A skąd ty wiesz że Filipiaka nie stać na Kasperczaka.Siedzisz mu w kieszeni?.
Robisz z niego dziada co może zatrudniać tylko tanich dziadów?.
Nikomu z kopytami nie wchodzę do kieszeni,sam to robisz uważając go za golasa.
Przypominasz mi ,,działaczy''starej daty.Oni też tak samo mówili że nic się nie da nigdy.
-
-
STEFAN MAJEWSKI MUSI ODEJŚĆ!!!
Pasiak o czym Ty wogole piszesz? ManU zawsze jest w czolowce i nie graja jak ostatni frajerzy dlatego nikt go nie zwalnia.
Majewski zepsul drużyne. Najgorsze jest to że Filipiak tego nie widzi... zycze sobie i Wam porazki z Sosnowcem moze to otworzy oczy profesorowi.
Demek- wiadomo że chodziło o Majewskiego :) z nerwow nie zwróciłem uwagi w ktorej osobie pisze :P
wolałbym żeby zamiast Sosnowca, Znicz zwolnił Rumcajsa, bo punkty w lidze są bezcenne.
wlasciwie to masz racje bo przy tej tabeli to trzeba sie cieszyc ze wisla wysoko wygrala z Bytomiem bo to nasz konkurent (z ktorym jeszcze mamy gorszy bilans...)
Powoli na ten wątek wchodzą tylko ludzie, którzy non stop biadolą, lub życzą Cracovii porażki. Największym optymistą jest Potter liczący na przyjście Kasperczaka.
Ja przestaję się tu pokazywać
Ze Zniczem przegramy, ale jebanego rumcajsa nie zwolnią. A z Sosnowcem nie przegramy bo gramy u siebie z drużyną dużo słabszą od Groclinu z którym wygraliśmy. Do końca tundy napewno nie będzie zmiany trenera. Dopiero po porażkach z Koroną, Lechem, GTS, Zagłębiem, Bełchatowem i Legią sie przekona jaka to cipa a nie trener!
wygrali z Groclinem to dlaczego nie mieliby wygrać np, z Koroną, Lechem i Bełchatowem ??
ale Groclin nie zagral z nami nic i ich obrona zagrała gorzej niż obrona Clepardii
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A skąd ty wiesz że Filipiaka nie stać na
> Kasperczaka.Siedzisz mu w kieszeni?.
> Robisz z niego dziada co może zatrudniać tylko
> tanich dziadów?.
> Nikomu z kopytami nie wchodzę do kieszeni,sam to
> robisz uważając go za golasa.
> Przypominasz mi ,,działaczy''starej daty.Oni też
> tak samo mówili że nic się nie da nigdy.
>
Bo jakby było go stać to by go wziął,ale go nie stać i go nie bierze jest za to Majewski na którego nas stać wejdz sobie na budżet Cracovii i popatrz jaką kwotą dysponujemy.
Jesteś demagogiem jak już nie wiesz co napisać to odwracasz sytuacje.Nie uważam Filipiaka za golasa ,uważam go za człowieka rozsądnego działającego w oparciu o założony budżet który jest jaki jest. Jeśli chcesz go powiększyć daj własne pieniądze wtedy będziesz mógł się mądrzyć.
A Ty przypominasz mi bachora które nie dostało loda i drze mordę na cały hipermarket.
odwaracanie kota ogonem to ulubiona twoja zabawa.Był by z ciebie znakomity ,działacz starej daty ''sklonowany na obecne czasy.Jak cię czytam to od razu powracają demony poprzedniej epoki,,wicie rozumicie my bardzo chcemy awansu z 3 ligi do 2 ''ale nic sie nie da a myśmy całe lata grali w 3 lidze.
Proponuje byś w ramach oszczędnosci przeprowadził rozmowe z profesorem że możemy zaoszczędzić pozbywając się Majewskiego i wziąść np Motykę który jest tani i nikomu nie odmawia.W porównania twojego typu się nie wdaje ,też bym mógł coś równie głupiego napiasać?Ale pytam po co ?Jak nie masz argumentów to trzeba się posilić czymś co je zastąpi.
