a od kogo masz internet ? moze poprostu jakies lewe proxy ... sproboj ustawic proxy na sztywno z automatycznego czasami pomaga :)
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
Intertnet mam z Virgin j przez 3 lata nie mialem problemu z nimi i dopiero od jakis 3tygodni ten blad sie pojawia.
Hmm z tymi proxami Willu moze byc problem bo nawet nie wiem co to jest:D:D:Da co dopiero myslec o ustawianiu:D:D:D
IE - > Opcje Internetowe -> Polaczenia - > Ustawienia sieci Lan - > zmieniasz na "uzyj skryptu automatycznej konfiguracji" i sproboj np wpisac to 213.199.225.10:8080
Dzieki wielkie WiLLu!!!Smiga teraz bez problemow:)
np ;)
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No a co z tym podświeltaniem błędów ? Kuma
> ktoś coś może, czemu nie podświetla ?
sproboj kliknac prawym jak cos napiszesz i tam powinna byc opcja sparwdzania bledow w danym polu moze akurat na tej stronie wylaczyles :)
Jestem w potrzebie - mam dwa fily avi i potrzebuję coś im wyciąć ze środka, tzn. żeby dalej były jak są, czyli każdy jako jeden film, ciągły, ale bez pewnego odcinka w środku, da się takie coś? Może ktoś poradzić jak to zrobić, plisss? Dodam, że dla żony potrzebuję, więc jest szansa pokazać, że Forum jest też praktycznie czasem przydatne :)
żółta kaczka Napisał(a):
> Jestem w potrzebie - mam dwa fily avi i
> potrzebuję coś im wyciąć ze środka, tzn.
> żeby dalej były jak są, czyli każdy jako jeden
> film, ciągły, ale bez pewnego odcinka w środku,
> da się takie coś? Może ktoś poradzić jak to
> zrobić, plisss? Dodam, że dla żony potrzebuję,
> więc jest szansa pokazać, że Forum jest też
> praktycznie czasem przydatne :)
http://www.dobreprogramy.pl/VirtualDub,Program,Windows,13335.html
[b]edit:[/b] Jakiś konwerter plików wideo .mp4 na avi, albo mpg ktoś może polecić? Mam vDownloader i Pazera Free MP4 to AVI Converter ale "nie bardzo". Najlepiej jakby była opcja z wyborem rozmiarów. I bez znacznej utraty jakości..? plizz
jak wylaczyc synchronizacje pionowa karty graficznej?
TRN_KRK Napisał(a):
> edit: Jakiś konwerter plików wideo .mp4 na avi,
> albo mpg ktoś może polecić? Mam vDownloader i
> Pazera Free MP4 to AVI Converter ale "nie bardzo".
> Najlepiej jakby była opcja z wyborem rozmiarów.
> I bez znacznej utraty jakości..? plizz
spróbuj WinAvi Conwerter
Generalnie czy w jednym tytule? Wchodzisz w rozszerzony panel sterowników czy to ATI czy nVidia i tam szukasz jak chcesz globalnie. W każdej grze w opcjach jest możliwość wyłączenia synchronizacji. Jak coś to powiedz jaka masz kartę to ci dokładniej napisze gdzie szukać bo mam opcje z oboma akurat pod ręką.
GF 8600 GT
dobra mam dziękuję :)
a jak mp4 na avi zmienisz to nie śmiga? Mp4 jak kojarze to jeszcze bardziej skompresowane avi dla potrzeb internetu.
Potrzebuję .mp4 (wideo z telefonu) przerobić na plik obsługiwany przez program do obróbki na kompie. MP4 mi nie działa, a potrzebuję w miarę w jak najlepszej jakości.
Zaraz sprawdzę WinAvi Conwerter
BartAcid Napisał(a):
> a jak mp4 na avi zmienisz to nie śmiga?
Właśnie potrzebuję jakiś fajny program do przeróbki, bo to co sprawdzałem obciąża procesory, albo słaba jakość i brak możliwości zmiany rozmiaru, bądź np brak ścieżki audio...
wiLLu Napisał(a):
> Leesior Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > No a co z tym podświeltaniem błędów ? Kuma
> > ktoś coś może, czemu nie podświetla ?
>
>
> sproboj kliknac prawym jak cos napiszesz i tam
> powinna byc opcja sparwdzania bledow w danym polu
> moze akurat na tej stronie wylaczyles :)
O dzięki. Faktycznie - wyłączyłem co prawda nie sprawdzanie, ale język polski :) Już teraz OK.
TRN_KRK Napisał(a):
> Potrzebuję .mp4 (wideo z telefonu) przerobić na
> plik obsługiwany przez program do obróbki na
> kompie. MP4 mi nie działa, a potrzebuję w miarę
> w jak najlepszej jakości.
