czy Słabonia dały Cracovii MP, a Kacir punktował głównie ze słaniającym się na nogach Stoczniowcem i ze zrezygnowanym Zagłębiem i nie pomogły w najważniejszej dla Podhala konfrontacji z Tychami. Tak więc ich wartość jest nieporównywalna. Zresztą zobaczymy ile wart jest Kacir bez Różańskiego i Zapały.
Z ocenami wzmocneiń poczekajmy przynajmniej do rozpoczęcia sezonu...
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
100& poparcia dla Rohaczka. Druzyna to dtuzyna od pierwszego dnia przygotowań do ostatniego meczu play-off.Zasady muszą byc rowne dla wszystkich.Jakos Hlouchowi przed ostatnim sezonem nie przeszkadzało że musi byc na miejscu w Polsce i przygotowywac sie z druzyną. Niestety poczuł sie gwiazdą jak na Polska ligę i chciał tylko doic kasę a obowiazki lekceważyć.
Zaczekam na te tańsze nowe gwiazdy ściagnięte przez Tabisza.Po pewnym czasie wyjdzie że zarabiają podobnie ,a pożytek taki jak z kmetsca.
Popieram Rudiego!!!
Jeden za wszystkich -wszyscy za jednego!!!
Drużyna to rodzina.Dzięki temu zdobyliśmy mistrza Polski,że byliśmy drużyną z charakterem bo skład od Tychów mieliśmy słabszy-wiele słabszy!!!
za transfery odpowiada Rohacek, nie Tabisz. Jakub tylko trzyma kasę, pewnie ustala pułap zarobków, żeby (przynajmniej w sezonie) nie było kominów płacowych.
to Rohacek decyduje kogo chce, a kogo nie. jego wyniki w Cracovii świadczą o tym, że można mu zaufać, a nie jojczyć i biadolić, albo cisnąć Bogu ducha winnemu (w tym przypadku) Tabiszowi.
dlatego w zasadzie nie zabieram głosu w dyskusji, tylko spokojnie sobie czekam.
TEFAL co Ty gadasz ,że mieliśmy skład słabszy od Tychów heheh weż nawet nie żartuj mieliśmy zdecydowanie najlepszy skład w Polsce i dzięki temu zdobyliśmy mistrza
MIELISMY DUŻO GORSZY SKŁAD OD GKS
Mieliśmy najlepszy skład, ale nie byliśmy tak dobrze zgrani. Jednak dzięki indywidualnym umiejętnością wygraliśmy.
Mieliśmy bardzo słaby skład, ale przed play-offami wykupiliśmy pół ligi słowackiej, pól czeskiej i pół polskiej. Łącznie mieliśmy 1,75 nadal słabego składu, ale zdobyliśmy złoty medal dzięki sędziom, którym kazał oszukiwać na naszą korzyść PZHL, który to z kolei siedzi w całości w kieszeni u Filipiaka.
A w ogóle to Comarch, a nie Cracovia.
Nie czytacie hokej.net? ;)
Rohaczek miał najlepszy skład .Radziszewski,L.laszkiewicz,Słaboń,Pasiut,Piotrowski,Drzewiecki,Kowalówka,Kłys,Noworyta +jako 10 reprezentant D>laszkiewicz.Do tego 2 reprezentantów Polski młodzieżowej Wajda +Landowski.Do tego super stranieri (na nasze warunki )Mihalik,Buril,Badżo,Hlouh+ Vercik przyzwoity.Kmets sie nie sprawdził ale był straszakiem dla innych że jak nie będą dobze grać to on wskoczy do składu.
Kto tu wg pisze o tym że Tychy miały lepszy skład?Pod jakim względem się pytam???.
W jakim klubie mieli 12 reprezentantów +7 stranieri?Pozostali nasi zawodnicy też nie byli z łapanki Kuc,Marcińczak a szczególnie Witowski to byli dobrzy zawodnicy.
Knur nie do końca tak jest jak piszesz .Jakubek wielokrotnie miał tempo żółwia w załatwianiu transferu i dobrzy zawodnicy trafiali do konkurencji.
sero1906 Napisał(a):
> TEFAL co Ty gadasz ,że mieliśmy skład słabszy
> od Tychów heheh weż nawet nie żartuj mieliśmy
> zdecydowanie najlepszy skład w Polsce i dzięki
> temu zdobyliśmy mistrza
Porozmawiaj z prawdziwymi znawcami polskiego hokeja,to Ci powiedzą kto miał na papierze najlepszy skład w Polsce.A reprezentantów że mamy najwięcej to akurat inna sprawa,kumaci wiedzą dlaczego...
po pierwsze Rudi gra tym co zna i ma
po drugie dużo zawodników z innych drużyn odmawia gry w kadrze prowadzonej przez Rudiego
Bzdura kompeltna .Obojętnie gdzie by grali l.Laszkiewicz,Słaboń,Pasiut,Radziszewski,Kłys,Noworyta,Drzewiecki,Kowalówka w kadrze by grali bo lepszych brak.Do tego Tychy dysponowały 2 stranierimi w tym jeden jeszcze po kontuzji.My w kwestii stranieri mielismy kłopoty bogactwa i to dobrych zawodników.
Mieliśmy 4 bardzo mocne i wyrównane piątki i najmocniejszy zespół.
Ile zawodników GKS wg ciebie prezentowało reprezentacyjne umiejetności.Wg mnie ;Sobecki,Bagiński,Parzyszek,Proszkiewicz.Na siłę może bym jeszcze z 2 znalazł ale to i tak dużo mniej niż u nas.
Jak tak czytam o Toruniu i tych kontraktach po 8-10 tyś euro dla stranieri to od razu nasuwa mi się jedno pytanie do klubowych ,,prezesów''.Co stoi na przeszkodzie by znaleść dla nas 2-3 sponsorów mogących pomóc klubowi w sprowadzeniu do Cracovii zawodników lepszych od tych co poszli grać do Torunia.Czy po sukcesie jakim było MP nie jest nam zdecydowanie łatwiej takich sponsorów zdobyć.Tylko kto ich szuka ?
Wymieniłeś Sobeckiego,niestety lepszy od Radzika
Bagińskiego,Parzyszka,Proszkiewicza,a ja dodam Krzaka najlepszego w Play Off,Bacula,Gonerę,Jakesa,Piekarskiego,Śmiełowskiego,Woźnicę,Wołkowicza,Gawlinę,Justkę,Sarnika,Garbocza,Sokoła.....
Kurwa ilu ich jest...
To wszyscy byli lub obecni reprezentanci Polski lub gwiazdy naszej PLH,kilku nie wymieniłem choćby Gwiżdża,Majkowskiego,Jakubika,Matczaka syna,Mejki których wszyscy w Polsce dobrze znają.To tyle kto się zna ten wie kto miał mocniejszy skład...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)