Potter "mordo ty moja"tu to jesteś naprawdę niesprawiedliwy,ja raczej jestem z osobą które raczej zaraża pozytywnym spojrzeniem na rzeczywistość i stara się ją kształtować w ten sposób by jak najlepiej służyła ludziom.
Nigdy nie godziłem się na minimalizm dlatego w najgorszym okresie zaangażowałem się jak wielu wspaniałych sympatyków naszego klubu w sprawy Cracovii na tyle na ile pozwalał mi czas (Ciebie Potter tam nie widziałem choć mogę sie mylić).
Profesor nie zna mnie a ja nie lubię się narzucać zresztą myślę że prof. to zdecydowanie dużo większy format niż ja dlatego myślę że sobie świetnie poradzi.
Ostatniego zdania nie rozumiem:
"W porównania twojego typu się nie wdaje ,też bym mógł coś równie głupiego napiasać?Ale pytam po co ?Jak nie masz argumentów to trzeba się posilić czymś co je zastąpi"
Jakie typu tego z Motyką nie rozumiem to nie mój typ?
Maaciek Nigdzie nie napisałem że motyka to twój typ.Dałem porównanie bo zakładasz z góry że pewnych rzeczy sie nie da.A to niejako godzenie sie na minimalizm.
Angażując taniego i słabego trenera robimy ,,pozorne oszczędności''.Płacimy mniej i wyników brak.Wiem że Kasperczak to niejako dla nas trener z kosmosu.Ale czy zakładałeś 5,6 lat temu że będziemy grać w ekstraklasie,mieli podgrzewaną murawę i oświetlenie.Też było to nieprawdopodobne.
Kasperczak to zdecydowany nr 1 i wart absolutnie dużych pieniędzy.Te pieniądze to inwestycja która sie zwróci.A najważniejsza sprawa to by ludzie na trybuny powrócili.Do tego potrzebny jest spektakularny ruch (dobry trener i transfery).Jeśli wymienimy miernotę na miernotę to dalej na trybunach będzie kiepsko.Pseudoreformy Filipiaka tak dalece wygoniły normalnych kibiców i zniechęciły do chodzenia na mecze że teraz by wrócili musi być dobra i ofensywna piłka+wyjście zarządu do kibiców.Pozorne ruchy nic tu nie dadzą.
Nie wymieni Filipiak całej druzyny skłóconej z Majewskim-bo to kosztuje majątek i czas na zgranie drużyny.Możemy wymienić trenera ,ale z założeniem by był to trener lepszy od tego co jest.Dlatego należy zaczynać od górnej półki by potem jak powie nie móc spokojnie spojrzeć w oczy i powiedziec np nie udało się ALE ZROBIŁEM WSZYSTKO CO MOGłEM.
Jak nie wypali to dalej trzeba szukać,ale nie taniego i słabego tylko takiego co da gwarancje progresji drużyny.I tu abcje są 2 .Albo młody wilk głodny sukcesu albo drogi ,dobry i sprawdzony.
Ale sobie pitolicie , myślicie że jak będzie trener z nazwiskiem to załatwi sprawę lub kupno znanych zawodników ?
Jak w ten sposób myślicie to jesteście w błędzie.
przykład- The Blues szkoda że oprócz Balacka i Szewczenki nie kupili Cantony też chłop ma znane nazwisko.
Co do dobrych trenerów nie zawsze się sprawdzają w każdym klubie .
Sukces w piłce nożnej polega na tym ażeby w odpowiednim czasie i miejscu spotkał się w miarę dobry prezes,trener i zawodnicy i to nie ci najlepsi bo ci najlepsi to już motywacji nie mają. Do tego trochę kasy i dobrej atmosfery w klubie i na stadionie.