Freez FLV to AVI MPEG WMV Converter ver.1.6, bardzo dobry darmowy program, sam go używam i sprawuje się świetnie ! Konwertuje pliki *.flv i *.mp4 do *.avi, *mpeg (1 i 2) i *.wmv. Przy konwersji do *.avi można wybrać kodek, a tak w ogóle to można ustawić bitrate video i audio, szybkość klatek, rozdzielczość filmu.
Znajdziesz go tu:
http://freez-flv-to-avi-mpg-wmv-converter.pl.malavida.com/mvdwn/6668-windows
lub tu:
http://freez-flv-to-avi-mpeg-wmv-converter.en.softonic.com/download
5 dni później
TRN_KRK Napisał(a):
> żółta kaczka Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jestem w potrzebie - mam dwa fily avi i
> > potrzebuję coś im wyciąć ze środka, tzn.
> > żeby dalej były jak są, czyli każdy jako
> jeden
> > film, ciągły, ale bez pewnego odcinka w
> środku,
> > da się takie coś? Może ktoś poradzić jak
> to
> > zrobić, plisss? Dodam, że dla żony
> potrzebuję,
> > więc jest szansa pokazać, że Forum jest też
> > praktycznie czasem przydatne :)
>
>
> http://www.dobreprogramy.pl/VirtualDub,Program,Win
> dows,13335.html
dzięki wielkie, ale mam jeszcze jeden problem...może i pytanie jest głupie, ale naprawdę nie potrafię...jak wyciąłem w trybie edycji to co chciałem wyciąć, to jeszcze muszę to zapisać, a jak daję save as avi, to mi zapisuje 40 gigowy plik i kończy się miejsce, a oryginalny początkowy miał 778 mega - jak to zapisać, po wycięciu?
Wlasnie dlatego zapisuje Ci taki wielki plik, bo dajesz komende save as avi...
On to rozkompresowuje do totalnie czystego avi bez kodekow-stad rozmiar gigantyczny:)
Przy saving'u wybierz jakis kodek - najlepiej ten zrodlowy, z ktorego wycinales. Wtedy nie bedzie ponownie robil kompresji i zapisze w miare maly plik.
Albo jest opcja save as avi i sa tam jeszcze jakies options do wybrania, albo - co juz mniej prawdopodobne - jest komenda dodatkowa save as i tu rodzaj kompresji...
Nie znam dokladnie akurat tego softu, ktorym walczysz:)
mam drukarke razem ze skanerem ( wcale sie nie chwale :) ) Lacer Jet M1132 MFP na starym kompie win Xp smiagało elegancko drukarka jak i skaner teraz mam nowego kompa ( też sie nie chwale ) win 7... drukarka działa ale skaner przeleci ustawi się ale nie chce skanować. Jak chce pobrać sterowniki z neta do win 7 to wyświetla mi się taki komunikat
550 /pub/softlib/software11/COL32661/Im-81123-1/LJM1130_M1210-HB-win32-en.exe: No such file or directory.
Jeżeli ktoś mógłby pomóc byłbym wdzięczny jak i cała rodzina moja.
w robocie jestem to linka ci nie podam ;) ale wpisz se w googlach LJM1130_M1210-HB-win32-en.exe i napewno z ktores strony zassasz ;)
Panowie komputerowcy, pomocy. Czat mi się tnie, mam flaszke wiśni a tam nikogo.
Też to miałem. Tylko El Duce zna na to radę:D
i forum też się zrypało. nie chce mi tematow wyszukiwac do wisniowki :(
Twixxx Napisał(a):
(...)
Dało radę - dzięki wielkie Twixxxie, dzięki Tobie i koledze TRN_KRK (również wielkie dzięki) dzieci z 2B będą jutro i pojutrze mieć ciekawsze lekcje :)
Ktoś wie jak w Asusie K50IJseries odblokować klawiature?
Nie działa ani klawiatura, ani touch pad.
tofi Napisał(a):
> Ktoś wie jak w Asusie K50IJseries odblokować
> klawiature?
>
> Nie działa ani klawiatura, ani touch pad.
Klawisze funkcyjne, najprawdopodobniej Fn+F3 (lub F9)
Że się klawiature da wyłączyc to nie rozkminiałem. pada czasem przyciskiem tuż nad nim lub jakis skrót tak jak Trn podpowiada. Jak startuje POST to możesz wejść do BIOSu naciskając F2?
Jak patrze na fotke klawiatury to pod fn+F3 nic nie ma, Fn+F9 wygląda jak by to mógł być touchpad.
Te kombinacje Fn+F3 (lub F9) nic nie dały. Laptop mi od dzisiaj świruje, bo najpierw nie chciał się załadować windows, a jak już w końcu zatrybił to pojawiły się problemy z klawiaturą i touchpadem.
