Trafił się na sprzęcie zainstalowany Windows Vista Business, na stronach Microsoftu widziałem jakieś porównania, ale nie ufam drabom. Zamartwiać się tym Business, czy nie? Różni się to istotnie od Home Premium? O co jestem uboższy?
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
odnosnie Businnes czy Home zalezy co ci w windzie jest potrzebne :
http://www.microsoft.com/poland/windows/products/windowsvista/editions/n/choose.mspx
jezeli zalezy ci na czystej windzie bez zbednych bajerow typu WMCenter (ktory swietnie sprawdza sie przy karcie telewizyjnej) to HOME
jezeli jednak potrzebne ci szyfrowanie danych , wyglad Aero (zmulacz kompa) oraz cala inna masa pierdol to BUSSINES ;)
swoja droga wywal Viste ;> i instalujesz 7 chodzi 3 x lepiej ;>
9 dni później
Mam wielką prośbę do znawców tematu :)
Mam odtwarzacz Mp4 philipsa go gear.
Coś podobnego do tego ;)
[img]http://di1.shopping.com/images1/pi/5b/d2/0c/53620978-300x300-0-0_Philips+GoGear+SA3245+37+4+GB.jpg[/img]
Niestety wgrałem na niego z konieczności dane z komputera w tym BARDZO ważne zdjęcia, których nie mogę usunąć więc format tego urządzenia odpada! Niestety nie chce się to coś włączyć gdyż ma za mało wolnej przestrzeni do myślenia (tfu). Do tego teraz nawet nie pokazuje nawet, że próbuje wczytać wszystko. Po podłączeniu do kompa poprzez USB wyskakuje błąd, że nie można dodać urządzenia. Nie wiem zbytnio co zrobić. Uderzać do jakiegoś fachowca? Jeśli tak to gdzie? ;)
Dzięki za pomoc
Tak z czapy to sie nie da pomoc Koziolek, bo... jak nie widac, co PC do Ciebie mowi, to nie mozna wybrac rozwiazania;-)
Wez kompa, te zabawke, wlacz i 3ba zobaczyc wszytskie komunikaty, jakie sie generuja... Najlepiej na WinXP, bo kufa z Vista ni ch uja, nie wiem, gdzie i co tam zmieniac...
PS. dziwna sprawa, ze ta zabawka po zapchaniu pamieci mowi, ze ma za malo operacyjnej do dzialania wlasnego systemu... Te pamieci powinny byc niezalezne, a nie wspoldzielone... Cos chyba sie posralo z innego powodu niz wgranie max. danych...
Właśnie ona nic nie mówi. To moje przypuszczenia bo kiedyś podobna rzecz mi się stała ale cudem jakoś się połączyło. Teraz nie dość, że zapchałem pamięć to coś jeszcze się zjebało i nawet nie próbuje się włączyć gdy wciskam power.
Kozioleczku - mowie Ci, bez kompa i zabwki nie da sie powiedziec, co sie zesralo... To jakby zgadywac liczby w Totku;-) Noooo, wieksza szansa, ze sie cos wymysli;-)
To jak mam to zrobić z kompem jak mi po podłączeniu nic nie wyskakuje ?
podejrzewam że w takiej sytuacji to sam nic nie zrobisz. Ewentualnie jakiś program z firmy która wyprodukowała tą mp4 ale to już wyższa jazda dla niektórych
11 dni później
Anomail
Korzysta ktoś z tego programu?
Byłby ktoś mi w stanie pomóc?
Nie moge autoryzować wysyłki - nie wiem dlaczego.
Jestem w stanie za pomoc jak zadziała wszystko dać gratyfikacje finansową
Danton Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Anomail
> Nie moge autoryzować wysyłki - nie wiem
> dlaczego.
>
[b]99. Próbuje wysłać pocztę z programu i cały czas wyświetla błąd, że nie może wysłać mailingu. Jak próbuje wysłać list do siebie to nie ma problemu. Co jest nie tak?[/b]
Prawdopodobnie podali Państwo nieprawidłowy login lub hasło do swojego serwera smpt. Proszę kliknąć kartę Serwery pocztowe i potem nacisnąć Ustawienia uwierzytelniania. W dalszej kolejności należy podać prawidłowe dane (login i hasło) i spróbować ponownie.