Natomiast jednostki w tym sporcie się nie liczą.
papas006 Napisał(a):
> Ale sobie pitolicie , myślicie że jak będzie
> trener z nazwiskiem to załatwi sprawę lub kupno
> znanych zawodników ?
Jasne, że z takim Kasperczakiem łatwiej będzie pozyskać klasowego zadownika niż z Rumcajsem. Przecież zawodnicy różnych klubów się znają i rozmawiają ze sobą. Każdy by wolal 100% profesjonalizmu Kasperczaka niż darcie mordy Rumcajsa. I pilkarz wie, ze jak jest taki trener to sie kroi lepsza paka.
A zawodnicy przy takim trenerze dostaja kopa.
Oczywiscie w przejscie Kasperczaka nie wierze. Chociaz tak jak wszyscy lubilbym go u nas widziec.
Pamiętam jak był Kasperczak na Cracovii , to był mecz między Pasami vs Zagłębie Lubin ,gdzieś dwa sezony temu ,siedział na vip i miał pełno w porach.
Dlaczego uważacie że Kasperczak jest taki dobry????
Jeśli macie na myśli jego trenerkę w psiarni to hm....... o ile mnie pamięć nie myli to tacy jak Zurawski,Frankowski czy Kosowski byli sprowadzeni na psiarnie przez Smude.
A transfery w wykonaniu Kasperczaka okazały się totalną klapą.
Poza tym Kasperczak to pimpek , który by musiał przejść resocjalizacje .
Jakoś nie chciał bym trenera który patrzy na psiarnie z sentymentem.
potter Napisał(a):
> Kasperczak to zdecydowany nr 1 i wart absolutnie
> dużych pieniędzy.Te pieniądze to inwestycja
> która sie zwróci.
Potter to nie do mnie coprawda, ale do tego fragmentu musze się odnieść: W jakiej wysokości inwestycja w Kasperczaka zwróciła się Cupiałowi, że już nie wspomnę o samym klubie? 40? 50? 60 ? dużych baniek w plecy?
Zwróciła by się w momencie awansu Wisły do LM ale takiego nie udało sie Kasperczakowi osiągnąć,zresztą nawet do fazy grupowej UEFA nie zdołał ich wprowadzić.Jeden udany start w UEFA do chyba jednak za mało ,aby mówić o zwrocie inwestycji.
Tak tomecki jestes wręcz genialnym rachmistrzem.40 ,50 ,60 baniek w plecy.Szczyt obłudy i hipokryzji kolego.Długi mieli niemal od początku i były zrobione znacznie wcześniej niż do psiarni przyszedł Kasperczak.Według twojej teori to beztalencie i trenerski dziad i tylko Afryka wyznaje sie na jego talencie.Narobił by tylko długów i dziadostwa.
W Senagalu i wczesniej w Mali mieszkają durnie nie znające sie na piłce.I w zasadzie nie wiadomo czemu zatrudnili i sa zadowoleni z pracy tego ,,nieudacznika''co tylko długów w wisle narobił.
Nam potrzeba kilku zawodników a nie nowego trenera to co wczoraj graj Wiśnia Szwajdych czy Witkowski to paranoja byłem na meczu w Pruszkowie i widziałem to na własne oczy ci zawodnicy w tym meczu prezentowali poziom słabego 3cio ligowca!!!zmian i wzmocnień najpiewr a póżniej myślmy o zmianie trenera!!!
Potter nie znam tak dokładnie jak Ty budżetu ani historii jego kształtowania się u naszej sąsiadki;-)
Wiem tylko kiedy publicznie ogłoszono jak bardzo klub ten zadłużony jest względem Telefoniki.
Możesz wskazać fragment w którym nazwałem Kasperczaka nieudacznikiem.
"Genialnym rachmistrzem" nie jestem, ale jako ekonomista z wykształcenia z zaciekawieniem śledzę tworzone przez Ciebie teorie ekonomiczne i do nich się odniosłęm w poprzednim poście;-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)