Klasyczne pytanie, ile już go masz czasu i czy był kiedykolwiek czyszczony w środku? Jaki windows?
Tak zapytam, choć pewnie ktoś pomyśli, że z głupa, ale pytam całkiem serio - a laptopa też trzeba czyściś w środku? I chodzi naprawdę o takie czysczenie-czyszczenie ścierką i odkurzaczem, czy chodzi o "czyszczenie" w sensie porządkowanie systemu? Bo jak miałem taki stacjonarny, to jak za cd podłączało się czasem drugi dysk od kolegi, to wtedy tam odkurzałem, ale laptopa też trzeba?
BartAcid Napisał(a):
> Klasyczne pytanie, ile już go masz czasu i czy
> był kiedykolwiek czyszczony w środku? Jaki
> windows?
Mam go 2,5 roku, czyszczony nie był, windows vista.
żółta kaczka Napisał(a):
> Tak zapytam, choć pewnie ktoś pomyśli, że z
> głupa, ale pytam całkiem serio - a laptopa też
> trzeba czyściś w środku? I chodzi naprawdę o
> takie czysczenie-czyszczenie ścierką i
> odkurzaczem, czy chodzi o "czyszczenie" w sensie
> porządkowanie systemu? Bo jak miałem taki
> stacjonarny, to jak za cd podłączało się
> czasem drugi dysk od kolegi, to wtedy tam
> odkurzałem, ale laptopa też trzeba?
Laptopa najlepiej zanieść do serwisu laptopów do przeczyszczenia raz na rok/dwa, bo w środku laptopa kurz też się zbiera, szczególnie na wszystkich wentylatorach, a jak są zatarte wentylatory, to w wyniku przegrzania mogą paść jego podzespoły, szczególnie grafika, płyta główna, dyski twarde. W komputerze stacjonarnym najlepiej zdjąć pokrywę obudowy i przeczyścić wszystkie podzespoły sprężonym powietrzem (kupionym w sklepie w areozolu), żadnych szmatek i odkurzacza ! :D
A do czyszczenia systemu polecam program CCleaner, do ściągnięcia tutaj: http://www.piriform.com/ccleaner
Ale tak bez odkurzacza? To tak się da? ;)
Tofi, ściąg sobie Aida64 i zobacz jakie masz temperatury. Głównie chodzi o temperaturę CPU. jak w spoczynku będzie 50 lub więcej to pasuje pomyśleć nad czyszczeniem. Jak nie chcesz iść w koszty to sprężone powietrze i walisz w te dziury co z nich leci ciepłe. Jak nie czuc na ręce że co kolwiek stamtąd wylatuje to powietrze może nie wystarczyć.
Co do klawiatury to cos się ruszyło czy dalej nic nie działa? Nic nie napisałeś czy przy starcie jak wciskasz F2 to czy coś się dzieje.
Klawiatura dalej nie działa, f2 też nic nie daje.
Ten program ściągne, zobaczymy co z tego będzie.
Zostaje w takim razie odkręcenie klawiatury i sprawdzenie czy się przy pomocy sił nadprzyrodzonych nie wypięła. Ale nie wróży to nic dobrego jak nie działa touchpad i klawiatura razem.
Panowie i Panie dzieje mi się coś dziwnego. Jak pisze to mi wyskakują Bóg wi skąd jakieś plusy, spacje i entery (przeskok linii. Jak widać na załączonym obrazku. We wszystkich programach. O co biega? Zmienić klawiaturę? W razie możliwości proszę o odpowiedź na priva.
Poniżej ten sam tekst bez usunięcia "dodatków"
Pano+wie i Panie dzieje mi się co+ś dziwnego+. Jak pisz e to+ mi wyskakują Bóg wi skąd jakieś p
lusy, spacje i entery (przesko+k l
inii. LJak widać na załącz+onym o+brazku. We wszystkich pro+gramach. O+ co+ biega? Zmienić kl
awiaturę?
tofi Napisał(a):
> Klawiatura dalej nie działa, f2 też nic nie
> daje.
>
> Ten program ściągne, zobaczymy co z tego
> będzie.
Patrzyłeś Fn ze wszystkimi po koleji F1-12?
leszeczek Napisał(a):
> Panowie i Panie dzieje mi się coś dziwnego. Jak
> pisze to mi wyskakują Bóg wi skąd jakieś
> plusy, spacje i entery (przeskok linii. Jak widać
> na załączonym obrazku. We wszystkich programach.
> O co biega? Zmienić klawiaturę?
Jak już jest wysłużona to spróbuj wciskać słabiej klawisze. Może inne reagują na mocniejsze naciśnięcia.
Leszczek, może zawirusowana ! :D
Garbaty Napisał(a):
> Też to miałem. Tylko El Duce zna na to radę:D
to też właśnie sobie radzę :) zdrowie kumaci
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)