[b]98. Chcę wpisać adres swojego serwera SMTP do programu ale w momencie kiedy kliknę Dodaj albo Włącz uwierzytelnianie to program zawiesza się lub zamyka. Dlaczego tak się dzieje?[/b]
Prawdopodobnie zewnętrzne oprogramowanie typu Internet Security, antywirus lub antySPAM blokuje program AnoMail i nie zezwala mu na wykorzystanie adresu Państwa serwera pocztowego (lub samego adresu e-mail). W związku z tym AnoMail nie może pracować poprawnie. Należy tymczasowo zablokować program antywirusowy lub dodać plik AnoMail na listę tzw. wyjątków w swoim programie antywirusowym lub innym pakiecie bezpieczeństwa, który może powodować problem.
[b]Sprawdz też czy nikt/nic nie blokuje Ci portu 25:[/b]
Start--> uruchom: wpisujuemy cmd --> w czarnym okienu ktore wyskoczy: telnet smtp.wp.pl 25
Jezeli sie połączysz to pojawi sie wiadomosc powitalna: 220 smtp.wp.pl itd - to znaczy ze port do wysylania wiadomosci jest OK. Jak sie nie połączy to sparwdz zabezpieczenia na swoim kompie (firewall itp) lub routerze lub tez u swojego ISP.
29 dni później
Szanowna Pani XXX,
Ze względu na nie wywiązanie się przez Panią do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 24.10.2009 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Pani na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.
Pozew przeciwko Pani zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Panią podczas zawierania umowy adres:
XXXXX
YYYYY
ZZZZZ
Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.
Pani adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 24.10.2009 to 83.29.124.149. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Pani danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.
Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Pani ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pani z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.
Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:
1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.
2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150
Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - XXX@tlen.pl
Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=k4BovD29UdxmJbGEtW
W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl
Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl
Ktoś mi powie o co chodzi w tym mailu? Kobita założyła tam konto,bo miało być 10 dni free,podobno zero gadek o jakiś opłatach itd,IP mamy zmienne(noestrada),dane oczywiście fałszywe podane,jeśli ktoś się spotkał z czymś takim,lub wie co to za "wałek",proszę o pomoc :>
adres masz zmienny :) ale to nic nieznaczy maja dokladne logi o ktorej dany IP sie logowal tak wiec jezeli pojdzie pismo do TPSY to podadza kto dany adres mial wtedy przypisany.
Natomiast co do samego @ hmmm gdzies cos czytalem o takich wlasnie @ jako o wyludzeniach ale pewnosci niemam :/
wogole na 94 zl chyba nawet niemozna sprawy zalozyc w sadzie prawda ?
z tego co czytałem masa ludzi miła/ma z tym problemy.
Mozna poczytać o tym tu:
http://forum.prawnikow.pl/index.php?showtopic=61656&hl=pobieraczek
tu też sa konkretne informacje :
http://forum.gazeta.pl/forum/w,584,94092768,101477891,nowosci_nowosci_nowosci_jak_ktos_pyta_co_zrobic.html
Z tego co widze nikt na razie nie wie co zrobić:|
28 dni później
pytanie, prosba do specow od pozycjonowania:
Potrzebuję obnizyc pozycję swojej strony w google pod kilkoma frazami, lub nawet w ogóle pod wszystkimi, bez ingerencji w kod zrodlowy strony .
czy jest ktos kto moglby mi pomoc ? Sprawa bardzo pilna i bardzo mi na tym zalezy. Za pomoc odpowiednio sie odwdziecze. Prosze o kontakt na PW
rozrabiaka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szanowna Pani XXX,
>
> Ze względu na nie wywiązanie się przez Panią
> do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia
> 24.10.2009 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko
> Pani na drogę sądową w celu wyegzekwowania
> przysługujących nam wymagalnych należności. Na
> podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o
> świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U.
> Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej
> obie strony umowy.
>
> Pozew przeciwko Pani zostanie skierowany do
> właściwego miejscowo sądu przez
> współpracującą z nami kancelarię prawną na
> podany przez Panią podczas zawierania umowy
> adres:
>
> XXXXX
> YYYYY
> ZZZZZ
>
> Przypominamy, że podawanie fałszywych danych
> osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd
> drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo
> oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od
> 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji
> podali nam Państwo fałszywe dane osobowe
> (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o
> popełnionym przestępstwie niezwłocznie
> zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do
> identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego
> nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas
> i data. Polscy usługodawcy internetowi mają
> obowiązek zapisywania, który z klientów o danej
> porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na
> wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń
> dokonanych przez klientów.
>
> Pani adres IP użyty podczas zawierania z nami
> umowy z dnia 24.10.2009 to 83.29.124.149. W
> związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do
> wykorzystania zgromadzonych o Pani danych w celu
> wyegzekwowania należności wynikającej z
> zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich
> właściwym organom ścigania w przypadku podania
> fałszywych danych.
>
> Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy
> Pani ostateczny termin na dobrowolną spłatę
> zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie
> zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia
> otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy
> czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się
> będzie dla Pani z dodatkowymi kosztami (sądowymi
> i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania
> fałszywych danych zawiadomieniem właściwych
> organów ścigania i poniesieniem związanych z
> tym konsekwencji.
>
> Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy
> zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania
> niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby
> opłacenia należności:
>
> 1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod
> następującym adresem:
> https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48
> HRUHYK9EZ
> Prosimy postępować zgodnie z instrukcją
> wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email
> użytego przy rejestracji w serwisie
> Pobieraczek.pl.
>
> 2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
> Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
> Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150
> Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - XXX@tlen.pl
> Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo
> wygenerować pod adresem
> http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=k4BovD29
> UdxmJbGEtW
>
> W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi
> klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl
>
> Z poważaniem,
> Zespół Pobieraczek.pl
>
>
> Ktoś mi powie o co chodzi w tym mailu? Kobita
> założyła tam konto,bo miało być 10 dni
> free,podobno zero gadek o jakiś opłatach itd,IP
> mamy zmienne(noestrada),dane oczywiście fałszywe
> podane,jeśli ktoś się spotkał z czymś
> takim,lub wie co to za "wałek",proszę o pomoc :>
Witam
Też miałem do czynienia z tymi oszustami. Działa to w ten sposób że konto po 10dniach bycia free automatycznie zostaje kontem płatnym coś kolo 100zl rocznie.
Absolutnie nie płać za to, to nie jest legalny biznes a piszą zawiłe maile tylko po to żeby postraszyć. Wysyła to automat. Każdy dostaje 3 maile z wezwaniami do zapłaty, i jakimś pozwem. Jakiś tydzien temu był o tym reportaż w jakimś Expresie Reporterów czy czymś takim, gdzie policja potwierdziła że to nie legalne. Sprawą zajmuje się UOKIK.
Więcej informacji masz tu:
http://www.wykop.pl/link/176356/pobieraczek-pl-uwazaj-na-to-oszustwo
czytaj ostatnie informacje, na samym dole.
Jak masz jakieś wątpliwości pisz na priv do mnie, znam sprawe, sam mam ten problem
Jakbym był, [b]Kostek[/b] na Twoim miejscu, to bym im nie zapłacił ani grosza.. Jeszcze nastraszyłbym ich sądem oraz wezwaniem policji o łamaniu polskiego prawa dot. udostępnianiom plików warez do masowego pobirania.
Ich działanie [b]nie jest[/b] zgodne z prawem, ponieważ jeżeli w regulaminie jest napisane, że konto free jest zwolnione z opłat to oni [b]nie mają[/b] prawa pobierać żadnych od Ciebie pieniędzy z tytułu posiadania tego typu konta!
Zaignoruj wiadomość, na pewno nie zgłoszą na policje Ciebie, ponieważ jakby oni przegrali tą sprawę to oni płacą koszty sądowe + ewentualne odszkodowanie jakbyś się jeszcze od nich domagał.
[b]EDIT@:[/b] Dopatrzyłem się, że tam jest napisane: 10 dni darmowego, testowego pobierania plików.
Jeszcze jedno, wg prawa to oni mają obowiązek po skończeniu się czasu na konto testowe - poinformować Ciebie o tym i się zapytać lub wysłać informacje o możliwości płatnego przedłużenia konta z dokładną ceną oraz czasem działania konta.
Ciekawe czy system pod forum mają legalny :D
Bo wiem, że jest on płatny, a za sam fakt nie posiadania licencji tego skryptu można ich udupić na odszkodowanie dla autora :D
5 dni później
Miał ktoś styczność z DELL Studio 1555, on jest serio taki wytrzymały? O obudowe mi chodzi.
Jestem na kupnie nootebooka , jakie sklepy polecacie ?? Na co zwracać uwagę przy zakupie ?
Jako że w ostatnich 2 miesiacach kupowałem juz chyba ze 4 dla znajomych mogę ci pomóc.
Zależy do czego potrzebujesz tego laptopa, praca na baterii, praca biurowa, granie, internet?
Jako że musiałem zrobić formata i kurw@ wszystko inaczej mam niż zwykle a to gadu nowe jakie pojeb@ne hehe szkoda gadać :) jeszcze listy kontaktów nieda sie zaimportować co za kurw@ pech :) mam pytanie bo przeglądarka internetowa też chyba inna hehe niewiem nawet ale kiedyś mogłem sobie w innej karcie otworzyć strone a teraz musze w nowym oknie czy da sie to zmienić żebym mógł w jednym oknie pare stron sobie otworzyć w kartach (chyba tak to sie nazywało) ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)